wijnliefhebbers

Volledige versie: Lignier - Michelot
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Pagina's: 1 2 3 4
Bourgogneliefhebbers houden de goede domeinen wat voor zichzelf zegt men. Kwestie van de prijzen niet nog meer uit de pan te doen swingen (er zijn er zo weinig meneer...)
Mijn Bourgognemaatje Vince had me al eerder op dit domein gewezen, ben dan ook blij er wat flessen van in voorraad te hebben.
Blind werd me de Morey St Denis 2008 uitgeschonken.
2008, moeilijk jaar in Bourgogne.
De wijn was al een dag eerder geopend.
Moeilijk jaar, maar moeilijk gaat ook blijkbaar.
Dat was onmiddellijk duidelijk.
Fluwelig aroma, gelaagde complexiteit.
Een zuiverheid en finesse waar elke wijnliefhebber naar zoekt. Puur en in balans, heerlijk sap dat er bijna in slaagde ons te ontroeren.
Bijna?
Vertel het niet verder.
Merci, Vince.
(21-10-2012 08:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]Bourgogneliefhebbers houden de goede domeinen wat voor zichzelf zegt men. Kwestie van de prijzen niet nog meer uit de pan te doen swingen (er zijn er zo weinig meneer...)
Mijn Bourgognemaatje Vince had me al eerder op dit domein gewezen, ben dan ook blij er wat flessen van in voorraad te hebben.
Blind werd me de Morey St Denis 2008 uitgeschonken.
2008, moeilijk jaar in Bourgogne.
De wijn was al een dag eerder geopend.
Moeilijk jaar, maar moeilijk gaat ook blijkbaar.
Dat was onmiddellijk duidelijk.
Fluwelig aroma, gelaagde complexiteit.
Een zuiverheid en finesse waar elke wijnliefhebber naar zoekt. Puur en in balans, heerlijk sap dat er bijna in slaagde ons te ontroeren.
Bijna?
Vertel het niet verder.
Merci, Vince.

Een uur geleden de "En la Rue de Vergy " Morey van hetzelfde jaar geopend.
Perfeel dat in het verlengde ligt van Clos du Tart en Clos de Lambrays.

Ah, waren zulke Bourgognes maar makkelijker te vinden.

Een heerlijke neus, specialleke, putje met honing (dixit Vee), mineraal, creozoot, Oosterse kruiden. In de mond verbazend sappig en vol, heerlijk fris nochtans met zachte zuurtjes. De afdronk is groot. De wijn blijft plakken aan het tandvlees.
De bedoeling was om 3/4 over te laten voor mijn gast van morgen.
Wordt moeilijk.
Is al te laat eigenlijk...
92
(09-01-2016 07:29 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ah, waren zulke Bourgognes maar makkelijker te vinden.

Lignier-Michelot maakt idd heel mooie wijnen en de prijzen liegen er dan ook niet om.
Virgile is trouwens goed bevriend met Laurent Fournier :-)

Ik denk dat je echt eens moet komen proeven op 1 mei.
(10-01-2016 12:52 PM)wvd schreef: [ -> ]
(09-01-2016 07:29 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ah, waren zulke Bourgognes maar makkelijker te vinden.

Lignier-Michelot maakt idd heel mooie wijnen en de prijzen liegen er dan ook niet om.
Virgile is trouwens goed bevriend met Laurent Fournier :-)

Ik denk dat je echt eens moet komen proeven op 1 mei.

Ik zal u eens uitnodigen in t Gentse... ;-)
bij mijn eerste post meteen een telepathisch moment met Vinejo! Ik proefde at that very moment een chambolle '09 van LM . Licht kersenrode kleur, weinig evolutie. Fluwelige textuur. Rijp rood fruit (vnl kers) en nog zeer jeugdige smaak (evenmin evolutie). Een typische 09, dus naar mijn smaak een wat atypische bourgogne. Ik mis die spanning, fijne edele zuren. Wellicht zou ik meer mijn gading gevonden hebben in de 'en rue de vergy' 08. Benieuwd hoe die 09 verder zal evolueren.
Momentel een 89, vermoedelijk 'the only way is up'
Vince
(10-01-2016 09:31 PM)Vince schreef: [ -> ]bij mijn eerste post meteen een telepathisch moment met Vinejo! Ik proefde at that very moment een chambolle '09 van LM . Licht kersenrode kleur, weinig evolutie. Fluwelige textuur. Rijp rood fruit (vnl kers) en nog zeer jeugdige smaak (evenmin evolutie). Een typische 09, dus naar mijn smaak een wat atypische bourgogne. Ik mis die spanning, fijne edele zuren. Wellicht zou ik meer mijn gading gevonden hebben in de 'en rue de vergy' 08. Benieuwd hoe die 09 verder zal evolueren.
Momentel een 89, vermoedelijk 'the only way is up'
Vince

