09-12-2012, 02:28 PM
"Montessu" Isola dei Nuraghi IGT 2009
Dieprood tot paars van kleur, lichtere kleurschakeringen naar de rand. Vlak na openen een zeer kruidig boeket maar voor het overige vrij discreet en ingetogen. In de mond hetzelfde verhaal. Na een klein uurtje lucht in grote glazen komt er beduidend meer leven in... zowel donker als rood fruit steken de kop op, mooie kruidigheid, gereserveerde houttoetsen,... Frisse doch niet overdreven zuren en zachte tannines leiden de mooie afdronk, die vlak na opening uitbleef, in. Geen krachtpatser maar een mooie evenwichtige wijn met een uitdagend steekspel tussen fruit en kruidigheid.
Ik vond hem persoonlijk wel een stuk beter tot zijn recht komen bij het mooi en goed gekruid stukje rood vlees dan vooraf solo, al zal het korte zuurstofkuurtje hier ook wel zijn invloed hebben gehad.
Dieprood tot paars van kleur, lichtere kleurschakeringen naar de rand. Vlak na openen een zeer kruidig boeket maar voor het overige vrij discreet en ingetogen. In de mond hetzelfde verhaal. Na een klein uurtje lucht in grote glazen komt er beduidend meer leven in... zowel donker als rood fruit steken de kop op, mooie kruidigheid, gereserveerde houttoetsen,... Frisse doch niet overdreven zuren en zachte tannines leiden de mooie afdronk, die vlak na opening uitbleef, in. Geen krachtpatser maar een mooie evenwichtige wijn met een uitdagend steekspel tussen fruit en kruidigheid.
Ik vond hem persoonlijk wel een stuk beter tot zijn recht komen bij het mooi en goed gekruid stukje rood vlees dan vooraf solo, al zal het korte zuurstofkuurtje hier ook wel zijn invloed hebben gehad.