Ja, ik word al eens verleid door een etiket. En ja, dat loopt al eens slecht af. En het is Gérard Bertrand die het mij deze keer gelapt heeft. Met een min of meer biowijn, kreeg het terra vitis-label. De Naturae, Corbières, 2011 trok me aan omwille van het eenvoudig etiket, en het schone gouden blaadje. Ik weet het, ik ben snel content... Ook op wijnvlak sta ik open voor nieuwe ervaringen.
Wel dit was er één! Gérard, of is het Bertrand? heeft me even terug meegenomen in de tijd dat ik stiekem de rest van het kriekensap uit de bokaal dronk, wanneer mijn moeder gehaktbrood maakte met zure kriekjes. Daar stopt het dus ook.
Even op zoek naar wie deze Bertrand is die mij kriekensap verkocht heeft in een wijnfles, ook al is het dan een verduisterde. Volgens mijn wijnapp Vivino heeft Gérard zo'n 160 wijnen. 160. Hoeveel wijnen kan je maken?!
Oja, op de fles stond : "le goût du terroir". Ik wil dat terroir wel eens vinden dat naar kriekjes smaakt. Als je daar appelbomen plant, kan je misschien appel-kriekensap maken. Of bestaat dat al?
(15-04-2013 10:15 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ja, ik word al eens verleid door een etiket. En ja, dat loopt al eens slecht af. En het is Gérard Bertrand die het mij deze keer gelapt heeft. Met een min of meer biowijn, kreeg het terra vitis-label. De Naturae, Corbières, 2011 trok me aan omwille van het eenvoudig etiket, en het schone gouden blaadje. Ik weet het, ik ben snel content... Ook op wijnvlak sta ik open voor nieuwe ervaringen.
Wel dit was er één! Gérard, of is het Bertrand? heeft me even terug meegenomen in de tijd dat ik stiekem de rest van het kriekensap uit de bokaal dronk, wanneer mijn moeder gehaktbrood maakte met zure kriekjes. Daar stopt het dus ook.
Even op zoek naar wie deze Bertrand is die mij kriekensap verkocht heeft in een wijnfles, ook al is het dan een verduisterde. Volgens mijn wijnapp Vivino heeft Gérard zo'n 160 wijnen. 160. Hoeveel wijnen kan je maken?!
Oja, op de fles stond : "le goût du terroir". Ik wil dat terroir wel eens vinden dat naar kriekjes smaakt. Als je daar appelbomen plant, kan je misschien appel-kriekensap maken. Of bestaat dat al?
Grappig postje
Ik heb 1 van zijn cuvees dit jaar geschonken in de les, daar werd redelijk positief op gereageerd. Bertrand is een grote naam in de streek, met idd wel heel veel cuvees. Natuurlijk, een negociant maakt niet alles zelf, Bertrand is een naam die vertrouwen uitstraalt maar dat 'terroir' label is pure commercie. Maar PQ zat de wijn die ik kocht in Colruyt ( 5-6 euro) wel goed.
(15-04-2013 11:31 PM)vinejo schreef: [ -> ] (15-04-2013 10:15 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ja, ik word al eens verleid door een etiket. En ja, dat loopt al eens slecht af. En het is Gérard Bertrand die het mij deze keer gelapt heeft. Met een min of meer biowijn, kreeg het terra vitis-label. De Naturae, Corbières, 2011 trok me aan omwille van het eenvoudig etiket, en het schone gouden blaadje. Ik weet het, ik ben snel content... Ook op wijnvlak sta ik open voor nieuwe ervaringen.
Wel dit was er één! Gérard, of is het Bertrand? heeft me even terug meegenomen in de tijd dat ik stiekem de rest van het kriekensap uit de bokaal dronk, wanneer mijn moeder gehaktbrood maakte met zure kriekjes. Daar stopt het dus ook.
Even op zoek naar wie deze Bertrand is die mij kriekensap verkocht heeft in een wijnfles, ook al is het dan een verduisterde. Volgens mijn wijnapp Vivino heeft Gérard zo'n 160 wijnen. 160. Hoeveel wijnen kan je maken?!
Oja, op de fles stond : "le goût du terroir". Ik wil dat terroir wel eens vinden dat naar kriekjes smaakt. Als je daar appelbomen plant, kan je misschien appel-kriekensap maken. Of bestaat dat al?
Grappig postje
Ik heb 1 van zijn cuvees dit jaar geschonken in de les, daar werd redelijk positief op gereageerd. Bertrand is een grote naam in de streek, met idd wel heel veel cuvees. Natuurlijk, een negociant maakt niet alles zelf, Bertrand is een naam die vertrouwen uitstraalt maar dat 'terroir' label is pure commercie. Maar PQ zat de wijn die ik kocht in Colruyt ( 5-6 euro) wel goed.
Die De Naturae, is dat nie die sterk gepromote sans sulfite? Zag hem es in de GB in uitverkoop aan een euro of 3 de fles voor verschillende cuvées. Blijkbaar happen consumenten toch niet echt in dat zonder sulfiet verhaal of zie ik dat verkeerd. Ik heb die reeks wijnen nooit geproefd.
@Doc : dat is de site van Bertrand, inderdaad. Maar hij zet niet al zijn wijnen op de site. Alleen maar de "betere", heb ik de indruk.
Hier een link naar een Nederlandse site waar ze de wijn verkopen aan 9,95
http://www.slijterijherkertoldebroek.nl/...-bertrand/
@Vinejo: was het ook de Naturae? Deze kwam uit Carrefour (als ik goed herinner) aan een 6 à 7 euro. Er zaten zeker geen fouten in de wijn. Maar hij had zo goed als geen complexiteit, en nul afdronk. Ik vind het een heel vlakke, karakterloze wijn. Soms mag een wijn eenvoudig zijn he, daarom had ik deze ook gekocht. Maar deze fles schonk me geen plezier.
@Populist: inderdaad, zonder sulfiet. Zou de gemiddelde consument daar mee bezig zijn, denk je?
(16-04-2013 06:55 PM)Olivier schreef: [ -> ]@Doc : dat is de site van Bertrand, inderdaad. Maar hij zet niet al zijn wijnen op de site. Alleen maar de "betere", heb ik de indruk.
Hier een link naar een Nederlandse site waar ze de wijn verkopen aan 9,95
http://www.slijterijherkertoldebroek.nl/...-bertrand/
@Vinejo: was het ook de Naturae? Deze kwam uit Carrefour (als ik goed herinner) aan een 6 à 7 euro. Er zaten zeker geen fouten in de wijn. Maar hij had zo goed als geen complexiteit, en nul afdronk. Ik vind het een heel vlakke, karakterloze wijn. Soms mag een wijn eenvoudig zijn he, daarom had ik deze ook gekocht. Maar deze fles schonk me geen plezier.
@Populist: inderdaad, zonder sulfiet. Zou de gemiddelde consument daar mee bezig zijn, denk je?
Neenneen, zeker niet de naturae ( dat zou ik niet durven kopen, toch niet uit de GB ;-) Hij staat op de Colruyt klassewijnen, t was een Tautavel, kostte wel iets meer dan 8 euro.