Tja, hollanders zeker?
Dat betekent dus dat die wijncommunity constant aan de (goedkopere?) bubbels zit ;-)
Ze wilden misschien eerst cava zeggen, maar beseften net op tijd dat dat geen druif is... (vergeten we dan gemakshalve dat verhaaltje over de glera)
Hieronder stukje uit de bespreking van het 'prosecco' druivenras van op de site van Licata:
Er zijn twee hypotheses die de oorsprong van deze druif verklaren. De eerste en meest waarschijnlijke verklaring is dat de druif afkomstig is van de gelijknamige gemeente Prosecco die in Friuli, vlakbij de Sloveense grens gelegen is (de druif heet er nu Glera). Anderen beweren dan weer dat de druif afkomstig is uit de provincie Padua waar de druif Serprino heet.
Ik had eens gelezen dat ze creatief geweest zijn om de naam aan het dorp te linken om er een doc van te maken. Zodat de Brazilianen dus geen prosecco meer mogen maken... weet niet wat er van aan is. Maar kan me best inbeelden dat ze niet zo tevreden waren van Paris Hilton met een blikje prosecco in haar hand
http://www.sourgrapes.ie/2009/03/31/cele...ne-labels/
gelukkig voornamelijk spanje...
zolang het maar geen coda di volpe is, want daar ben ik gek op