wijnliefhebbers

Volledige versie: Yannick Pelletier, Languedoc
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
L'Oiselet 2010 St. Chinian

Bakjes verfijnd fruit zoals zwarte besjes, kersjes en frambozen. Viooltjes spatten uit het glas samen met een lichte kruidigheid en een opvallende mineraliteit.
Ook in de mond verbluft deze wijn door z'n sappige frisheid met opnieuw heel veel fruit. Heel zachte tannines en verkwikkende zuurtjes.
Ik dronk de 2009 vorig jaar en was toen ook verrukt over z'n frisse lichtheid ondanks z'n zuiderse afkomst. Wijn die nu al perfect op dronk is.

Assemblage van 1/3 Cinsault, 1/3 Grenache en 1/3 Carignan, 18 maand op beton.

[Afbeelding: md_26791_c531ba4b6e93e8d88d753a37e0c3609a.jpg]
Ik ben een beetje verrast dat dit de eerste post is over dit domein ... heb er nochtans al meermaals van gedronken. Sappigheid, fruit, frisheid zijn inderdaad kenmerken van dit domein. Ik prefereer lichtjes de "Engoulevent" (voonamelijk grenache, carignan aangevuld met syrah) ...

Thanks voor het ideetje, ga mijn flesje klaarzetten voor vanavond cheers
(16-02-2013 01:30 PM)koen schreef: [ -> ]Ik ben een beetje verrast dat dit de eerste post is over dit domein ... heb er nochtans al meermaals van gedronken. Sappigheid, fruit, frisheid zijn inderdaad kenmerken van dit domein. Ik prefereer lichtjes de "Engoulevent" (voonamelijk grenache, carignan aangevuld met syrah) ...

Thanks voor het ideetje, ga mijn flesje klaarzetten voor vanavond cheers

Koen, blij van te lezen dat je ook fan bent, ik kocht het flesje bij Wouter De Bakker, waar kocht jij de Engoulevent ?
Yannick is al een paar keer op de degustatie bij Melotte geweest en is echt ne krak, elk jaar worden zijn wijnen beter. Een tijdje geleden een flesje van onze eerste kennsmaking , coccigrues 2005, nog eens opengedaan en was top!
Inderdaad, bij Melotte dus, tijdens een weekend vignerons

Engoulevent 2009, Saint-Chinian

Fles zo'n 6 uurtjes op voorhand ontkurkt en daarna gekarafeerd .. bij het eerste glas is dit nog steeds een onstuimige wijn. Eerste geur kon ik moeilijk thuisbrengen totdat het vrouwtje er gekookte basmatirijst in herkende Huh , een pakketje zwart en rood fruit, braam, violetsnoepjes, aardse toets, kruidigheid. De zuurtjes springen naar alle kanten, sappig fruit, fijne rijpe tannines die duidelijk aanwezig zijn en een kruidige afdronk. Op het einde van de avond begon alles wat meer op zijn plaats te vallen. Zit precies in een tussenfase, vond hem iets minder dan bij aankoop, kan best nog wat kelderrust verdragen en kwam pas echt tot zijn recht bij de maaltijd (kruidige lamsgehaktballetjes). 85+
Coccigrues 2005. Knappe wijn, zwarte olijfkes, provencaalse toestanden, donker fruit. Sappig, veel materie en stevige zuren die de boel strak gespannen houden. Yannick liep stage bij Didier Barral en dat proef je !
(24-03-2013 07:34 PM)Kris schreef: [ -> ]Coccigrues 2005. Knappe wijn, zwarte olijfkes, provencaalse toestanden, donker fruit. Sappig, veel materie en stevige zuren die de boel strak gespannen houden. Yannick liep stage bij Didier Barral en dat proef je !

Mooi domein hè,..coccigrues nog niet kunnen drinken, kun je die 's meebrengen naar een volgend offensief ?
Ok, dan zal dieje Coche-Dury voor de keer daarna zijn...Wink
(24-03-2013 10:57 PM)Kris schreef: [ -> ]Ok, dan zal dieje Coche-Dury voor de keer daarna zijn...Wink

Ik mis een icoontje Smile
Hey Kris, die 05 is lekker eh, nu mooi op zijn plooi gekomen. denk dat gij de laatste fleskes hebt:-)
(24-03-2013 11:51 PM)Venne schreef: [ -> ]Hey Kris, die 05 is lekker eh, nu mooi op zijn plooi gekomen. denk dat gij de laatste fleskes hebt:-)

Had Venne....had cheers
alletwieje oepgezope?... dju toch, nog is bij de lorre passeren:-)
(15-02-2013 09:40 PM)doc schreef: [ -> ]L'Oiselet 2010 St. Chinian

Bakjes verfijnd fruit zoals zwarte besjes, kersjes en frambozen. Viooltjes spatten uit het glas samen met een lichte kruidigheid en een opvallende mineraliteit.
Ook in de mond verbluft deze wijn door z'n sappige frisheid met opnieuw heel veel fruit. Heel zachte tannines en verkwikkende zuurtjes.
Ik dronk de 2009 vorig jaar en was toen ook verrukt over z'n frisse lichtheid ondanks z'n zuiderse afkomst. Wijn die nu al perfect op dronk is.

