wijnliefhebbers

Volledige versie: Chateau Smith Haut Lafitte Pessac
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
(22-05-2012 11:12 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]
(22-05-2012 11:09 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(22-05-2012 10:30 PM)De Canter schreef: [ -> ]Vandaag nog ééntje opengedaan van de 94, alles is al gezegd denk ik! Mooi versmolten met toch nog voldoende fraicheur erin.. Toppertje!

Niet slecht, SHL midden in de week.. ;-)

Aan dat tempo ben ik al bang dat hij niet van de mijne gaat kunnen blijven Confused

Doc, de jouwe liggen veilig weg man! Ik denk er niet aan om die aan te raken Wink Fie haar B-day vroeg wel om een speciaal wijntje en bubbles...

Er liggen er nog 3 op overschot (waarvan er nog 2, buiten de mijne in men kast) bij men pa liggen in de kelder trouwens...
2006, merci Matten! cheers
En een voltreffer van je welste. De kwintessens van Bordeaux. Zo fijn en complex. Years and years to go (meer dan wij waarschijnlijk) maar nu al zo lekker (net als wij waarschijnlijk)

TN van Tienne
Zeer gedistingeerd. Gelukkig niet volledig gesloten.
Topwijn en jaren te gaan.

TN van Bert
Smith Haut Lafitte 2006, Pessac
Niks genoteerd. Maar dat zal dan te wijten zijn geweest aan het genieten…
Super..
(18-06-2012 07:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]2006, merci Matten! cheers
En een voltreffer van je welste. De kwintessens van Bordeaux. Zo fijn en complex. Years and years to go (meer dan wij waarschijnlijk) maar nu al zo lekker (net als wij waarschijnlijk)

TN van Tienne
Zeer gedistingeerd. Gelukkig niet volledig gesloten.
Topwijn en jaren te gaan.

TN van Bert
Smith Haut Lafitte 2006, Pessac
Niks genoteerd. Maar dat zal dan te wijten zijn geweest aan het genieten…
Super..

Ik nam Matten even bij z'n voorarm en ik zei dat ik hoopte dat dit een Pomerol ging zijn. Niet dus. Waarmee ik bedoel hoe schoon ik deze wijn vond, finesse, en ingetogen (geen geweld) evenwicht! Heart
(18-06-2012 08:46 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Ik nam Matten even bij z'n voorarm en ik zei dat ik hoopte dat dit een Pomerol ging zijn. Niet dus. Waarmee ik bedoel hoe schoon ik deze wijn vond, finesse, en ingetogen (geen geweld) evenwicht! Heart

Ik was van plan hierachter een inmiddels beruchte quote van iemand anders te kleven, maar ga het toch niet doen.... Big Grin
(18-06-2012 09:00 PM)Bert schreef: [ -> ]
(18-06-2012 08:46 PM)dr_magooo schreef: [ -> ]Ik nam Matten even bij z'n voorarm en ik zei dat ik hoopte dat dit een Pomerol ging zijn. Niet dus. Waarmee ik bedoel hoe schoon ik deze wijn vond, finesse, en ingetogen (geen geweld) evenwicht! Heart

Ik was van plan hierachter een inmiddels beruchte quote van iemand anders te kleven, maar ga het toch niet doen.... Big Grin

Taai rubber man !cheers
Smith Haut Lafitte 1994

Dank zij Tom T nog eens eentje kunnen proeven. thank you.
"natte hond", groen boontje, leer, champignons, humus, zachte tannines, hoog in zuren met nog heel aantrekkelijk fruit. Moet nu gedronken worden. 90
Ik dacht dat Matten de vgl maakte met een Bourgogne.
Gisteren 1994 opnieuw open, ditmaal niet tussen stevige, gerijpte jongens. Perfect versmolten en daarom ook zeker nu te drinken, temeer dat er nog heel mooi fruit (framboosjes) aanwezig is. De TN van hier boven blijft. Sigarenkistje, gedroogde specerijen als kaneel, gember, vijg en een "groen" toetsje. Zijdezacht, elegant gerijpte wijn. 90
De laatste gaat niet heel lang blijven liggen.
Een open en bloot bedankje @ Tom T om de flesjes mee te brengen ! Waardering Exclamation
1995

Wederom zeer mooie wijn. Hier proef je het verschil met de 94 toch duidelijk. Veel meer materie, perfect op dronk zonder enig spoortje van vermoeidheid. Venne had het vrij snel bij het juiste eind dacht ik?
Nogmaals zeer mooi!
(03-02-2013 08:54 PM)Tom T schreef: [ -> ]1995

Wederom zeer mooie wijn. Hier proef je het verschil met de 94 toch duidelijk. Veel meer materie, perfect op dronk zonder enig spoortje van vermoeidheid. Venne had het vrij snel bij het juiste eind dacht ik?
Nogmaals zeer mooi!

