De familie De Gucht is op hun Toscaans buitenverblijf al even bezig met het verbouwen van wijndruiven. Men produceert momenteel een rosé en een Chianti Classico De wijnen van de nog piepjonge stokken worden nu voor het eerst verkocht en in ons land en verdeeld door Châteaux Vini. Kostprijs 19 euro voor de rosé en maar liefst 25 euro voor de Chianti.
Dhr. Bloeykens proefde voor en was formeel: veel te duur voor wat in de fles zit.
http://www.standaard.be/cnt/DMF20130531_006
(31-05-2013 07:51 PM)Innesto schreef: [ -> ]De familie De Gucht is op hun Toscaans buitenverblijf al even bezig met het verbouwen van wijndruiven. Men produceert momenteel een rosé en een Chianti Classico De wijnen van de nog piepjonge stokken worden nu voor het eerst verkocht en in ons land en verdeeld door Châteaux Vini. Kostprijs 19 euro voor de rosé en maar liefst 25 euro voor de Chianti.
Dhr. Bloeykens proefde voor en was formeel: veel te duur voor wat in de fles zit.
http://www.standaard.be/cnt/DMF20130531_006
Dat heb je als mensen niet meer met de voeten in de realiteit leven... Vanuit z'n ivoren Europese toren lijkt 25 euro voor een fles middelmatige Chianti wel peanuts voor De Gucht.
Ben niet helemaal zeker of ze daar zelf de hand in hadden. Heb ook gelezen dat ze zelf niet wisten dat de wijn te koop was.
Bovendien, welke mark up neemt de wijnhandelaar hier (bekende naam, vaderdag in aantocht en triomfantelijk "beperkt beschikbaar" uitbazuinen)? Als ik de rest van hun aanbod bekijk, dan heb ik toch soms mijn bedenkingen qua P/K.
Maar ja, zoals hier reeds meermaals gezegd, "value is ..."
Vinogan(s)
... what a damn fool will pay for it (erin gedrild in de economie lessen in mijn Leuvense jaren)
Hoe niet wijnliefhebbers reageren:
moet slechte wijn zijn, smaakt naar gebakken lucht zoals zijn baasje
De Gucht maakt "bucht"
Nu weet ik waarom De Gucht zoveel wartaal uitkraamt
Hij zuipt zijn eigen wijn op
Wijn De Gucht veel te duur.
Anderzijds is De Gucht zelf goedkoop.
Maar ik weet wel dat de wijn van Kareltje overbetaalde rommel is.
Het is vergelijkbaar met het beleid van de Open VLD.
Dat verkopen ze ook als "goed bestuur" maar de echte kenner weet dat het rommel is.
Gepikt van een ander forum.
In Het Laatste Nieuws deze week zei een sommelier dat hij de kwaliteit zeer goed vond, maar dat de rode toch nog even moest blijven liggen. Maar hij vond hem ook een 'tikkeltje' te duur...
Eerst proeven en dan ... nu aan die prijzen ben ik niet rap geneigd om een proefflesje te kopen.
Commentaar over deze wijn door een huis van vertrouwen: Convento te Leuven.
Topper van de maand is chianti van familie De Gucht
________________________________________
Wekelijks serveren we als topper van de week een originele wijn, die we zelf ook erg lekker vinden. En dat is het geval met La Macinaia, een chianti classico met een bijzonder knappe typiciteit. De wijn komt van het domein van de familie De Gucht, in Gaiolo in Chianti.
Toen de wijn een van de voorbij dagen voor het eerste op de Belgische markt kwam, was er behoorlijk veel aandacht voor. ‘Te duur’, titelde de ene krant, terwijl de andere hem veel potenieel toedichtte.
Maar wij vinden La Macinaia het proeven meer dan waard!
Referentie: Nieuwsbrief Convento
hoge bomen ... iemand van het forum al eens geprobeerd. Je kan je outen nu.
(05-07-2013 01:23 PM)33S schreef: [ -> ]Verhofstadt maakt nu ook wijn, zou een interessant flessenduel kunnen zijn : http://vimeo.com/69676611 (zie einde filmpje)
Inderdaad
En om verwarring te vermijden schenken we de wijn van Guy in het linkse glas, die van Karel in het rechtse.
Vind het vreemd dat die nu bij convento te vinden is. Een goeie maand geleden was hij nog exclusief (?) bij chateaux vini.
Werken beide samen of geraken ze er niet vanaf?
Heb die nog niet geproefd, voor alle duidelijkheid
(05-07-2013 11:38 AM)koen schreef: [ -> ] hoge bomen ... iemand van het forum al eens geprobeerd. Je kan je outen nu.
Gisteren avond naast de Belle-Vue 2008 ook de "La Macinaia 2010" in het glas
Discrete neus van Sangiovese; zachte aanzet in smaak en nadien rode kersen en braambessen.Licht niet overdreven zuurtje op het einde.
Een wijn die evenwichtig is met een zekere finesse maar toch een beetje schraal overkomt.
