08-02-2013, 10:42 PM
08-02-2013, 11:14 PM
In het glas:Drie jaar oude Corsendonk, Agnus Dei (blond) en Paternoster.
De blonde is zeer zacht met een bloemig aroma en een snuifje honing.
Paternoster (bruin) heeft zwart fruit en chocolade in de neus, is romig en gebalanceerd in de mond.
Twee zeer mooie bieren, een verrassend duo!
De blonde is zeer zacht met een bloemig aroma en een snuifje honing.
Paternoster (bruin) heeft zwart fruit en chocolade in de neus, is romig en gebalanceerd in de mond.
Twee zeer mooie bieren, een verrassend duo!
08-02-2013, 11:29 PM
Mooie selectie tot hiertoe, ben fan van alle 4!
08-02-2013, 11:39 PM
Heden 75 cl Tsjeeses Reserva 2011.
Troebel, amberish kleur, St Canarus vindt m puur Orval van uitzicht.
De rest is minder goed thuis te brengen. Een redelijk discrete neus met brooddeeg en eigenaardig genoeg iets chemisch (verf of iets uit een garage), caramel en ook hier wat honing. Mondgevoel is subliem. Fris, romig en complex. t is alsof je een wijn drinkt. BOTN tot nu toe.
Troebel, amberish kleur, St Canarus vindt m puur Orval van uitzicht.
De rest is minder goed thuis te brengen. Een redelijk discrete neus met brooddeeg en eigenaardig genoeg iets chemisch (verf of iets uit een garage), caramel en ook hier wat honing. Mondgevoel is subliem. Fris, romig en complex. t is alsof je een wijn drinkt. BOTN tot nu toe.
08-02-2013, 11:45 PM
(08-02-2013 11:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]Heden 75 cl Tsjeeses Reserva 2011.
Troebel, amberish kleur, St Canarus vindt m puur Orval van uitzicht.
De rest is minder goed thuis te brengen. Een redelijk discrete neus met brooddeeg en eigenaardig genoeg iets chemisch (verf of iets uit een garage), caramel en ook hier wat honing. Mondgevoel is subliem. Fris, romig en complex. t is alsof je een wijn drinkt. BOTN tot nu toe.
"...tot nu toe..." santé hé gasten, doe maar goe verder ! Is Orval niet net iets minder intens ? Alhoewel, gelijk hoor, het zal niet veel schelen. 'k Heb juist eentje open gedaan Mag wel 's na een zeer lange werkweek !
09-02-2013, 12:18 AM
Een triootje.
1/ Straffe Hendrik. Van de Brugse brouwerij De Halve Maan, ooit overgenomen door Riva maar nu weer in handen van de familie Maes. Kleur is Orvalachtig, geur is fris, met vegetale aroma,s , kruiden, gras, mineraliteit. Iets minder romig dan vorige, wel mooi en fris, afdronk caramel en ijzer. Mooi!
Brigand botteling 2012: bleek kleur, bijna fruitige neus(peer), minerale toets, gist, neus wordt zelfs gerookt genoemd. Zacht in de mond met bittertje.
Brigand botteling 2005: pure honing in de neus. Dit lijkt wel Westvleteren! Iets minder romig misschien, maar prachtige structuur. Man, dit is echt goed. Bierfreak St Canaar slaagt er weer in ons te verrassen...
Edit ( na herproeving): kwaliteiten van Brigand 2005 blijven overeind, in de mond echter niet zo lang als bvb Stjeeses of wellicht Westvleteren.
1/ Straffe Hendrik. Van de Brugse brouwerij De Halve Maan, ooit overgenomen door Riva maar nu weer in handen van de familie Maes. Kleur is Orvalachtig, geur is fris, met vegetale aroma,s , kruiden, gras, mineraliteit. Iets minder romig dan vorige, wel mooi en fris, afdronk caramel en ijzer. Mooi!
Brigand botteling 2012: bleek kleur, bijna fruitige neus(peer), minerale toets, gist, neus wordt zelfs gerookt genoemd. Zacht in de mond met bittertje.
Brigand botteling 2005: pure honing in de neus. Dit lijkt wel Westvleteren! Iets minder romig misschien, maar prachtige structuur. Man, dit is echt goed. Bierfreak St Canaar slaagt er weer in ons te verrassen...
Edit ( na herproeving): kwaliteiten van Brigand 2005 blijven overeind, in de mond echter niet zo lang als bvb Stjeeses of wellicht Westvleteren.
09-02-2013, 12:20 AM
(08-02-2013 11:45 PM)doc schreef: [ -> ](08-02-2013 11:39 PM)vinejo schreef: [ -> ]Heden 75 cl Tsjeeses Reserva 2011.