Hey Vince, leuk je hier te zien! Vanaf nu verwacht ik evenveel posts voor Bourgogne als voor Bordeaux Smile
cheers
2009 was eerder ook al atypisch voor Bourgogne, maar soms ook nogal atypisch voor Bordeaux (zie ook recente post Malleprat)
Ik denk dat deze wijnen pas interessant zullen worden wanneer het fruit zich wat van het hoofdpodium zal laten wegduwen.
En btw, welcome, Vince, héél blij met je komst!! Smile
Morey St Denis 1 cru faconnières '07
puur hedonistisch moment, niets genoteerd maar wel enkele herinneringen: de typische lignier aroma's: een combinatie van licht rood fruit (vnl aardbei) en tertiaire toetsen. In de mond alles heel subtiel, zachte textuur, een lange afdronk. Verfijnde klasse. Ik begin toch een vermoeden te krijgen dat deze '07 (en vele andere '07 bij andere wijnbouwers) zo mooi afgerond is door chaptalisatie. Als dat zo zou zijn, voor mij no problem want de wijn is top. Het C-woord blijft één van de grote taboe's. Sommige jonge wijnbouwers zoals Stéphane Magnien (Morey SD) beginnen er zelfs spontaan over te praten. Maar ze zijn toch zeldzaam. Mits gebruik met mate (0,5% vol) kan chaptaliseren geen kwaad en veroorzaakt het geen onevenwicht in de wijn.
score
dag 1: 92
dag 2: 88 (de wijn valt wat uit elkaar, het evenwicht is wat zoek, een licht astringente houttoets komt naar voren)
(16-02-2016 11:39 PM)Vince schreef: [ -> ]Morey St Denis 1 cru faconnières '07
puur hedonistisch moment, niets genoteerd maar wel enkele herinneringen: de typische lignier aroma's: een combinatie van licht rood fruit (vnl aardbei) en tertiaire toetsen. In de mond alles heel subtiel, zachte textuur, een lange afdronk. Verfijnde klasse. Ik begin toch een vermoeden te krijgen dat deze '07 (en vele andere '07 bij andere wijnbouwers) zo mooi afgerond is door chaptalisatie. Als dat zo zou zijn, voor mij no problem want de wijn is top. Het C-woord blijft één van de grote taboe's. Sommige jonge wijnbouwers zoals Stéphane Magnien (Morey SD) beginnen er zelfs spontaan over te praten. Maar ze zijn toch zeldzaam. Mits gebruik met mate (0,5% vol) kan chaptaliseren geen kwaad en veroorzaakt het geen onevenwicht in de wijn.
score
dag 1: 92
dag 2: 88 (de wijn valt wat uit elkaar, het evenwicht is wat zoek, een licht astringente houttoets komt naar voren)

Chaptalisatie, het grote taboe in Bourgogne... ;-)
Maar idd wel eens interessant om bij stil te staan.
Het uiteenvallen van de wijn op dag twee kan dan mss aan de chaptalisatie te wijten zijn..? Wijn die niet wordt bewerkt zal sowieso stabieler zijn...?
(16-02-2016 11:39 PM)Vince schreef: [ -> ]........................... Sommige jonge wijnbouwers zoals Stéphane Magnien (Morey SD) beginnen er zelfs spontaan over te praten. Maar ze zijn toch zeldzaam. Mits gebruik met mate (0,5% vol) kan chaptaliseren geen kwaad en veroorzaakt het geen onevenwicht in de wijn.
........................

