Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8
(25-01-2015 11:22 PM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Ola, die La Firma zwaar ondermaats precies... Heb hier nog een fles 05 van, voorspelt weinig goeds.
Geschreven notities van de laatste wijnen laten blijkbaar te wensen over. 84 moest eigenlijk 89 zijn
Vandaag bij de Populist een thema-degustatie Chenin mogen meemaken en mijn notities (gaat via IPad lekker snel) meteen maar op het forum gezwierd.
1. Geneletti cremant de Jura brut prestige nv (2008)
Licht gist, bloemen, geel steenfruit, groenten, aubergine, ietwat weinig zuren, niet genoeg spanning, 86
2. Beaumont Hope Margueritte 2012 (Z-Afrika)
Groene neus, citrus, mineraal, chocolade, duidelijk houtverbinding maar subtiel, kweepeer, rondleur in de mond, brede zuren, bittertje retronasaal, Caramel, zalvende toets, licht evolutie, Beaumont?, lange afdronk, 89
3. Beaumont Hope Margueritte 2008 (Z-Afrika)
Honing, appelsien, rokerig, plantaardig, alcohol, gedroogde perzik, biscuit, frangipane, goede zuurbalans, hazelnoot, marsepein, hout op afdronk, pompelmoesvelletjes. 90+
4. Ferme de la Sansonniere la lune 2012
Oxidatief, abrikoos, appeltjes, solvent, verse kaas, brede zuren, eenvoudig, minder complex, spannende wijn, aangenaam wijntje, geëvolueerd, Frans, vin naturel. 87
5. Chateau de varennes 2005 (savennieres)
Vanille, aards, appel, ananas, kruidig, petrol, ietwat rijpere stijl, complex, mist wat spanning, mineraliteit, vrij veel hout, veel materie, meditatief, 89
6. Lammershoek 2010 (Z-Afrika)
Koele neus, oxidatief, mineraal, vuursteen, ananas, mirabellen, rokerig, strakke zuren, complex, lichte branderig van alcohol, goede balans, spanning, Loire, giftig, blonde tabak, mooi. 92
7. Vincent Careme Le Peu Morrier Demi-Sec 2008 (Vouvray)
Kandijsuiker, asperges, kweepeer, geparfumeerd, niet helemaal droog, truffelolie, aardbeienconfituur, demi-sec, mooie zuren, correct, 87-89
8. Domaine de la Grezille Les Frimas 1998 (Eiswein uit Anjou)
Oude gazetten, Caramel, amberkleur, boter, appeltjes, volatiel, gedroogde abrikozen, mooi evenwicht in zuur en zoet, mooi uitgerijpt, vijgen, 93
9. Alheit Cartology 2011
gerookt, precies en elegant, wit fruit,citrus, hooi, mineraal, aards, abrikoos, zalvend, jong, 92 chenin 8 semillon, licht houtgebruik, gepolijste wijn, er is serieus aan deze wijn gewerkt. 92+
10. Tedeschi maternigo 2011 (valpolicella)
Peper, sappige kersen, rood fruit, mooi evenwicht, krieken, mineraliteit, salie, vlezig, goede frisheid, kersenpitten, groene thee, harde wijn, Sud-ouest? 88+
11. Alvi's Drift Pinotage 2012
Zwart fruit, vlezig, frambozen, ronde aanzet, hogere zuren, minder tannines, sappig, bessen, correct gemaakt, initiol. 86
12. Klein Constantia Shiraz 1997 (Z-Afrika)
Evolutie op de neus, truffel, gekookte groenten, geparfumeerd, kokos, tertiair, drop, munt, heel zachte aanzet, frisse zuurtjes, aards, krieken in de mond, appelsien, aalbes. 93
13. Grand Pontet 2005 (St Emilion)
Vleesjus, zwart fruit, truffel, rijp, klassiek en rustiek, violet, bramen, zuren komen pas op het einde door, komt heel jong over. 91
14. Juan Gil Blue Label 2010 (Jumilla)
Aards aroma, tabak, chocolade, animaal, hoekje af, alcohol, initiol, rijp fruit, kokos, vrij veel hout, blockbuster, veel van alles, te jong, veel smaak. 87
15. Dom. La Gontarde Grand Seigneur 2011 (Visan)
Rood fruit, violet, aards, grenache, gsm, fijn in de mond, languedoc, alcohol komt door op het einde, correct maar te duur 86
16. Lanzerac Le General 2008
Pickles, hout, violetjes, kruidig, rozenwater, truffelolie, licht evolutie, veel extractie, zwart fruit, tannines gepolijst, ietwat gemis aan frisheid, luxueuze wijn, donkere chocolade, nootjes, alcohol. 88+
17. Banaan, nagellak, chatus is de druif, 2008, vingerons de l'ardeche. Foutief
Carl. Leve de ipad!
