Vooral op 't einde zekers
Oh my god!
Is dat een degustatie georganiseerd door Belgian Wines?
(02-10-2012 09:17 PM)Venne schreef: [ -> ]Herkenning we iemand in dit filmpje?
Jury met kennis van zaken.
idd Jonas komt nog eens af , al derde keer denk ik.
Mooie evolutie in de belgische wijnen.
Toevallig deze week 6 wijnen geproefd van Aldeneyck en ik was daar toch niet wild van. We dronken twee Pinot Blancs (ik denk 2010 en 2009), twee Pinot Gris (ik denk 2011 en 2009) en twee Pinot Gris Barriques ( ik dacht 2010 en 2011 maar ben niet zeker)...
Wat opviel:
1. een warmer jaar doet vééééééééééééééél. De 2009 was telkens merkelijk beter. Zowel 2010 en 2011 misten wat materie & vulling (bleven enkel vooraan op de tong hangen)
2. Alle wijnen eindigden niet helemaal zuiver en zelfs lichtjes klef. Vooral weer in de 2010 & 2011 versies.
3. Pinot Gris op Barriques was echt niet geslaagd: hout overheerste in de neus en in de mond, was ook helemaal niet versmolten. Was misschien nog te jong maar stel me toch vragen hoe dit verder evolueert.
De 2009 vond ik best OK, de rest toch wel minder. Benieuwd naar jullie bevindingen...
(03-10-2012 11:56 AM)nco schreef: [ -> ]Toevallig deze week 6 wijnen geproefd van Aldeneyck en ik was daar toch niet wild van. We dronken twee Pinot Blancs (ik denk 2010 en 2009), twee Pinot Gris (ik denk 2011 en 2009) en twee Pinot Gris Barriques ( ik dacht 2010 en 2011 maar ben niet zeker)...
Wat opviel:
1. een warmer jaar doet vééééééééééééééél. De 2009 was telkens merkelijk beter. Zowel 2010 en 2011 misten wat materie & vulling (bleven enkel vooraan op de tong hangen)
2. Alle wijnen eindigden niet helemaal zuiver en zelfs lichtjes klef. Vooral weer in de 2010 & 2011 versies.
3. Pinot Gris op Barriques was echt niet geslaagd: hout overheerste in de neus en in de mond, was ook helemaal niet versmolten. Was misschien nog te jong maar stel me toch vragen hoe dit verder evolueert.
De 2009 vond ik best OK, de rest toch wel minder. Benieuwd naar jullie bevindingen...
Enkel ervaring met 2009. 14/4/2011: Pinot noir 84 gescoord (vond ik niet slecht), Pinot gris barrique 78 (hout was niet geintegreerd), Pinot Blanc 85 (lekker fris, complexloos). Ik heb in 2011 eens drie fleskes pinot blanc 2009 gekocht en deze zijn echt om jong te drinken. De laatste (een paar maanden geleden gedronken) was al heel wat vlakker.
Heb al jaren geleden de Belgische wijnen op mijn "Black list" gezet.
Vroeger voor 99% terecht of een goede beslissing.
De dag van vandaag voor 98%?
Ik moet toegeven men maakt vooruitgang.
(03-10-2012 04:27 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Heb al jaren geleden de Belgische wijnen op mijn "Black list" gezet.
Vroeger voor 99% terecht of een goede beslissing.
De dag van vandaag voor 98%.
Ik moet toegeven men maakt vooruitgang.
(03-10-2012 04:27 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Heb al jaren geleden de Belgische wijnen op mijn "Black list" gezet.
Vroeger voor 99% terecht of een goede beslissing.
De dag van vandaag voor 98%?
Ik moet toegeven men maakt vooruitgang.
Ik heb ook al een paar keer Aldeneyck gedronken (weet niet meer juist welke cuvees of jaargangen) en ook nooit overtuigd; vond vooral dat de wijnen niet in balans waren: té felle zuren tov het fruit...
Gisteren alleen van bovenstande de pinot blanc 2011 gedronken, was correct maar niet waw. De pinot noirs waren wel echt lekker , 2008 en 2010. En als apéro moet je zeker de pinot brut in huis halen! De PN 08 ooit eens blind geschonken en niemand geloofde dat het nen belg was.
Opleeuw / Hoenshof en Bon Baron waren de andere domeinen. Goede wijnen en duidelijk weer een positieve evolutie tov van de vorige keer
(04-10-2012 11:32 PM)Venne schreef: [ -> ]Gisteren alleen van bovenstande de pinot blanc 2011 gedronken, was correct maar niet waw. De pinot noirs waren wel echt lekker , 2008 en 2010. En als apéro moet je zeker de pinot brut in huis halen! De PN 08 ooit eens blind geschonken en niemand geloofde dat het nen belg was.
