Ik had de primitivo van dit huis al geproefd en die was redelijk meegevallen (degelijke pastawijn), dus heb ik in rode prijs een paar fleskes "Teresamanara" besteld, een cuvee van 100% Negroamaro.
Veel zoethout, tabak en donker fruit in de neus, nogal zwaar en wat overrijp fruit, alcoholisch; een beetje een zuiderse blockbuster. Too much voor mij !
Update: een paar dagen laten staan omdat hij mij echt niet beviel, en gisteren nog eens herproefd: De wijn is zowaar nog slechter geworden: in de neus vuil hout en confituur die al te lang open is en in de mond is het nu één en al alcohol. Resultaat: pompbak.
Tenzij dit een slechte fles was is het een absolute "no go" !
(28-05-2013 09:28 AM)Dave schreef: [ -> ]Update: een paar dagen laten staan omdat hij mij echt niet beviel, en gisteren nog eens herproefd: De wijn is zowaar nog slechter geworden: in de neus vuil hout en confituur die al te lang open is en in de mond is het nu één en al alcohol. Resultaat: pompbak.
Tenzij dit een slechte fles was is het een absolute "no go" !
Ik vrees er een beetje voor Dave. Ik kocht ooit, een tweetal jaar terug dacht ik, twee flesjes en onthield: jampot, royale geut alcohol, warm, krachtpatser en niet meer kopen.
De mensen voor wie ik de flessen destijds uitschonk, laten we zeggen mensen die niet zoveel aandacht aan wijn schenken, vonden het dan weer een prachtige wijn. Zo zie je maar.
Wijnen uit Puglia, ik merk dat veel echte en vooral meer ervaren wijnliefhebbers er op vaak afknappen. Ik kan ze af en toe wel eens smaken, maar door de jaren werd ik ook wel heel selectief inzake deze regio.
(28-05-2013 10:22 PM)Innesto schreef: [ -> ] (28-05-2013 09:28 AM)Dave schreef: [ -> ]Update: een paar dagen laten staan omdat hij mij echt niet beviel, en gisteren nog eens herproefd: De wijn is zowaar nog slechter geworden: in de neus vuil hout en confituur die al te lang open is en in de mond is het nu één en al alcohol. Resultaat: pompbak.
Tenzij dit een slechte fles was is het een absolute "no go" !
Ik vrees er een beetje voor Dave. Ik kocht ooit, een tweetal jaar terug dacht ik, twee flesjes en onthield: jampot, royale geut alcohol, warm, krachtpatser en niet meer kopen.
De mensen voor wie ik de flessen destijds uitschonk, laten we zeggen mensen die niet zoveel aandacht aan wijn schenken, vonden het dan weer een prachtige wijn. Zo zie je maar.
Wijnen uit Puglia, ik merk dat veel echte en vooral meer ervaren wijnliefhebbers er op vaak afknappen. Ik kan ze af en toe wel eens smaken, maar door de jaren werd ik ook wel heel selectief inzake deze regio.
Note to self: Ideaal cadeau voor wijn-dummies ! Staat genoteerd
Teresamanara 2008
Ook een flesje van deze negroamaro gekocht om te proberen. Inderdaad een snoepneusje. In de mond vooral rijpe braambessen. De wijn is heel zacht, met nog wat zuurtjes op het einde. We hebben deze gedronken bij spaghetti bolognese en opmerkelijk is dat de zuurtjes er beter uitkomen bij het eten en voor wat spanning en een fijne afdronk zorgen. Zonder eten mist de wijn complexiteit en gaat hij wat vervelen. Met zoveel zwart fruit heb je wat meer ondersteuning nodig in het middenstuk en dat mist deze wijn een beetje. Voor de rest een typische negroamaro. Niet slecht maar zou deze niet meer opnieuw kopen.
Gisterenavond een fles Teresamanara Negroamaro 2014 opgetrokken bij de spaghetti.
Mooi versmolten tannines, en zachte afdronk.
Lekker wijntje, maar op dronk, en dus niet meer te lang laten liggen.
Heb nog een halve fles staan, kijken wat het straks geeft.
PQ top, want heb ze gekregen
(19-10-2018 07:59 AM)GP1978 schreef: [ -> ]Gisterenavond een fles Teresamanara Negroamaro 2014 opgetrokken bij de spaghetti.
