wijnliefhebbers

Volledige versie: Domaine l'Originel, Simon Busser, cahors
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Biodynamische aanpak, Simon leerde de stiel in de Loire bij Cousin-Leduc. Heeft 5 ha op de verschillende terrassen.

Pur Côt 2010
Deze topcuvée komt van oude stokken van voornamelijk het derde terras. De wijnmaker gebruikt geen hout, vermijdt overextractie ... en deze cuvée is gemaakt van 100% lekwijn.
Neus eerst discreet wat gesloten, daarna zwart fruit, cassis, braam, kruidigheid, tabak. In de mond sappig zwart fruit, behoorlijk wat fijne en "frisse" tannines (zeer aangenaam, na wat opzoekwerk ben ik op de verklaring van de wijnbouwer gestoten, blijkbaar geeft lekwijn fijnere tannines), mooie densiteit, fris mondgevoel. Had een paar weken eerder de basiscuvée gedronken 50% côt en 50% merlot. Een en al fruit maar een gebrek aan structuur. Deze cuvée combineert beide op een mooie manier, heeft zeker nog wat potentieel maar nu al verdomd lekker. 89
Interessant. Over welke prijsklasse spreken we in het geval van de basiscuvée en de topcuvée? In de Cahors-streek is de prijsvork nogal breed.
Basis 8,5 € geloof ik, de top 12,5 Wink het begrip topcuvee is ook breed in de Cahors
Koppelingen