2003
De kleur gaf nog een zeer jeugdige indruk. Nog paarsviolet en weinig evolutie aan de rand. Niets deed de leeftijd vermoeden.
Rijp rood fruit, kruidig, rokerig, munt, gedroogde pruimen, kaneel. Ook hier indruk van nog jonge wijn. Krachtig, vol, aangename structuur en opvallend fris ! Heel mooie wijn.
J. !
Hebben jullie die gekarafeerd?
(25-06-2012 11:58 AM)Matten schreef: [ -> ]Hebben jullie die gekarafeerd?
De gulle schenker karaffeert blijkbaar nooit, deze dus ook niet, ook niet na aandringen
De fles stond wel al een 5-6 tal uur ontkurkt, viel eigenlijk zeer goed mee.
2003
Deze wijn komt heel Italiaans over. Mooi op dronk maar ook deze heeft nog potentieel.
Hout, rood fruit, frisheid, kruidigheid (kaneel), zeer compleet plaatje. 92+
(25-06-2012 12:03 PM)dr_magooo schreef: [ -> ] (25-06-2012 11:58 AM)Matten schreef: [ -> ]Hebben jullie die gekarafeerd?
De gulle schenker karaffeert blijkbaar nooit, deze dus ook niet, ook niet na aandringen
De fles stond wel al een 5-6 tal uur ontkurkt, viel eigenlijk zeer goed mee.
Hmmm grote (zeker jonge) wijnen karaferen, is een must (moet ik natuurlijk niet vertellen). Wat belet de gulle schenker? Die ene Mogador die ik ooit proefde, (met Tienne en Vinejo) - een 2005? - hebben we enkele uren in de karaf laten openbloeien. Wat een verschil!
(25-06-2012 02:55 PM)Matten schreef: [ -> ] (25-06-2012 12:03 PM)dr_magooo schreef: [ -> ] (25-06-2012 11:58 AM)Matten schreef: [ -> ]Hebben jullie die gekarafeerd?
De gulle schenker karaffeert blijkbaar nooit, deze dus ook niet, ook niet na aandringen
De fles stond wel al een 5-6 tal uur ontkurkt, viel eigenlijk zeer goed mee.
Hmmm grote (zeker jonge) wijnen karaferen, is een must (moet ik natuurlijk niet vertellen). Wat belet de gulle schenker? Die ene Mogador die ik ooit proefde, (met Tienne en Vinejo) - een 2005? - hebben we enkele uren in de karaf laten openbloeien. Wat een verschil!
Volgende keer zal ik de druk nog wat meer opvoeren om te karafferen, al onze rode wijnen zagen karaf, behalve de Figeac en de GPL...
(25-06-2012 02:55 PM)Matten schreef: [ -> ] (25-06-2012 12:03 PM)dr_magooo schreef: [ -> ] (25-06-2012 11:58 AM)Matten schreef: [ -> ]Hebben jullie die gekarafeerd?
De gulle schenker karaffeert blijkbaar nooit, deze dus ook niet, ook niet na aandringen
De fles stond wel al een 5-6 tal uur ontkurkt, viel eigenlijk zeer goed mee.
Hmmm grote (zeker jonge) wijnen karaferen, is een must (moet ik natuurlijk niet vertellen). Wat belet de gulle schenker? Die ene Mogador die ik ooit proefde, (met Tienne en Vinejo) - een 2005? - hebben we enkele uren in de karaf laten openbloeien. Wat een verschil!
Hier na te lezen:
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ta...%20priorat
(was 2006)
Heel mooi verslag !
Eigenlijk moet je van zo'n wijn een ganse avond kunnen genieten en tijd maken, ergens tussenin een degustatie geplaatst, ontloop je toch wat de impact van het vermogen !
Of je moet er mee afronden als laatste fles maar dan moet je op voorhand de flessen kennen natuurlijk.
(25-06-2012 11:10 AM)dr_magooo schreef: [ -> ]2003
De kleur gaf nog een zeer jeugdige indruk. Nog paarsviolet en weinig evolutie aan de rand. Niets deed de leeftijd vermoeden.
