Regis is broer van ( of familie, sla me dood) Rene Bouvier (zie hier
http://www.vinejo.freebb.be/thread-1545....ht=Bouvier )
Hier geen wit maar rood, ook in Marsannay.
Marsannay Les Longeroies VV 2008
Zachte neus (veel zachter dan de net geopende Nadal 2007) met wat putje, kruidnagel en peper, grafiet en zoethout. Ook in de mond zacht maar met mooie spanning, geen blockbuster maar subtiel evenwicht, kruidige afdronk. Mooie Bourgogne die de finesse van de pinot noir in al zijn eenvoud weergeeft.
Ruim 88.
Ik dronk de afgelopen weken drie cuvees 2014 van Regis Bouvier.
De Bourgogne Montre Cul (genoemd naar de helling waarbij het voor de mannelijke plukkers soms leuk naar boven kijken was - google maar even ;-) ) was basic, rood fruit en wat kruidige toetsen, mondgevoel heel fris en zuiver, niet echt zacht maar toch heel smakelijk. Knappe instapbourgogne aan 12 euro winkelprijs.
De Longeroies, perceel dat op weg is naar premier cru, is meer van hetzelfde met extra aroma s en materie. Heel evenwichtig en verfrissend, het lijkt wel een Des Tours met meer zuurtjes en minder alcohol.
De Clos du Roy, nog zo n toekomstige PC, vertoonde houttoetsen in de neus, redelijk modern, ook zacht rood fruit en aardse toetsen. In de mond zacht en behoorlijk complex, niet superlang maar wel heel mooi, soepel gestructureerd. Aan 19 euro winkelprijs een aanvaardbare PQ...voor een Bourgogne.
(09-06-2013 01:25 PM)vinejo schreef: [ -> ]Regis is broer van ( of familie, sla me dood) Rene Bouvier (zie hier http://www.vinejo.freebb.be/thread-1545....ht=Bouvier )
Hier geen wit maar rood, ook in Marsannay.
Marsannay Les Longeroies VV 2008
Zachte neus (veel zachter dan de net geopende Nadal 2007) met wat putje, kruidnagel en peper, grafiet en zoethout. Ook in de mond zacht maar met mooie spanning, geen blockbuster maar subtiel evenwicht, kruidige afdronk. Mooie Bourgogne die de finesse van de pinot noir in al zijn eenvoud weergeeft.
Ruim 88.
Gisterenavond de 2014 geschonken.
TN hierboven is echt vergelijkbaar.
Was de laatste fles van 6 en ondanks stevige concurrentie de enige die tot de bodem leeg was.
Waar kan je deze wijnen kopen?
(28-06-2019 08:24 PM)Hugel schreef: [ -> ]Waar kan je deze wijnen kopen?
Bij Goordens, en aan zeer mooie prijzen!
(28-06-2019 11:07 AM)vinejo schreef: [ -> ] (09-06-2013 01:25 PM)vinejo schreef: [ -> ]Regis is broer van ( of familie, sla me dood) Rene Bouvier (zie hier http://www.vinejo.freebb.be/thread-1545....ht=Bouvier )
Hier geen wit maar rood, ook in Marsannay.
Marsannay Les Longeroies VV 2008
Zachte neus (veel zachter dan de net geopende Nadal 2007) met wat putje, kruidnagel en peper, grafiet en zoethout. Ook in de mond zacht maar met mooie spanning, geen blockbuster maar subtiel evenwicht, kruidige afdronk. Mooie Bourgogne die de finesse van de pinot noir in al zijn eenvoud weergeeft.
Ruim 88.
Gisterenavond de 2014 geschonken.
TN hierboven is echt vergelijkbaar.
Was de laatste fles van 6 en ondanks stevige concurrentie de enige die tot de bodem leeg was.
Een wijn met karakter. Bewaarpotentieel ook! Gaf zich initieel niet direct, maar kwam er dan door. De structuur deed mij aan Gevrey denken. Waardoor we moesten denken aan wat Wvd zei over het terroir van Marsannay. Mooi!
De recente berichten over Bourgogne 2014 maakten me curieus.
