St Canarus, een vintage ouwe-wijnliefhebber, zei me ooit dat de curve van een wijn in zijn ontwikkeling uiteraard niet lineair is, maar ook niet parabolisch. Hij beweerde dat een wijn na enkele jaren een soort hoogtepunt kan bereiken, waarna ie in een dipje valt, dat de meesten beschouwen als de start van de definitieve teloorgang. Oh nee, zegt Canaar, nee nee nee! Vele wijnen (en zéker goede Bordeaux) kruipen daar weer uit en bereiken – op een andere manier- weer een evenwicht. Een evenwicht dat zelfs nog mooier kan zijn dan het eerste bereikte balansmoment. Met andere smaken en geuren, dat spreekt vanzelf.
Dit is een fragment van een artikel op mijn blog.
Het volledige stuk, mét illustratie, kan je hier lezen:
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...-wijn.html
(14-02-2013 03:32 PM)koen schreef: [ -> ]Oei, Jo heeft ook zijn CAPS LOCK laten opstaan ...
Had zin om ook eens te schreeuwen
Nice cartoon btw
MOOIE BLOG JO! WE WORDEN TEGENWOORDIG GEBOMBARDEERD MET FRUIT, FRUIT EN FRUIT EN FRUIT ETC WAARBIJ BLIJKBAAR WIJN ENKEL KAN BEOORDEELD OF GOEDGEVONDEN WORDEN OP ZIJN FRUITTOETSEN (DIE LATEN WE EERLIJK ZIJN WEL IN ELKE WIJN TERUGGEVONDEN KUNNEN WORDEN) EN WAARBIJ TERTIAIRE AROMA'S BLIJKBAAR NIET MEER MEETELLEN (EN LATEN WE EERLIJK ZIJN NIET ELKE WIJN KAN DIE PRODUCEREN :-)
HET IS DUIDELIJK DAT DE PRODUCENTEN GEWOON VEEL WIJN WILLEN VERKOPEN IN NIEUWE LANDEN DIE NOCH HET KLIMAAT, NOCH DE KENNIS OF DE KELDER HEBBEN OM DEZE OOK GOED TE LATEN RIJPEN... DE HAREN OP MIJN NEK KOMEN OVEREIND ALS IK MOOIE BAROLO'S, BARBARESCO'S, BDX, RHONE WIJNEN BESCHREVEN ZIE ALS FRUIT HIER EN FRUIT DAAR, NU DRINKEN ETC LAAT DIE WIJNEN EEN TIENTAL JAAR RIJPEN EN DAN KOMT IMHO HUN ECHT POTENTIEEL NAAR BOVEN MAAR VERLIEZEN ZE VAAK WEL WAT (JONGER) FRUIT.. OM HET MET EEN BOUTADE TE ZEGGEN: WIL JE FRUIT, FRUIT, FRUIT ETC EET DAN GEWOON EEN FRUITSALADE (DIE ZAL OOK NOOIT GEEN TERTIAIRE AROMA'S ONTWIKKELEN
OEI MIJN capslock stond nog aan
I like?! BDX op dronk dan...
Om terug te keren naar de titel. Ik denk niet dat de proever zo rijp moet zijn. Gisteren een blinde chardonnay-proeverij gedaan. Een aantal twintigers verkozen de mooi gerijpte Puligny-Montrachet (2001) als wotm (wine of the morning), terwijl enkele zestigers een mooie maar jonge Chablis (2010) verkozen. Het hoeft mijns inziens niet het een of het ander te zijn. Ik kan genieten van de fruitkorf (dat kan soms toch ook eens erg lekker zijn?) maar speel ook graag eens in het bos en de stal.
(18-02-2013 11:04 AM)Bram80 schreef: [ -> ]Om terug te keren naar de titel. Ik denk niet dat de proever zo rijp moet zijn. Gisteren een blinde chardonnay-proeverij gedaan. Een aantal twintigers verkozen de mooi gerijpte Puligny-Montrachet (2001) als wotm (wine of the morning), terwijl enkele zestigers een mooie maar jonge Chablis (2010) verkozen. Het hoeft mijns inziens niet het een of het ander te zijn. Ik kan genieten van de fruitkorf (dat kan soms toch ook eens erg lekker zijn?) maar speel ook graag eens in het bos en de stal.
Mooi gezegd, Bram, en 100 % akkoord hoor!