Gisteren de match bekeken met Koen en de 4 halve finalisten:
(Spanje moest natuurlijk winnen anders was mijn vrouwke nie content, dus 'k heb een beetje vals gespeeld met de selectie van de Spanjaarden – waarom denkt ge trouwens dat ze al 3 keer na elkaar in de finale staan ?
):
WIT:
Duitsland:
Mosel, Ansgar Clusserath
Steinreich Riesling 2010
Lekker: floraal & mineraal
Italië:
Soave Classico, Suavia
Monte Carbonare 2009
Was iets minder mijn ding, iets te warm geschonken ook
Spanje:
Valdeorras, Rafael Palacios
As Sortes 2010
100% Godello
jamjamjamjamjamjam
!!!
De perfecte witte wijn.
Verraadt z'n afkomst totaal niet: Zoals Koen opmerkte: die haal je er niet uit tussen de top Sancerre's.
ROOD:
Portugal:
Douro, Lavadores de Feitora
Tres Bagos 2007
Eerst weer die groenigheid die er naar verloop van tijd uitgaat. Wordt merkelijk beter naarmate hij openstaat.
Spanje:
Priorat
Celler Vall-Lach
Vall Lach 2007
Een bom: veel van alles (inclusief 15% alcohol): fruit, materie, maar nog te jong (momenteel nog van alles te veel
)
Spanje:
Bierzo, Pittacum
Pittacum Aurea Mencia 2007
100% Mencia
Een specialleke: speciaal neuske in het begin, maar lekker en reeds verrassend goed te drinken.
Zoals gebruikelijk heeft koen TN's gemaakt
Ik moest voor de tapa's zorgen
WIT:
Duitsland:
Mosel, Ansgar Clusserath
Steinreich Riesling 2010
Lekker: floraal & mineraal
Vond hem best ok, maar heb ze liever strakker
Italië:
Soave Classico, Suavia
Monte Carbonare 2009
Was iets minder mijn ding, iets te warm geschonken ook
Was te warm en paste niet zo goed bij 't eten, maar wel mijn ding, gaat volgens mij perfect bij een mooi visgerechtje. Voor Noord-Italie toch verrassend rijp
Spanje
Valdeorras, Rafael Palacios
As Sortes 2010
100% Godello
jamjamjamjamjamjam
!!!
De perfecte witte wijn.
Verraadt z'n afkomst totaal niet: Zoals Koen opmerkte: die haal je er niet uit tussen de top Sancerre's.
Inderdaad, was onder de indruk hiervan, er zaten hier zelfs die typische vuursteenaroma's in. Duidelijk de winnaar
ROOD:
Portugal:
Douro, Lavadores de Feitora
Tres Bagos 2007
Eerst weer die groenigheid die er naar verloop van tijd uitgaat. Wordt merkelijk beter naarmate hij openstaat.
Zelfde neuzeke als de Portugees van vorige week en na een tijdje in het glas kreeg ik weer de bdx-gevoel
Spanje:
Priorat
Celler Vall-Lach
Vall Lach 2007
Een bom: veel van alles (inclusief 15% alcohol): fruit, materie, maar nog te jong (momenteel nog van alles te veel
)
Indeed veel van alles ook zuurtjes, maar zeker niet overaxtracted, een kindermoord deze heeft nog een lange weg voor zich, hier durf ik op in te zetten. Met het zwoele weer van gisteren niet de meest ideale wijn om te drinken. Naar de toekomst toe is deze zeker de winnaar
Spanje:
Bierzo, Pittacum
Pittacum Aurea Mencia 2007
100% Mencia
Een specialleke: speciaal neuske in het begin, maar lekker en reeds verrassend goed te drinken.
In het begin wat aardse rustieke aroma's, een animaal toetsje, zwarte bessen, ook kruiden en specerijen. Mooi evenwichtig in de mond, mooie lengte. Was ook een beetje verrast toen ik hoorde dat het de 2007 was, want de basis Bierzo van Pittacum heeft meestal wel wat tijd nodig. Gisteren gecheckt heb de 2006 liggen.
Je speelt vals, Italië heeft niet genoeg rust gekregen
(28-06-2012 11:27 AM)33S schreef: [ -> ]Je speelt vals, Italië heeft niet genoeg rust gekregen
Ze hebben mij (zoals gebruikelijk) proberen om te kopen... maar bij mij pakt da nie :-)
(28-06-2012 10:23 AM)Filip Ragolle schreef: [ -> ]Spanje:
Valdeorras, Rafael Palacios
As Sortes 2010
100% Godello
jamjamjamjamjamjam !!!
