wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Sébastien DAVID, Saint Nicolas de Bourgueil
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hurluberlu 2010

Nog zo'n expressief fruitbommetje, hij moet een beetje openkomen maar dan trekt ie alle registers open, rood fruit, cassis, wat peper. Mooie zuurtjes die de wijn een fris mondgevoel geven, geen stroefe groene tannines te bespeuren hier (ik geloof macération carbonique, maar moet het eens opzoeken). Aan 17° (rechtstreeks uit de kelder geserveerd) puur genot.
(13-08-2012 12:17 PM)koen schreef: [ -> ]Hurluberlu 2010

Nog zo'n expressief fruitbommetje, hij moet een beetje openkomen maar dan trekt ie alle registers open, rood fruit, cassis, wat peper. Mooie zuurtjes die de wijn een fris mondgevoel geven, geen stroefe groene tannines te bespeuren hier (ik geloof macération carbonique, maar moet het eens opzoeken). Aan 17° (rechtstreeks uit de kelder geserveerd) puur genot.

Ik krijg zin in een cabfranckske als ik dit lees ;-)
Hurluberlu, (spreek uit met uw tong in deze positie: Tongue ) had de wiijnbouwer net zijn cuves geproefd bij de bepaling van de naam?
Is MC ja, is naam van opera of zoiets
Wordt MC stilaan ook meer en meer toegepast in Loire ? 'K weet dat Baudry het voor z'n Domaine ook toepast. Nog maar sinds recent doet hij dat.
Blijkbaar wel, ideaal om jong te drinken wijnen te maken zonder die groene toetsen en stroeve tannines. Juchepie doet het ook maar officieel mag het niet (toch niet voor alle AOPs), hij had er zelfs een opmerking over gehad tijdens een inspectie.
Koppelingen