Die 0.5% wat betekent dit?
Verhoging van het % alcoholgehalte?
In dit laatste geval betekent dit een kleine 10 gram suiker per liter wijn.
En volgens mij zijn er een aantal wijnboeren in de Bourgogne die in minder goede jaren of middelmatige jaren als 2007 er stukken meer in kappen.Rolleyes
(18-02-2016 03:20 AM)don quichotte schreef: [ -> ]
(16-02-2016 11:39 PM)Vince schreef: [ -> ]........................... Sommige jonge wijnbouwers zoals Stéphane Magnien (Morey SD) beginnen er zelfs spontaan over te praten. Maar ze zijn toch zeldzaam. Mits gebruik met mate (0,5% vol) kan chaptaliseren geen kwaad en veroorzaakt het geen onevenwicht in de wijn.
........................

Die 0.5% wat betekent dit?
Verhoging van het % alcoholgehalte?
In dit laatste geval betekent dit een kleine 10 gram suiker per liter wijn.
En volgens mij zijn er een aantal wijnboeren in de Bourgogne die in minder goede jaren of middelmatige jaren als 2007 er stukken meer in kappen.Rolleyes

17 g toegevoegde suiker per liter geeft idd 1 volumepercent alcohol extra.
Ik denk dat vooral grote negociants kwistig met suiker strooien. Soms kan je dit echt wel smaken, bvb bij de supermarktcuvees van Bichot en co.
Citaat:Soms kan je dit echt wel smaken, bvb bij de supermarktcuvees van Bichot en co.

Omwille van restsuiker? Of wat precies?
(18-02-2016 07:26 PM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Soms kan je dit echt wel smaken, bvb bij de supermarktcuvees van Bichot en co.

Omwille van restsuiker? Of wat precies?

Ja, geen poerdroge wijn en zoetigheid die niet van de druif afkomstig is. Kunstmatig gevoel.
misschien is chaptaliseren inderdaad de reden waarom de wijn de 2de dag zijn evenwicht verliest, wie zal het zeggen. Ik durf het in ieder geval niet meer vragen aan Virgile Lignier want ik geraak daar nu al niet meer binnen : - )
volgens mij werd er courant gechaptaliseerd in 2007, dat tenslotte een koud en vochtig jaar was. Wellicht hetzelfde in 2013.
(21-10-2012 08:13 PM)vinejo schreef: [ -> ]Bourgogneliefhebbers houden de goede domeinen wat voor zichzelf zegt men. Kwestie van de prijzen niet nog meer uit de pan te doen swingen (er zijn er zo weinig meneer...)
Mijn Bourgognemaatje Vince had me al eerder op dit domein gewezen, ben dan ook blij er wat flessen van in voorraad te hebben.
Blind werd me de Morey St Denis 2008 uitgeschonken.
2008, moeilijk jaar in Bourgogne.
De wijn was al een dag eerder geopend.
Moeilijk jaar, maar moeilijk gaat ook blijkbaar.
Dat was onmiddellijk duidelijk.
Fluwelig aroma, gelaagde complexiteit.
Een zuiverheid en finesse waar elke wijnliefhebber naar zoekt. Puur en in balans, heerlijk sap dat er bijna in slaagde ons te ontroeren.
Bijna?
Vertel het niet verder.
Merci, Vince.

Bijna 4 jaar later dezelfde wijn weer in het glas. Morey St Denis VV 2008.
Alweer bevestiging dat dit zowat mijn lievelingsdomein is in Bourgogne.
Maar heb maar 0,000004% van alle Bourgognes geproefd tot nu toe, dus dat zegt mss niet zoveel Wink
Morey St Denis - En rue de vergy '08
een post over een wijn waar ik weinig meer over kan zeggen dan: loepzuiver, sappig, heel lekker maar ... potdicht. Normaal vind ik dit 1 cru niveau maar nu mankeerde de wijn gelaagdheid en complexiteit. Daarom even de astronomische kalender geraadpleegd, tiens, het waren nochtans de voorbije dagen des jours de 'fruits' en 'racine'...
Benieuwd naar de toekomst, maar ben er gerust in want deze rakker moet nog niet aan spanning inboeten

score: 88 (terwijl ik op een 91 had gehoopt)
Inderdaad zeer mooie wijnen hier, vooral in de recente jaren. Ik reken ze zeker bij de sub-top, maar ben er helaas nog niet in geslaagd iets los te prutsen hier en gezien de drama's van de laatste jaren zit dat er ook niet aan te komen. :-(
(30-01-2017 12:24 PM)wvd schreef: [ -> ]Inderdaad zeer mooie wijnen hier, vooral in de recente jaren. Ik reken ze zeker bij de sub-top, maar ben er helaas nog niet in geslaagd iets los te prutsen hier en gezien de drama's van de laatste jaren zit dat er ook niet aan te komen. :-(

