wijnliefhebbers

Volledige versie: Echte bewaarwijn....
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3
cheers krijg dorst, maar ik denk niet dat je het persé in die regionen moet gaan zoeken. Ne vieille julliene of ne grand veneur verouderen ook mooi aan de helft van de prijs
(18-09-2012 04:24 PM)koen schreef: [ -> ]cheers krijg dorst, maar ik denk niet dat je het persé in die regionen moet gaan zoeken. Ne vieille julliene of ne grand veneur verouderen ook mooi aan de helft van de prijs

thank you voor de tips !!!
(18-09-2012 04:47 PM)Dave schreef: [ -> ]
(18-09-2012 04:24 PM)koen schreef: [ -> ]cheers krijg dorst, maar ik denk niet dat je het persé in die regionen moet gaan zoeken. Ne vieille julliene of ne grand veneur verouderen ook mooi aan de helft van de prijs

thank you voor de tips !!!

Vergeet vieille julienne maar, zie net dat ie goed bezig is het prijsniveau van Beaucastel te evenaren, weer even schrikken
(18-09-2012 05:23 PM)koen schreef: [ -> ]
(18-09-2012 04:47 PM)Dave schreef: [ -> ]
(18-09-2012 04:24 PM)koen schreef: [ -> ]cheers krijg dorst, maar ik denk niet dat je het persé in die regionen moet gaan zoeken. Ne vieille julliene of ne grand veneur verouderen ook mooi aan de helft van de prijs

thank you voor de tips !!!

Vergeet vieille julienne maar, zie net dat ie goed bezig is het prijsniveau van Beaucastel te evenaren, weer even schrikken

Dat vind ik nu ook wel een beetje overdreven. Qua kwaliteitsniveau liggen deze beide toch nog een eindje uit elkaar. Voor zover ik al mogen ondervinden heb.
Hallo

Ben vorig jaar 2017 peter geworden en zou graag een aantal flessen zowel witte als rode van het geboortejaar van mijn petekind aankopen om
samen met hem (als ik er dan nog ben tenminste ) te degusteren vanaf zijn
18 jaar.
Graag wat tips,mag van verschillende landen en streken zijn zodat ik hem
een beetje wegwijs kan maken in de wijnwereld.

Eddy
(13-04-2018 01:16 PM)EDDY SCHROEVEN schreef: [ -> ]Hallo

Ben vorig jaar 2017 peter geworden en zou graag een aantal flessen zowel witte als rode van het geboortejaar van mijn petekind aankopen om
samen met hem (als ik er dan nog ben tenminste ) te degusteren vanaf zijn
18 jaar.
Graag wat tips,mag van verschillende landen en streken zijn zodat ik hem
een beetje wegwijs kan maken in de wijnwereld.

Eddy
2017. Moeilijk jaar, veel schade... Goeie Noordelijke Rhone gaat er altijd wel in en bewaart ook makkelijk 20 jaar! Ik ben beginnen drinken door o.a. Cote-Roties en 'La chapelle'...
Maar tegenwoordig moeten veel St-Josephs al niet meer onderdoen voor bovenstaande.
(13-04-2018 01:16 PM)EDDY SCHROEVEN schreef: [ -> ]Hallo

Ben vorig jaar 2017 peter geworden en zou graag een aantal flessen zowel witte als rode van het geboortejaar van mijn petekind aankopen om
samen met hem (als ik er dan nog ben tenminste ) te degusteren vanaf zijn
18 jaar.
Graag wat tips,mag van verschillende landen en streken zijn zodat ik hem
een beetje wegwijs kan maken in de wijnwereld.

Eddy

In wit zou ik gaan voor Viña Tondonia Blanco Reserva en daar heb je nog jaren tijd voor eer die op de markt komt.
Wil je je geld nu uitgeven dan zou ik gaan voor een Sauternes, die kan je binnen een maand 'en primeur' aankopen.
Rode wijn is een gok of je moet duur gaan, de voorkeur ligt dan bij Bordeaux 'en primeur' t.o.v. Toscane bvb en deze laatste komt pas binnen enkele jaren op de markt - Porto is een beter alternatief en voor die aankoop heb je ook nog jaren tijd.