Vandaag het restje uitgelebberd met Gerten en slechts één woord is hier van toepassing: subliem!
(03-02-2013 09:04 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(03-02-2013 08:54 PM)Tom T schreef: [ -> ]1995

Wederom zeer mooie wijn. Hier proef je het verschil met de 94 toch duidelijk. Veel meer materie, perfect op dronk zonder enig spoortje van vermoeidheid. Venne had het vrij snel bij het juiste eind dacht ik?
Nogmaals zeer mooi!

Vandaag het restje uitgelebberd met Gerten en slechts één woord is hier van toepassing: subliem!

Fijne, ingetogen, grootse wijn met charmante finesse. Kippenbouillon, aanvankelijk wat putje, ging er zo uit. Grafiet, bloed. Fijne rijpe vruchtjes, ...
Wat meer schwung dan de 1994 die jonger gedronken ook héél mooi was !
Ne pessac dus, gene 88 tigger :-(
weet niet wat dat is maar ne rooie pessac heeft zoiets speciaals... en ook de witte ek kris:-)
Was ook een topperke tss de zovele
Sorry Venne, zal volgende keer proberen ne witte 88'er te scoren :-) Ze hebben idd wel iets speciaals die rode Pessac's. Dat putje ervaarde ik ook bij de SHL 94 toen deze net open was.
Smith Haut Lafitte 2008.

Tienne had deze klaarstaan vorige week.
Het ongelooflijke verhaal hierrond lees je hier

Vermits het de laatste wijn was zijn mijn notities beperkt:

Wat gesloten in de neus, cassis en grafiet.
Lang lang lang in de mond, niet wijds maar geknoopt, enorme structuur.
Een bittertje en koffie in de afdronk.
Ik gokte op Pontet Canet Wink
92+
Merci Tienne!
De volgende dan .... deze avond staat op het menu .... Smith Haut Lafitte 1994

Gedegusteerd bij : wild ( eendenborst ), met gebakken aardappel kwartjes en saus van rode wijn en wilde bospaddenstoelen.

Fles : in goede toestand, niveau perfect - komt uit een lot van 6 dat ik dit jaar op de kop kon tikken.

Voorbereiding : jammer genoeg iets te laat uit de kelder gehaald, stond wat te koud aan 14-15°C Sad

Neus : wijn is nog aan het openbloeien, maar je hebt die typische stalgeur, humus en vreemd genoeg wat inkt (?)

Kleur : niet meer dat intense rood, begint al wat aan de lichte kant te komen.

Smaak : valt toch iets door de mand, ik vrees niet echt een wijn gemaakt om 20 jaar te overleven. Zeer lichte afdronk, begint al wat die typische oude wijn smaak te krijgen - maar net voordat ie het keelgat binnen glijdt, nog een laatste punch Tongue

Conclusie : Niet echt eentje om nog lang te houden - nu degusteren is mijn mening.
Nog twee flessen van dit jaar in de kelder, zullen er zeker in 2015 erdoor gaan.
Gelukkig is de voorraad SHL afdoende , met de 1995 / 2005 / 2007 / 2011 op wacht.
En verder nog een magnum 1986 en 1997 waarvan ik geen idee heb wat het nog zal geven.

[attachment=939]

Grtz,
Mathijs
Ook 'gewone' flessen in de kelder, Mathijs? Rolleyes
(10-12-2014 09:42 PM)Bert schreef: [ -> ]Ook 'gewone' flessen in de kelder, Mathijs? Rolleyes

ik was het me ook al aan het afvragen Big Grin
(10-12-2014 09:42 PM)Bert schreef: [ -> ]Ook 'gewone' flessen in de kelder, Mathijs? Rolleyes

Euh - er ligt idd nog wat gewone Bordeaux en wat goedkope Duitse i/d kelder Wink
All going well gaan we vrijdag wel eens een goeie topper degusteren met de maten ... wordt vervolgd.
(10-12-2014 11:24 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(10-12-2014 09:42 PM)Bert schreef: [ -> ]Ook 'gewone' flessen in de kelder, Mathijs? Rolleyes

Euh - er ligt idd nog wat gewone Bordeaux en wat goedkope Duitse i/d kelder Wink
All going well gaan we vrijdag wel eens een goeie topper degusteren met de maten ... wordt vervolgd.

ik ben dan vrij Tongue
Heren, net terug van een heerlijk restaurant bezoek, waar we bij het eten de nodige La Marzelle 03 hebben geproefd.
Thuis gekomen met het gezelschap hebben we nog een Ormes de Pez 05 en Smith Haut Lafitte 07 geproefd.

