wijnliefhebbers

Volledige versie: Angiolino Maule - Veneto
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Angiolino Maule maakt sedert 1988 wijnen (daarvoor was hij 12 jaar werkzaam als pizzaiolo). De eerste wijn die hij creëerde (en nog steeds maakt) was de Sassaia (vnl. Garganega, aangevuld met Trebiano). Vandaag wordt hij bijgestaan door zijn zonen Francesco en Alessandro. Hun eigen wijngaarden zijn 9 hectaren groot. Bijkomend huren ze nog 3 hectaren.
Dit is een biodynamisch wijndomein (geen chemische produkten tegen ongedierte, spontane gisting, geen filtering, oersaai onopvallend etiket Wink, ...).

I Rosso Massieri is een blend van vnl. Merlot aangevuld met andere druivenrassen (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Legrein). De verhoudingen variëren van jaar tot jaar. Gedetailleerde percentages kunnen gevonden worden op het etiket op de achterkant van de fles.
De versie die ik dronk (2009) bevatte 90% Merlot en 10 % Cabernet Sauvignon. We hebben altijd enkele flessen van deze ongefilterde wijn in huis. Hij verschaft zeer veel drinkplezier tegen een lage prijs (8,95). Het is genieten van complexe aardse aroma's, tabak, zoethout, ...
Normaal gezien carafeer ik deze wijn en smaakt hij elke dag nog beter (wel jammer dat de fles steeds na maximaal een 2-tal dagen reeds op is).
(27-05-2013 01:01 PM)Corto schreef: [ -> ]Angiolino Maule maakt sedert 1988 wijnen (daarvoor was hij 12 jaar werkzaam als pizzaiolo). De eerste wijn die hij creëerde (en nog steeds maakt) was de Sassaia (vnl. Garganega, aangevuld met Trebiano). Vandaag wordt hij bijgestaan door zijn zonen Francesco en Alessandro. Hun eigen wijngaarden zijn 9 hectaren groot. Bijkomend huren ze nog 3 hectaren.
Dit is een biodynamisch wijndomein (geen chemische produkten tegen ongedierte, spontane gisting, geen filtering, oersaai onopvallend etiket Wink, ...).

I Rosso Massieri is een blend van vnl. Merlot aangevuld met andere druivenrassen (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Legrein). De verhoudingen variëren van jaar tot jaar. Gedetailleerde percentages kunnen gevonden worden op het etiket op de achterkant van de fles.
De versie die ik dronk (2009) bevatte 90% Merlot en 10 % Cabernet Sauvignon. We hebben altijd enkele flessen van deze ongefilterde wijn in huis. Hij verschaft zeer veel drinkplezier tegen een lage prijs (8,95). Het is genieten van complexe aardse aroma's, tabak, zoethout, ...
Normaal gezien carafeer ik deze wijn en smaakt hij elke dag nog beter (wel jammer dat de fles steeds na maximaal een 2-tal dagen reeds op is).

Doet ie wat denken aan een Bordeaux, Corto, of is het een totaal ander type merlot-cab? Ik zou verwachten dat ie veel fruitiger is (biodynamie) maar blijkbaar niet echt?
(27-05-2013 02:15 PM)vinejo schreef: [ -> ]Doet ie wat denken aan een Bordeaux, Corto, of is het een totaal ander type merlot-cab? Ik zou verwachten dat ie veel fruitiger is (biodynamie) maar blijkbaar niet echt?
Hij doet me niet denken aan een generieke, zeer toegankelijke Bordeaux Merlot.
Ik zou hem bv. niet op een communiefeest of zo durven schenken.
't Is inderdaad geen erg fruitige wijn. Eerder aardse aroma's, zoethout, tabak, drop, laurierblad, ... Hij komt pas tot zijn recht als hij voldoende kan ademen.
(27-05-2013 01:01 PM)Corto schreef: [ -> ]Angiolino Maule maakt sedert 1988 wijnen (daarvoor was hij 12 jaar werkzaam als pizzaiolo). De eerste wijn die hij creëerde (en nog steeds maakt) was de Sassaia (vnl. Garganega, aangevuld met Trebiano). Vandaag wordt hij bijgestaan door zijn zonen Francesco en Alessandro. Hun eigen wijngaarden zijn 9 hectaren groot. Bijkomend huren ze nog 3 hectaren.
Dit is een biodynamisch wijndomein (geen chemische produkten tegen ongedierte, spontane gisting, geen filtering, oersaai onopvallend etiket Wink, ...).

I Rosso Massieri is een blend van vnl. Merlot aangevuld met andere druivenrassen (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Legrein). De verhoudingen variëren van jaar tot jaar. Gedetailleerde percentages kunnen gevonden worden op het etiket op de achterkant van de fles.
De versie die ik dronk (2009) bevatte 90% Merlot en 10 % Cabernet Sauvignon. We hebben altijd enkele flessen van deze ongefilterde wijn in huis. Hij verschaft zeer veel drinkplezier tegen een lage prijs (8,95). Het is genieten van complexe aardse aroma's, tabak, zoethout, ...
Normaal gezien carafeer ik deze wijn en smaakt hij elke dag nog beter (wel jammer dat de fles steeds na maximaal een 2-tal dagen reeds op is).
Ik heb erg genoten van zijn Garganega, was ook Massieri op het etiket denk ik. Man sulfiteert ook niet bij botteling. Wel es een fles gehad die hergist was...
Koppelingen