Grtz
Eddy,

Bordeaux 2017 is nu niet het beste jaar om bewaarwijn van te kopen.
Tenzij je budget hebt voor Lafite of Latour, gaat het moeilijk worden.
Tip van Patrik om eventueel naar Sauternes te gaan, is wel goed mogelijk.
Een Rieussec, De Fargues of Yquem zou dat gemakkelijk halen.

Overige wijnregio's kan ik u jammer genoeg niet mee helpen.

Mathijs
2017: ik zou het zo niet direct weten
Tim Atkin: "[i]met een grote korrel zout te nemen, denk ik" Huh
I traveled and tasted widely for this review of the wines of 2017. I think, in general, the vintage can be summed up as miserable. The wise consumer should give ’17 a Pass—“Donner” seems appropriate. This is not unexpected, of course. Most of us began dreading 2017 toward the end of 2016. It turns out with good reason.

My tastings, which cover every significant wine region on this doomed planet, show that, with few exceptions, 2017 was the worst year ever recorded since wine reviewing began. Which means, on a bright note, that Pinot Gris quality remains steady. My tastings were conducted in my normal fashion. I put each wine in my mouth and hated it. I’ve provided brief summaries of the vintage below, but, frankly, my briefs were frequently skidmarked. You can find more detailed descriptions and scores for individual wines elsewhere, but I’d be inclined to just get over it. My highest scoring wine for the entire vintage from anywhere in the world was the 2017 Château Pavie, which I awarded 96 points, mostly just to piss off Jancis Robinson MW. In truth, Pavie is, as usual, more overextracted than the plot of a “Star Wars” sequel.

The vintage began rather normally on January 1st, right about average for previous years. By the 2nd, all hell had broken loose. Then January 20th arrived, and everyone knew it was all over. Worst vintage ever. According to the Chinese calendar, it’s the Year of the Rooster. And, sure enough, there was one big cock entering the White House. This was the subject of many a conversation as I tasted the wines of 2017, and it may have contributed to the bad taste left in everybody’s mouth. Others might attribute the disastrous vintage to climate change. Whatever that is. Don’t be silly. Come on, everything changes, with the possible exception of Barefoot Moscato, which is wine in the same sense that cat shit is pâté. For God’s sake, bury it, don’t put it in your mouth. And both rely on crackers…

Simply, the 2017 vintage will long be discussed, and reviled. However, there are some bright spots. Corked wines showed particularly well in my tastings, for example. Pinotage may have needed the worst vintage ever to compete with the best wines, and it got it. For its real fans, in 2017 Prosecco never tasted more like fizzy urinal cakes! Plenty of good news in 2017 if you just know where to look.

Southern Hemisphere

First of all, how are you ever going to make good wine harvesting in February and March? Top producers in
[i]Argentina[/i] are now training their vineyards to be picked in September, as God intended. Forward-thinking artisan producers have arranged large mirrors over their best vineyards to deflect the sun’s rays and convince the vines that they’re in the Northern Hemisphere. As an added bonus, pesky birds are killed in large numbers flying into the mirrors. Though vineyard dogs spend all day barking at their reflections, and Michel Rolland can’t stop gazing at himself long enough to manipulate the crap out of everything. So there are pitfalls. Argentinian wines are lousy in 2017, but they’re worse in Chile. There are even rumors that the Chileans were secretly smuggling Malbec out of Argentina because their wines were so godawful they thought Malbec would be an improvement. But they were Côt stealing.

One thing about New Zealand in 2017, the wines are consistent. It was a really special vintage for Sauvignon Blanc. A lot less cat's pee, and a lot more dead cat. Most are musty, and reminiscent of the darkest recesses of the ancient Egyptian Pyrazines at Giza. They made my Sphinx pucker. Australia didn’t fare any better. It was just a terrible vintage Down Under. Penfold’s had some success with their signature “Bin 707” Cabernet, but it was their 2017 “Bin Laden” that truly impressed me. It’s an unusual wine, and one of my favorites of the vintage, because it’s made using a rare and dangerous technique called carbombic maceration. Oh, trust me, it’s a crowd-ender.

