30-12-2012, 02:41 PM
2011
Zo ouderwets het etiket, zo modern is de wijn. Geen spoor van typische chardonnay toast of grillé toetsen, puur fruit à volonte, met zoveel abrikoos dat ik in de noordelijke Rhône zat. Ook in de mond heel zuiver en mineraal, ik moet naar het etiket kijken om mezelf ervan te overtuigen dat dit geen witte St Joseph is van pakweg Bernard Grippa. Nu ja, hoever liggen Maçon en de noordelijke Rhône van elkaar...?
Zeer mooie wijn, een ontdekking van Gerten, gedronken in een twee-sterrenrestaurant en teruggevonden bij wijnhuis Jeuris.
Zo ouderwets het etiket, zo modern is de wijn. Geen spoor van typische chardonnay toast of grillé toetsen, puur fruit à volonte, met zoveel abrikoos dat ik in de noordelijke Rhône zat. Ook in de mond heel zuiver en mineraal, ik moet naar het etiket kijken om mezelf ervan te overtuigen dat dit geen witte St Joseph is van pakweg Bernard Grippa. Nu ja, hoever liggen Maçon en de noordelijke Rhône van elkaar...?
Zeer mooie wijn, een ontdekking van Gerten, gedronken in een twee-sterrenrestaurant en teruggevonden bij wijnhuis Jeuris.