20-04-2013, 03:55 PM
Alweer een wijn die ik met de zoekfunctie niet heb kunnen vinden, of zoek ik verkeerd?
Een rode Beaujolaiswijn waarvan ik een boel flessen heb, variërend in jaartal van 1995 tot en met 1999.
De eigenaar Roger Thevenet heb ik vanochtend aan de telefoon gehad en hij vertelde dat al zijn wijnen biologisch verbouwd/geproduceerd worden. Daarbij ook dat de jaren 1989, 1998, 2003 en 2009 de beste zijn die zijn domein heeft voortgebracht. Het is een Beaujolais uit het plaatsje Morgon.
Ambachtelijke familie, Domaine du Petit Perou heeft 11 ha, 9 Morgon en 2 Beaujolais. Een combinatie van oude cultuur en moderne technieken. Roger Thevenet ploegt nog steeds zijn wijngaarden in het voorjaar en de mest die wordt gebruikt is uitsluitend uit dierlijke mest of organische meststoffen. De druiven worden volledig handbewerkt. Het Domaine du Petit Perou biedt exceptionele Crus, aromatische, krachtige en vlezige wijnen.
Gisterenavond heb ik een fles uit 1998 na de maaltijd samen met goede vrienden geopend, ik kan niet anders zeggen dat het een krachtige wijn is.
Dieprood, volle smaak en volop geur.
Heerlijk in de mond, een soort van smaakexplosie waar je oorlelletjes van gaan tintelen. Niet wrang maar precies goed wat het zuurgehalte betreft. Met 13% alcohol is het een stevig wijntje.
Gaat prima samen met wild, tournedos en steak. Ook een gezellige avond met vrienden geeft hiermee iets speciaals.
Deze wijn is echt de moeite waard, in punten uitgedrukt: 90-92.
Een rode Beaujolaiswijn waarvan ik een boel flessen heb, variërend in jaartal van 1995 tot en met 1999.
De eigenaar Roger Thevenet heb ik vanochtend aan de telefoon gehad en hij vertelde dat al zijn wijnen biologisch verbouwd/geproduceerd worden. Daarbij ook dat de jaren 1989, 1998, 2003 en 2009 de beste zijn die zijn domein heeft voortgebracht. Het is een Beaujolais uit het plaatsje Morgon.
Ambachtelijke familie, Domaine du Petit Perou heeft 11 ha, 9 Morgon en 2 Beaujolais. Een combinatie van oude cultuur en moderne technieken. Roger Thevenet ploegt nog steeds zijn wijngaarden in het voorjaar en de mest die wordt gebruikt is uitsluitend uit dierlijke mest of organische meststoffen. De druiven worden volledig handbewerkt. Het Domaine du Petit Perou biedt exceptionele Crus, aromatische, krachtige en vlezige wijnen.
Gisterenavond heb ik een fles uit 1998 na de maaltijd samen met goede vrienden geopend, ik kan niet anders zeggen dat het een krachtige wijn is.
Dieprood, volle smaak en volop geur.
Heerlijk in de mond, een soort van smaakexplosie waar je oorlelletjes van gaan tintelen. Niet wrang maar precies goed wat het zuurgehalte betreft. Met 13% alcohol is het een stevig wijntje.
Gaat prima samen met wild, tournedos en steak. Ook een gezellige avond met vrienden geeft hiermee iets speciaals.
Deze wijn is echt de moeite waard, in punten uitgedrukt: 90-92.