Inderdaad, ook de subtop is ons uit de handen aan het glippen.. (ons = de gewone wijnliefhebber en naar ik vrees ook de wijnhandelaar zonder verleden of connecties..)
(30-01-2017 02:07 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-01-2017 12:24 PM)wvd schreef: [ -> ]Inderdaad zeer mooie wijnen hier, vooral in de recente jaren. Ik reken ze zeker bij de sub-top, maar ben er helaas nog niet in geslaagd iets los te prutsen hier en gezien de drama's van de laatste jaren zit dat er ook niet aan te komen. :-(

Inderdaad, ook de subtop is ons uit de handen aan het glippen.. (ons = de gewone wijnliefhebber en naar ik vrees ook de wijnhandelaar zonder verleden of connecties..)

Wat weet jij over over mijn verleden of mijn connecties?
(30-01-2017 03:55 PM)wvd schreef: [ -> ]
(30-01-2017 02:07 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-01-2017 12:24 PM)wvd schreef: [ -> ]Inderdaad zeer mooie wijnen hier, vooral in de recente jaren. Ik reken ze zeker bij de sub-top, maar ben er helaas nog niet in geslaagd iets los te prutsen hier en gezien de drama's van de laatste jaren zit dat er ook niet aan te komen. :-(

Inderdaad, ook de subtop is ons uit de handen aan het glippen.. (ons = de gewone wijnliefhebber en naar ik vrees ook de wijnhandelaar zonder verleden of connecties..)

Wat weet jij over over mijn verleden of mijn connecties?

Niks eigenlijk, waarom neem jij mijn uitspraak persoonlijk?
(30-01-2017 06:23 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-01-2017 03:55 PM)wvd schreef: [ -> ]
(30-01-2017 02:07 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-01-2017 12:24 PM)wvd schreef: [ -> ]Inderdaad zeer mooie wijnen hier, vooral in de recente jaren. Ik reken ze zeker bij de sub-top, maar ben er helaas nog niet in geslaagd iets los te prutsen hier en gezien de drama's van de laatste jaren zit dat er ook niet aan te komen. :-(

Inderdaad, ook de subtop is ons uit de handen aan het glippen.. (ons = de gewone wijnliefhebber en naar ik vrees ook de wijnhandelaar zonder verleden of connecties..)

Wat weet jij over over mijn verleden of mijn connecties?

Niks eigenlijk, waarom neem jij mijn uitspraak persoonlijk?
Het klopt dat je tegenwoordig bij de top (en zelfs subtop) in Bourgogne wel een 'historiek' moet hebben van aankoop. Vaak kan je al niet meer kopen dan wat je vorig jaar afnam en dien je in mindere jaren opnieuw deze hoeveelheid af te nemen om het jaar daarop nog in aanmerking te komen als klant. Da's zeker zo bij particulieren en tegenwoordig ook het geval bij handelaren. Het effect van de veel grotere vraag dan t aanbod. Ik neem aan dat Vinejo hierop doelde.
(30-01-2017 07:13 PM)Fre schreef: [ -> ]
(30-01-2017 06:23 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-01-2017 03:55 PM)wvd schreef: [ -> ]
(30-01-2017 02:07 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(30-01-2017 12:24 PM)wvd schreef: [ -> ]Inderdaad zeer mooie wijnen hier, vooral in de recente jaren. Ik reken ze zeker bij de sub-top, maar ben er helaas nog niet in geslaagd iets los te prutsen hier en gezien de drama's van de laatste jaren zit dat er ook niet aan te komen. :-(

Inderdaad, ook de subtop is ons uit de handen aan het glippen.. (ons = de gewone wijnliefhebber en naar ik vrees ook de wijnhandelaar zonder verleden of connecties..)

Wat weet jij over over mijn verleden of mijn connecties?

