27-07-2018, 11:00 AM
27-07-2018, 11:04 AM
(25-07-2018 08:16 PM)Bert schreef: [ -> ]@ bowmore
Dan zijn de échte traditionele rustieke Chateauneuf-wijnen (Reynaud, Henri Bonneau, Charvin,… ) misschien gewoon uw ding niet.
Inderdaad ik drink veel liever een Beaucastel. Denk niet dat ze daar die volledige fermentatie doen.
27-07-2018, 11:13 AM
(27-07-2018 11:04 AM)bowmore schreef: [ -> ](25-07-2018 08:16 PM)Bert schreef: [ -> ]@ bowmore
Dan zijn de échte traditionele rustieke Chateauneuf-wijnen (Reynaud, Henri Bonneau, Charvin,… ) misschien gewoon uw ding niet.
Inderdaad ik drink veel liever een Beaucastel. Denk niet dat ze daar die volledige fermentatie doen.
Al lang niet meer geproefd, maar ik vond die vroeger veel te "animaal". Er was lange tijd een probleem met brett, maar ik mag veronderstellen dat dit intussen wel opgelost is? Ook doen ze een zgn thermo-vinificatie, ttz., de druiven worden kort opgewarmd tot vrij hoge temperaturen (60°C?) om kleur te onttrekken, wat toch ook wel bijdraagt tot de eigen stijl.
27-07-2018, 11:23 AM
(27-07-2018 11:13 AM)wvd schreef: [ -> ](27-07-2018 11:04 AM)bowmore schreef: [ -> ](25-07-2018 08:16 PM)Bert schreef: [ -> ]@ bowmore
Dan zijn de échte traditionele rustieke Chateauneuf-wijnen (Reynaud, Henri Bonneau, Charvin,… ) misschien gewoon uw ding niet.
Inderdaad ik drink veel liever een Beaucastel. Denk niet dat ze daar die volledige fermentatie doen.
Al lang niet meer geproefd, maar ik vond die vroeger veel te "animaal". Er was lange tijd een probleem met brett, maar ik mag veronderstellen dat dit intussen wel opgelost is? Ook doen ze een zgn thermo-vinificatie, ttz., de druiven worden kort opgewarmd tot vrij hoge temperaturen (60°C?) om kleur te onttrekken, wat toch ook wel bijdraagt tot de eigen stijl.
Heb dezelfde ervaring met Beaucastel. Kan wel tegen wat animaliteit (als Bandolfan ) maar bij Bctl is t er soms over.
27-07-2018, 11:51 AM
(27-07-2018 11:23 AM)vinejo schreef: [ -> ](27-07-2018 11:13 AM)wvd schreef: [ -> ](27-07-2018 11:04 AM)bowmore schreef: [ -> ](25-07-2018 08:16 PM)Bert schreef: [ -> ]@ bowmore
Dan zijn de échte traditionele rustieke Chateauneuf-wijnen (Reynaud, Henri Bonneau, Charvin,… ) misschien gewoon uw ding niet.
Inderdaad ik drink veel liever een Beaucastel. Denk niet dat ze daar die volledige fermentatie doen.
Al lang niet meer geproefd, maar ik vond die vroeger veel te "animaal". Er was lange tijd een probleem met brett, maar ik mag veronderstellen dat dit intussen wel opgelost is? Ook doen ze een zgn thermo-vinificatie, ttz., de druiven worden kort opgewarmd tot vrij hoge temperaturen (60°C?) om kleur te onttrekken, wat toch ook wel bijdraagt tot de eigen stijl.
Heb dezelfde ervaring met Beaucastel. Kan wel tegen wat animaliteit (als Bandolfan ) maar bij Bctl is t er soms over.
Niet àl te rijpe Mourvèdre kan idd soms sterk animale toetsen geven en ik hou daar niet van. Anderzijds toch al magnifieke Bandol gedronken van o.a. Pibarnon, Tempier, Pradeaux (iets rustieker) en Agnes Henry. Van die laatste proefde ik een jaar of 2 geleden een "Bandol" gerijpt op amfoor en die vond ik geweldig.
27-07-2018, 12:03 PM
(27-07-2018 11:51 AM)wvd schreef: [ -> ](27-07-2018 11:23 AM)vinejo schreef: [ -> ](27-07-2018 11:13 AM)wvd schreef: [ -> ](27-07-2018 11:04 AM)bowmore schreef: [ -> ](25-07-2018 08:16 PM)Bert schreef: [ -> ]@ bowmore
Dan zijn de échte traditionele rustieke Chateauneuf-wijnen (Reynaud, Henri Bonneau, Charvin,… ) misschien gewoon uw ding niet.