Mooi versmolten tannines, en zachte afdronk.
Lekker wijntje, maar op dronk, en dus niet meer te lang laten liggen.
Heb nog een halve fles staan, kijken wat het straks geeft.
PQ top, want heb ze gekregen
Lijkt me nu wel geen wijn voor bij de spaghetti eigenlijk.
(19-10-2018 10:16 AM)33S schreef: [ -> ] (19-10-2018 07:59 AM)GP1978 schreef: [ -> ]Gisterenavond een fles Teresamanara Negroamaro 2014 opgetrokken bij de spaghetti.
Mooi versmolten tannines, en zachte afdronk.
Lekker wijntje, maar op dronk, en dus niet meer te lang laten liggen.
Heb nog een halve fles staan, kijken wat het straks geeft.
PQ top, want heb ze gekregen
Lijkt me nu wel geen wijn voor bij de spaghetti eigenlijk.
Bij wat zou jij deze wijn drinken?
(19-10-2018 10:49 AM)Olivier schreef: [ -> ] (19-10-2018 10:16 AM)33S schreef: [ -> ] (19-10-2018 07:59 AM)GP1978 schreef: [ -> ]Gisterenavond een fles Teresamanara Negroamaro 2014 opgetrokken bij de spaghetti.
Mooi versmolten tannines, en zachte afdronk.
Lekker wijntje, maar op dronk, en dus niet meer te lang laten liggen.
Heb nog een halve fles staan, kijken wat het straks geeft.
PQ top, want heb ze gekregen
Lijkt me nu wel geen wijn voor bij de spaghetti eigenlijk.
Bij wat zou jij deze wijn drinken?
Wijnen van negroamaro zijn door de band (let op: veralgemening!) heel rijp (zoals primitivo/zinfandel).
De aciditeit die nodig is om tomatensaus te begeleiden zal er veelal niet of minder zijn dan. Ik zou eerder aan vleesgerechten denken (BBQ ofzo, of mss lam), maar uiteindelijk drinkt ieder gewoon wat ie lekker vindt.
(19-10-2018 11:57 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ] (19-10-2018 10:49 AM)Olivier schreef: [ -> ] (19-10-2018 10:16 AM)33S schreef: [ -> ] (19-10-2018 07:59 AM)GP1978 schreef: [ -> ]Gisterenavond een fles Teresamanara Negroamaro 2014 opgetrokken bij de spaghetti.
Mooi versmolten tannines, en zachte afdronk.
Lekker wijntje, maar op dronk, en dus niet meer te lang laten liggen.
Heb nog een halve fles staan, kijken wat het straks geeft.
PQ top, want heb ze gekregen
Lijkt me nu wel geen wijn voor bij de spaghetti eigenlijk.
Bij wat zou jij deze wijn drinken?
Wijnen van negroamaro zijn door de band (let op: veralgemening!) heel rijp (zoals primitivo/zinfandel).
De aciditeit die nodig is om tomatensaus te begeleiden zal er veelal niet of minder zijn dan. Ik zou eerder aan vleesgerechten denken (BBQ ofzo, of mss lam), maar uiteindelijk drinkt ieder gewoon wat ie lekker vindt.
Ik had het zelf niet beter kunnen zeggen dan Vinogans. Het rijpe, soms wat zoete en eerder zwarte fruit van Negroamaro lijkt mij minder te gaan met Spaghetti. Maar eerder bij gemarineerd rood vlees of bbq bijvoorbeeld.
Ja, bbq kan ik me inderdaad wel inbeelden. En lam ook.
Ik dronk een tijd geleden eens een zéér rijpe primitivo, die ik zonder eten eigenlijk niet lekker vond, maar bij de moussaka werd dat dan plots een match made in heaven... Zo zie je maar!
(19-10-2018 01:59 PM)Olivier schreef: [ -> ]Ja, bbq kan ik me inderdaad wel inbeelden. En lam ook.
Ik dronk een tijd geleden eens een zéér rijpe primitivo, die ik zonder eten eigenlijk niet lekker vond, maar bij de moussaka werd dat dan plots een match made in heaven... Zo zie je maar!
Daarom worden bij ons alle staalflessen altijd eerst blind geproefd (indien mogelijk met referentie wijn) en vervolgens aan tafel gedronken. 's Anderendaags dan zelfde verhaal opnieuw, meestal zeer leerrijk.