PS: en het leuke is dat wijn ons kan blijven verrassen... een eiswijn uit Anjou verd...
(en het woordje "giftig" in een TN...benieuwd wat daarmee werd bedoeld...)
(20-03-2015 09:58 AM)vinejo schreef: [ -> ] Carl. Leve de ipad!
PS: en het leuke is dat wijn ons kan blijven verrassen... een eiswijn uit Anjou verd...
(en het woordje "giftig" in een TN...benieuwd wat daarmee werd bedoeld...)
Dat vonden wij ook iets verrassend, die Eiswein. Is ook maar 1 keer gemaakt blijkbaar.
Over dat woordje giFtig ; dat moest giStig geweest zijn maar de IPad heeft daar wat aan automatisch aanvullen gedaan
(20-03-2015 01:46 PM)carl schreef: [ -> ][quote='vinejo' pid='55497' dateline='1426838331']
Over dat woordje giftig; dat moest giStig geweest zijn maar de IPad heeft daar wat aan automatisch aanvullen gedaan
Haha, hoe geeftig!
Donderdag 23 April hebben we weer een bijeenkomst van ons wijnclubje mogen meemaken. Deze keer had Peter een proeverij voorzien voor ons met als thema de wat stiefmoederlijk behandelde Pinot Blanc/Weissburgunder/Pinot Bianco. Pater wou aantonen dat er van deze druif ook hele mooie wijnen kunnen geproduceerd worden en dat hebben we geweten. In totaal verschenen er 10 Pinot Blancs op tafel waaronder 1 Champagne en 1 Pinot Auxerrois. Nadien volgde nog een gevraieerd lijstje rode wijnen om dan te besluiten met een flesje zoete Weissburgunder.
1. Schuimwijn op basis van Prie blanc uit Alto Adige van een van de hoogst gelegen wijngaarden van Italië : Versgemaaid hooi, licht bittertje, wit fruit, goede vulling, toast, 88
2. Gerbais champagne l'originale uit de cote de bar 100 % pinot blanc : Brioche, appeltjes, licht krijt op de neus, boomgaardfruit, perzik, sappig, goede strakheid in de mond, droog. 90 49€ in België
3. kellerei kaltern pinot Bianco vial 2013 (Alto Adige) : Licht rond kantje, expressief op de neus, gedroogde perziken, abrikozen, peren, 9€ ter plaatse, mooie strakheid, bittertje, 90+
4. Schafer-Frohlich bockenauer S 2010 (Nahe) : Kaas met ananas, reductie, tijd geven, frisse toets, silex, rokerig, zwavelig, perzik, goed geïntegreerd, curry, 89 / wijn die 4 voorstanders had en ook 4 tegenstanders
5. bergdolt duttweiler kreuzberg (Pfalz) : Ananas, passievrucht, mango, eerder bescheiden zuren, tikkeltje restsuiker, te gemaakt, goed gemaakt maar niet top, fruitsla, , leem en loessbodem, erste lage 14,50 €
6. neumayer der wein von stein 2012 (Traisental) : Vuursteen, gember, onrijp fruit, precies, appelsienbloesem, zeste, diep, strak, heel knap, perzik, compleet. 91+ 19,8 in Oostenrijk weinshop 24.at
7. braunstein pinot blanc 2014 (Burgenland) : Floraal, kleine aardbeien, bloesem, plantaardig, kalk, exotisch fruit, veel kalk in de afdronk, 89
8. auxerrois wijngaardsberg 2013 (Nederland) : Bloemig, ananas, geparfumeerd, citrus in de mond, flabby-Like, nog een beetje jong, pinot blanc met tikkeltje auxerrois, 86
9. rebholz im sonnenschein 2013 (Pfalz) : Honing, lijkt hout gehad te hebben, rubber, perzik, bloemig, zalvend, heel gelaagde wijn, licht bittertje, mooie zuren , heeft nog een beetje tijd nodig, . 91 37€ op domein
10. rudi pichler wosendorfer kollmutz Smaragd 2013 (Wachau) : Truffel, artisjok, reductie, perzik, wit fruit, valt snel volatiel, vluchtig, plat, foutief!
