24-01-2010, 09:47 PM
Gisteren op restaurant als traktatie bij "Jong haantje met bospaddestoelen en zijn garnituren" een flesje La Porte du Ciel 2004 aangeboden gekregen.
Een 100% Syrah uit de Coteaux de Languedoc vanop het La Clape-plateau. Druivelaars geplant in 1990, lage rendementen (14hl/Ha) en nieuw eikenhout. Van deze wijn worden jaarlijks maximum 4000 flessen gemaakt.
Al bij al een specialleke dus en nog nooit gedronken. Nu weet ik ook niet of ik wijn aan die prijzen zou aankopen om te drinken. Alles bij elkaar mag je toch rekenen dat deze fles rond de 70 à 75 euro schommelt als het niet meer is (fictieve winkelprijs dan wel te verstaan want in België is deze wijn niet te verkrijgen. De restaurateur koopt rechtstreeks in bij het domein)
Nu verder over de wijn : In de kleur was nog niets van evolutie merkbaar, mooie paarse kleur met vol gekleurde rand. Omtrent de neus en smaak kan ik vrij kort zijn daar ik een beetje een loopneus heb maar toch kon ik wat zwart fruit opmerken en leek het hout mij mooi verweven. Ik heb ik niet ten volle alles kunnen opnemen van nuances maar al bij al was de wijn mooi in evenwicht (hij was 6 uur op voorhand gedecanteerd) en was iedereen aan tafel het erover eens dat dit een grote wijn betrof die zeker nog meer dan 10 jaar meekon. 93
Een 100% Syrah uit de Coteaux de Languedoc vanop het La Clape-plateau. Druivelaars geplant in 1990, lage rendementen (14hl/Ha) en nieuw eikenhout. Van deze wijn worden jaarlijks maximum 4000 flessen gemaakt.
Al bij al een specialleke dus en nog nooit gedronken. Nu weet ik ook niet of ik wijn aan die prijzen zou aankopen om te drinken. Alles bij elkaar mag je toch rekenen dat deze fles rond de 70 à 75 euro schommelt als het niet meer is (fictieve winkelprijs dan wel te verstaan want in België is deze wijn niet te verkrijgen. De restaurateur koopt rechtstreeks in bij het domein)
Nu verder over de wijn : In de kleur was nog niets van evolutie merkbaar, mooie paarse kleur met vol gekleurde rand. Omtrent de neus en smaak kan ik vrij kort zijn daar ik een beetje een loopneus heb maar toch kon ik wat zwart fruit opmerken en leek het hout mij mooi verweven. Ik heb ik niet ten volle alles kunnen opnemen van nuances maar al bij al was de wijn mooi in evenwicht (hij was 6 uur op voorhand gedecanteerd) en was iedereen aan tafel het erover eens dat dit een grote wijn betrof die zeker nog meer dan 10 jaar meekon. 93