Wegens een gebrek aan materie verwacht ik niet dat deze wijn een lang leven is beschoren terwijl ik hier en daar las dat deze wijn een zeker potentieel heeft.
Wat beterft het prijskaarje vind ik deze wijn wel te duur.
Ter vergelijking; de Castello di Querceto 2005 die ik kocht aan 12.99 Euro haalt gemakkelijk het niveau van deze La Macinaia 2010.Een wijn die heel wat meer in zich heeft en het gemakkelijk nog 5 jaar uithoudt.
(06-09-2013 01:45 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (05-07-2013 11:38 AM)koen schreef: [ -> ] hoge bomen ... iemand van het forum al eens geprobeerd. Je kan je outen nu.
Gisteren avond naast de Belle-Vue 2008 ook de "La Macinaia 2010" in het glas
Discrete neus van Sangiovese; zachte aanzet in smaak en nadien rode kersen en braambessen.Licht niet overdreven zuurtje op het einde.
Een wijn die evenwichtig is met een zekere finesse maar toch een beetje schraal overkomt.
Wegens een gebrek aan materie verwacht ik niet dat deze wijn een lang leven is beschoren terwijl ik hier en daar las dat deze wijn een zeker potentieel heeft.
Wat beterft het prijskaarje vind ik deze wijn wel te duur.
Ter vergelijking; de Castello di Querceto 2005 die ik kocht aan 12.99 Euro haalt gemakkelijk het niveau van deze La Macinaia 2010.Een wijn die heel wat meer in zich heeft en het gemakkelijk nog 5 jaar uithoudt.
Querceto is uit de Cora hé ? Heb er ook een paar jaargangen in verschillende cuvées van liggen, maar nog ni geproefd.
Tenuta Il Faggeto vind ik ook zeer goed in de Cora. De Rosso di Montepulciano voor een kleine 5 euro en de Vino Nobile voor een kleine 10 euro. Verschillende jaargangen geproefd, en nog ni ontgoocheld geweest.
Ik kijk dus alweer uit naar het wijnfestival van Cora, maar dat is weer Off-topic natuurlijk
Heeft er iemand de commentaar gehoord en gezien op TV van De Gucht.
Op maandagavond zijn de Toscaanse wijnen van De Gucht officieel voorgesteld. "Het Journaal" liet de wijn ook blind proeven.
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/vi...st=7.39637
Toen dat ik uit zijn mond hoorde dat de Chianti Classico 2010 "La Macinaia" voor hem een wijn was waar hij verlies op deed moest ik wel even lachen.( zal hij ook wellicht zo aangeven in zijn belastingen in Italië en /of België)
Kent er iemand de gast die de wijn ( blind) proefde?
Ik ben het niet eens met zijn uitspraken. Hij noemde deze wijn een "Blockbuster" terwijl ik deze wijn heb ervaren als mager en ijl.( afkomstig van jonge stammen?) Deze wijn mist op dit ogenblik body en is te arm aan bestandelen.
Ook het zo gezegde sterke alcoholgehalte (14%) wat voor een Chianti nu niet zo overdreven is stoorde me niet.
(03-10-2013 02:07 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Heeft er iemand de commentaar gehoord en gezien op TV van De Gucht.
Op maandagavond zijn de Toscaanse wijnen van De Gucht officieel voorgesteld. "Het Journaal" liet de wijn ook blind proeven.
http://www.deredactie.be/cm/vrtnieuws/vi...st=7.39637
Toen dat ik uit zijn mond hoorde dat de Chianti Classico 2010 "La Macinaia" voor hem een wijn was waar hij verlies op deed moest ik wel even lachen.( zal hij ook wellicht zo aangeven in zijn belastingen in Italië en /of België)
Kent er iemand de gast die de wijn ( blind) proefde?
Ik ben het niet eens met zijn uitspraken. Hij noemde deze wijn een "Blockbuster" terwijl ik deze wijn heb ervaren als mager en ijl.( afkomstig van jonge stammen?) Deze wijn mist op dit ogenblik body en is te arm aan bestandelen.
Ook het zo gezegde sterke alcoholgehalte (14%) wat voor een Chianti nu niet zo overdreven is stoorde me niet.
Ik zag het ook, what a joke !
La Macinaia 2013, Chianti Classico
Recent gekocht. Altijd wel beetje risico zo een oudere wijn die nu nog te koop is, vind ik.
En direct na openen leek mijn vrees bewaarheid te worden : puur tertiair, rozijntjes, kazig. In de mond iets minder geëvolueerd, maar dan heel veel chocolade, en nog bonkige tannines.
Nu een tweetal uur verder, en volledig andere wijn (het is toch soms zò onvoorspelbaar…). Nog altijd wat herfstig, maar toch ook rijpe kersen, wat munt en zelfs wat rood fruit.
In de mond zit dit vrij hoog in de zuren, de tannines zijn rijp en passeren goed. Wat oud hout. Zou misschien iets meer body mogen hebben, maar slecht vind ik deze wijn niet, zoals hij zich nu toont.