25-01-2010, 09:19 PM
Vandaag de eerste van mijn 2 flesjes Domaine Albert Sounit Rully 1er Cru Vauvry 2005 (Dulst, 21 euro) geopend. Eerst gekarafeerd voor een uurtje en nadien terug in de fles gegoten en geserveerd. Temperatuur zat rond 16,5 graden.
In de neus, overduidelijk putteke en rode vruchten zoals kersen en krieken maar geen zure. Deze komen ook terug in de mond waar ook de nu al mooie balans opvalt. Deze Bourgogne heeft duidelijk nog heel wat vlees rond de knoken hangen. De afdronk is medium-lang en zeker niet droogtrekkend of zuur. Dit zijn Bourgognes die geen gat in je portefeuille branden en zeker een hoog level van plezier/prijs geven. Hier koop ik binnenkort nog wel wat van bij voor dit jaartal verdwijnt. 89
In de neus, overduidelijk putteke en rode vruchten zoals kersen en krieken maar geen zure. Deze komen ook terug in de mond waar ook de nu al mooie balans opvalt. Deze Bourgogne heeft duidelijk nog heel wat vlees rond de knoken hangen. De afdronk is medium-lang en zeker niet droogtrekkend of zuur. Dit zijn Bourgognes die geen gat in je portefeuille branden en zeker een hoog level van plezier/prijs geven. Hier koop ik binnenkort nog wel wat van bij voor dit jaartal verdwijnt. 89