27-03-2013, 05:08 PM
Christophe Foucher heeft 4,5 ha groot biologisch wijndomein waar hij met Sauvignon, Menu pineau, Cot, Cabernet franc, Pinot Noir en Gamay "experimenteert". Hij werkt zonder sulfiet enkel zijn vaten worden gesulferd, indigene gisten, lange opvoeding op barriques en malolactische gisting. Zijn wijnen zijn allen VdF.
Ik dronk gisteren de Trio (50% sauvignon 50% menu pineau), zijn neus had wat weg van de Rossignoux, zeer rijp fruit, exotisch, rokerige minerale ondertoon, honingtoetsje. In de mond is ie een stuk frisser en wat lichter dan de Rossignoux waardoor de fles nog sneller leeg is. Een domein met een duidelijke identiteit.
(12-02-2013 06:32 PM)de populist schreef: [ -> ]De wijn die mij het meest zal bijblijven is LA LUNOTTE LES ROSSIGNOUX 2010, gevinifieerd door Christophe Foucher van 100% Sauvignon Blanc. Blind kan je er gemakkelijk een Chenin van maken maar de strakke minerale, vuursteenachtige smaak met pompelmoes deed mij een Sauvignon vermoeden. Sauvignon moet zich niet altijd voegen naar het plaatje dat iedereen er van heeft hé! Linde, honing, perzik, rijpe stekelbessen in de neus, in de mond een karaktervolle wijn, strakke zuren, karamel, afdronk met kruidnagel. Naar grassigheid moet je zoeken. In Touraine gemaakt en toch Vin de France? Misschien niet typisch genoeg voor de appellatie, dat zou wel es kunnen. Specifieke omgevingsgisten en minder reductief opgevoed wellicht. Prachtig product. Een AANRADER!
Ik dronk gisteren de Trio (50% sauvignon 50% menu pineau), zijn neus had wat weg van de Rossignoux, zeer rijp fruit, exotisch, rokerige minerale ondertoon, honingtoetsje. In de mond is ie een stuk frisser en wat lichter dan de Rossignoux waardoor de fles nog sneller leeg is. Een domein met een duidelijke identiteit.