Altijd leuk om een fles niet zómaar te openen, maar om iets aan te tonen, te checken of na te gaan. Checken en nagaan lijken me nochtans synoniemen, Jo, waarom schrijf je dat dan? Ja k weet nie, k wou wat intellectueler overkomen. Hopelijk is dit gelukt, vele intellectuelen hebben een meervoudige persoonlijkheid en zijn zo slim dat ze enkel nog tegen zichzelf spreken.
OMG, denkt de gemiddelde lezer nu, ik had hier een bespreking verwacht van een Bourgogne 2014 en ik krijg deze onzin te verwerken.
Gelijk heeft de lezer, dus hier komt de bespreking.
Enfin, de fles is pas open, dus t zal wat later zijn.
Ik kan wel al verklappen dat het de Clos du Roy is.Een village die in de wachtrij staat om premier cru te worden. Ideaal dus, gezien de commentaren hier, waar men stelde dat de Villages op dronk zijn en de Premiers nog wat tijd nodig hebben. Zoals onze Alexander dus.
Onmiddellijk na openen ruikt de wijn naar curry.
Vreemd, maar ik meen me te herinneren dat dit nog al eens voorviel.
Ik eindig met deze cliffhanger.
- Spannend hé, Frederik?
- Jazeker, hoe zou de wijn zich tonen?
- Geen idee, maar die curry is toch een vreemde start hé?
- Zeker Frederik. We zullen moeten afwachten hé.
- Ok, zullen we doen.
(23-03-2021 08:23 PM)vinejo schreef: [ -> ]De recente berichten over Bourgogne 2014 maakten me curieus.
Altijd leuk om een fles niet zómaar te openen, maar om iets aan te tonen, te checken of na te gaan. Checken en nagaan lijken me nochtans synoniemen, Jo, waarom schrijf je dat dan? Ja k weet nie, k wou wat intellectueler overkomen. Hopelijk is dit gelukt, vele intellectuelen hebben een meervoudige persoonlijkheid en zijn zo slim dat ze enkel nog tegen zichzelf spreken.
OMG, denkt de gemiddelde lezer nu, ik had hier een bespreking verwacht van een Bourgogne 2014 en ik krijg deze onzin te verwerken.
Gelijk heeft de lezer, dus hier komt de bespreking.
Enfin, de fles is pas open, dus t zal wat later zijn.
Ik kan wel al verklappen dat het de Clos du Roy is.Een village die in de wachtrij staat om premier cru te worden. Ideaal dus, gezien de commentaren hier, waar men stelde dat de Villages op dronk zijn en de Premiers nog wat tijd nodig hebben. Zoals onze Alexander dus.
Onmiddellijk na openen ruikt de wijn naar curry.
Vreemd, maar ik meen me te herinneren dat dit nog al eens voorviel.
Ik eindig met deze cliffhanger.
De spanning is om te snijden...
(23-03-2021 08:46 PM)Fre schreef: [ -> ]- Spannend hé, Frederik?
- Jazeker, hoe zou de wijn zich tonen?
- Geen idee, maar die curry is toch een vreemde start hé?
- Zeker Frederik. We zullen moeten afwachten hé.
- Ok, zullen we doen.
Ik kan al verklappen dat de fles half leeg is en ik er mijn eten voor heb laten staan.
(23-03-2021 09:06 PM)vinejo schreef: [ -> ] (23-03-2021 08:46 PM)Fre schreef: [ -> ]- Spannend hé, Frederik?
- Jazeker, hoe zou de wijn zich tonen?
- Geen idee, maar die curry is toch een vreemde start hé?
- Zeker Frederik. We zullen moeten afwachten hé.
- Ok, zullen we doen.
Ik kan al verklappen dat de fles half leeg is en ik er mijn eten voor heb laten staan.
Eten laten staan? Toch niet voor een wijntje uit een tweederangs appellatie als Marsa nee zeker...
Hier dan de TN van de Clos du Roy, Marsannay 2014
Curry maakte na een paar minuten plaats voor grafiet, rood en zwart fruit, laurier. Na opschudden heb ik het typische Bourgondisch putje, laat het ons aards/animaal noemen. Afgelijnd in de mond, mooie ruggengraat met fijne zuurtjes die de wijn tintelend fris maken. Knap lang, met behoorlijk wat sap. Héel licht bitterje op t eind, bijna verwaarloosbaar. Potloodpunt in de droge afdronk. Deze wijn is gewoonweg perfect vandaag, dit word echt niet meer beter. Een stapje hoger dan de Dureuil Janthial Rully 2016 die ik zondag opende. Fijner vooral.