11. jamek hochrain smaragd 2011 (Wachau) . Muizenstront, boter, nagellakverwijderaar, honing, babelut, krachtigere stijl, oosterse kruiden, brede stijl, Oostenrijk 24,5€. 88
12. Malacapa 2013 (Rioja) kurk
13. knab spatburgunder barrique 2008 (Baden): Kersen, leer, pinot noir, sappig, kruidigheid, spatburgunder, vlezig, koffie, 89
14. quintay pinot noir 2012 (Casablanca valley) : Violet, cassis, animaal, kruidigheid, volfruitig, Chili, sappig, bessen, stinkertje, 83
15. Mas de Libian Vin de petanque 2014 (Rhone) eerlijke vin de soif, kruidig, volfruitig, 86
16. veenwouden merlot 2001 (Z-Afrika) : Paprika, munt, vlezig, fruitig, licht evolutie, sigarenkistje, potloodslijpsel, mooi geëvolueerd, 92 23€ rousseu
17. Vinas de tacande vino de mesa 2006 : Zwart fruit, vlezig, spek, rijp, fraicheur, licht tannineus, geëvolueerde kleur , 89+
18. timeo 2009 uit corbieres : chocolade, bessen, kruidigheid, aangezuurd?, houtindruk, kokos, krachtig, 82
19. gaussen Longue garde 2009 (Bandol) : Rood fruit, peper, fijne aanzet, tannines, bacon, vin naturel, aards, mourvedre, nog te jong, 88
20. ramiro's vino de la tiera 2008 : Tempranillo, drop, sinaasappelschil, kokos, chocolade, Rioja, mon cheri, leer, inkt, 87
21. Kanonkop cabernet sauvignon 2002 (Z-Afrika) : Rustiek, cassis, paprika, potloodslijpsel, goede frisheid, rood fruit, kaas, goed evenwicht, 90
22. Bergdolt Weissburgunder Auslese 2012 (Pfalz) : Kweepeer, sterappels, mond is niet overdreven zoet, beetje seutig, mist wat spanning. 86
Carl!
Beetje seutig, hilarisch!
voor verslag Carl.
Mij top 3 in weissburgunder was neumayer, rebholz en Jamek. Rebholz heeft tijd nodig, neumayer was heel rechtlijnig en precies ( het snufje restzoet maakt de wijn in dit uitzonderlijk compleet). Jamek vol en rijk.
De kellerei kaltern is een heel knappe wijn voor zijn prijs. Ik vond schafer-frohlich ook goed.
In rood bekoorde veenwouden, knab en kanonkop.
De zoete weissburgunder: valt tegen, seutig is een perfect woord. :-)
Donderdag 21/5/15 in Schriek te gast geweest bij Peter H. Voor een degustatie met als hoofdthema "Kelderschatten uit de Moezel".De eerste 8 wijnen en de laatste wijn passen in dit thema. De rest waren aanvullingen van de andere gasten.
1. Weinand-Fehres Brauneberger Juffer Sonnenuhr Spatlese 2004 : Honing, exotisch, mineraal, stofferig, zoet in de mond, mandarijn, degelijke zuren, citrus in de mond, muntthee, rijp wit fruit (perzik), kingmuntjes, caramel, mist een beetje fraicheur, lekker maar eenvoudig. 86 9,5°
2. Horst Fehres-Willems (zelfde domein als vorige wijn) Brauneberger Juffer Sonnenuhr Spatlese 2000 : Natte gazetten, champignons, petrol, boter, babelutten, stimorol, cassis, goed versmolten, goede fraicheur, fijner qua stijl, zuren komen achteraan, 88+ 9°
3. Hahn Krover Letterlay Hochgewachs 1991: Muffe, tertiaire geur, thee, munt, goede strakke zuren,licht lactisch, kaassmaak, citruszuurtjes, geur blijft gesloten, 88 9°
4. Hahn Krover Steffensberg Spatlese 1982 : kandijsuiker , honing, Chapelure, boter, citrus, modale zuren, zit momenteel op zijn hoogtepunt, cassis, 90
5. Hahn Krover Letterlay Spatlese 1982 : Natte gazetten, firne, cassis, pruim, beetje over zijn hoogtepunt. 87
6. Hahn Krover Letterlay Auslese 1983 : Babelut, appelsien, gedroogd fruit, abrikoos, blauwe bes, subtiel, zeer evenwichtige mond, goede zuren, zure appel, 92 8°
