25-05-2013, 01:30 PM
Daar ik regelmatig in de streek rond Nimes vertoef ga ik regelmatig op bezoek bij de plaatselijke wijnboeren.Dit zijn in het kort de wijnboeren die mij kunnen bekoren.
* Mas du notaire in Gallician (7/7 open): Maitre (10€) bestaat voor 70% uit mourvèdre en de duurdere Mon Acte (22€) bestaat voor 70% uit syrah. De druiven worden maneel geoogst en rijpen 12 tot 14 maanden op franse eiken vaten. dit domein maakt wijnen met stijl en elegantie.
* Chateau Mas Neuf in Gallician
vooral zijn cuvée Compostel rouge (12€) die tussen de 9 en 12 maand heeft gerijpt op gebruikte vaten uit Bordeaux (Smith-Haut-Lafitte, Lafite-Rothschild, Pape Clément).
en Mourvache (18.5€) bestaat uit 50% mourvèdre en 50% oude grenache.
*Chateau d'or en de Gueules in Saint Gilles - Gard
vooral Trassegum (12.5€) voor een groot gedeelte gemaakt met grenache en aangevuld met oude shirah en carignan. Deze wijn verblijft ongeveer een jaar op eiken vaten, deels nieuw en deels gebruikt --> elegante maar toch een complexe wijn.
Tweede wijn die mij kan bekoren is de duurdere (25€) La bolida, gemaakt van stokoude mourvèdre en 18 maand op gebruikte vaten --> geraffineerde en complexe wijn, deed mij wat denken aan een Bandol. Deze wijnboer krijgt regelmatig hoge scores van Parker.
Hij is enkel ter plaatse te verkrijgen of op de wijnbeurs in Lille
* Chateau Beaubois in Franquevaux.
Cuvee confidence bestaat voor 95% uit grenache en doet daardoor wat aan een gigondas denken. De direkte aanwezigheid van de middellandse zee geeft deze wijn en zekere frisheid.
* chateau Mourgues du Grès in Beaucaire.
hier is het vooral de rosé capitelles des mourgues (7,5€) gemaakt volgens de saignée methode en gefermenteerd en gerijpt op eiken vaten.Echt een rosé voor bij het eten.
en in rood een 100% syrah terre d'argence (10€) en de rode versie van capitelles des mourgues (13.5€) gemaakt van oude syrah en een klein percentage grenache en carignan. Deze wijn verbleef 12 maand op eiken 600liter vaten . Deze wijn heeft uitgesproken cassisaroma's met toetsen van zwarte chocolade.
Hopelijk hebben jullie hier iets aan.
PS: ik ben eerder een kookgek dan een wijngek, dus mijn excuses als de beschrijvingen wat summier overkomen.
* Mas du notaire in Gallician (7/7 open): Maitre (10€) bestaat voor 70% uit mourvèdre en de duurdere Mon Acte (22€) bestaat voor 70% uit syrah. De druiven worden maneel geoogst en rijpen 12 tot 14 maanden op franse eiken vaten. dit domein maakt wijnen met stijl en elegantie.
* Chateau Mas Neuf in Gallician
vooral zijn cuvée Compostel rouge (12€) die tussen de 9 en 12 maand heeft gerijpt op gebruikte vaten uit Bordeaux (Smith-Haut-Lafitte, Lafite-Rothschild, Pape Clément).
en Mourvache (18.5€) bestaat uit 50% mourvèdre en 50% oude grenache.
*Chateau d'or en de Gueules in Saint Gilles - Gard
vooral Trassegum (12.5€) voor een groot gedeelte gemaakt met grenache en aangevuld met oude shirah en carignan. Deze wijn verblijft ongeveer een jaar op eiken vaten, deels nieuw en deels gebruikt --> elegante maar toch een complexe wijn.
Tweede wijn die mij kan bekoren is de duurdere (25€) La bolida, gemaakt van stokoude mourvèdre en 18 maand op gebruikte vaten --> geraffineerde en complexe wijn, deed mij wat denken aan een Bandol. Deze wijnboer krijgt regelmatig hoge scores van Parker.
Hij is enkel ter plaatse te verkrijgen of op de wijnbeurs in Lille
* Chateau Beaubois in Franquevaux.
Cuvee confidence bestaat voor 95% uit grenache en doet daardoor wat aan een gigondas denken. De direkte aanwezigheid van de middellandse zee geeft deze wijn en zekere frisheid.
* chateau Mourgues du Grès in Beaucaire.
hier is het vooral de rosé capitelles des mourgues (7,5€) gemaakt volgens de saignée methode en gefermenteerd en gerijpt op eiken vaten.Echt een rosé voor bij het eten.
en in rood een 100% syrah terre d'argence (10€) en de rode versie van capitelles des mourgues (13.5€) gemaakt van oude syrah en een klein percentage grenache en carignan. Deze wijn verbleef 12 maand op eiken 600liter vaten . Deze wijn heeft uitgesproken cassisaroma's met toetsen van zwarte chocolade.
Hopelijk hebben jullie hier iets aan.
PS: ik ben eerder een kookgek dan een wijngek, dus mijn excuses als de beschrijvingen wat summier overkomen.