Troebel, amberish kleur, St Canarus vindt m puur Orval van uitzicht.
De rest is minder goed thuis te brengen. Een redelijk discrete neus met brooddeeg en eigenaardig genoeg iets chemisch (verf of iets uit een garage), caramel en ook hier wat honing. Mondgevoel is subliem. Fris, romig en complex. t is alsof je een wijn drinkt. BOTN tot nu toe.
"...tot nu toe..." santé hé gasten, doe maar goe verder ! Is Orval niet net iets minder intens ? Alhoewel, gelijk hoor, het zal niet veel schelen. 'k Heb juist eentje open gedaan Mag wel 's na een zeer lange werkweek !
Vond ik ook, maar wie ben ik om St Canaar tegen te spreken...?
@ 33s: benieuwd of je ook die Brigand kan appreciëren
09-02-2013, 12:45 AM
Troubadour :Kleur van een witteke. In de neus dat gele caramelsnoepke van Quality Street. Groene banaan ook. Honing alweer. En biergist volgens Gerten
In de mond lost ie de hoge verwachtingen niet echt in, hoewel lekker toch niet zo mooi gestructureerd als vorige, minder zacht en minder materie.
La Trappe Quadruppel: Roodachtig amber kleur. Originele neus met rood fruit (taartkersen), room, vanille, creozoot en zeer duidelijk koriander. Smeuig in de mond, ook hier weer kersen. Afdronk is niet enorm.
Edit: zie net dat Troubadour slechts 6,5 C° alcohol heeft. Na de 9 van de Brigands en Straffe Hendrik is t normaal dat ie wat lichter uitvalt...
In de mond lost ie de hoge verwachtingen niet echt in, hoewel lekker toch niet zo mooi gestructureerd als vorige, minder zacht en minder materie.
La Trappe Quadruppel: Roodachtig amber kleur. Originele neus met rood fruit (taartkersen), room, vanille, creozoot en zeer duidelijk koriander. Smeuig in de mond, ook hier weer kersen. Afdronk is niet enorm.
Edit: zie net dat Troubadour slechts 6,5 C° alcohol heeft. Na de 9 van de Brigands en Straffe Hendrik is t normaal dat ie wat lichter uitvalt...
09-02-2013, 01:13 AM
@ 5000, bedankt Jo ! En dan nog wel met bier !
09-02-2013, 01:31 AM
(09-02-2013 01:13 AM)doc schreef: [ -> ]@ 5000, bedankt Jo ! En dan nog wel met bier !
Net de Pannepot reserva 2009 geopend. Wat een mooi donker kleur, donker schuim ook. Okkernoot in de neus, naast chicorei, gebrande toetsen en pure chocolade. Mondvullend en zacht. Woehoe.
Bier heeft wel 10 graden nodig is de conclusie van St Canaar...
09-02-2013, 01:57 AM
We eindigen hier met een Black Damnation Black Mes. Koffiegruis en turf.
We hoeven geen Douwe Egberts meer te zetten. De koffielepel blijft er trouwens recht in staan...
We hoeven geen Douwe Egberts meer te zetten. De koffielepel blijft er trouwens recht in staan...
09-02-2013, 02:12 AM
(09-02-2013 01:57 AM)vinejo schreef: [ -> ]We eindigen hier met een Black Damnation Black Mes. Koffiegruis en turf.
We hoeven geen Douwe Egberts meer te zetten. De koffielepel blijft er trouwens recht in staan...
Geef toe dat het mega is ! Romige kraag, teer, kandij ...specerijen, mind-blowing bier !
09-02-2013, 02:30 AM
(09-02-2013 02:12 AM)doc schreef: [ -> ](09-02-2013 01:57 AM)vinejo schreef: [ -> ]We eindigen hier met een Black Damnation Black Mes. Koffiegruis en turf.
We hoeven geen Douwe Egberts meer te zetten. De koffielepel blijft er trouwens recht in staan...
Geef toe dat het mega is ! Romige kraag, teer, kandij ...specerijen, mind-blowing bier !
Een ervaring op zich. Eten en drinken tegelijk.
13 C°, meer dan sommige wijnen..!
11-02-2013, 11:00 AM
als je nog eens een bierproeverijtje doet laat me dan iets weten dan geef ik je een paar flesjes van mijn bier, ben eens benieuwd wat je ervan vindt
11-02-2013, 03:00 PM
(11-02-2013 11:00 AM)jazzper schreef: [ -> ]als je nog eens een bierproeverijtje doet laat me dan iets weten dan geef ik je een paar flesjes van mijn bier, ben eens benieuwd wat je ervan vindt
Hoe noemt het? JazzHopper?
11-02-2013, 11:48 PM