24-06-2019, 09:40 AM
(23-06-2019 09:34 PM)vinejo schreef: [ -> ]HT bij mij
Prachtig weder
Prachtig decor
(Al zeg ik het zelf)
La Taille Aux Loups Bretonniere Vin de France 2015
Mas Daumas Gassac Vin de France 2015
De chenin werd niet meteen herkend, er hing eerder sauvignon in de lucht. De Mas Daumas paste er niet echt naast, geen waw commentaren. Een wijn die beter op zich alleen wordt geproefd.
Hubert Lignier Passetoutgrains 2014
Clos de la Roilette Fleurie 2014
Hier zat Vince meteen in de juiste richting, een ideaal duo om in rood mee te starten. De Passetoutgrains werd ook als spatburgunder aanzien, de Fleurie als cabernet franc of pinot noir.
Bertagna Vougeot Clos de la Perriere 2012
La Pialade Rhone 2012
Eigenlijk hét duo van de dag, twee wonderlijke wijnen.
Met uitzondering van Vince (die het snel door had) zat iedereen 2 x in Bourgogne, alweer een bewijs dat Reynaud Bourgogneske wijnen maakt.
Vincent Paris Cornas Granite 30 2014
Coursodon St Joseph L Olivaie 2014
Alweer een zalig duo met een meer knapperige Cornas en een vollere, meer houtgerijpte St Joseph. Olivaie was toch nog een stuk langer en completer in de mond.
Castello Vicchomaggio Chianti reserva Vigna La Prima 2008
Malartic Lagraviere Pessac 2008
De eerste fles Malartic had lichte kurk, nieuwe fles geopend en die was prachtig als altijd. Men dacht aan een linkeroever tegen een rechter, de rechter was... een Italiaan. Voor mij de meest onderschatte wijn van de dag, wat een elegantie, bloemetjes en fruit, heerlijk!...ik moet meer Italiaans kopen...
La Parde de Haut Bailly 2008
Chateau Haut Bailly 2008
Twee prachtwijnen, waar de tweede wijn een ongelooflijke indruk liet. De eerste had nog wat tijd nodig maar gaf toch ook alles wat een topBordeaux moet hebben.
Ook nog:
Palmer Champagne vintage blanc de blancs 2006: vol, toast, mooi!
Des Tours Cotes du Rhone 2007: Bij de pasta en slaatjes, kwam minder tot zijn recht.
Gilbert Moniot Fixin Champs de Perdrix 2010. Ach...Gilbert, we miss you.
Gedurfde degustatie bij deze temperaturen!
Malartic 2008 vond ik grandioos op de UGCB degustatie iend 2010. Heb toen een kist gekocht, maar nog niet teug geproefd. Zou jij hem op dronk beschouwen?
Ik heb John Matta van Vicchiomaggio voor het eerst ontmoet op een degustatie van de Vlaamse wijngilde, waar ik toen - heel even - lid van was. Wat een bende enggeestige zelfingenomen nitwits was me dat toen! Die wijnen waren toen al zeer mooi, maar de man werd gewoon weggelachen, de wijnen waren te licht van kleur, te dun, te zuur,... enfin, de slotsom was: ze proefden niet naar Bordeaux, dus het was niet goed!
Ik sluit me bij je aan wat pasta (met tomaat?) en slaatjes betreft. Wij gaan dan linea recta naar iets Italiaans. Het heeft, denk, met zuren te maken en uitgenomen een lichtere Pinot of Gamay ligt dat m.i. moeilijk met zowat alle Franse (en Spaanse) wijnen.