Niks eigenlijk, waarom neem jij mijn uitspraak persoonlijk?
===> misschien omdat ze in antwoord was op mijn post?
Het klopt dat je tegenwoordig bij de top (en zelfs subtop) in Bourgogne wel een 'historiek' moet hebben van aankoop. Vaak kan je al niet meer kopen dan wat je vorig jaar afnam en dien je in mindere jaren opnieuw deze hoeveelheid af te nemen om het jaar daarop nog in aanmerking te komen als klant. Da's zeker zo bij particulieren en tegenwoordig ook het geval bij handelaren. Het effect van de veel grotere vraag dan t aanbod. Ik neem aan dat Vinejo hierop doelde.

Dat is zo voor iedereen tegenwoordig. Helaas begrijp ik hun probleem wel een beetje, ze krijgen zoveel vraag en de bravere willen dan toch iemand nog wat kunnen toeschuiven. Iemand zei me ooit dat hij per dag meer mails kreeg dan zijn secretaresse kon beantwoorden. Een andere vertelde me dat hij het zo deprimerend vond om altijd "non" te moeten zeggen. (tiens, wij kennen er andere ;-)).
Gelukkig wordt de (sub)top elk jaar breder. "Goede" domeinen beginnen uitstekende wijn te maken, de "Parker" tijd is helemaal voorbij en het is terug al finesse en hedonisme. Er komt dus ook meer keuze, maar het is zaak om er snel bij te zijn.
Ik kan nu starten met een 3-tal heel goede domeinen met ambitie, maar je moet het eerst wel zelf ophoesten en je publiek moet ook nog willen volgen. Bruno Clavelier is voor mij de graal, maar het is logisch dat niet iedereen de prijs kan of wil betalen.
Ik bedoelde idd dat het voor een wijnhandelaar vandaag onmogelijk is om nog binnen te geraken bij top-en nu ook subtopdomeinen. Enkel wijnbouwers met een verleden (die dus een allocatie hebben van lang voor de prijzen zo hoog waren) of die het geluk hebben geïntroduceerd te worden kunnen zulke wijnen verkopen. Geen idee waarom jij je hierdoor aangesproken voelde.
(29-01-2017 10:39 PM)Vince schreef: [ -> ]Morey St Denis - En rue de vergy '08
een post over een wijn waar ik weinig meer over kan zeggen dan: loepzuiver, sappig, heel lekker maar ... potdicht. Normaal vind ik dit 1 cru niveau maar nu mankeerde de wijn gelaagdheid en complexiteit. Daarom even de astronomische kalender geraadpleegd, tiens, het waren nochtans de voorbije dagen des jours de 'fruits' en 'racine'...
Benieuwd naar de toekomst, maar ben er gerust in want deze rakker moet nog niet aan spanning inboeten

score: 88 (terwijl ik op een 91 had gehoopt)

Deze wijn gisteren geopend met F.
F. Is audiofiel en kwam naar mijn pas aangeschafte subwoofer van B&W luisteren.
Enfin, naar het geluid dat dit kleine boenkertje geeft in combinatie met versterker en speakers.
F. Is zo iemand die 100% opgaat in zijn passie. Zo zoekt hij constant naar het pérfecte geluid. Dat hij daarvoor een dure elektrieken draad moet kopen speciaal voor zijn voorversterker (om dus maar te zwijgen over zijn speakerkabels) dat neemt hij erbij. Dat hij op een Taiwanese website 1000 euro betaalt voor zes speakerpootjes, tja, een passie heb je nodig en F. geeft geen geld uit aan dure restaurants of city-trips.
Duidelijk genoeg, F. gaat voor het allerbeste.
En hij was behoorlijk opgezet met de prestaties van de sub. De speakers op zich geven heel mooi geluid, maar vooral in het hoog. In het "laag" was er een leegte.
Wel, deze holheid werd perfect opgevuld door de B&W subwoofer.
Een tip voor de muziekliefhebber.

Maar taz wat heeft dit hier eigenlijk met wijn te maken?

Wel, F. is dus redelijk perfectionistisch.
En hij is ook groot wijnliefhebber (en drinker ;-) ).
De "En la Rue de Vergy" 2008 die ik uitschonk deed bij hem kristalzuivere belletjes rinkelen.
En het lag niét aan de subwoofer.