Opleeuw / Hoenshof en Bon Baron waren de andere domeinen. Goede wijnen en duidelijk weer een positieve evolutie tov van de vorige keer
Mooi, zijn de resultaten al gekend van het eerdere, professionele panel ? Onbekende namen voor mij hoor. Ik denk enkel 's Aldeneyck geproefd te hebben en iets uit Westouter...Van eerstgenoemde vond ik de PN "juist" maar niet echt meer ..
(04-10-2012 11:32 PM)Venne schreef: [ -> ]Gisteren alleen van bovenstande de pinot blanc 2011 gedronken, was correct maar niet waw. De pinot noirs waren wel echt lekker , 2008 en 2010. En als apéro moet je zeker de pinot brut in huis halen! De PN 08 ooit eens blind geschonken en niemand geloofde dat het nen belg was.
Opleeuw / Hoenshof en Bon Baron waren de andere domeinen. Goede wijnen en duidelijk weer een positieve evolutie tov van de vorige keer
Interessant. Ooit eens blind een Opleeuw voorgeschoteld gekregen. Onder de indruk. Toch wel een grote verrassing dat het een Belg was..
Die zat er ook tussen matten, ik denk dat er wel een verslagje zal volgen op de blog van csp
(06-10-2012 09:55 PM)Venne schreef: [ -> ]ik denk dat er wel een verslagje zal volgen op de blog van csp
Of op t forum...?
Ik zal eens zien of ik iets deftig heb opgeschreven:-)
Ge moogt anders mijn nota's wel hebben...
Ik ben vandaag naar de degustatie van Belgian Wines te Melsele geweest en wat mij opviel is dat er duidelijk betere (grotere) domeinen zijn dan andere. Aldeneyck (Pinot gris 2010), Bon Baron (Pinot Noir en Cabernet Dorsa 2010) en Entre-Deux-Monts (Chardonnay 2011) zijn toch wel duidelijk de vaandeldragers qua kwaliteit in België. Dit zijn niet alleen qua kwaliteit de betere maar behoren ook tot de grotere domeinen inzake oppervlakte.
Clos d'Opleeuw 2010 was duidelijk de beste witte wijn van de namiddag ( Ik scoorde deze 89 -90/100) maar aan 32 € toch ook wel wat overprijsd.
Het is duidelijk dat er mooie wijnen in België gemaakt worden maar er wordt ook nog zeer veel rommel geproduceerd.
Aldeneyck Pinot Gris Barrique 2011 in het glas. De eerste slokken nadat de fles open ging deden mijn smoelwerk vertrekken. Wat een zuurbom! Jak. Paar uur laten staan die handel.
Nu, na een paar uur geopend te zijn: iets lactisch in de neus (danio platte kaas), tikje vanille (danio platte kaas met vanille dus). Cavaillon. Iets gesmeuld (bbq die aan het uitdoven is) Rijpe peer ook. Eigenlijk wel aangename neus. In de mond zijn de zuren nog steeds prominent aanwezig maar beter versmolten dan direct na openen. Beetje lactische molligheid. Ook zeer rijpe appel in de mond.
Iets krachtig peperachtig in de middellange en vlakke afdronk (die peper kan ook aan de saucisse hebben gelegen
)
Niet slecht, 84 om het met punten te zeggen. Maar om er nu 18 of 19 euro voor te betalen? 'Nou nee', zoals ze boven de Moerdijk plachten te zeggen.
(01-07-2013 11:31 PM)Somers schreef: [ -> ]Aldeneyck Pinot Gris Barrique 2011 in het glas. De eerste slokken nadat de fles open ging deden mijn smoelwerk vertrekken. Wat een zuurbom! Jak. Paar uur laten staan die handel.
Nu, na een paar uur geopend te zijn: iets lactisch in de neus (danio platte kaas), tikje vanille (danio platte kaas met vanille dus). Cavaillon. Iets gesmeuld (bbq die aan het uitdoven is) Rijpe peer ook. Eigenlijk wel aangename neus. In de mond zijn de zuren nog steeds prominent aanwezig maar beter versmolten dan direct na openen. Beetje lactische molligheid. Ook zeer rijpe appel in de mond.
Iets krachtig peperachtig in de middellange en vlakke afdronk (die peper kan ook aan de saucisse hebben gelegen )
Niet slecht, 84 om het met punten te zeggen. Maar om er nu 18 of 19 euro voor te betalen? 'Nou nee', zoals ze boven de Moerdijk plachten te zeggen.
