wijnliefhebbers

Volledige versie: Bernard Faurie, Hermitage
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
We bezochten dit domein begin juli 2012.

Faurie is één van de kleinere wijnbouwers in de streek, hij bezit 2 van de 140 ha Hermitage en 2 van de 1100 ha St Joseph.
Bernard Faurie is een bescheiden, zelfs wat verlegen man die ons heel vriendelijk ontving. We kregen een mooie degustatie met heel wat uitleg. Bij ons vertrek gaf men ons een grote portie abrikozen mee. Deze waren eigenlijk net afgekeurd bij de selectie (zie filmpje) maar bleken bij thuiskomst in België stukken lekkerder dan de 'goedgekeurde' van de Carrefour...

Hermitage blanc 2011: 100% marsanne - deze druif zorgt luidens de wijnbouwer voor veel structuur. Intens en fijn aroma van wit fruit (peer) en abrikoos. In de mond puur, zijdezacht en elegant. Schitterend! 93

St Joseph rouge 2010: Redelijk gesloten in de neus, kruidig, tabak. Sappig bij aanvang in de mond, fris, frambozen, licht droogtrekkend op einde. Nog wat geduld nodig. 87-88

Hermitage rouge (Greffieux-Bessards) 2010: Viooltjes in de neus, zwart fruit, zeer zacht in de mond, fluwelige textuur. Een nobele wijn. 94

Hermitage 2010 (andere cuveé, mét Meal, enkel herkenbaar aan de capsule) : Peper, roosjes in de neus. In de mond eerst zacht maar dan komen redelijk bijtende tannines opzetten. Heeft héél veel tijd nodig. 92+

Hermitage 2008: Een vegetale, groenige wijn. De wijnbouwer opende snel een andere jaargang.. Wink

Hermitage 2001: Kruidig, hout, ceder, kruidnagel, champignons. In de mond soepel maar met een stevige ruggengraat. Bijna op hetzelfde moment zeiden Vincent en ik: "Dit lijkt precies een topMédoc!!" We voegden er wel aan toe dat dit als een compliment bedoeld was Cool
De wijnbouwer lachte minzaam...

filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=xUnyjMh3uHE

Ik kocht ter plaatse 2 witte en 2 rode Hermitages (ze zijn op t domein 20 euro goedkoper dan bij Grandry) en heb me niet kunnen bedwingen.
Van elke kleur ging al eentje open.

De witte kreeg een hele tafel stil. Finesse, elegantie, fluweel, lengte,...
De rode was ook wel zeer goed maar ik miste wel het waw-effect van de witte (en van diezelfde rode op het domein). Ik tracht mijn tweede flesje sowieso 10 jaar rust te gunnen...
(13-08-2012 11:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]We bezochten dit domein begin juli 2012.

Faurie is één van de kleinere wijnbouwers in de streek, hij bezit 2 van de 140 ha Hermitage en 2 van de 1100 ha St Joseph.
Bernard Faurie is een bescheiden, zelfs wat verlegen man die ons heel vriendelijk ontving. We kregen een mooie degustatie met heel wat uitleg. Bij ons vertrek gaf men ons een grote portie abrikozen mee. Deze waren eigenlijk net afgekeurd bij de selectie (zie filmpje) maar bleken bij thuiskomst in België stukken lekkerder dan de 'goedgekeurde' van de Carrefour...

Hermitage blanc 2011: 100% marsanne - deze druif zorgt luidens de wijnbouwer voor veel structuur. Intens en fijn aroma van wit fruit (peer) en abrikoos. In de mond puur, zijdezacht en elegant. Schitterend! 93

St Joseph rouge 2010: Redelijk gesloten in de neus, kruidig, tabak. Sappig bij aanvang in de mond, fris, frambozen, licht droogtrekkend op einde. Nog wat geduld nodig. 87-88

Hermitage rouge (Greffieux-Bessards) 2010: Viooltjes in de neus, zwart fruit, zeer zacht in de mond, fluwelige textuur. Een nobele wijn. 94

Hermitage 2010 (andere cuveé, mét Meal, enkel herkenbaar aan de capsule) : Peper, roosjes in de neus. In de mond eerst zacht maar dan komen redelijk bijtende tannines opzetten. Heeft héél veel tijd nodig. 92+

Hermitage 2008: Een vegetale, groenige wijn. De wijnbouwer opende snel een andere jaargang.. Wink

Hermitage 2001: Kruidig, hout, ceder, kruidnagel, champignons. In de mond soepel maar met een stevige ruggengraat. Bijna op hetzelfde moment zeiden Vincent en ik: "Dit lijkt precies een topMédoc!!" We voegden er wel aan toe dat dit als een compliment bedoeld was Cool
De wijnbouwer lachte minzaam...

filmpje: http://www.youtube.com/watch?v=xUnyjMh3uHE

Ik kocht ter plaatse 2 witte en 2 rode Hermitages (ze zijn op t domein 20 euro goedkoper dan bij Grandry) en heb me niet kunnen bedwingen.
Van elke kleur ging al eentje open.