Rijp rood fruit, kruidig, rokerig, munt, gedroogde pruimen, kaneel. Ook hier indruk van nog jonge wijn. Krachtig, vol, aangename structuur en opvallend fris ! Heel mooie wijn. J. !
volle dag 2:
Zoethout, gedroogde pruimen, pepermunt en wat teer en nagellak. Peperkoek in de mond, zacht en lang, verweven geheel.
dus kan deze wijn wat jaren gebruiken (+15j min) en niet in een degustatie steken:-)
Ik heb het geluk gehad om Mr Barbier te spreken en hij vertrouwde me toe dat ze gerust 30 jaar mee kunnen.... spijtig genoeg geen bewijsmateriaal in de kelder:-)
(29-06-2012 11:48 PM)Venne schreef: [ -> ]dus kan deze wijn wat jaren gebruiken (+15j min) en niet in een degustatie steken:-)
Ik heb het geluk gehad om Mr Barbier te spreken en hij vertrouwde me toe dat ze gerust 30 jaar mee kunnen.... spijtig genoeg geen bewijsmateriaal in de kelder:-)
Kan in een degustatie maar kan wel enkele uren karaf gebruiken. 30 jaar vind ik toch wel wat lang zu...
(29-06-2012 11:53 PM)dr_magooo schreef: [ -> ] (29-06-2012 11:48 PM)Venne schreef: [ -> ]dus kan deze wijn wat jaren gebruiken (+15j min) en niet in een degustatie steken:-)
Ik heb het geluk gehad om Mr Barbier te spreken en hij vertrouwde me toe dat ze gerust 30 jaar mee kunnen.... spijtig genoeg geen bewijsmateriaal in de kelder:-)
Kan in een degustatie maar kan wel enkele uren karaf gebruiken. 30 jaar vind ik toch wel wat lang zu...
Zeker omat hij nu al zoooo goed was.
maar wel bewijsmateriaal in het glas gehad:-)
gaat voor mij toch richting top BDX op leeftijd.
Als er mensen zijn die ooit wel eens een Clos Mogador willen kopen, wel dan is nu het moment aangebroken, den 2012 heeft 98 Parker gekregen en die score is van 2005 geleden.
Groetjes van de facteur.
ik was aan het overwegen om de 2008 aan te kopen, iemand ervaring me dit jaartal? prijs is 44 euro, een faire prijs dacht ik
Geen ervaring mee ... inderdaad een faire prijs!
Grts
Clos Mogador 2010; na 3 uur decanteren zijn de zuren nog steeds te prominent, ik ga 2 jaar wachten voor mijn volgende fles. 92++
Grtz
(14-01-2017 09:30 PM)fleer schreef: [ -> ]Clos Mogador 2010; na 3 uur decanteren zijn de zuren nog steeds te prominent, ik ga 2 jaar wachten voor mijn volgende fles. 92++
Grtz
Maar aan je punten te zien toch nu al zeer van genoten
Op dag 2 ongeveer hetzelfde, geen overdreven alcohol (voor Priorat maatstaven) ... eentje waar je op zit te smakken.
Grtz.
Clos Mogador 'Solertia' Vinyes de Manyetes, Priorat 2008;
Rode oortjes, alcohol toets, storende zuurtjes, smaakvol 90p
Ik zie dat hem momenteel rond de 30€ kost, daar vindt je wel iets beter voor.
Grtz
Clos Mogador 2016 vanaf 63€ aan de prijs te zien hebben ze waarschijnlijk de weg naar China gevonden!
Manyetes 2016 vanaf 62€ ... prijsverschil met Mogador is verdwenen.
Grtz
(03-10-2018 11:18 PM)fleer schreef: [ -> ]Clos Mogador 2016 vanaf 63€ aan de prijs te zien hebben ze waarschijnlijk de weg naar China gevonden!
Manyetes 2016 vanaf 62€ ... prijsverschil met Mogador is verdwenen.
Grtz
Vinden ze die weg niet allemaal? Triestig...