Dus, Vince, een half jaar later heeft deze wijn de 91 al ruim gehaald.
(03-08-2017 08:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-01-2017 10:39 PM)Vince schreef: [ -> ]Morey St Denis - En rue de vergy '08
een post over een wijn waar ik weinig meer over kan zeggen dan: loepzuiver, sappig, heel lekker maar ... potdicht. Normaal vind ik dit 1 cru niveau maar nu mankeerde de wijn gelaagdheid en complexiteit. Daarom even de astronomische kalender geraadpleegd, tiens, het waren nochtans de voorbije dagen des jours de 'fruits' en 'racine'...
Benieuwd naar de toekomst, maar ben er gerust in want deze rakker moet nog niet aan spanning inboeten

score: 88 (terwijl ik op een 91 had gehoopt)

Deze wijn gisteren geopend met F.
F. Is audiofiel en kwam naar mijn pas aangeschafte subwoofer van B&W luisteren.
Enfin, naar het geluid dat dit kleine boenkertje geeft in combinatie met versterker en speakers.
F. Is zo iemand die 100% opgaat in zijn passie. Zo zoekt hij constant naar het pérfecte geluid. Dat hij daarvoor een dure elektrieken draad moet kopen speciaal voor zijn voorversterker (om dus maar te zwijgen over zijn speakerkabels) dat neemt hij erbij. Dat hij op een Taiwanese website 1000 euro betaalt voor zes speakerpootjes, tja, een passie heb je nodig en F. geeft geen geld uit aan dure restaurants of city-trips.
Duidelijk genoeg, F. gaat voor het allerbeste.
En hij was behoorlijk opgezet met de prestaties van de sub. De speakers op zich geven heel mooi geluid, maar vooral in het hoog. In het "laag" was er een leegte.
Wel, deze holheid werd perfect opgevuld door de B&W subwoofer.
Een tip voor de muziekliefhebber.

Maar taz wat heeft dit hier eigenlijk met wijn te maken?

Wel, F. is dus redelijk perfectionistisch.
En hij is ook groot wijnliefhebber (en drinker ;-) ).
De "En la Rue de Vergy" 2008 die ik uitschonk deed bij hem kristalzuivere belletjes rinkelen.
En het lag niét aan de subwoofer.

Dus, Vince, een half jaar later heeft deze wijn de 91 al ruim gehaald.

Schitterend! Dat F zich snel op het forum begeeft, zou ik zeggen!
(03-08-2017 08:20 PM)Olivier schreef: [ -> ]
(03-08-2017 08:01 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(29-01-2017 10:39 PM)Vince schreef: [ -> ]Morey St Denis - En rue de vergy '08
een post over een wijn waar ik weinig meer over kan zeggen dan: loepzuiver, sappig, heel lekker maar ... potdicht. Normaal vind ik dit 1 cru niveau maar nu mankeerde de wijn gelaagdheid en complexiteit. Daarom even de astronomische kalender geraadpleegd, tiens, het waren nochtans de voorbije dagen des jours de 'fruits' en 'racine'...
Benieuwd naar de toekomst, maar ben er gerust in want deze rakker moet nog niet aan spanning inboeten

score: 88 (terwijl ik op een 91 had gehoopt)

Deze wijn gisteren geopend met F.
F. Is audiofiel en kwam naar mijn pas aangeschafte subwoofer van B&W luisteren.
Enfin, naar het geluid dat dit kleine boenkertje geeft in combinatie met versterker en speakers.
F. Is zo iemand die 100% opgaat in zijn passie. Zo zoekt hij constant naar het pérfecte geluid. Dat hij daarvoor een dure elektrieken draad moet kopen speciaal voor zijn voorversterker (om dus maar te zwijgen over zijn speakerkabels) dat neemt hij erbij. Dat hij op een Taiwanese website 1000 euro betaalt voor zes speakerpootjes, tja, een passie heb je nodig en F. geeft geen geld uit aan dure restaurants of city-trips.
Duidelijk genoeg, F. gaat voor het allerbeste.
En hij was behoorlijk opgezet met de prestaties van de sub. De speakers op zich geven heel mooi geluid, maar vooral in het hoog. In het "laag" was er een leegte.
Wel, deze holheid werd perfect opgevuld door de B&W subwoofer.
Een tip voor de muziekliefhebber.

Maar taz wat heeft dit hier eigenlijk met wijn te maken?

