wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine Dupuy de Lôme Bandol 2009
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Hallo Bandol-fanaten

Iemand al de Domaine Dupuy de Lôme 2009 gedronken ?
Gekocht bij Portovino in Maldegem aan 16 € en ondanks zijn jeugdigheid heel drinkbaar. Misschien niet de absolute top, maar toch heel lekker.
Vrij jong domein als ik me niet vergis. Heb hun eerste jaargang 2006 liggen en zal die dus eens openenen. Een jaar of 5 geleden al eens gedronken maar geen nota's van teruggevonden :-)
(20-01-2013 09:34 PM)orion schreef: [ -> ]Hallo Bandol-fanaten

Iemand al de Domaine Dupuy de Lôme 2009 gedronken ?
Gekocht bij Portovino in Maldegem aan 16 € en ondanks zijn jeugdigheid heel drinkbaar. Misschien niet de absolute top, maar toch heel lekker.

Heb er een paar besteld bij Jan (voor de les), ga er zaterdag omrijden denk ik (er staat ook interessant proeverijke op t programma)
Ondertussen geproefd, inderdaad een mooie wijn, zeer animaal na openen maar achteraf peper en zwart fruit, veel te jong ( zuren domineren in de mond), heel gestructureerd, veel toekomst. Knap!
Bandol Rouge 2007
Deze zomer eens langsgeweest en tof domein.
Deze 07 ging perect met de couscous kip en bijhorigheden.
P/Q top!
we waren vorige week in La Ciotat en dronken er op restaurant een witte Bandol 2012 van Dupuy de Lôme en ik vond dit de beste witte Bandol die ik tot hiertoe al gedronken heb. Eern beetje lactisch maar heel floraal en perfect in evenwicht qua zuren en molligheid Achteraf naar het maison des vins bandol in Le Castellet gereden alwaar deze wijn 12 € kostte maar hij was helaas net uitverkocht (volgens de verkoopster was er ook op het domein zelf niks meer te krijgen) Een domein om in de gaten te houden vind ik : P/Q dik in orde !
Welk resto in Ciotat?

Le Sud? Les Embruns?
Le Chantier vlak aan de scheepswerf en met zicht op de jachthaven
op de wijnkaart o.a. Tempier, Gros Noré e.a.
Dan moet je zeker ook eens le Sud proberen, daar kijk je uit op de Port De Plaisance :-)
Het vakantieplan dit jaar is om eens in Europa te blijven, dus het ideale excuus om mij eens te verdiepen in het Zuiden van Frankrijk. Ter voorbereiding heb ik volledig random een aantal bandols gekocht om, naast de gevestigde waarden, toch een beter idee van de streek te krijgen.

Allereerst, Dupuy de Lome 2011, 90% mourvedre en 10% grenache, anderhalf jaar in foeder. Zeer typische pit in het begin; kruidig, vlezig en zwaar, dus dan maar voor de helft in de karaf. Weinig verandering in de loop van de avond, iets meer frisheid, dus de rest van de fles gaat aan de kant. Veel mooier op dag twee, pit is er nog steeds, maar energieke indruk in de mond zonder die warme core van vlezigheid te verliezen. Mooi, foodwine met toekomst.
Afgelopen weekend de 2011 gedronken met een bevriend koppel en een lekker stukje vlees erbij. Een echte foodwine, maar naar mijn gevoel nog steeds stevig vlezig in de mond met mooie structuur en lengte. Kan nog een paar jaar mee volgens mij, maar heb er zo van genoten dat de laatste fles die paar jaar niet gaat overleven.
Koppelingen