I’ve already mentioned that Pinotage is having its day in the disastrous 2017 vintage in South Africa. Every other variety had a forgettable year, rendering Pinotage as close to drinkable as its ever been. It’s now the official wine of Boko Haram! It might not kill you, but it does make you want to disappear. Stellenbosch had its worst vintage since the late ’90’s (a vintage memorialized in a classic Prince recording, “Tonight we’re goin’ apartheid like it’s 1999”). And, frankly, their neighboring appellation released their crappy bottlings too soon, casting Paarls before it’s wine.

Northern Hemisphere

2017 is so terrible in Bordeaux that Wine Advocate only awarded 12 perfect scores. It’s so bad that Mouton-Rothschild announced the label art for the 2017 vintage will be “Dogs Playing Poker.” Burgundy was overrun with White Supremacists, suffering their worst Heil storm in centuries. Tasting through the 2017’s, Rudy Kurniawan was overheard saying, “Hell, the whole vintage is a fraud. It puts the ‘Ack’ in Acker Merrall.”

The wines I tasted from the Rhône Valley were particularly terrible. Marcel Guigal was forced to declassify his La-La’s to Ha-Ha’s. Though the Ha-Ha Landonne was pretty good, the Ha-Ha Mouline is atrocious, and only good with frozen dinners. I enjoyed it with Mouline Cuisine. Châteauneuf-du-Pâpe is so bad Pope Francis asked that its name be changed to “Châteauneuf-de-Frocked.”

2017 was a disaster all over France, or, as they call it in the Jura, Vintage of the Century! I had hoped that somewhere in Italy good wines had been produced. But 2017 looks to be the worst year in Earth’s long history. See, we were right. In Barbaresco, Angelo Gaja said that the vintage was so bad, he was Sorí he was ever born. Chianti was a total fiasco, the last straw. If you tasted the miserable wines from Southern Italy I tasted, you’d also have realized that Obama isn’t the only unhappy Negroamaro in 2017. Even Sicily had a disastrous vintage, though that did endear it even more to influential sommeliers. Frank Cornelissen made his 2017s in traditional amphorae buried in the soil, said a few words, then left a headstone. The wines, he said, died of natural causes.

German wines are universally awful in 2017, but they age! You’d have to taste through innumerable Austrian wines to find a Grüner Veltliner worth drinking, so somehow they managed a normal vintage. Many producers decided to make orange wines from Grüner, yielding lovely Brown wines — at last, a wine that looks like it smells.

Portugal and Spain also had a horrendous 2017. Not only will 2017 not be declared a Vintage in Port, it’s so bad they’ve created a new category of fortified wine. Add to Vintage, Character, Tawny and Ruby the newly created Spoils, a prediction of what the wines will do to your evening. Man, you have to hate a Spoils Port. Forget about Spain in 2017. The wines I tasted were characterized by a lack of character rivaled only by Trump’s Cabinet.

But as lousy as the wines are all over the planet in 2017, none are worse than the wines of California. The ongoing drought left producers in Napa Valley scrambling to raise prices high enough so that they could be discounted down to 30% higher than 2016. Most Napa producers claim that their finest Cabernets were put through a rigorous sorting process, which then had to be ignored at great expense. Even Zinfandel, the state’s signature grape, had a tough year. Growers of old vines are calling it a Bill Cosby vintage — precious yields were way down, and the wines suck even when judged blind. Yet let it be said that Americans had decided 2017 was going to be a horrible year, so perhaps they got what they deserved. We usually do.
[/i]
Binnen 18 jaar kan je je fles Latour nog enkel consumeren in een achterafstraatje onder een brug tussen twee vuilniscontainers. Direct van de fles, die vanzelfsprekend in een bruine papieren zak zal zitten. Hou je wel ver van de bewakingscamera's.
Ik denk dat je de Hosemaster niet te serieus moet nemen Wink.

