(19-03-2013 06:20 PM)vinejo schreef: [ -> ] (19-03-2013 10:52 AM)Corto schreef: [ -> ]Zie ook:
http://thefullpint.com/trouble-brewing/t...uise-beer/
Haha, leuk!

De afbeelding op de flessen "single hop" komen blijkbaar van die kerel :-)
Dit weekend de "kill and destroy IPA 2010" gedronken. 16% en in grote fles van 75cl. Niet mijn ding! In tegenstelling tot hun andere bieren weinig diepgang, niet complex en een muffe geur die iedereen deed denken aan zweetvoeten na een hele dag boarden/skieën. Nope, komt zeker niet meer in huis!
(01-04-2013 08:34 PM)Tom T schreef: [ -> ] (19-03-2013 06:20 PM)vinejo schreef: [ -> ] (19-03-2013 10:52 AM)Corto schreef: [ -> ]Zie ook:
http://thefullpint.com/trouble-brewing/t...uise-beer/
Haha, leuk!

een muffe geur die iedereen deed denken aan zweetvoeten na een hele dag boarden/skieën.
Jouw beschrijving lijkt zeer goed op de Parmezaan (30 maanden) die ik hier liggen heb. Maar bij kaas is dat een pluspunt he

.
ik garandeer u dat dit geen positieve toevoeging gaf aan het geheel, en op de koop toe hou ik ook niet van parmezaan dusss :-)
Je houdt niet van parmezaan? Heiligschennis! Je eet dus niet graag

?
Ik biecht hierbij men zonde op, kazen vallen mij meestal nogal zwaar :-) Tenzij de nogal flauwe smeltkazen zit er niet veel kaas in mijn dieet...
(01-04-2013 08:59 PM)Mt schreef: [ -> ]Je houdt niet van parmezaan? Heiligschennis! Je eet dus niet graag
?
Maat, den umami in de Italiaanse keuken ! Da en Pecorino... ! Onvermijdelijk basis ....
Onvermijdelijke basis die ik zoveel mogelijk probeer te vermijden, voor eigen (en anderen) goe... :-)
(01-04-2013 10:35 PM)Tom T schreef: [ -> ]Onvermijdelijke basis die ik zoveel mogelijk probeer te vermijden, voor eigen (en anderen) goe... :-)
Koen raadde mij ooit een kookboekje van Gino d'Acampo aan,

, de parmezaan is in de Itliaanse keuken onvermijdelijk !
(01-04-2013 10:35 PM)Tom T schreef: [ -> ]Onvermijdelijke basis die ik zoveel mogelijk probeer te vermijden, voor eigen (en anderen) goe... :-)
Oei, we legden je nogal het vuur aan de schenen

.
een beetje actie kan geen kwaad

(03-04-2013 06:55 PM)Tom T schreef: [ -> ]een beetje actie kan geen kwaad 
Als je weet van wie 't komt...

(19-03-2013 10:52 AM)Corto schreef: [ -> ] (18-03-2013 07:29 PM)Tom T schreef: [ -> ]Nu de black albert, 13%
Voor we de wijn gaan proeven zin om nog eens een zot biertje te drinken...
Toch nog iets anders dan de black damnation ze. Romiger, zelfs dikker bier bij het uitschenken. Koffie, cacao, en giet binnen zoals niets...
Yup, weeral ne voltreffer :-)
Ik vind Black Albert hun beste bier, één van mijn favoriete stouts.
Dronk m onlangs, serieus genoten - idd van t beste wat ik er al van dronk.
Nu Pannepeut aan t proberen, rook eerst naar WCpapier