Inderdaad ik drink veel liever een Beaucastel. Denk niet dat ze daar die volledige fermentatie doen.
Al lang niet meer geproefd, maar ik vond die vroeger veel te "animaal". Er was lange tijd een probleem met brett, maar ik mag veronderstellen dat dit intussen wel opgelost is? Ook doen ze een zgn thermo-vinificatie, ttz., de druiven worden kort opgewarmd tot vrij hoge temperaturen (60°C?) om kleur te onttrekken, wat toch ook wel bijdraagt tot de eigen stijl.
Heb dezelfde ervaring met Beaucastel. Kan wel tegen wat animaliteit (als Bandolfan ) maar bij Bctl is t er soms over.
Niet àl te rijpe Mourvèdre kan idd soms sterk animale toetsen geven en ik hou daar niet van. Anderzijds toch al magnifieke Bandol gedronken van o.a. Pibarnon, Tempier, Pradeaux (iets rustieker) en Agnes Henry. Van die laatste proefde ik een jaar of 2 geleden een "Bandol" gerijpt op amfoor en die vond ik geweldig.
Idd, proefde en kocht die ook, wel als VdF stuk duurder dan de Bandol
27-07-2018, 02:28 PM
(27-07-2018 11:51 AM)wvd schreef: [ -> ]Anderzijds toch al magnifieke Bandol gedronken van o.a. Pibarnon, Tempier, Pradeaux (iets rustieker) en Agnes Henry. Van die laatste proefde ik een jaar of 2 geleden een "Bandol" gerijpt op amfoor en die vond ik geweldig.
Vind ik ook allemaal top (AH weet ik niet, nog niet gedronken). Animale in Beaucastel verwondert me toch. Ik vind dat altijd een uiterst verfijnde, elegante wijn zonder dat zware. Enkel wel oude (meer dan 15 jaar) Beaucastel gedronken. Maar ja wat bedoel je eigenlijk met "animale"?
31-07-2018, 01:45 PM
(27-07-2018 11:00 AM)vinejo schreef: [ -> ]@ vinogans: als je de moeite wil doen om eens langs te komen wil ik je graag een deel van Reynauds gamma laten proeven.
Ik zie dit nu...
Hartelijk dank voor het aanbod, ik zal je daar bij gelegenheid zeker aan herinneren
31-07-2018, 02:12 PM
Laatste dozen Tours 2014 vandaag de deur uit, vanaf nu dus alreeds wachten op 2015...
31-07-2018, 10:06 PM
(31-07-2018 01:45 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ](27-07-2018 11:00 AM)vinejo schreef: [ -> ]@ vinogans: als je de moeite wil doen om eens langs te komen wil ik je graag een deel van Reynauds gamma laten proeven.
Ik zie dit nu...
Hartelijk dank voor het aanbod, ik zal je daar bij gelegenheid zeker aan herinneren
You re welcome, ik ben veel thuis
31-08-2018, 04:11 PM
Gisteren de Domaine 2009 geopend.
2009 is een jaar waarin je moet uitkijken welke cuvee je koopt van Des Tours.
De Domaine vond ik tot op heden steeds geslaagd, in tegenstelling tot de CDR die te warm en alcoholisch is.
Eerste glas te warm gedronken, beetje lompig en...alcoholisch.
Snel in de frigo.
Een half uur later al veel beter.
En alweer genieten. t Moet zijn dat ik graag vuile neuskes heb want ik vond dit heerlijk.
En zoveel beter dan tal van 20€+ Bourgognes...
2009 is een jaar waarin je moet uitkijken welke cuvee je koopt van Des Tours.
De Domaine vond ik tot op heden steeds geslaagd, in tegenstelling tot de CDR die te warm en alcoholisch is.
Eerste glas te warm gedronken, beetje lompig en...alcoholisch.
Snel in de frigo.
Een half uur later al veel beter.
En alweer genieten. t Moet zijn dat ik graag vuile neuskes heb want ik vond dit heerlijk.
En zoveel beter dan tal van 20€+ Bourgognes...
31-08-2018, 10:11 PM
(31-08-2018 04:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]……..
Een half uur later al veel beter.
En alweer genieten. t Moet zijn dat ik graag vuile neuskes heb want ik vond dit heerlijk.
En zoveel beter dan tal van 20€+ Bourgognes...