Serieus: Mosel Mosel Mosel. Koop een paar flessen Kabinett van Egon Muller, ga naar de Ausleses van Schloss Lieser, alles wat Peter Lauer produceert, doe ne keer zot en bied op de veiling in september en je krijgt magnifieke wijnen die probleemloos 20-25 jaar meegaan. Restzoet is misschien niet iedereen's cup of tea, maar laat het lang genoeg liggen en je merkt het gewoon niet meer. Voor mij de meest waardevolle wijnen die je kan vinden.
Mijn advies: wachten
Er is nog ruim voldoende tijd en we weten nog helemaal niet hoe de wijnen uit de verschillende regio's zich gaan ontwikkelen. De betere bewaarwijnen uit Piëmonte, Toscane, Rhône e.d. komen pas over een tot 4 à 5 jaar op de markt en daartegen ga je al een veel beter overzicht hebben.
(14-04-2018 10:34 AM)Jordaens schreef: [ -> ]Binnen 18 jaar kan je je fles Latour nog enkel consumeren in een achterafstraatje onder een brug tussen twee vuilniscontainers. Direct van de fles, die vanzelfsprekend in een bruine papieren zak zal zitten. Hou je wel ver van de bewakingscamera's.

Dan prikken we nu de datum .... 14/04/2037 ... breng jij de fles mee, ik de bruine papieren zak Big Grin.
(14-04-2018 12:02 PM)Mathijs81 schreef: [ -> ]
(14-04-2018 10:34 AM)Jordaens schreef: [ -> ]Binnen 18 jaar kan je je fles Latour nog enkel consumeren in een achterafstraatje onder een brug tussen twee vuilniscontainers. Direct van de fles, die vanzelfsprekend in een bruine papieren zak zal zitten. Hou je wel ver van de bewakingscamera's.

Dan prikken we nu de datum .... 14/04/2037 ... breng jij de fles mee, ik de bruine papieren zak Big Grin.

Mag ik dan ook helpen (als ik nog leef)?
Ik breng de kurkentrekker mee. Dat vergemakkelijkt de zaak.Wink
Kurkentrekkers zullen al in 2027 als verboden wapendracht gebannen worden... En of het zullen halen? Gelukkig is het binnen 18 jaar nog maar 2036. Dat helpt.
Mijn dochter is geboren eind oktober 2018.
Dus zou ik de komende jaren graag wat bewaarwijnen van dat jaar indoen.

Ik weet dat het nog vroeg is, maar misschien zijn er toch al bepaalde regio's die ik in de gaten moet houden? Hete droge zomer?
Of net al links laten liggen wegens te heet?
Wanneer worden deze wijnen verkocht?

Zo zou de Ahr een goed jaar achter de rug hebben, maar ik weet niet of ze daar echt bewaarwijnen hebben? Ook in rood?

Alvast bedankt voor de tips!

applaus
(16-01-2019 11:24 AM)GP1978 schreef: [ -> ]Mijn dochter is geboren eind oktober 2018.
Dus zou ik de komende jaren graag wat bewaarwijnen van dat jaar indoen.

Ik weet dat het nog vroeg is, maar misschien zijn er toch al bepaalde regio's die ik in de gaten moet houden? Hete droge zomer?
Of net al links laten liggen wegens te heet?
Wanneer worden deze wijnen verkocht?

Zo zou de Ahr een goed jaar achter de rug hebben, maar ik weet niet of ze daar echt bewaarwijnen hebben? Ook in rood?

Alvast bedankt voor de tips!

applaus


Proficiat met je dochter!

Ik zou als ik jou was maar rustig afwachten. In vele regio's verwacht men een heel mooi jaar, dus tijd zat.
Waarom wilt iedereen een bewaarwijn voor de geboortes? Trek gewoon een goede wijn open bij haar/zijn verjaardag.
Ik zie wijnboeren al nieuwe formules aanbieden met gepersonaliseerde wijnetiketten. God spare me...
(16-01-2019 04:16 PM)bowmore schreef: [ -> ]Waarom wilt iedereen een bewaarwijn voor de geboortes? Trek gewoon een goede wijn open bij haar/zijn verjaardag.
Ik zie wijnboeren al nieuwe formules aanbieden met gepersonaliseerde wijnetiketten. God spare me...