- was beter in een ander glas gelukkig. Dit bier lijkt me iets lichter dan Pannepot...? Of zit Black Albert nog teveel in mijn kop...? Enfin, wel oké hoor maar niets memorabel.
(30-04-2013 08:45 PM)vinejo schreef: [ -> ]Nu Pannepeut aan t proberen, rook eerst naar WCpapier
- was beter in een ander glas gelukkig. Dit bier lijkt me iets lichter dan Pannepot...? Of zit Black Albert nog teveel in mijn kop...? Enfin, wel oké hoor maar niets memorabel.
Over 't verschil tussen Pannepot en Pannepeut citeer ik Urbain van de Struise Brouwers op het Zythos forum:
"Pannepøt werd oorspronkelijk ontwikkeld als gelegenheidsbier voor het Copenhague Bier Festival 2006 te Denemarken. Naderhand zou het terug verdwijnen, de kaarten lagen evenwel anders want het bier groeide dusdanig in populariteit dat wij gevangen waren en niets anders konden dan het bier verder brouwen.
Dit bier werd aanvankelijk met een identiek label als de Pannepot uitgebracht met als enig verschil een streepje door de "Ø". Qua receptuur waren er wel merkbare verschillen, zo werd er geen koffie- noch chocolademout gebruikt. Zo werd er rietsuiker gebruikt in plaats van candijsuiker en werd er ook een ander beslagschema aangehouden.
Dit alles was aanvaardbaar tot we een resem klachten ontvingen uit de USA, qua uitzicht waren de verschillen immers zo miniem dat velen het ene bier door het andere haalden. We ontvingen het advies mee de "Ø" te veranderen door "eu" en het label te veranderen van basiskleuren.
Met dit advies beslisten wij ook het recept aan te passen, we gooiden alle kruiden eruit en er werd gebrouwen op 12% alc. vol. ipv 10%. Het etiket spreekt nog voor 10% want die waren reeds op voorraad vóór de laatste beslissing.
Het is dus normaal dat er verschil is tussen de Pannepøt 2006 en Pannepeut 2007.
"
Het /je door de o geeft voor mij geen meerwaarde, de gewone kan ik meer waarderen. Nochtans heb ik in proeverijen al gemerkt dat veel mensen de peut prefereren. Zoals Jo zegt lijkt de peut mij ook wat lichter, sommige noemen dat fijner?
Dit ter zijde, ze zijn zwaar aan het uitbreiden en binnenkort gaan ze naar de USA om er een aantal contracten binnen te halen. Vraag is dan of ze de capacitieit nog gaan hebben om aan de vraag te voldoen. Het schooltje begint er sjiek uit te zien ze!

voor de info, Corto en Tom!
Ik vind de peut lekkerder als de pot. Minder "clissap" geur in maar die gaat er na een paar jaar uit en dan komen ze dichter bij elkaar maar de peut heeft toch iets meer karakter en kracht.
De Black Albert is voor mij jong te doen maar wordt pas echt lekker en doenbaar na een jaartje of 3/4 :-) Stevig kerelke wel... dat verschillende struise bezoekers al mochten ondervinden :-)
Ben tijdens de pauze op mijn gemak een Pannepot 2011 aan het degusteren. Knap! Mocht voor mijn smaak iets sappiger zijn. Aan de andere kant houdt de structuur het bier mooi in evenwicht. (in dat opzicht doet het me qua structuur wat aan (jonge) blauwe Chimay denken, maar toch nog voller. West-Vl is op dat vlak wat hedonistischer van karakter) Neus in eerste instantie wat zeperig (rozemarijn), maar daarna hopen kandijsuiker, chocolade, drop, hop, kruiden en koffie. Mooi romig geheel getackeld door zuurtjes. Nice!
Jaaa Mt, ne Pannepot tijdens u pauze... Denk niet dat ik nog veel zin zou hebben om te werken zu :-) Laat de rest maar wat rusten, heb al gemerkt dat de oudere pannepots winnen aan smaak!
We gaan eens zot doen op ne weekdag, ik verdien het (al zeg'k het zelf)! Kabert: Russian Imperial Stout 11,5%.
Bijna gitzwart bier met ne ferme romige kraag erop. Lichte bittere toets op het einde, zoethout (heb'k nog eens iemand horen zeggen?), kandijsuiker, hoppig. Kortom een Struis bier alom!
Cheers mates!
Ps
straks nog het restje Gloria Reserva opdrinken als het vrouwtje thuiskomt...
Mannekes, het kriebelt ze.. Die reserva's steken men ogen uit

