08-12-2012, 05:25 PM
Vanuit mijn luie zaterdagse zetel met Scott Walker als begeleiding (luisterpaal) een kort verslag van onze xxste Heevie Teusted proeverij.
Le Brun-Servenay Champagne VV 2003: bijzonder strak en droog, vermoedelijk geen dosage- men dacht aan een Cremant de Loire
Bouzeron De Villaine 2010: vermoedelijk de beste alligote ter wereld. Citrus en mineraliteit, in de mond zeer fris maar verrassend mollig, zeer mooie balans.
Trimbach pinot gris 2007: de champignons in de neus zijn zeer opvallend, later mineraal en wit fruit - men dacht hier aan pinot gris. Zeer knappe wijn die perfect matchte met de zeeduivel met polderpuree en Parijse champignons
Marc Bredif cuvee privé chinon 2002: kurk
La Confession st emilion 2002: OOK kurk maar deze was wel drinkbaar, veel materie, iemand dacht aan een Spaanse wijn.
Sociando Mallet Ht Médoc 2002 werd algemeen aanzien als een top cabernet franc
Ja, de typische paprika zat er weer in, maar ook mooi fruit, veel vlees, alweer een mooie prestatie van deze klassieker 90
Pavie Maquin StEmilion 2002 Voller en zachter, toch met zowel linker als rechteroever kenmerken, zeer mooi 91
Chateau du Cedre Cahors 1998: animale toetsen, blauwe bes, peper, in de mond wat dunnetjes, niet slecht maar heeft het beste duidelijk achter de rug. 82
Chateau Leoville Barton st Julien 1998: door elke blinde taster onmiddellijk als topwijn benoemd. Zacht en rijp, veel materie, nog jaren te gaan 92
Chateau Poujeaux Moulis 1990: chocolade, rijp zwart fruit, cacao, tabak, grafiet - nog veel te bieden in de mond, gemiddelde afdronk. Mooi! 90
Chateau La Lagune 1993 Hier meer,de typische herfstige tertiaire toetsen in de neus, wat rood fruit na opschudden, minder body in de mond dan de vorige, iemand vond m zelfs wat schraal. Tot mijn lichte frustratie werd deze wijn (die me door een sympathieke wino werd geschonken, waarvoor nogmaals dank) wat ondergewaardeerd. Ik ben het restje aan het uitdrinken en kan enkel zeggen dat zelfs ervaren wijnratten er soms naast zitten: zeer mooie wijn, nu zelfs met veel meer body dan gisteren -- wel beduidend minder rijp dan de Poujeaux - wat vegetaal en licht bitter. 90
Bois de Boursan Ch9 2005:dronken we bij t lammeke en paste er redelijk goed bij (hoewel de knolselderpuree het wat moeilijk maakte). Zeer kruidig aroma (specerijen), fris en behoorlijk krachtig in de mond, met een lekker bittertje dat het rijpe zwart fruit countert. 90
R&R Rasteau 2007: totaal ander type dan de vorige, meer op het fruit, volgens mij wel degelijk Ch9 kwaliteit. 89
Chateau Tucau Sauternes 1967: Wat een topjaar kan doen. Deze kleine Sauternes had een licht oxidatieve neus (sherry), maar wat een mond! Wat een materie! De verrassing van de avond.
Le Brun-Servenay Champagne VV 2003: bijzonder strak en droog, vermoedelijk geen dosage- men dacht aan een Cremant de Loire
Bouzeron De Villaine 2010: vermoedelijk de beste alligote ter wereld. Citrus en mineraliteit, in de mond zeer fris maar verrassend mollig, zeer mooie balans.
Trimbach pinot gris 2007: de champignons in de neus zijn zeer opvallend, later mineraal en wit fruit - men dacht hier aan pinot gris. Zeer knappe wijn die perfect matchte met de zeeduivel met polderpuree en Parijse champignons
Marc Bredif cuvee privé chinon 2002: kurk
La Confession st emilion 2002: OOK kurk maar deze was wel drinkbaar, veel materie, iemand dacht aan een Spaanse wijn.
Sociando Mallet Ht Médoc 2002 werd algemeen aanzien als een top cabernet franc
Ja, de typische paprika zat er weer in, maar ook mooi fruit, veel vlees, alweer een mooie prestatie van deze klassieker 90
Pavie Maquin StEmilion 2002 Voller en zachter, toch met zowel linker als rechteroever kenmerken, zeer mooi 91
Chateau du Cedre Cahors 1998: animale toetsen, blauwe bes, peper, in de mond wat dunnetjes, niet slecht maar heeft het beste duidelijk achter de rug. 82
Chateau Leoville Barton st Julien 1998: door elke blinde taster onmiddellijk als topwijn benoemd. Zacht en rijp, veel materie, nog jaren te gaan 92
Chateau Poujeaux Moulis 1990: chocolade, rijp zwart fruit, cacao, tabak, grafiet - nog veel te bieden in de mond, gemiddelde afdronk. Mooi! 90
Chateau La Lagune 1993 Hier meer,de typische herfstige tertiaire toetsen in de neus, wat rood fruit na opschudden, minder body in de mond dan de vorige, iemand vond m zelfs wat schraal. Tot mijn lichte frustratie werd deze wijn (die me door een sympathieke wino werd geschonken, waarvoor nogmaals dank) wat ondergewaardeerd. Ik ben het restje aan het uitdrinken en kan enkel zeggen dat zelfs ervaren wijnratten er soms naast zitten: zeer mooie wijn, nu zelfs met veel meer body dan gisteren -- wel beduidend minder rijp dan de Poujeaux - wat vegetaal en licht bitter. 90
Bois de Boursan Ch9 2005:dronken we bij t lammeke en paste er redelijk goed bij (hoewel de knolselderpuree het wat moeilijk maakte). Zeer kruidig aroma (specerijen), fris en behoorlijk krachtig in de mond, met een lekker bittertje dat het rijpe zwart fruit countert. 90
R&R Rasteau 2007: totaal ander type dan de vorige, meer op het fruit, volgens mij wel degelijk Ch9 kwaliteit. 89
Chateau Tucau Sauternes 1967: Wat een topjaar kan doen. Deze kleine Sauternes had een licht oxidatieve neus (sherry), maar wat een mond! Wat een materie! De verrassing van de avond.