Dat is waar. Maar voor sommige "geeks" geeft dat getalletje corresponderend met het geboortejaar nu eenmaal nog net iets extra

Gepersonaliseerde wijnetiketten: het zou me niet verbazen mocht je dat met wat moeite en de juiste connecties soms nu al gedaan krijgen

@GP1978: wat je ook kiest, probeer wat magnums op de kop te tikken als je echt lang wil bewaren. Bovendien geeft een magnum toch ook steeds iets extra vind ik
Zelf geen kinderen, maar een petekind geboren in 2009, de andere in 2011.

De oudste wordt dit jaar 10 jaar .... menig Bordeaux van 2009 komt al op dronk.
Maar telkens als ik haar een glas wijn onder de neus hou ... bwa, dat ruikt vies banghead.

Best nog eens 10 jaar wachten zeker ... tegen dan in het duurdere spul op dronk Big Grin

De jongste is van 2011 ... daar heb ik een fles Port van liggen.

Mathijs
Alst gene Brdx moet zijn, waarom niet...

Vintage Port:
2018 'Generally declared'? Dat valt nog af te wachten, maar ne vintage port gaat perfect 20-30-40 jaar mee. Kopen in Magnum.

Of nen Duitser: Bv Prüm spätlese/auslese...top bewaarpotentieel.
(16-01-2019 09:04 PM)jr02 schreef: [ -> ]Alst gene Brdx moet zijn, waarom niet...

Vintage Port:
2018 'Generally declared'? Dat valt nog af te wachten, maar ne vintage port gaat perfect 20-30-40 jaar mee. Kopen in Magnum.

Of nen Duitser: Bv Prüm spätlese/auslese...top bewaarpotentieel.

Vorige week een Croft 1985 open hier. Was nu echt mooi op dronk aan het komen...

Enkele jaren terug proefde ik een Fritz Haag Brauneberger Juffer-Sonnenuhr Riesling Kabinett van ergens in de jaren 90, enfin, hij was toen net 20 jaar en bijzonder fris en levendig nog. Hagg, Prüm, Müller, Von Schubert, Zilliken,... al die Spätlesen en Auslesen hebben zowat het eeuwige leven.
(16-01-2019 01:02 PM)wvd schreef: [ -> ]
(16-01-2019 11:24 AM)GP1978 schreef: [ -> ]Mijn dochter is geboren eind oktober 2018.
Dus zou ik de komende jaren graag wat bewaarwijnen van dat jaar indoen.

Ik weet dat het nog vroeg is, maar misschien zijn er toch al bepaalde regio's die ik in de gaten moet houden? Hete droge zomer?
Of net al links laten liggen wegens te heet?
Wanneer worden deze wijnen verkocht?

Zo zou de Ahr een goed jaar achter de rug hebben, maar ik weet niet of ze daar echt bewaarwijnen hebben? Ook in rood?

Alvast bedankt voor de tips!

applaus


Proficiat met je dochter!

Ik zou als ik jou was maar rustig afwachten. In vele regio's verwacht men een heel mooi jaar, dus tijd zat.

Bedankt!

Ok, dan bekijk het eens rustig de komende jaren.
(16-01-2019 05:06 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]
(16-01-2019 04:16 PM)bowmore schreef: [ -> ]Waarom wilt iedereen een bewaarwijn voor de geboortes? Trek gewoon een goede wijn open bij haar/zijn verjaardag.
Ik zie wijnboeren al nieuwe formules aanbieden met gepersonaliseerde wijnetiketten. God spare me...

Dat is waar. Maar voor sommige "geeks" geeft dat getalletje corresponderend met het geboortejaar nu eenmaal nog net iets extra

Gepersonaliseerde wijnetiketten: het zou me niet verbazen mocht je dat met wat moeite en de juiste connecties soms nu al gedaan krijgen

@GP1978: wat je ook kiest, probeer wat magnums op de kop te tikken als je echt lang wil bewaren. Bovendien geeft een magnum toch ook steeds iets extra vind ik

Ok, zal kijken voor een paar magnums.

grtz

de "geek" Tongue
Pagina's: 1 2 3
Koppelingen