En ... de SHL07 was toch wel de ster van de avond - man toch wat een overheerlijke wijn.
Hadden deze op Chateau zelf ook al mogen degusteren, wat resulteerde in de aankoop van een kist ter plaatse.

Toen , eens thuis gekomen bij een der gastheren, hij één van de laatste 07 boven haalde, kon de pret niet op.
We werden allemaal van onze sokken geblazen, alleen van de geur alleen - geweldig.
De initiële smaak is enorm intens, en de wijn heeft een zeer lange prettige afdronk.
Conclusie ... perfect op dronk, maar ik hou de mijne nog wat op stal - dit kan hopelijk nog dat ietsje beter !!!!!

Mathijs
Mathijs, wat betaalde je op Chateau voor die 2007?
(14-12-2014 03:38 AM)vinejo schreef: [ -> ]Mathijs, wat betaalde je op Chateau voor die 2007?

De 2007 stond aan 65 Euro / fles ... top jaar 2009 ( 100/100 RP ) ging voor 163 Euro / fles, de 2010 stond ergens rond de 100 Euro / fles ( als ik me nog goed herinner ).
(14-12-2014 10:40 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(14-12-2014 03:38 AM)vinejo schreef: [ -> ]Mathijs, wat betaalde je op Chateau voor die 2007?

De 2007 stond aan 65 Euro / fles ... top jaar 2009 ( 100/100 RP ) ging voor 163 Euro / fles, de 2010 stond ergens rond de 100 Euro / fles ( als ik me nog goed herinner ).

Dank voor de info!
Het lijkt me dan toch dat het idd niet echt interessant is om op het domein te kopen in Bordeaux. en dan zeker niet de mindere jaargangen (zoals 2007 Wink )
Bij de topjaren (en topscores van RP Rolleyes ) speelt het speculatieve misschien net iets minder dan op de markt, dus de prijzen van de 2010 en 2011 lijken me dan weer iets "competitiever".
Nog eentje te posten - de Smith Haut Lafitte Blanc 2003

Gisteren in gezelschap en tijdens de maaltijd van stal gehaald.
Had al andere jaargangen gedegusteerd en was mijn laatste fles.

Een mix van Sauvignon Blanc (90%), Sauvignon Gris (5%), en Semilion (5%).
Ergens op de kop getikt ( ik vermoed veiling ) aan 39 Euro / fles.

Gedegusteerd bij een lekkere maaltijd ( gebakken zalm, huisgemaakte puree en bijhorende wintergroenten ).

Eerlijk gezegd heb ik nagelaten om echte notities te nemen - deels omdat ik wat ontgoocheld was.
Veel verwacht van de grote witte van Smith - leefde niet echt op naar het verhoopte potentieel.
Toch, de wijn ging vlot naar binnen en paste perfect bij de maaltijd - er waren geen klachten.

Om nu grote fortuinen aan andere jaargangen te geven .... neen. Voorlopig hou ik het bij de rode afdeling van Smith.

Mathijs
(19-12-2014 12:51 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Nog eentje te posten - de Smith Haut Lafitte Blanc 2003

Gisteren in gezelschap en tijdens de maaltijd van stal gehaald.
Had al andere jaargangen gedegusteerd en was mijn laatste fles.

Een mix van Sauvignon Blanc (90%), Sauvignon Gris (5%), en Semilion (5%).
Ergens op de kop getikt ( ik vermoed veiling ) aan 39 Euro / fles.

Gedegusteerd bij een lekkere maaltijd ( gebakken zalm, huisgemaakte puree en bijhorende wintergroenten ).

Eerlijk gezegd heb ik nagelaten om echte notities te nemen - deels omdat ik wat ontgoocheld was.
Veel verwacht van de grote witte van Smith - leefde niet echt op naar het verhoopte potentieel.
Toch, de wijn ging vlot naar binnen en paste perfect bij de maaltijd - er waren geen klachten.

Om nu grote fortuinen aan andere jaargangen te geven .... neen. Voorlopig hou ik het bij de rode afdeling van Smith.