Clos Mogador 'Solertia' Vinyes de Manyetes 2008
Deze heeft zich op een hoger niveau gezet, vol, aards, complex, op zijn kunnen, goed dat ik dit nog even heb laten liggen. 91p
Clos Mogador 'Manyetes' Vi de Vila Gratallops, Priorat 2009
De Manyetes, een stapje hoger dan de Solertia van vorige week denk je dan maar het mocht niet zijn, de Manyetes zijn ontwikkeling staat t.o.v. de Solertia 2008 jaren achter.
Manyetes 2009 is nog veel te jong met storende zuren! 91+
Grtz
Dit trok vandaag mijn aandacht op Twitter ... The '14 Mogador was a real surprise. 15% Syrah and 10% Cab fleshed out the normal Priorat acid bomb into more of a Super Tuscan - really nice drinking now.
Het is maar hoe je het benaderd, wijn heeft veel invalshoeken!
(12-12-2019 06:27 PM)fleer schreef: [ -> ]Dit trok vandaag mijn aandacht op Twitter ... The '14 Mogador was a real surprise. 15% Syrah and 10% Cab fleshed out the normal Priorat acid bomb into more of a Super Tuscan - really nice drinking now.
Het is maar hoe je het benaderd, wijn heeft veel invalshoeken!
Inderdaad lichtjes verbazend. Super Tuscans, dat waren toch die 100% Sangiovese wijnen? En zover ik weet heeft die druif ook wel een enigszins zuur imago.
Super tuscans zijn net GEEN 100% sangiovese wijnen. Zij worden veelal aangevuld met de BDX blend druiven.
(13-12-2019 07:58 PM)WilD schreef: [ -> ]Super tuscans zijn net GEEN 100% sangiovese wijnen. Zij worden veelal aangevuld met de BDX blend druiven.
Inderdaad WilD
- wvd heeft een fout drankje op denk ik
Hoeft niet zo te zijn. Supertuscan is geen wettelijk vastgelegde appellatie. Als je de IGT’s in het topgamma als werkbare definitie neemt, dan zijn er heel wat supertuscans met 100% sangiovese. Denk maar aan Le Pergole Torte, Flaccianello...
Die wijnen zitten ook theoretisch buiten de top van de appellatiestructuur, maar ze verschillen natuurlijk stilistisch van de Solaia’s, Caberlots en Sassicaia’s. En die laatste zijn intussen al zelf een DOC geworden...
(14-12-2019 12:39 PM)Thomas schreef: [ -> ]Hoeft niet zo te zijn. Supertuscan is geen wettelijk vastgelegde appellatie. Als je de IGT’s in het topgamma als werkbare definitie neemt, dan zijn er heel wat supertuscans met 100% sangiovese. Denk maar aan Le Pergole Torte, Flaccianello...
Die wijnen zitten ook theoretisch buiten de top van de appellatiestructuur, maar ze verschillen natuurlijk stilistisch van de Solaia’s, Caberlots en Sassicaia’s. En die laatste zijn intussen al zelf een DOC geworden...
Ter herinnering: de eerste "super Tuscan" was Tignanello in 1971, 100% Sangioves op barrique, de eerste Toscaanse wijn op barrique. De meeste wijnen van dit type waren een antwoord op de toenmalige verplichting in Chianti om een percentage witte druiven in de blend te doen. Enkele voorbeelden: Flaccianello, Coltassala, Pergole Torte, Avvoltore, Anfitteatro, Sangioveto,... quasi alle 100% Sangiovese.
Bij mijn weten was de eerste Cabernet wijn uit CC de Sammarco van Rampolla in 1980, toen nog ongeveer de helft Sangiovese trouwens, later steeds meer Cabernet en sinds 2003 zit er ook Merlot in.
Sassicaia is Bolgheri, Masseto ook.
Niks fout drankje gelukkig, vorige dagen integendeel heel wat wat moois geproefd (gedronken): witte en rode uit Libanon, Barbera del Monferrato, Rioja die we alle misschien binnenkort kunnen aanbieden!