22-05-2013, 11:01 AM
"Greywacke", Sauvignon Blanc 2011
88
Strogeel.
Enrom mineralig: natte steen (naam "Greywacke" dekt de lading in ieder geval). Lichtjes pétrolé zelfs. Vegetaal, wat grassig, verse kruiden.
Jancis Robinson was er blijkbaar wild van:
"GREYWACKE SAUVIGNON BLANC 2011
‘Infused with stones? This certainly plays the minerality card in spades, so to speak, and has a great long aftertaste. One of the most exciting Marlborough Sauvignons to have come my way."
Jancis Robinson, JANCISROBINSON.COM"
Ik vind dit aangenaam om drinken (mooie zuren en bittertje, crispy redelijk mondvullend, kruidig), een goed gemaakte SB, maar mist wat complexiteit. Beetje te veel Loire nabootsen?
Hoewel, de laatste tijd als ik jonge SB uit de Loire drink hebben die niet dat vegetale, maar soms zelfs een licht florale en exotische toets (de laatste keer moest ik denken aan een Syllvaner ?).
Iets warmer geschonken kwam het fruit meer door. Na 2 uur in het glas was hij best aangenaam.
Drinken we onze witte wijnen te koud?
88
Strogeel.
Enrom mineralig: natte steen (naam "Greywacke" dekt de lading in ieder geval). Lichtjes pétrolé zelfs. Vegetaal, wat grassig, verse kruiden.
Jancis Robinson was er blijkbaar wild van:
"GREYWACKE SAUVIGNON BLANC 2011
‘Infused with stones? This certainly plays the minerality card in spades, so to speak, and has a great long aftertaste. One of the most exciting Marlborough Sauvignons to have come my way."
Jancis Robinson, JANCISROBINSON.COM"
Ik vind dit aangenaam om drinken (mooie zuren en bittertje, crispy redelijk mondvullend, kruidig), een goed gemaakte SB, maar mist wat complexiteit. Beetje te veel Loire nabootsen?
Hoewel, de laatste tijd als ik jonge SB uit de Loire drink hebben die niet dat vegetale, maar soms zelfs een licht florale en exotische toets (de laatste keer moest ik denken aan een Syllvaner ?).
Iets warmer geschonken kwam het fruit meer door. Na 2 uur in het glas was hij best aangenaam.
Drinken we onze witte wijnen te koud?