De witte kreeg een hele tafel stil. Finesse, elegantie, fluweel, lengte,...
De rode was ook wel zeer goed maar ik miste wel het waw-effect van de witte (en van diezelfde rode op het domein). Ik tracht mijn tweede flesje sowieso 10 jaar rust te gunnen...

Da's durven, een wijnbouwer in de Hermitage melden dat zijn wijn smaakt naar een topmédoc... Ge kunt da wel denken hé, maar zeggen..., ik weet nie...
(14-08-2012 11:12 PM)de populist schreef: [ -> ]Da's durven, een wijnbouwer in de Hermitage melden dat zijn wijn smaakt naar een topmédoc... Ge kunt da wel denken hé, maar zeggen..., ik weet nie...

Wat is er mis met een topMédoc...? Hermitage is de Bourgogne niet hé... ;-)
(13-08-2012 11:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hermitage blanc 2011: 100% marsanne - deze druif zorgt luidens de wijnbouwer voor veel structuur. Intens en fijn aroma van wit fruit (peer) en abrikoos. In de mond puur, zijdezacht en elegant. Schitterend! 93

Schitterende wijn! Mijn proefgeheugen zegt me dat het die dag zeer warm was en dat zelfs 2 vrouwen in bikini ons niet konden afleiden van deze zeer mooie wijn. Of zegt mijn geheugen me dat maar om de schijn hoog te houden? Enfin, 't zal alleszins niet aan de Hermitage gelegen hebben wijn.
(15-08-2012 10:45 AM)Matten schreef: [ -> ]Schitterende wijn! Mijn proefgeheugen zegt me dat het die dag zeer warm was en dat zelfs 2 vrouwen in bikini ons niet konden afleiden van deze zeer mooie wijn. Of zegt mijn geheugen me dat maar om de schijn hoog te houden? Enfin, 't zal alleszins niet aan de Hermitage gelegen hebben wijn.

Big Grin
Gisteren nog eens de 2011 Hermitage wit gedronken.
Ongelooflijk mooie neus weer, met zeer duidelijk nu opgelegde peertjes! In de mond een beetje een chardonnay-gevoel maar met een licht vegetale toets en iets meer fruit op de voorgrond. In dat geval, niet twijfelen, een mooie noordelijke Rhone!
(13-08-2012 11:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]We bezochten dit domein begin juli 2012.

Faurie is één van de kleinere wijnbouwers in de streek, hij bezit 2 van de 140 ha Hermitage en 2 van de 1100 ha St Joseph.
Bernard Faurie is een bescheiden, zelfs wat verlegen man die ons heel vriendelijk ontving. We kregen een mooie degustatie met heel wat uitleg. Bij ons vertrek gaf men ons een grote portie abrikozen mee. Deze waren eigenlijk net afgekeurd bij de selectie (zie filmpje) maar bleken bij thuiskomst in België stukken lekkerder dan de 'goedgekeurde' van de Carrefour...

Hermitage blanc 2011: 100% marsanne - deze druif zorgt luidens de wijnbouwer voor veel structuur. Intens en fijn aroma van wit fruit (peer) en abrikoos. In de mond puur, zijdezacht en elegant. Schitterend! 93


Ik kocht ter plaatse 2 witte en 2 rode Hermitages (ze zijn op t domein 20 euro goedkoper dan bij Grandry) en heb me niet kunnen bedwingen.
Van elke kleur ging al eentje open.

De witte kreeg een hele tafel stil. Finesse, elegantie, fluweel, lengte,...

Tien jaar later mijn tweede (en laatste) fles Hermitage blanc 2011 geopend.
Licht geoxideerd. Wel nog heel lang en vettig in de mond.
Toch ontgoochelend, te lang gewacht.
(15-07-2022 07:45 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-08-2012 11:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]We bezochten dit domein begin juli 2012.