Gisteren drie maal Struise:
1/ Westoek: Grote meevaller, fris en toch complex met Trappistallure ( zelfs Westvleteren werd genoemd- lichte honingtoets)
2/ Roste Jeanne: Grote tegenvaller, licht en plat, weinig origineels buiten het etiket.
3/ Tsjeeses reserva: als vanouds, topbier.
Even the though the United States is catching up very quickly, and U.S. breweries are making some great mock Belgian Ales, the truth is there is no substitution for the history and skill that exists in Belgium.
Daarjuist mee mijnen bootram mee esp: Elliot Brew IPA ( eigenlijk duoble IPA maar niet extreem bitter), 216 IBU (whatever that may mean ;-) )
Alweer een hi ha hopla bier. Zeer lekker!
Kan het moeilijk beschrijven, deze jongen (van bovenstaande quote) heeft meer ervaring:
http://herestohopping.blogspot.be/2013/0...-brew.html
Aan de Ignis & Flammis nu.
Alweer een complexe IPA, Struise Brouwers doen het weer...!

(20-10-2013 06:20 PM)vinejo schreef: [ -> ]Aan de Ignis & Flammis nu.
Alweer een complexe IPA, Struise Brouwers doen het weer...! 
We moeten echt nog 's gaan !!
(20-10-2013 06:22 PM)doc schreef: [ -> ] (20-10-2013 06:20 PM)vinejo schreef: [ -> ]Aan de Ignis & Flammis nu.
Alweer een complexe IPA, Struise Brouwers doen het weer...! 
We moeten echt nog 's gaan !!
Gisteren ook nog eens ne Struise opengedaan, magnum Tjeesus Reserva 2011.
Meningen waren onverdeeld, topper. Zalig wegdrinkertje na een chocoladedessert! Hoewel ik liever nen Black Albert, Elliot Brew of zelfs een Pannepotje had willen schenken na het dessert. Maar daar moet ge ze natuurlijk nog voor hebben staan... Zoals Doc zei, dringend nog eens Oost en Westvleteren aandoen :-)
Ik heb al een PM'metje gestuurd om te vragen of ze niet nog eens iets in elkaar kunnen steken!
(20-10-2013 06:39 PM)Tom T schreef: [ -> ] (20-10-2013 06:22 PM)doc schreef: [ -> ] (20-10-2013 06:20 PM)vinejo schreef: [ -> ]Aan de Ignis & Flammis nu.
Alweer een complexe IPA, Struise Brouwers doen het weer...! 
We moeten echt nog 's gaan !!
Gisteren ook nog eens ne Struise opengedaan, magnum Tjeesus Reserva 2011.
Meningen waren onverdeeld, topper. Zalig wegdrinkertje na een chocoladedessert! Hoewel ik liever nen Black Albert, Elliot Brew of zelfs een Pannepotje had willen schenken na het dessert. Maar daar moet ge ze natuurlijk nog voor hebben staan... Zoals Doc zei, dringend nog eens Oost en Westvleteren aandoen :-)
Ik heb al een PM'metje gestuurd om te vragen of ze niet nog eens iets in elkaar kunnen steken!
Super ! We kunnen een arrangementje doen in het Wit Paard om iets te eten ...mmm
Er volgden nog een cuvee Delphine en Black Albert (had de link met koningshuis nog nooit gelegd), St Amatus en Kabert. Stout proeverijke!

Gisternenavond ook nog eens kabert gedronken, een wat "lichter" verteerbare stout:-)
Dit weekend een flesje Pannepot Grand Reserva 2010 ontploft in mijn berging.
Heel vreemd, het enige dat ik had gedaan was 's avonds een fles uit dezelfde bak genomen om in de koelkast te zetten. Het was er toen ook echt nog niet warm (zo'n 20 graden).
Toen ik 's morgens nietsvermoedend het brood ging pakken zag ik de ravage ... Kan u vertellen dat ik al aangenamere zaterdagochtenden heb meegemaakt. Muren kunnen ook herschilderd worden...
Ik had nog al wel eens gehoord van flesjes die konden ontploffen door schokken, trillingen en/of temperatuurwisselingen, maar dat was hier niet echt het geval.