02-03-2013, 03:23 PM
02-03-2013, 09:35 PM
Mooi beschreven Jo.
Stond er even bij stil ; zeker bij de laatste alinea.
Stond er even bij stil ; zeker bij de laatste alinea.
03-03-2013, 05:28 PM
plezant om lezen
03-03-2013, 05:52 PM
Yep! Was dat niet die proeverij die ik moest laten schieten ?
03-03-2013, 06:10 PM
(03-03-2013 05:52 PM)Matten schreef: [ -> ]Yep! Was dat niet die proeverij die ik moest laten schieten ?
Ik vrees van wel... Maar troost u, heb nog mooie dingen over van dat lot en ze delen jouw lotsbestemming
03-03-2013, 09:39 PM
Hola, klinkt plechtig en lekker !
04-03-2013, 10:59 AM
(03-03-2013 06:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Ik vrees van wel... Maar troost u, heb nog mooie dingen over van dat lot en ze delen jouw lotsbestemming
You mean: "down the drain"?
04-03-2013, 03:21 PM
04-03-2013, 10:10 PM
De manier van serveren haalde het beste uit elke fles. Ik copypaste dit stukje van de blog, en dat hangt nu in m'n kelder ! Jo !
04-03-2013, 11:56 PM
(04-03-2013 10:10 PM)doc schreef: [ -> ]De manier van serveren haalde het beste uit elke fles. Ik copypaste dit stukje van de blog, en dat hangt nu in m'n kelder ! Jo !
Wow, I m honoured...
05-03-2013, 10:34 AM
(04-03-2013 11:56 PM)vinejo schreef: [ -> ](04-03-2013 10:10 PM)doc schreef: [ -> ]De manier van serveren haalde het beste uit elke fles. Ik copypaste dit stukje van de blog, en dat hangt nu in m'n kelder ! Jo !
Wow, I m honoured...
Terecht .... probeer maar eens overzichtelijke info te vinden over hoe je "een" fles het beste opent .... voor bordeaux (en aanverwanten) weten we het nu ... nu nog de rest.
05-03-2013, 12:24 PM
(04-03-2013 10:10 PM)doc schreef: [ -> ]De manier van serveren haalde het beste uit elke fles. Ik copypaste dit stukje van de blog, en dat hangt nu in m'n kelder ! Jo !
Ik was dat ook al van plan!
Blij dat er terug een beetje activiteit op de blog is - altijd met heel veel plezier gelezen! Go Jo!
06-03-2013, 05:55 PM
(02-03-2013 03:23 PM)vinejo schreef: [ -> ]"En dan komt er nog zo n cliché..."Jo, veel dank voor de decanteertip voor oude wijn, het klinkt aannemelijk (zeker omdat je al een teugje drinkt en daarmee meer ruimte-oppervlakte maakt voor langzame zuurstofinname)
Lees verder via deze link :
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...-wijn.html
Don's en ook jouw opmerking over de emotionele waarde van oude rode wijn is zeker ook erg belangrijk en mee te nemen in het geheel. Wijn is emotie, herinnering, ... Je moet er inderdaad wat voor zijn, voor die tertiaire aroma's en dat "tertiaire evenwicht", misschien zelfs een leerproces doorgaan, maar ik merk in mijn omgeving evengoed dat mensen met ervaring met oude wijnen de weg terug nemen, naar meer primair fruit etc. Enfin, goed dat je mensen nieuwsgierig maakt naar iets dat inderdaad curieus is en veel plezier kan geven. De vraag blijft natuurlijk: wie heeft zo'n oude flessen en als je ze nu wil aankopen, is het al dat geld wel waard (es voorproeven zit er hier niet bij hé). Mijn ervaring met oude rode wijnen is dubbel: af en toe fantastisch en memorabel (zelfs beste rode wijn-ervaring ever), maar vaak ook maar zo zo, vermoeide wijn die naar zijn ultieme evenwicht gaat, namelijk naar zijn dood. Naar necrofilie moeten we niet echt streven, vind ik, is zelfs moeilijk aan te leren
07-03-2013, 12:59 AM
(06-03-2013 05:55 PM)de populist schreef: [ -> ](02-03-2013 03:23 PM)vinejo schreef: [ -> ]"En dan komt er nog zo n cliché..."Jo, veel dank voor de decanteertip voor oude wijn, het klinkt aannemelijk (zeker omdat je al een teugje drinkt en daarmee meer ruimte-oppervlakte maakt voor langzame zuurstofinname)
Lees verder via deze link :
http://wijnliefhebbers.skynetblogs.be/ar...-wijn.html
Don's en ook jouw opmerking over de emotionele waarde van oude rode wijn is zeker ook erg belangrijk en mee te nemen in het geheel. Wijn is emotie, herinnering, ... Je moet er inderdaad wat voor zijn, voor die tertiaire aroma's en dat "tertiaire evenwicht", misschien zelfs een leerproces doorgaan, maar ik merk in mijn omgeving evengoed dat mensen met ervaring met oude wijnen de weg terug nemen, naar meer primair fruit etc. Enfin, goed dat je mensen nieuwsgierig maakt naar iets dat inderdaad curieus is en veel plezier kan geven. De vraag blijft natuurlijk: wie heeft zo'n oude flessen en als je ze nu wil aankopen, is het al dat geld wel waard (es voorproeven zit er hier niet bij hé). Mijn ervaring met oude rode wijnen is dubbel: af en toe fantastisch en memorabel (zelfs beste rode wijn-ervaring ever), maar vaak ook maar zo zo, vermoeide wijn die naar zijn ultieme evenwicht gaat, namelijk naar zijn dood. Naar necrofilie moeten we niet echt streven, vind ik, is zelfs moeilijk aan te leren
Had hier een bijzonder interessant en prachtig verwoord antwoord geschreven maar ben t kwijt... Soms vervelend werken met de Ipad
Inderdaad een leerproces, t ging oa over de vergelijking met lezen, je begint met Vandersteen en Nys, via Cauvin en Hubinon naar Reiser, Bourgeon en Larson.
En de dood als ultieme evenwicht... Mooi, maar ik blijf dan liever nog enige tijd serieus onevenwichtig ;-)