Faurie is één van de kleinere wijnbouwers in de streek, hij bezit 2 van de 140 ha Hermitage en 2 van de 1100 ha St Joseph.
Bernard Faurie is een bescheiden, zelfs wat verlegen man die ons heel vriendelijk ontving. We kregen een mooie degustatie met heel wat uitleg. Bij ons vertrek gaf men ons een grote portie abrikozen mee. Deze waren eigenlijk net afgekeurd bij de selectie (zie filmpje) maar bleken bij thuiskomst in België stukken lekkerder dan de 'goedgekeurde' van de Carrefour...

Hermitage blanc 2011: 100% marsanne - deze druif zorgt luidens de wijnbouwer voor veel structuur. Intens en fijn aroma van wit fruit (peer) en abrikoos. In de mond puur, zijdezacht en elegant. Schitterend! 93


Ik kocht ter plaatse 2 witte en 2 rode Hermitages (ze zijn op t domein 20 euro goedkoper dan bij Grandry) en heb me niet kunnen bedwingen.
Van elke kleur ging al eentje open.

De witte kreeg een hele tafel stil. Finesse, elegantie, fluweel, lengte,...

Tien jaar later mijn tweede (en laatste) fles Hermitage blanc 2011 geopend.
Licht geoxideerd. Wel nog heel lang en vettig in de mond.
Toch ontgoochelend, te lang gewacht.

Wablief, een witte Hermitage van amper 11 jaar en te lang gewacht..? En zelfs oxidatiefwatte Dat kan niet anders dan een premox geval of gewoonweg een slechte kurk zijn. Die van Chave, daar beginnen we aan na minimum 15 jaar. Of heel jong natuurlijk.
(15-07-2022 08:59 AM)wvd schreef: [ -> ]
(15-07-2022 07:45 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(13-08-2012 11:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]We bezochten dit domein begin juli 2012.

Faurie is één van de kleinere wijnbouwers in de streek, hij bezit 2 van de 140 ha Hermitage en 2 van de 1100 ha St Joseph.
Bernard Faurie is een bescheiden, zelfs wat verlegen man die ons heel vriendelijk ontving. We kregen een mooie degustatie met heel wat uitleg. Bij ons vertrek gaf men ons een grote portie abrikozen mee. Deze waren eigenlijk net afgekeurd bij de selectie (zie filmpje) maar bleken bij thuiskomst in België stukken lekkerder dan de 'goedgekeurde' van de Carrefour...

Hermitage blanc 2011: 100% marsanne - deze druif zorgt luidens de wijnbouwer voor veel structuur. Intens en fijn aroma van wit fruit (peer) en abrikoos. In de mond puur, zijdezacht en elegant. Schitterend! 93


Ik kocht ter plaatse 2 witte en 2 rode Hermitages (ze zijn op t domein 20 euro goedkoper dan bij Grandry) en heb me niet kunnen bedwingen.
Van elke kleur ging al eentje open.

De witte kreeg een hele tafel stil. Finesse, elegantie, fluweel, lengte,...

Tien jaar later mijn tweede (en laatste) fles Hermitage blanc 2011 geopend.
Licht geoxideerd. Wel nog heel lang en vettig in de mond.
Toch ontgoochelend, te lang gewacht.

Wablief, een witte Hermitage van amper 11 jaar en te lang gewacht..? En zelfs oxidatiefwatte Dat kan niet anders dan een premox geval of gewoonweg een slechte kurk zijn. Die van Chave, daar beginnen we aan na minimum 15 jaar. Of heel jong natuurlijk.

Ja idd..was ook verwonderd.
Nu, mijn gasten vonden m zeer goed hoor, wel allebei het woord “licht oxidatief” uitgesproken.
Heeft niet altijd in mijn wijnkast gelegen, een paar jaar in de berging tussen de gewone witte banghead .Dat zou t kunnen verklaren.
Zie topic Heevie Teusted 18/01/2022 onder rubriek 'Onvergetelijke degustaties'.
"Hermitage wit – Bernard Faurie – 2011: in de stijl van de Graves eigenlijk. Dacht aan een Pessac. Geen abrikoos. Top."
De bewaring zit er zeker voor iets tussen want die fles werd bewaard op constante temperatuur van 14 graden.
(15-07-2022 10:54 AM)Vince schreef: [ -> ]Zie topic Heevie Teusted 18/01/2022 onder rubriek 'Onvergetelijke degustaties'.
"Hermitage wit – Bernard Faurie – 2011: in de stijl van de Graves eigenlijk. Dacht aan een Pessac. Geen abrikoos. Top."
De bewaring zit er zeker voor iets tussen want die fles werd bewaard op constante temperatuur van 14 graden.

Da s straf, eerste wat Paul zei toen hij rook was…Pessac.
great minds think alike Smile
Koppelingen