En wat was dat vuil neuske? Brett of reductie of nog iets anders?
" En zoveel beter dan tal van 20€+ Bourgognes.."
Ha, ik begin hier en daar een volgeling te krijgen.
Dronk voorbij week Grillo Terre Siciliane IGT 2015 van Feudo Maccari 9,14 €. Hier kunnen zelfs veel witte Bourgognes van 25+ niet aan rieken voor mijn part.
N.B.
Vanaf de jaargang 2017 draagt deze Grillo Terre Siciliane de naam “Olli” Grillo Sicilia .
31-08-2018, 10:27 PM
(31-08-2018 10:11 PM)don quichotte schreef: [ -> ](31-08-2018 04:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]……..
Een half uur later al veel beter.
En alweer genieten. t Moet zijn dat ik graag vuile neuskes heb want ik vond dit heerlijk.
En zoveel beter dan tal van 20€+ Bourgognes...
En wat was dat vuil neuske? Brett of reductie of nog iets anders?
" En zoveel beter dan tal van 20€+ Bourgognes.."
Ha, ik begin hier en daar een volgeling te krijgen.
Dronk voorbij week Grillo Terre Siciliane IGT 2015 van Feudo Maccari 9,14 €. Hier kunnen zelfs veel witte Bourgognes van 25+ niet aan rieken voor mijn part.
N.B.
Vanaf de jaargang 2017 draagt deze Grillo Terre Siciliane de naam “Olli” Grillo Sicilia .
Ok, dan weten we wat kopen voor Olivier zijn verjaardag ;-)
Dat vuil neuske? Was niet vuil, t is wvd die dat zegt...
02-09-2018, 09:27 PM
Citaat:Ok, dan weten we wat kopen voor Olivier zijn verjaardag
Zo’n 25+ bourgogne gaat er hier anders ook wel goed in hoor
Trouwens Don, een grillo uit Sicilië en een chardonnay uit Bourgogne is toch een heel oneerlijke vergelijking, zeg nu zelf... Appels en peren?
02-09-2018, 11:21 PM
(02-09-2018 09:27 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Ok, dan weten we wat kopen voor Olivier zijn verjaardag
Zo’n 25+ bourgogne gaat er hier anders ook wel goed in hoor
Trouwens Don, een grillo uit Sicilië en een chardonnay uit Bourgogne is toch een heel oneerlijke vergelijking, zeg nu zelf... Appels en peren?
Wel Olivier daar heb ik nu geen enkel probleem mee als je dit een oneerlijke vergelijking vindt.
Ik maak die vergelijking regelmatig voor wijn en zal die voor mij blijven maken.
Zie maar eens het onderwerp dat ik op dit forum introduceerde "Tweegevecht of duel"
En als je voor mij één peer zet en één appel en ik vind bv de veel duurdere peer minder goed dan die appel dan zal ik wel weten wat ik zal kiezen.
En per informatie ik heb tussen duurdere witte Bourgognes er al veel gedronken door de eik overwoekerd dat ik nog amper kan vaststellen dat je nog met de Chardonnay druif te doen hebt.
Onlangs zegde ik tegen een gekende wijnhandelaar dat in de Bourgogne meer domeinen zijn die in de witte wijn hun eik beter weten te beheren dan dat ze de wijndruif ( Chardonnay) weten te behandelen.
De man (grijns)lachte even en zegde toen: " dat moet ik onthouden".
02-09-2018, 11:35 PM
Citaat:Onlangs zegde ik tegen een gekende wijnhandelaar dat in de Bourgogne meer domeinen zijn die in de witte wijn hun eik beter weten te beheren dan dat ze de wijndruif ( Chardonnay) weten te behandelen
Dan drinken wij toch heel andere Bourgognes... Die trend van veel eik is nu toch al een hele tijd tanende. In Meursault zal je nog wel stevig gelagerde wijnen vinden, maar er zijn zoveel fijne, frisse, minerale bourgognes... Neem nu Chablis. Daar kan je mijn inziens nog altijd basis chablis vinden onder de 15€ die zeer fris en fruitig zullen zijn, en volgens mij wel aan jouw smaak zullen voldoen, nee?