Ok, "niet slecht", maar klinkt ook allesbehalve positief ....
Al dat werk om er toch iets uit te krijgen...
(01-07-2013 11:31 PM)Somers schreef: [ -> ]Aldeneyck Pinot Gris Barrique 2011 in het glas. De eerste slokken nadat de fles open ging deden mijn smoelwerk vertrekken. Wat een zuurbom! Jak. Paar uur laten staan die handel.
Nu, na een paar uur geopend te zijn: iets lactisch in de neus (danio platte kaas), tikje vanille (danio platte kaas met vanille dus). Cavaillon. Iets gesmeuld (bbq die aan het uitdoven is) Rijpe peer ook. Eigenlijk wel aangename neus. In de mond zijn de zuren nog steeds prominent aanwezig maar beter versmolten dan direct na openen. Beetje lactische molligheid. Ook zeer rijpe appel in de mond.
Iets krachtig peperachtig in de middellange en vlakke afdronk (die peper kan ook aan de saucisse hebben gelegen )
Niet slecht, 84 om het met punten te zeggen. Maar om er nu 18 of 19 euro voor te betalen? 'Nou nee', zoals ze boven de Moerdijk plachten te zeggen.
Ik heb ongeveer dezelfde ervaring met Aldeneyck: Verschillende cuvées geproefd en die zuren waren voor mij echt té overheersend. Aan die prijs is er veeeeeeel beter...
Enfin, als ik patriotisme wil voelen zal ik dus wel een Rochefort drinken terwijl de Duivels spelen ;-).
(02-07-2013 09:23 AM)Dave schreef: [ -> ]Enfin, als ik patriotisme wil voelen zal ik dus wel een Rochefort drinken terwijl de Duivels spelen ;-).
(01-07-2013 11:31 PM)Somers schreef: [ -> ]Aldeneyck Pinot Gris Barrique 2011 in het glas. De eerste slokken nadat de fles open ging deden mijn smoelwerk vertrekken. Wat een zuurbom! Jak. Paar uur laten staan die handel.
Nu, na een paar uur geopend te zijn: iets lactisch in de neus (danio platte kaas), tikje vanille (danio platte kaas met vanille dus). Cavaillon. Iets gesmeuld (bbq die aan het uitdoven is) Rijpe peer ook. Eigenlijk wel aangename neus. In de mond zijn de zuren nog steeds prominent aanwezig maar beter versmolten dan direct na openen. Beetje lactische molligheid. Ook zeer rijpe appel in de mond.
Iets krachtig peperachtig in de middellange en vlakke afdronk (die peper kan ook aan de saucisse hebben gelegen )
Niet slecht, 84 om het met punten te zeggen. Maar om er nu 18 of 19 euro voor te betalen? 'Nou nee', zoals ze boven de Moerdijk plachten te zeggen.
2de dag alles beter versmolten in de mond. Aangenaam wijntje met wat structuur en body. Maar nog altijd geen 19 euro waard
(01-07-2013 11:31 PM)Somers schreef: [ -> ]Aldeneyck Pinot Gris Barrique 2011 in het glas. De eerste slokken nadat de fles open ging deden mijn smoelwerk vertrekken. Wat een zuurbom! Jak. Paar uur laten staan die handel.
Nu, na een paar uur geopend te zijn: iets lactisch in de neus (danio platte kaas), tikje vanille (danio platte kaas met vanille dus). Cavaillon. Iets gesmeuld (bbq die aan het uitdoven is) Rijpe peer ook. Eigenlijk wel aangename neus. In de mond zijn de zuren nog steeds prominent aanwezig maar beter versmolten dan direct na openen. Beetje lactische molligheid. Ook zeer rijpe appel in de mond.
Iets krachtig peperachtig in de middellange en vlakke afdronk (die peper kan ook aan de saucisse hebben gelegen )
Niet slecht, 84 om het met punten te zeggen. Maar om er nu 18 of 19 euro voor te betalen? 'Nou nee', zoals ze boven de Moerdijk plachten te zeggen.
Ik dronk vorig jaar mijn laatste fles Pinot Gris 2008 (de gewone, ca. 11 euro dacht ik) en die kon ik wel waarderen. Eigenlijk een stuk beter dan tijdens de degustatie aldaar enkele jaren terug. Ik vond de basiswijnen toen ook beter dan de grotere broertjes op barrique. Het ene jaar zal ook wel niet het andere zijn...