7. Hahn Krover Steffensberg Auslese 1983 : Oosterse kruiden, koriander, curry, grassig, champignons, mond is beter dan neus, hint van onzuiverheid in de mond, venkel, kervel, peterselie, 90 8°
8. Hahn Krover Letterlay Auslese 1976 : Blauwe schimmelkaas, plantaardig, groene kruiden, champignons maar niet overdreven, gelaagde wijn, oosterse kruiden, karamel, honing, nootjes, veel concentratie, kaneel, evenwichtig, lange afdronk, bitter achteraan, munt, knappe wijn. 91
9. Terrenus 2010 (Alentejo) : Snoepjes, geconcentreerde tomatenpuree, kruidig, rauwe cacao, plakkaatverf, vegetaal, nog te jong, 86
10. Frankland Estate Olmo's reward 2001 (Australië) : Evolutie, paprika, plakkaatverf, warm op de tong, alcohol op de neus, hoog in zuren en bitters, groene paprika, floraal, chocolade, gekookte groenten, kak à gogo, schenkt weinig plezier. 81
11. Chamonard Fleurie la madone 2013 : Peper, bojogevoel, aalbes, aardbei, citrus, niet te hoog in zuren, terraswijn, licht. 87
12. Finca de los Arandinos Malacapa 2013 (Rioja) : Speculaas, bosaardbei, houtskool, houtopvoeding,hogere zuren, fijn gerookt, sappig, goede frisheid, aalbessen in de mond, kaneel, kruidnagel, voelt nog jong aan, behoorlijke tannines, natuurlijk,gevoel, 88+
13. Bercher Burkheimer Feuerberg 2008 (Baden) : Tijm, viooltjes, caramel, hout, koffie, hout verdoezelt veel, Arabieren, ietwat vermoeiend. 87
14. Durfort -Vivens 2004 (Margaux) : Herkenbaar als Bordeaux, vlezig, paprika, rood fruit, zachte mond, tannines trekken nog een beetje, zoete kruiden, zwarte bessen, kruidig op de afdronk, evenwichtig, 90
15. Marcoux 2007 ( Chateauneuf du Pape) : Soep, houttonen, zoethout, spicy, peper, aards, zuidelijke Rhône?, rozijnen, sinaasappelzeste, veel bestanddelen, 89+
16. Trapiche Viña Francisco Olive 2005 (Argentinië) : Banaan, chocolade, kokos, alcohol, tannines trekken nog een beetje, krieken, cuberdons, gedoseerde power, heeft nood aan eten, licht vermoeiende wijn, gedroogde pruimen 89
17. Hahn Krover Steffensberg Beerenauslese 2003 : citrus, krijt, goed maar niet top, licht siroop, mist wat zuren. 87
Die kak à gogo komt regelmatig terug ... niet van u hé Carl. De persoon in kwestie moet daar toch iets mee hebben ... jeugdtrauma misschien :-D
(22-05-2015 10:27 AM)koen schreef: [ -> ]Die kak à gogo komt regelmatig terug ... niet van u hé Carl. De persoon in kwestie moet daar toch iets mee hebben ... jeugdtrauma misschien :-D
Of zware obstipatie
klinkt als een leuke proeverij
Wino's proeverijen zijn altijd leuk en geanimeerd
geur van natte gazetten , kak en vorige keer trekbommetjes ....
rare jongens die wino's , maar ik zou geen enkele proeverij willen missen
(23-05-2015 05:01 PM)peter schreef: [ -> ]geur van natte gazetten , kak en vorige keer trekbommetjes ....
rare jongens die wino's , maar ik zou geen enkele proeverij willen missen
Als ik dat zo lees is het precies of jullie de degustatie gedaan hebben in een pas geschilderde SM club die de openingsnacht achter de rug heeft :-)
(29-05-2015 02:03 PM)Venne schreef: [ -> ]Als ik dat zo lees is het precies of jullie de degustatie gedaan hebben in een pas geschilderde SM club die de openingsnacht achter de rug heeft :-)
Ne kenner.
Spreek je uit ervaring Venne?
(29-05-2015 02:38 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (29-05-2015 02:03 PM)Venne schreef: [ -> ]Als ik dat zo lees is het precies of jullie de degustatie gedaan hebben in een pas geschilderde SM club die de openingsnacht achter de rug heeft :-)
Ne kenner.
Spreek je uit ervaring Venne?