07-09-2018, 11:05 AM
De mode van de vette, naar vanille ruikende witte Bourgogne is nu wel een beetje voorbij. Dat neemt niet weg dat de betere Côte de Beaune nog wel op hout gelagerd wordt, maar al naargelang de wijn wordt de hoeveelheid nieuwe eik nu wel beter gedosserd (naar mijn smaak). Ook wordt er nu meestal minder gebatonneerd en laat men meer het terroir laten spreken in plaats van de "Napa" stijl te imiteren. Dat gezegd zijnde, vele Grand Cru's zullen nog steeds 50% tot 100% nieuwe eik zien, maar die wijnen zijn dan ook niet bedoeld om binnen de 10 jaar te drinken.
In Chablis gebruikt men veel minder hout. Persoonlijk vind ik meestal dat teveel (nieuwe) eik echt storend werkt ten overstaan van de strakke mineraliteit, maar dat is weer een kwestie van voorkeur natuurlijk. En ook hier gaat het weer beter bij de Grand Cru's, toch eigenlijk compleet anders dan de andere wijngaarden en voor mij minder typisch "Chablis", maar soms wel verdomd lekker!
Maar dat is allemaal off topic en daarom:
Château des Tours Côtes du Rhône Réserve 2005: gedecanteerd wegens veel drab. Redelijk gesatureerde kleur, vrij bruin met rode kern. Oude neus met kreupelhout, leer, natte hond, wat gestoofde pruimen, beetje verduft . In de mond eerst rond, zeer zoeterig en halflang met toch nog een vleug tannine. Ik zou deze blind eerder in Zuid-Italië geplaatst hebben, geen enkele zweem "garrigue". Was niet slecht, maar ik drink Tours veel liever jong.
In Chablis gebruikt men veel minder hout. Persoonlijk vind ik meestal dat teveel (nieuwe) eik echt storend werkt ten overstaan van de strakke mineraliteit, maar dat is weer een kwestie van voorkeur natuurlijk. En ook hier gaat het weer beter bij de Grand Cru's, toch eigenlijk compleet anders dan de andere wijngaarden en voor mij minder typisch "Chablis", maar soms wel verdomd lekker!
Maar dat is allemaal off topic en daarom:
Château des Tours Côtes du Rhône Réserve 2005: gedecanteerd wegens veel drab. Redelijk gesatureerde kleur, vrij bruin met rode kern. Oude neus met kreupelhout, leer, natte hond, wat gestoofde pruimen, beetje verduft . In de mond eerst rond, zeer zoeterig en halflang met toch nog een vleug tannine. Ik zou deze blind eerder in Zuid-Italië geplaatst hebben, geen enkele zweem "garrigue". Was niet slecht, maar ik drink Tours veel liever jong.
07-09-2018, 02:22 PM
(02-09-2018 11:35 PM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Onlangs zegde ik tegen een gekende wijnhandelaar dat in de Bourgogne meer domeinen zijn die in de witte wijn hun eik beter weten te beheren dan dat ze de wijndruif ( Chardonnay) weten te behandelen
Dan drinken wij toch heel andere Bourgognes... Die trend van veel eik is nu toch al een hele tijd tanende. In Meursault zal je nog wel stevig gelagerde wijnen vinden, maar er zijn zoveel fijne, frisse, minerale bourgognes... Neem nu Chablis. Daar kan je mijn inziens nog altijd basis chablis vinden onder de 15€ die zeer fris en fruitig zullen zijn, en volgens mij wel aan jouw smaak zullen voldoen, nee?
Dit klop Olivier ik was onvolledig met mijn referentie naar witte Bourgognes.
Ik dacht in eerste instanties aan de domeinen uit de Côtes de Beaune en de Côtes de Nuits.
En heb ook een Paar Chablis liggen die door eik niet woerden gedomineerd.
10-09-2018, 07:52 PM
(24-07-2018 07:57 PM)Bert schreef: [ -> ]Zaterdag mijn eerste VdP 2014 geopend.
In de neus meteen onmiskenbaar de VdP van Reynaud.
In de mond... oeps.... hier is iets niet pluis. Te groen maar dan zo neig alsof er meer steeltjes dan druif geperst zijn.
En dan denk ik uiteraard aan dat filmpje, maar hier is meer aan de hand. Dit is gewoon fout. Niet leuk om drinken.
Eind vorige week mijn tweede flesje VdP 2014 geopend.
Lappe!
Zelfde verhaal...
In de neus was het nu al fout.
Muf, die stank van een vochtig huis. 'Schimmel', zei mijn vrouw nadat ik haar vroeg eens te ruiken.
Zurig, groen en onrijp in de mond.
Helemaal niet aangenaam, alweer.
Veel lucht heeft de geur van de wijn deugd gedaan, maar in de mond bleef dit een bijtend sapje...
10-09-2018, 07:56 PM
(10-09-2018 07:52 PM)Bert schreef: [ -> ](24-07-2018 07:57 PM)Bert schreef: [ -> ]Zaterdag mijn eerste VdP 2014 geopend.
In de neus meteen onmiskenbaar de VdP van Reynaud.
In de mond... oeps.... hier is iets niet pluis. Te groen maar dan zo neig alsof er meer steeltjes dan druif geperst zijn.
En dan denk ik uiteraard aan dat filmpje, maar hier is meer aan de hand. Dit is gewoon fout. Niet leuk om drinken.
Eind vorige week mijn tweede flesje VdP 2014 geopend.
Lappe!
Zelfde verhaal...
In de neus was het nu al fout.
Muf, die stank van een vochtig huis. 'Schimmel', zei mijn vrouw nadat ik haar vroeg eens te ruiken.
Zurig, groen en onrijp in de mond.
Helemaal niet aangenaam, alweer.
Veel lucht heeft de geur van de wijn deugd gedaan, maar in de mond bleef dit een bijtend sapje...
..op t domein gekocht veronderstel ik..?
10-09-2018, 07:59 PM
(10-09-2018 07:56 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-09-2018 07:52 PM)Bert schreef: [ -> ](24-07-2018 07:57 PM)Bert schreef: [ -> ]Zaterdag mijn eerste VdP 2014 geopend.
In de neus meteen onmiskenbaar de VdP van Reynaud.
In de mond... oeps.... hier is iets niet pluis. Te groen maar dan zo neig alsof er meer steeltjes dan druif geperst zijn.
En dan denk ik uiteraard aan dat filmpje, maar hier is meer aan de hand. Dit is gewoon fout. Niet leuk om drinken.
Eind vorige week mijn tweede flesje VdP 2014 geopend.
Lappe!
Zelfde verhaal...
In de neus was het nu al fout.
Muf, die stank van een vochtig huis. 'Schimmel', zei mijn vrouw nadat ik haar vroeg eens te ruiken.
Zurig, groen en onrijp in de mond.
Helemaal niet aangenaam, alweer.
Veel lucht heeft de geur van de wijn deugd gedaan, maar in de mond bleef dit een bijtend sapje...
..op t domein gekocht veronderstel ik..?
Yep... Terugbrengen is dus geen optie... Baart me wel zorgen
10-09-2018, 10:13 PM
(10-09-2018 07:59 PM)Bert schreef: [ -> ](10-09-2018 07:56 PM)vinejo schreef: [ -> ](10-09-2018 07:52 PM)Bert schreef: [ -> ](24-07-2018 07:57 PM)Bert schreef: [ -> ]Zaterdag mijn eerste VdP 2014 geopend.
In de neus meteen onmiskenbaar de VdP van Reynaud.
In de mond... oeps.... hier is iets niet pluis. Te groen maar dan zo neig alsof er meer steeltjes dan druif geperst zijn.
En dan denk ik uiteraard aan dat filmpje, maar hier is meer aan de hand. Dit is gewoon fout. Niet leuk om drinken.
Eind vorige week mijn tweede flesje VdP 2014 geopend.
Lappe!
Zelfde verhaal...
In de neus was het nu al fout.
Muf, die stank van een vochtig huis. 'Schimmel', zei mijn vrouw nadat ik haar vroeg eens te ruiken.
Zurig, groen en onrijp in de mond.
Helemaal niet aangenaam, alweer.
Veel lucht heeft de geur van de wijn deugd gedaan, maar in de mond bleef dit een bijtend sapje...
..op t domein gekocht veronderstel ik..?
Yep... Terugbrengen is dus geen optie... Baart me wel zorgen
Ik heb 4 flesjes gekocht bij Boutelegier, ga er binnenkort eens eentje opentrekken.
11-09-2018, 06:53 AM
Ik heb al 1 2014 gedronken enkele maanden terug en kan me toch niet herinneren dat die slecht was...
11-09-2018, 07:30 AM
(11-09-2018 06:53 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]Ik heb al 1 2014 gedronken enkele maanden terug en kan me toch niet herinneren dat die slecht was...
Hopelijk gekocht bij Boutelegier
11-09-2018, 07:44 AM
(11-09-2018 07:30 AM)vinejo schreef: [ -> ](11-09-2018 06:53 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]Ik heb al 1 2014 gedronken enkele maanden terug en kan me toch niet herinneren dat die slecht was...
Hopelijk gekocht bij Boutelegier
Onder deze topic schreef ik op 20-07 mn bevindingen van de 2014 VDP. Die waren toen positief. Die groene toets is wel nadrukkelijk aanwezig doch niet storend. Persoonlijk kan ik hier wel mee om, maar de puristen onder ons zullen dit mss minder apprecieren. Ik kocht 6 flessen bij Boutelegier na de positieve reacties op LPDV. Persoonlijk zou ik niet mee inzitten. Efkes laten rusten.
11-09-2018, 09:16 AM
(11-09-2018 07:44 AM)Fre schreef: [ -> ](11-09-2018 07:30 AM)vinejo schreef: [ -> ](11-09-2018 06:53 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]Ik heb al 1 2014 gedronken enkele maanden terug en kan me toch niet herinneren dat die slecht was...
Hopelijk gekocht bij Boutelegier
Onder deze topic schreef ik op 20-07 mn bevindingen van de 2014 VDP. Die waren toen positief. Die groene toets is wel nadrukkelijk aanwezig doch niet storend. Persoonlijk kan ik hier wel mee om, maar de puristen onder ons zullen dit mss minder apprecieren. Ik kocht 6 flessen bij Boutelegier na de positieve reacties op LPDV. Persoonlijk zou ik niet mee inzitten. Efkes laten rusten.
Fre, trust me, ik ken des Tours genoeg om te weten dat dit niet zomaar 'groen' was (waar ik ook mee omkan) maar gewoon fout.
11-09-2018, 11:00 AM
(11-09-2018 07:30 AM)vinejo schreef: [ -> ](11-09-2018 06:53 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]Ik heb al 1 2014 gedronken enkele maanden terug en kan me toch niet herinneren dat die slecht was...
Hopelijk gekocht bij Boutelegier
Wat is er mis met "hopelijk gekocht bij censor"?
Ik begrijp Bert heel goed. Tours is een love it or leave it wijn met een heel eigen karakter. Dat gezegd zijnde, we hebben al veel reserveringen voor de 2015 en dat net op basis van deze 2014. Dat zijn duidelijk mensen van het "love it" type.
11-09-2018, 11:59 AM
(11-09-2018 11:00 AM)wvd schreef: [ -> ]Ik denk niet dat Jo bedoelde dat je best enkel bij Boutelegier koopt ipv Leuvin. Maar eerder dat hij vreest dat het bij de lokale aankoop mss over een slecht lot ging.(11-09-2018 07:30 AM)vinejo schreef: [ -> ](11-09-2018 06:53 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]Ik heb al 1 2014 gedronken enkele maanden terug en kan me toch niet herinneren dat die slecht was...
Hopelijk gekocht bij Boutelegier
Wat is er mis met "hopelijk gekocht bij censor"?
Ik begrijp Bert heel goed. Tours is een love it or leave it wijn met een heel eigen karakter. Dat gezegd zijnde, we hebben al veel reserveringen voor de 2015 en dat net op basis van deze 2014. Dat zijn duidelijk mensen van het "love it" type.
@ Bert: ik weet dat je jaarlijks ter plekke gaat en dat je al menig Reynaudwijnen op je palmares hebt staan. Dat verhaal van die puristen was eigenlijk bedoelt ter verduidelijking voor mensen die minder met Des Tours in aanraking zijn gekomen.
11-09-2018, 12:03 PM
(11-09-2018 11:59 AM)Fre schreef: [ -> ](11-09-2018 11:00 AM)wvd schreef: [ -> ]Ik denk niet dat Jo bedoelde dat je best enkel bij Boutelegier koopt ipv Leuvin. Maar eerder dat hij vreest dat het bij de lokale aankoop mss over een slecht lot ging.(11-09-2018 07:30 AM)vinejo schreef: [ -> ](11-09-2018 06:53 AM)TheWineVet schreef: [ -> ]Ik heb al 1 2014 gedronken enkele maanden terug en kan me toch niet herinneren dat die slecht was...
Hopelijk gekocht bij Boutelegier
Wat is er mis met "hopelijk gekocht bij censor"?
Ik begrijp Bert heel goed. Tours is een love it or leave it wijn met een heel eigen karakter. Dat gezegd zijnde, we hebben al veel reserveringen voor de 2015 en dat net op basis van deze 2014. Dat zijn duidelijk mensen van het "love it" type.
Inderdaad Fre, dank om dit te verduidelijken tegenover slechte verstaanders...
11-09-2018, 05:07 PM