31-05-2013, 10:02 AM
Table d’Amis / Kortrijk / Walle 184 / 8500 Kortrijk
Table d’Amis is een gezellig restaurant in Kortrijk, in de buurt van de E17 autosnelweg.
Ik heb Chef Matthieu Beudaert voor het eerst ontmoet tijdens de finale van hobbykok in 2004, die hij trouwens won en waar ondergetekende 3de werd, maar dit terzijde.
In een vorig leven was Matthieu kunsthistoricus maar na zijn overwinning bezocht hij restaurants in heel Europa om inspiratie op te doen. Hij is eerst gestart als thuiskok en traiteur , maar zijn grote droom was toch een eigen restaurant. Het restaurant opende zijn deuren in 2009 in de voormalige herberg Sint-Huybrechts van de gelijknamige brouwerij.
Reeds van in het begin kreeg hij lovende kritieken met steeds hogere punten in de GaultMillau en de Weekend Knack restaurantgids .Vorig jaar kreeg hij dan ook een welverdiende 1 ste Michelin ster.
Table D’Amis brengt een moderne versie van de klassieke keuken, geïnspireerd door een culinair verleden. Voor chef Beudaert en zijn team wordt de waarde van een product niet bepaald door zijn status of marktprijs, maar enkel door de smaak en toepassingen. Zijn gerechten zitten vol smaak en hij weet in elk bord een zekere spanning te leggen en zo voor een aangename verrassende smaakervaring te zorgen.
De zaal staat onder leiding van gastvrouw en sommelière Sofie Delbeke. De wijnkaart is zorgvuldig samengesteld met wijnen uit de klassieke en de nieuwe wereld met enkele regionale ontdekkingen.
Ik ben reeds een paar keer geweest en steeds weer weet hij mij te verrassen. Zeker een aanrader.
Om in de puntenschaal van ons forum te blijven: 95-99 Zei ik al dat ik gepassioneerd ben? Wel, dit restaurant is één van de redenen.
Table d’Amis is een gezellig restaurant in Kortrijk, in de buurt van de E17 autosnelweg.
Ik heb Chef Matthieu Beudaert voor het eerst ontmoet tijdens de finale van hobbykok in 2004, die hij trouwens won en waar ondergetekende 3de werd, maar dit terzijde.
In een vorig leven was Matthieu kunsthistoricus maar na zijn overwinning bezocht hij restaurants in heel Europa om inspiratie op te doen. Hij is eerst gestart als thuiskok en traiteur , maar zijn grote droom was toch een eigen restaurant. Het restaurant opende zijn deuren in 2009 in de voormalige herberg Sint-Huybrechts van de gelijknamige brouwerij.
Reeds van in het begin kreeg hij lovende kritieken met steeds hogere punten in de GaultMillau en de Weekend Knack restaurantgids .Vorig jaar kreeg hij dan ook een welverdiende 1 ste Michelin ster.
Table D’Amis brengt een moderne versie van de klassieke keuken, geïnspireerd door een culinair verleden. Voor chef Beudaert en zijn team wordt de waarde van een product niet bepaald door zijn status of marktprijs, maar enkel door de smaak en toepassingen. Zijn gerechten zitten vol smaak en hij weet in elk bord een zekere spanning te leggen en zo voor een aangename verrassende smaakervaring te zorgen.
De zaal staat onder leiding van gastvrouw en sommelière Sofie Delbeke. De wijnkaart is zorgvuldig samengesteld met wijnen uit de klassieke en de nieuwe wereld met enkele regionale ontdekkingen.
Ik ben reeds een paar keer geweest en steeds weer weet hij mij te verrassen. Zeker een aanrader.
Om in de puntenschaal van ons forum te blijven: 95-99 Zei ik al dat ik gepassioneerd ben? Wel, dit restaurant is één van de redenen.