Het was de geur van natte gazetten venne, niet de geur van natte jeanetten
@don , enige specialisatie in de drankinstallatie wel ja :-)
en Peter ... een gazet heeft hier id streek meerdere betekenissen:-)
Winos Ahr bij mij Filip, koen, Peter d, Peter h, Stefaan, Bert, ikzelf
1. Le Brun-Servenay GC Extra-Brut : Groene appel, natuurlijke touch, strakkere stijl, perzik, abrikoos, goede friste, stoofappelbitter, lactisch, licht oxidatief. 89
2. La paonnerie Rien que melon 2013 (muscadet coteaux de la Loire) : Oxidatieve stijl, abrikoos, lijm, overrijp, gebrand, weinig zuren, veel materie, medicinaal, branderig in de mond, peer, 81
3. Domaine de la Tournelle Les corvees sous Curon 2006 (Arbois) : Kaneel, curry, kokos, gember, geoxideerde appel, natuurlijke touch, houttoets, gebak, Jura?, levendig, bitters zijn prominenter dan de zuren, correct maar niet top, chardonnay, floraal, 87
4. Beluard Les Alpes 2012 Gringet-druif (Savoie) : Rabarber, citrus, fijne neus, pompelmoes, prikkelend, gebak, afwasmiddel, lijkt wat artificieel, natuurlijke stijl, mandarijn, frisse kruiden. 88+
5. Les Cretes Petite Arvine 2012 (valle d'aosta) : Ziltig, mineraal, gerookt, aards, silex, fruitella, sappig, evenwichtig, frisheid, 89
6. Royal Tokaji Dulovalogatas 2009 (Tokaji) : Honing, tertiair, champignons, geoxideerde appels, herfst, kaneel, rozijnen, mist een beetje spanning, hout komt er nog door, mandarijn, licht zoete impressie, vermoeiend. 87
7. Nelles Pinot Noir 2011 (Ahr) : snoeperig, vuil bloemenwater, sappige kersen, kruidig, zoete kruiden, pikant door alcohol, groenigheid op de neus, afdronk is maar zozo, rijp en groen tegelijk. 85
8. Petra Unger Gottschelle 2012 (niederosterreich) : Violetsnoepjes, mineraal, fijne neus, kruidig, Bourgogne stijl, houtopvoeding, frambozen, boter, caramel, fruitig in de mond, goed balans, rijpe tannines, zachte zuren, 89
9. Winzergenossenchaft Mayschoss-Altenahr Ponsart 2010 : Caramel, takjes, rijp fruit, aardbei, chocolade, gedroogde vijgen , vrij hoge zuren in vergelijking met het fruit, 86
9a Adeneuer Walporzheimer Garkammer Spatburgunder 2012 (Ahr) : foutief
10. Meyer Nakel Spatburgunder S 2010 (Ahr) : Evenwichtig, rokerig, vlees, mokka, koffie, kirsch, finesse, wilde aardbeien 90
11. Meyer Nakel Spatburgunder S 2011 (Ahr) : Confituur, alcoholisch, diep, rijke neus, koffie, mokka, potentieel, 91
11a Adeneuer JJ nr1 2009 (Ahr) : kurk
12 . Stodden Herrenberg 2012 (Ahr) : Banaan, fris fruit in de neus, compleet, rokerig, fijn, verfijnd, goed gedoseerd, compleet 92
13. Nelles Landskrone GG 2009 (Ahr) : Kruidig, eucalyptus, kruidig, appelsien,dieper en rijker, vrij stevige zuren, hopjes 90+
14. Furst Centgrafenberg R 2007 (Franken) : Gebrand, rood fruit, appelsien, leisteen, bosaardbei, chocolade, mooi gebalanceerd, 90
15. Meyer Nakel Pfarrwingert 2008 (Ahr) : Vlotte en fruitige stijl, minder pinot noir-stijl, sigarenkistje, chocolade, sinaasappel, zoete kruiden, complex, donker fruit, pruimen, mineraal, elegant, diep, zuren zijn niet te hard, gebalanceerd 94+
Wat een pech met de Adeneuers !
(19-06-2015 09:45 AM)Corto schreef: [ -> ]Wat een pech met de Adeneuers !
Inderdaad. Dit domein heeft zijn kansen niet ten volle kunnen verdedigen. Gelukkig was ik wel al overtuigd van de kwaliteit van deze wijnen en de andere wijnen maakten veel goed
(19-06-2015 09:53 AM)carl schreef: [ -> ] (19-06-2015 09:45 AM)Corto schreef: [ -> ]Wat een pech met de Adeneuers !
Inderdaad. Dit domein heeft zijn kansen niet ten volle kunnen verdedigen. Gelukkig was ik wel al overtuigd van de kwaliteit van deze wijnen en de andere wijnen maakten veel goed
En ik weet welk domein ik zeker moet bezoeken in november... ;-)
De avond zelf trouwens nog TNs posten... Da's karakter!
Pagina's: 1 2 3 4 5 6 7 8