De perfecte witte wijn.
Verraadt z'n afkomst totaal niet: Zoals Koen opmerkte: die haal je er niet uit tussen de top Sancerre's.
Spanje:
Priorat
Celler Vall-Lach
Vall Lach 2007
Een bom: veel van alles (inclusief 15% alcohol): fruit, materie, maar nog te jong (momenteel nog van alles te veel )
Waar heb je deze 1e wijn gekocht?
Betreffende de Vall-Lach 2007 : Sinds kort heb ik hiervan ook een flesje in mijn kelder liggen met dank aan een goede en genereuze ziel
Dat belooft voor de toekomst.
Gisteren voor, tijdens en na de fabuleuze wedstrijd volgende 3 italianen gedronken:
Cà dei Frati Lugana 'I Frati' 2010: zoals altijd top en zeer verfrissend (mocht wel gisteren)
Borgo del Tiglio - Tocai Friulano 'Ronco della Chiesa' 1991: meer dan 20 jaar oud, maar zeker niet versleten. Zelfs heel fris nog, en als er één wijn is waar ik de term "saline" op zou plakken, dan is het deze. Drinkt heel vlot weg.
Ferdinando Principiano Barbera d'Alba 'Laura' 2010. Hier had ik meer van verwacht, miste precies wat rijpheid, al zou het me niet verbazen dat hij (of eerder zij) binnen 4 jaar meer te bieden heeft.
(29-06-2012 12:09 PM)33S schreef: [ -> ]Gisteren voor, tijdens en na de fabuleuze wedstrijd volgende 3 italianen gedronken:
Cà dei Frati Lugana 'I Frati' 2010: zoals altijd top en zeer verfrissend (mocht wel gisteren)
Borgo del Tiglio - Tocai Friulano 'Ronco della Chiesa' 1991: meer dan 20 jaar oud, maar zeker niet versleten. Zelfs heel fris nog, en als er één wijn is waar ik de term "saline" op zou plakken, dan is het deze. Drinkt heel vlot weg.
Ferdinando Principiano Barbera d'Alba 'Laura' 2010. Hier had ik meer van verwacht, miste precies wat rijpheid, al zou het me niet verbazen dat hij (of eerder zij) binnen 4 jaar meer te bieden heeft.
Ze hebben t verdiend, die Italianen!!
ps: 'saline', dan bedoel je dus 'mineraal'?
Saline betekent voor mij toch meer een zoute toets zoals Muscadet dat kan hebben.
(29-06-2012 12:45 PM)carl schreef: [ -> ]Saline betekent voor mij toch meer een zoute toets zoals Muscadet dat kan hebben.
Saline ? Moet ge eens aan Derenoncourt vragen,...
Bij z'n uitleg over mineraliteit ging hij zeer breed herinner ik me. (proeverij Boutelegier)
http://www.vinejo.freebb.be/thread-818.h...ght=saline
Ik bedoel inderdaad die zoute toets, of dat onder de noemer mineraal valt, daar ga ik me niet aan wagen
(29-06-2012 12:45 PM)carl schreef: [ -> ]Saline betekent voor mij toch meer een zoute toets zoals Muscadet dat kan hebben.
Ja, da s letterlijk zo, maar op LPdV is er een discussie geweest over 'mineraliteit', dat men eerder als 'salinité' bestempelt. Mineraliteit wordt trouwens niet opgenomen in Le nez du vin van Jean Lenoir - dacht trouwens dat die ook de term salinité gebruikt. En danke Doc- k wist dat iemand het had gezegd maar was vergeten wie
t was idd Derononcourt die ons erover sprak
Even opgezocht wat Lenoir zegt over mineraliteit (nogal confronterend voor mensen- zoals ik
die geregeld minerale toetsen terug vinden in aroma s
"Sommige naslagwerken over wijn hebben het over minerale aroma' s. Wat ons betreft zijn toetsen als vuursteen, silex en krijt te wijten aan onzuiverheden in die minerale grondstoffen. Daarom zijn deze geurreferenties niet opgenomen in dit werk. Trouwens zijn minerale stoffen niet vluchtig en hebben ze dus geen geur"
ik zit al héél diep, mineralen overal:-)
Patrick Meyer heeft me ooit den uitleg gedaan....
Mannen, er is een minerale topic, gelieve daar verder te gaan ...:-)