Mathijs

Was de zalm niet het probleem? Zou daar niet direct een Pessac bij durven schenken...
Daar heb je wel een punt - ik dacht vis+wit = bingo, maar helaas.
Ik had me beter een goeie witte Duitse uit de kelder gehaald banghead
(14-12-2014 02:22 AM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Heren, net terug van een heerlijk restaurant bezoek, waar we bij het eten de nodige La Marzelle 03 hebben geproefd.
Thuis gekomen met het gezelschap hebben we nog een Ormes de Pez 05 en Smith Haut Lafitte 07 geproefd.

En ... de SHL07 was toch wel de ster van de avond - man toch wat een overheerlijke wijn.
Hadden deze op Chateau zelf ook al mogen degusteren, wat resulteerde in de aankoop van een kist ter plaatse.

Toen , eens thuis gekomen bij een der gastheren, hij één van de laatste 07 boven haalde, kon de pret niet op.
We werden allemaal van onze sokken geblazen, alleen van de geur alleen - geweldig.
De initiële smaak is enorm intens, en de wijn heeft een zeer lange prettige afdronk.
Conclusie ... perfect op dronk, maar ik hou de mijne nog wat op stal - dit kan hopelijk nog dat ietsje beter !!!!!

Mathijs

Deze Smith Haut Lafitte was inderdaad een toppertje, zonder afbreuk te doen aan de La Marzelles die we op restaurant geproefd hebben.

In het begin moest ik wat aan deze wijn wennen (een pallet die ik niet meteen kon thuis brengen), maar is wat mij betreft één van mijn ontdekkingen van het jaar. Jammer genoeg enkel nog maar één flesje 2011 in mijn kelder.
Hoog tijd om wat andere Pessac-Leognan wijnen ontdekken! :-)

De Les Hauts de Smith vond ik anders ook niet slecht. Volgens mij een perfecte begeleider bij witte vis en gevogelte.
Even een snelle vraag voor de leden ....

In de kelder heb ik nog twee magnums liggen ( wilde aankoop ) ... 1986 + 1997 ( beide in goede staat qua niveau ).
Men zegt dat magnums beter / langer bewaren, maar toch - zouden deze nog te drinken zijn ?
Enigste manier om echt zeker te zijn is degusteren, maar eerst wat advies afwachten.

Mathijs
(19-02-2015 12:36 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Even een snelle vraag voor de leden ....

In de kelder heb ik nog twee magnums liggen ( wilde aankoop ) ... 1986 + 1997 ( beide in goede staat qua niveau ).
Men zegt dat magnums beter / langer bewaren, maar toch - zouden deze nog te drinken zijn ?
Enigste manier om echt zeker te zijn is degusteren, maar eerst wat advies afwachten.

Mathijs

drinkbaar lijkt me wel, de 1986 zou zelfs nog eens kunnen verrassen, maar of ze nu echt nog beter gaan worden door te laten liggen betwijfel ik wel Wink

magnum vertoont idd een tragere evolutie, de bewaring van de flessen zal de doorslaggevende factor zijn betreffende het drinkplezier
(19-02-2015 12:36 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Even een snelle vraag voor de leden ....

In de kelder heb ik nog twee magnums liggen ( wilde aankoop ) ... 1986 + 1997 ( beide in goede staat qua niveau ).
Men zegt dat magnums beter / langer bewaren, maar toch - zouden deze nog te drinken zijn ?
Enigste manier om echt zeker te zijn is degusteren, maar eerst wat advies afwachten.

Mathijs

Ken uw vrienden in deze hé ;-)
Geen liefhebber van oude wijn, maar die 1997 lijkt mij wel een sexy flesje Slurp
(19-02-2015 12:36 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]Even een snelle vraag voor de leden ....

In de kelder heb ik nog twee magnums liggen ( wilde aankoop ) ... 1986 + 1997 ( beide in goede staat qua niveau ).
Men zegt dat magnums beter / langer bewaren, maar toch - zouden deze nog te drinken zijn ?
Enigste manier om echt zeker te zijn is degusteren, maar eerst wat advies afwachten.

Mathijs

Zal wel zijn dat die nog goed kunnen zijn, alles hangt gewoon af van hoe ze die tijd bewaard geweest zijn! Heb al oudere rakkers Médoc en Pomerol wijnen van 1982 en 1983 van kleinere Chateau's gedronken die nog absoluut top waren, wel al die tijd goed bewaard geweest in een kelder.Wink
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen