28-07-2012, 01:35 PM
SCHAT, BRENG JE EEN GAMAY SANS TRALALA MEE?
Dat was de SMS die ik mijn vrouw zond toen ze onderweg was naar de Bioplanet om bioproducten (wat anders?). Gamay Sans Tralala is een fantastische biodynamische wijn gebrouwen door François and Pascale Plouzeau, maar niet iedereen kent hem. Ook mijn vrouw niet. Gamay sans tralala is voor haar hetzelfde als biefstuk zonder tralala, geen twaalf maanden gerijpte steak van het Wagyurund dus. Zij vragen dus aan de winkelbediende waar de Gamay in de wijnrekken kon staan, een simpele gamay liefst van al. Tot haar verbazing vond ze net wat ze aan het zoeken was: de Gamay Sans Tralala 2010. En toen wist ze precies wat ik bedoelde. Ze moest lachen.
Ik ben dus de Gamay Sans Tralala aan het proeven, een wijn uit de Touraine. Ik schrijf alleen maar over ongemeen lekkere wijnen dus ik vind hem ongemeen lekker, wat dacht je? Hij heeft iets ondefinieerbaars in de neus, het doet aan iets aards, iets animaals denken. Veel peper, bakken sappig fruit. Gamay is een topdruif, ik dacht dat ik het nooit uit mijn mond zou krijgen. Voila, het is eruit. Verfijning, edele wijn, complexiteit, mijn voeten, geef mij maar elke dag dit!
Dat was de SMS die ik mijn vrouw zond toen ze onderweg was naar de Bioplanet om bioproducten (wat anders?). Gamay Sans Tralala is een fantastische biodynamische wijn gebrouwen door François and Pascale Plouzeau, maar niet iedereen kent hem. Ook mijn vrouw niet. Gamay sans tralala is voor haar hetzelfde als biefstuk zonder tralala, geen twaalf maanden gerijpte steak van het Wagyurund dus. Zij vragen dus aan de winkelbediende waar de Gamay in de wijnrekken kon staan, een simpele gamay liefst van al. Tot haar verbazing vond ze net wat ze aan het zoeken was: de Gamay Sans Tralala 2010. En toen wist ze precies wat ik bedoelde. Ze moest lachen.
Ik ben dus de Gamay Sans Tralala aan het proeven, een wijn uit de Touraine. Ik schrijf alleen maar over ongemeen lekkere wijnen dus ik vind hem ongemeen lekker, wat dacht je? Hij heeft iets ondefinieerbaars in de neus, het doet aan iets aards, iets animaals denken. Veel peper, bakken sappig fruit. Gamay is een topdruif, ik dacht dat ik het nooit uit mijn mond zou krijgen. Voila, het is eruit. Verfijning, edele wijn, complexiteit, mijn voeten, geef mij maar elke dag dit!