Wel, F. is dus redelijk perfectionistisch.
En hij is ook groot wijnliefhebber (en drinker ;-) ).
De "En la Rue de Vergy" 2008 die ik uitschonk deed bij hem kristalzuivere belletjes rinkelen.
En het lag niét aan de subwoofer.

Dus, Vince, een half jaar later heeft deze wijn de 91 al ruim gehaald.

Schitterend! Dat F zich snel op het forum begeeft, zou ik zeggen!

Was een fotootje vergeten ;-)
(03-08-2017 08:22 PM)vinejo schreef: [ -> ]...........
Was een fotootje vergeten ;-)

Jo, je weet toch dat wijn niet tegen trillingen kan.Sleepy
Maar misschien zijn trillingen tussen 23,0 - 140,0 Hz van de B&W voor een geopende fles ideaal om deze snel in de ideale condities van drinken te brengen.Wink
(18-02-2016 09:04 PM)Vince schreef: [ -> ]misschien is chaptaliseren inderdaad de reden waarom de wijn de 2de dag zijn evenwicht verliest, wie zal het zeggen. Ik durf het in ieder geval niet meer vragen aan Virgile Lignier want ik geraak daar nu al niet meer binnen : - )
volgens mij werd er courant gechaptaliseerd in 2007, dat tenslotte een koud en vochtig jaar was. Wellicht hetzelfde in 2013.

Deze discussie over chaptalisatie had ik blijkbaar gemist.
Een moeilijk onderwerp, maar zoals met zovele technieken zal men bij de fermentatie enkel suiker toevoegen om de wijn beter te maken.
Er is das echt niets mis met chaptaliseren en, indien goed toegepast, zal je er niets van merken, althans niet in negatieve zin. Veel wijnbouwers voegen naar het eind van de fermentatie stapsgewijs kleine hoeveelheden suiker toe met de bedoeling de fermentatie te verlengen. Dat geeft hun een zekere bescherming van de most waardoor er langer kan geweekt worden en dus meer geur en smaakstoffen kunnen opgenomen worden. In 2011 en 2013 was bijna overal een verhoging van alcoholgehalte nodig, maar nu ook weer niet zoveel. Dat is trouwens wettelijk geregeld en tegenwoordig kan men dat in de analyses terugvinden, vraag me niet hoe.
Zowat alle wijnbouwers waar wij mee werken zijn daar heel open over. Misschien wat minder tegen de particuliere klant, net omdat velen dit nog steeds als een soort zonde beschouwen wat het, indien correct toegepast, dus helemaal niet is.
(04-08-2017 10:34 AM)wvd schreef: [ -> ]
(18-02-2016 09:04 PM)Vince schreef: [ -> ]misschien is chaptaliseren inderdaad de reden waarom de wijn de 2de dag zijn evenwicht verliest, wie zal het zeggen. Ik durf het in ieder geval niet meer vragen aan Virgile Lignier want ik geraak daar nu al niet meer binnen : - )
volgens mij werd er courant gechaptaliseerd in 2007, dat tenslotte een koud en vochtig jaar was. Wellicht hetzelfde in 2013.

Deze discussie over chaptalisatie had ik blijkbaar gemist.
Een moeilijk onderwerp, maar zoals met zovele technieken zal men bij de fermentatie enkel suiker toevoegen om de wijn beter te maken.
Er is das echt niets mis met chaptaliseren en, indien goed toegepast, zal je er niets van merken, althans niet in negatieve zin. Veel wijnbouwers voegen naar het eind van de fermentatie stapsgewijs kleine hoeveelheden suiker toe met de bedoeling de fermentatie te verlengen. Dat geeft hun een zekere bescherming van de most waardoor er langer kan geweekt worden en dus meer geur en smaakstoffen kunnen opgenomen worden. In 2011 en 2013 was bijna overal een verhoging van alcoholgehalte nodig, maar nu ook weer niet zoveel. Dat is trouwens wettelijk geregeld en tegenwoordig kan men dat in de analyses terugvinden, vraag me niet hoe.
Zowat alle wijnbouwers waar wij mee werken zijn daar heel open over. Misschien wat minder tegen de particuliere klant, net omdat velen dit nog steeds als een soort zonde beschouwen wat het, indien correct toegepast, dus helemaal niet is.

Chaptalistie zou ook premature oxidatie bij witte Bourgognes tegengaan.
Pagina's: 1 2 3 4
Koppelingen