30-09-2012, 08:41 PM
Onlangs had ik een boeiend (en ook wat vermoeiend) gesprek met een lichtjes aangeschoten marketeer die voor Zuid-Amerikaanse wijnhuizen had gewerkt. Die beweerde vol overgave dat heden ten dage het bewaren van wijn eigenlijk overbodig zou moeten zijn. Hij kon er niet bij dat er nog steeds wijnen gemaakt worden die 10 of 20 jaar moeten rijpen. Zijn uitleg was dat tegenwoordig alle technieken aanwezig zijn om die wijn meteen op dronk te maken, zonder dat ze 15 jaar in een kelder moeten liggen 'rijpen' (hij kotste het woord bijna uit ) En dat het bewaren van wijn pure marketing is zodat de flessen hoger ingeschat worden en dus duurder verkocht kunnen worden.
Ik ben het daar niet volledig mee eens (volgens mij heeft veroudering in de fles wel degelijk zijn waarde) maar ik ben dan ook misschien niet op de hoogte van de allerlaatste snufjes op vlak van technologie Anderzijds denk ik dat er misschien toch enigszins waarheid in zit in zijn betoog, al was het maar dat een deel middelmatige huizen hun wijnen als 'te bewaren' omschrijven terwijl ze het dat jaar gewoon vern**kt hebben.
Jullie idee?
Ik ben het daar niet volledig mee eens (volgens mij heeft veroudering in de fles wel degelijk zijn waarde) maar ik ben dan ook misschien niet op de hoogte van de allerlaatste snufjes op vlak van technologie Anderzijds denk ik dat er misschien toch enigszins waarheid in zit in zijn betoog, al was het maar dat een deel middelmatige huizen hun wijnen als 'te bewaren' omschrijven terwijl ze het dat jaar gewoon vern**kt hebben.
Jullie idee?