Assemblage van 1/3 Cinsault, 1/3 Grenache en 1/3 Carignan, 18 maand op beton.

[Afbeelding: md_26791_c531ba4b6e93e8d88d753a37e0c3609a.jpg]
Hier gisteren de '16 in het glas.
Ja de smaakpapillen zijn haast alweer in topvorm.
Bij Couscous , wortelen en lamschouder.
Heerlijke match.
Een kruidige zeer sappige wijn.
Mooi rond volume met bij elke stap van het proeven fruit, fruit en nog eens fruit.
Zeer goede wijn.
Wie graag eens wat steviger wil en toch graag fraicheur en fruit wilt een aanrader.
Geen houtimpressies want opvoeding is op beton.

90/100
[attachment=5251][attachment=5252]
(21-11-2020 01:52 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(15-02-2013 09:40 PM)doc schreef: [ -> ]L'Oiselet 2010 St. Chinian

Bakjes verfijnd fruit zoals zwarte besjes, kersjes en frambozen. Viooltjes spatten uit het glas samen met een lichte kruidigheid en een opvallende mineraliteit.
Ook in de mond verbluft deze wijn door z'n sappige frisheid met opnieuw heel veel fruit. Heel zachte tannines en verkwikkende zuurtjes.
Ik dronk de 2009 vorig jaar en was toen ook verrukt over z'n frisse lichtheid ondanks z'n zuiderse afkomst. Wijn die nu al perfect op dronk is.

Assemblage van 1/3 Cinsault, 1/3 Grenache en 1/3 Carignan, 18 maand op beton.

[Afbeelding: md_26791_c531ba4b6e93e8d88d753a37e0c3609a.jpg]
Hier gisteren de '16 in het glas.
Ja de smaakpapillen zijn haast alweer in topvorm.
Bij Couscous , wortelen en lamschouder.
Heerlijke match.
Een kruidige zeer sappige wijn.
Mooi rond volume met bij elke stap van het proeven fruit, fruit en nog eens fruit.
Zeer goede wijn.
Wie graag eens wat steviger wil en toch graag fraicheur en fruit wilt een aanrader.
Geen houtimpressies want opvoeding is op beton.

90/100

Fantastisch nieuws van je smaakpapillen! applaus
Ziet er trouwens heerlijk uit...
(21-11-2020 02:44 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(21-11-2020 01:52 PM)Smaakatleet schreef: [ -> ]
(15-02-2013 09:40 PM)doc schreef: [ -> ]L'Oiselet 2010 St. Chinian

Bakjes verfijnd fruit zoals zwarte besjes, kersjes en frambozen. Viooltjes spatten uit het glas samen met een lichte kruidigheid en een opvallende mineraliteit.
Ook in de mond verbluft deze wijn door z'n sappige frisheid met opnieuw heel veel fruit. Heel zachte tannines en verkwikkende zuurtjes.
Ik dronk de 2009 vorig jaar en was toen ook verrukt over z'n frisse lichtheid ondanks z'n zuiderse afkomst. Wijn die nu al perfect op dronk is.

Assemblage van 1/3 Cinsault, 1/3 Grenache en 1/3 Carignan, 18 maand op beton.

[Afbeelding: md_26791_c531ba4b6e93e8d88d753a37e0c3609a.jpg]
Hier gisteren de '16 in het glas.
Ja de smaakpapillen zijn haast alweer in topvorm.
Bij Couscous , wortelen en lamschouder.
Heerlijke match.
Een kruidige zeer sappige wijn.
Mooi rond volume met bij elke stap van het proeven fruit, fruit en nog eens fruit.
Zeer goede wijn.
Wie graag eens wat steviger wil en toch graag fraicheur en fruit wilt een aanrader.
Geen houtimpressies want opvoeding is op beton.

90/100

Fantastisch nieuws van je smaakpapillen! applaus
Ziet er trouwens heerlijk uit...
Merci, het eten was take away van het Vliegend Tapijt en nog wat gehaald bij Va et Vient. Thuis zo een 5 gangen diner gehouden met de vrouw. Een aanrader voor iedereen die hevig verlangd tot de restaurants weer open gaan.
Koppelingen