In colruyt staan heel wat schuimwijnen in promotie. In de folder geven ze ook een woordje uitleg over de typische eigenschappen van verschillende schuimwijnen. Voor cava luidt het als volgt : minder vinnige zuren dan champagne door de warmere temperaturen, iets zachtere smaak.
Ik vind dit een rare beschrijving. Wat voor mij net typisch is aan cava is die scherpe, ik zou zelfs bijna zeggen zerpe smaak (is dat goed nederlands?). Zuren zijn voor mij net heel prominent aanwezig in cava. En zeker niet minder dan in champagne.
Of proef ik dat nu zo verkeerd?
Olivier, hou er rekening mee dat Champagne gemiddeld genomen zo'n 2000 km noordelijker gemaakt wordt dan cava. Noordelijker betekent over het algemeen meer zuren.
Citaat:hou er rekening mee dat Champagne gemiddeld genomen zo'n 2000 km noordelijker gemaakt wordt dan cava
Juist ja!
Ik denk bij champagne niet in de eerste plaats aan vinnige zuren, en bij cava niet aan een zachte smaak. Dat bedoelde ik. Maar timmer gerust mijn aardrijkskundekennis nog wat bij. Het zit al ver...
Gewoon aansluitend - ik neem nogal graag eens de Crémant van Bichot mee, valt over het algemeen goed mee. Dankbaar produkt. Ik ben zelf niet echt een cava fan...
Bedankt voor de tip, heb me al vaker afgevraagd of die OK is. Zal die eens meenemen. Wordt dan meteen mijn eerste kennismaking met crémant de bourgogne.
Heb zelf de laatste keer de Antonini Prosecco meegenomen. Heel mineraal. Weinig fruit. Vond ik persoonlijk niet zo geslaagd. DOor het gebrek aan fruit en complexiteit kwam hij voor mij beetje plat over.
(10-04-2013 04:06 PM)Olivier schreef: [ -> ]Bedankt voor de tip, heb me al vaker afgevraagd of die OK is. Zal die eens meenemen. Wordt dan meteen mijn eerste kennismaking met crémant de bourgogne.
Heb zelf de laatste keer de Antonini Prosecco meegenomen. Heel mineraal. Weinig fruit. Vond ik persoonlijk niet zo geslaagd. DOor het gebrek aan fruit en complexiteit kwam hij voor mij beetje plat over.
Ja, moet je eens doen, ik ben ook geen grote Prosecco fan trouwens. Maar wilt niet zeggen dat ik nog nooit aangenaam verrast werd natuurlijk. Een lekkere rosé is ook nooit veraf als apero, maar dan wel eerder de sappige, fruitge stijl met fijne zuurtjes.