11-02-2013, 02:50 PM
Deze selectie is twee maal geproefd, geen al te grote verassingen op de tweede dag qua evolutie.
Het is zeer beknopt omdat een samenvatting is van hoe het iedereen is bijgebleven.
in proefvolgorde:
• Enzo Boglietti - Dolcetto d'Alba - 2010
• Enzo Boglietti - Dolcetto d'Alba - Tiglineri - 2009
Twee fruitbommen die daarom niet zo dolche overkomen. Sommige vonden dit te gestuurd. Bij gebrek aan een andere stijl geen echt vergelijk kunnen maken.
• Mauro Molino - Barbera d'Alba – 2011
• Enzo Boglietti - Barbera d'Alba – 2011
• Enzo Boglietti - Barbera d'Alba Roscaleto – 2009
• Mauro Molino Gattere – 2009
• Barbera d´Alba Scarrone – 2009
Ook hier waren de Boglietti's weer fruitbommen. PQ vond ik zijn instap zeker niet slecht in die stijl.
De Roscaleto was bij velen topfavoriet.
Molino was even zwaar maar minder op het fruit
De Vietti sprong hier wel uit als anders. Lichter, meer op z'n zuren en daarom minder vermoeiend.
• Olim Bauda Barbera d’Asti Nizza – 2009
• Domein Vietti - Barbera d'Asti La Crena – 2007
De Bauda ging heel hard op de aciditeit wat een te schril contrast gaf met de Alba's. Van de La Crena geen notitie's
• Cantina Del Pino - Barbaresco – 2007
Fruitig, iets etherisch, redelijk zoet
Vettige vlezige structuur
• Cantina Del Pino - Barbaresco – Albesani - 2007
Zeer gelijkaardig, iets minder zoet maar wel fruitig en ook iets etherisch
Vettige vlezige structuur
• Vietti - Barbaresco Masseria – 2007
Vlezige neus, mon chéri . Oud hout
• Vietti - Perbacco -2009
Onmiddellijk duidelijk dat je met Nebiollo bezig bent.
Manifesteerde zich direct in de breedte, niet zozeer in de diepte.
Geeft een goed idee wat Vietti zal doen met zijn Barolo's voor een derde van de prijs.
Dus PQ voor mij onklopbaar in deze serie.
• Mauro Molino - Barolo Gallinotto – 2008
Geconcentreerd, Mon Chéri, chocolade, hars, aarde, truffé
• Francesco Rinaldi e Figli - Barolo Cannubio - 2007
Floraal (viool, rozen), rustiek en strak, veel subtieler van stijl
• Francesco Rinaldi e Figli - Barolo Le Brunate - 2007
Gelijkaardig aan de Cannubio maar minder subtiel en geen florale tonen.
Hier komt ook iets etherisch naar boven en meer vanille in de afdronk.
• Vietti Barolo - 2007
Drop. Krachtig, animaal maar ook hier strak en rustiek
• Mauro Molino - Barolo Conca – 2007
Korrelige rijpe tannine, meer hout en concentratie dan de vorige drie
Wit zoet sprankelend (Frizante)
• Viticoltori Dell'acquese - Moscato d'Asti
Geen proefnotitie maar viel bij het publiek zeer in de smaak na al die rustieke rode wijnen.
Het is zeer beknopt omdat een samenvatting is van hoe het iedereen is bijgebleven.
in proefvolgorde:
• Enzo Boglietti - Dolcetto d'Alba - 2010
• Enzo Boglietti - Dolcetto d'Alba - Tiglineri - 2009
Twee fruitbommen die daarom niet zo dolche overkomen. Sommige vonden dit te gestuurd. Bij gebrek aan een andere stijl geen echt vergelijk kunnen maken.
• Mauro Molino - Barbera d'Alba – 2011
• Enzo Boglietti - Barbera d'Alba – 2011
• Enzo Boglietti - Barbera d'Alba Roscaleto – 2009
• Mauro Molino Gattere – 2009
• Barbera d´Alba Scarrone – 2009
Ook hier waren de Boglietti's weer fruitbommen. PQ vond ik zijn instap zeker niet slecht in die stijl.
De Roscaleto was bij velen topfavoriet.
Molino was even zwaar maar minder op het fruit
De Vietti sprong hier wel uit als anders. Lichter, meer op z'n zuren en daarom minder vermoeiend.
• Olim Bauda Barbera d’Asti Nizza – 2009
• Domein Vietti - Barbera d'Asti La Crena – 2007
De Bauda ging heel hard op de aciditeit wat een te schril contrast gaf met de Alba's. Van de La Crena geen notitie's
• Cantina Del Pino - Barbaresco – 2007
Fruitig, iets etherisch, redelijk zoet
Vettige vlezige structuur
• Cantina Del Pino - Barbaresco – Albesani - 2007
Zeer gelijkaardig, iets minder zoet maar wel fruitig en ook iets etherisch
Vettige vlezige structuur
• Vietti - Barbaresco Masseria – 2007
Vlezige neus, mon chéri . Oud hout
• Vietti - Perbacco -2009
Onmiddellijk duidelijk dat je met Nebiollo bezig bent.
Manifesteerde zich direct in de breedte, niet zozeer in de diepte.
Geeft een goed idee wat Vietti zal doen met zijn Barolo's voor een derde van de prijs.
Dus PQ voor mij onklopbaar in deze serie.
• Mauro Molino - Barolo Gallinotto – 2008
Geconcentreerd, Mon Chéri, chocolade, hars, aarde, truffé
• Francesco Rinaldi e Figli - Barolo Cannubio - 2007
Floraal (viool, rozen), rustiek en strak, veel subtieler van stijl
• Francesco Rinaldi e Figli - Barolo Le Brunate - 2007
Gelijkaardig aan de Cannubio maar minder subtiel en geen florale tonen.
Hier komt ook iets etherisch naar boven en meer vanille in de afdronk.
• Vietti Barolo - 2007
Drop. Krachtig, animaal maar ook hier strak en rustiek
• Mauro Molino - Barolo Conca – 2007
Korrelige rijpe tannine, meer hout en concentratie dan de vorige drie
Wit zoet sprankelend (Frizante)
• Viticoltori Dell'acquese - Moscato d'Asti
Geen proefnotitie maar viel bij het publiek zeer in de smaak na al die rustieke rode wijnen.