Gisteren op het Zythos Bierfestival in Leuven op de stand van de microbrouwerij 'Gulden Spoor' uit Gullegem hun 'Druivenbier' gedronken.
Is gewoon schitterend, is een perfecte symbiose tussen bier en wijn! Blond biertje met aangename licht zurige en fruitige toetsen, de druivensmaak is ook duidelijk waarneembaar, maar o zo perfect in balans met het bier. Spijtig genoeg was het nu nog maar in een experimentele fase.
De brouwer wist nog niet of hij op de markt zou brengen, maar ik hoop het ten zeerste.
(29-04-2013 10:16 AM)JT schreef: [ -> ]Gisteren op het Zythos Bierfestival in Leuven op de stand van de microbrouwerij 'Gulden Spoor' uit Gullegem hun 'Druivenbier' gedronken.
Is gewoon schitterend, is een perfecte symbiose tussen bier en wijn! Blond biertje met aangename licht zurige en fruitige toetsen, de druivensmaak is ook duidelijk waarneembaar, maar o zo perfect in balans met het bier. Spijtig genoeg was het nu nog maar in een experimentele fase.
De brouwer wist nog niet of hij op de markt zou brengen, maar ik hoop het ten zeerste.
Ben je toevallig niet op de stand van Tumulus gepasseerd ? Hun Tumulus "Magna" vind ik zeer lekker.
Zijn in oorsprong hobbybrouwers, maar die ondertussen echt wel succesvol zijn geworden, bij ons in de streek.
(29-04-2013 10:16 AM)JT schreef: [ -> ]Gisteren op het Zythos Bierfestival in Leuven op de stand van de microbrouwerij 'Gulden Spoor' uit Gullegem hun 'Druivenbier' gedronken.
Is gewoon schitterend, is een perfecte symbiose tussen bier en wijn! Blond biertje met aangename licht zurige en fruitige toetsen, de druivensmaak is ook duidelijk waarneembaar, maar o zo perfect in balans met het bier. Spijtig genoeg was het nu nog maar in een experimentele fase.
De brouwer wist nog niet of hij op de markt zou brengen, maar ik hoop het ten zeerste.
wist niet dat dit bestond, vraag me af hoe dat gemaakt wordt - druiven worden na de gisting toegevoegd? Of een deel meegegist?
Ik dacht dat het bij Cantillon gewoon meegegist wordt, vergelijkbaar met Kriek.
(29-04-2013 01:26 PM)vinejo schreef: [ -> ] (29-04-2013 10:16 AM)JT schreef: [ -> ]Gisteren op het Zythos Bierfestival in Leuven op de stand van de microbrouwerij 'Gulden Spoor' uit Gullegem hun 'Druivenbier' gedronken.
Is gewoon schitterend, is een perfecte symbiose tussen bier en wijn! Blond biertje met aangename licht zurige en fruitige toetsen, de druivensmaak is ook duidelijk waarneembaar, maar o zo perfect in balans met het bier. Spijtig genoeg was het nu nog maar in een experimentele fase.
De brouwer wist nog niet of hij op de markt zou brengen, maar ik hoop het ten zeerste.
wist niet dat dit bestond, vraag me af hoe dat gemaakt wordt - druiven worden na de gisting toegevoegd? Of een deel meegegist?
Niet veel informatie over te vinden, toch een beetje op Wikipedia.
Het gaat hier wel over een druivenbier van een andere brouwer.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Druivenbier
Cantillon 'Vigneronne'.
Mengeling van Lambik van 16 tot 18 maanden oud en muskaatdruiven. Iets toegankelijker (minder zuur, door de druiven) dan de meeste bieren van Cantillon. Maar wel heel lekker en origineel als aperitief.
Op de site gezien dat de druiven uit Italië komen. Die mannen van Cantillon kennen er wel iets van natuurlijk
(20-06-2018 09:55 AM)33S schreef: [ -> ]Cantillon 'Vigneronne'.
Mengeling van Lambik van 16 tot 18 maanden oud en muskaatdruiven. Iets toegankelijker (minder zuur, door de druiven) dan de meeste bieren van Cantillon. Maar wel heel lekker en origineel als aperitief.
Op de site gezien dat de druiven uit Italië komen. Die mannen van Cantillon kennen er wel iets van natuurlijk
Zou ik wel graag eens proeven.
Minder zuur, maar toch niet zoetig hoop ik?
(20-06-2018 10:24 AM)vinejo schreef: [ -> ] (20-06-2018 09:55 AM)33S schreef: [ -> ]Cantillon 'Vigneronne'.
Mengeling van Lambik van 16 tot 18 maanden oud en muskaatdruiven. Iets toegankelijker (minder zuur, door de druiven) dan de meeste bieren van Cantillon. Maar wel heel lekker en origineel als aperitief.
Op de site gezien dat de druiven uit Italië komen. Die mannen van Cantillon kennen er wel iets van natuurlijk
Zou ik wel graag eens proeven.
Minder zuur, maar toch niet zoetig hoop ik?
Nee, helemaal niet zoet en ook nog behoorlijk zuur natuurlijk. Hun Rosé de Gambrinus met frambozen vind ik persoonlijk wel nog iets beter. Bij de betere fruitbieren in elk geval.