Ik weet dus wat me te doen staat deze zomer in het rijk der Vrijheid. Genieten van al mijn 2014s Bourgogne. Een stuk of 10 vermoed ik.
Dju, da s weinig.
(24-03-2021 02:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hier dan de TN van de Clos du Roy, Marsannay 2014
Curry maakte na een paar minuten plaats voor grafiet, rood en zwart fruit, laurier. Na opschudden heb ik het typische Bourgondisch putje, laat het ons aards/animaal noemen. Afgelijnd in de mond, mooie ruggengraat met fijne zuurtjes die de wijn tintelend fris maken. Knap lang, met behoorlijk wat sap. Héel licht bitterje op t eind, bijna verwaarloosbaar. Potloodpunt in de droge afdronk. Deze wijn is gewoonweg perfect vandaag, dit word echt niet meer beter. Een stapje hoger dan de Dureuil Janthial Rully 2016 die ik zondag opende. Fijner vooral.
Ik weet dus wat me te doen staat deze zomer in het rijk der Vrijheid. Genieten van al mijn 2014s Bourgogne. Een stuk of 10 vermoed ik.
Dju, da s weinig.
Klinkt als de juiste wijn op het juiste moment. Jaloersmakend plaatje! Mooie kleur ook zo te zien. Top
(24-03-2021 02:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hier dan de TN van de Clos du Roy, Marsannay 2014
Curry maakte na een paar minuten plaats voor grafiet, rood en zwart fruit, laurier. Na opschudden heb ik het typische Bourgondisch putje, laat het ons aards/animaal noemen. Afgelijnd in de mond, mooie ruggengraat met fijne zuurtjes die de wijn tintelend fris maken. Knap lang, met behoorlijk wat sap. Héel licht bitterje op t eind, bijna verwaarloosbaar. Potloodpunt in de droge afdronk. Deze wijn is gewoonweg perfect vandaag, dit word echt niet meer beter. Een stapje hoger dan de Dureuil Janthial Rully 2016 die ik zondag opende. Fijner vooral.
Ik weet dus wat me te doen staat deze zomer in het rijk der Vrijheid. Genieten van al mijn 2014s Bourgogne. Een stuk of 10 vermoed ik.
Dju, da s weinig.
Ik begrijp volledig wat je bedoelt met de D-J Rully 2016. Goed maar was destijds iets ‘meer sexy’. 2016 zit in een mindere fase, lijkt me.
2014 is in een betere fase. De Parigot was daar een mooi voorbeeld van. De villages moeten wel stilaan gedronken worden. Zeker in de mindere appellaties.
En als ze in De Pinte door hun voorraad zitten, dan kunnen ze in Deinze terecht. Nog 99 flessen blijkbaar
(27-03-2021 07:50 PM)Fre schreef: [ -> ] (24-03-2021 02:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hier dan de TN van de Clos du Roy, Marsannay 2014
Curry maakte na een paar minuten plaats voor grafiet, rood en zwart fruit, laurier. Na opschudden heb ik het typische Bourgondisch putje, laat het ons aards/animaal noemen. Afgelijnd in de mond, mooie ruggengraat met fijne zuurtjes die de wijn tintelend fris maken. Knap lang, met behoorlijk wat sap. Héel licht bitterje op t eind, bijna verwaarloosbaar. Potloodpunt in de droge afdronk. Deze wijn is gewoonweg perfect vandaag, dit word echt niet meer beter. Een stapje hoger dan de Dureuil Janthial Rully 2016 die ik zondag opende. Fijner vooral.
Ik weet dus wat me te doen staat deze zomer in het rijk der Vrijheid. Genieten van al mijn 2014s Bourgogne. Een stuk of 10 vermoed ik.
Dju, da s weinig.
Ik begrijp volledig wat je bedoelt met de D-J Rully 2016. Goed maar was destijds iets ‘meer sexy’. 2016 zit in een mindere fase, lijkt me.
2014 is in een betere fase. De Parigot was daar een mooi voorbeeld van. De villages moeten wel stilaan gedronken worden. Zeker in de mindere appellaties.
En als ze in De Pinte door hun voorraad zitten, dan kunnen ze in Deinze terecht. Nog 99 flessen blijkbaar
Olé
(24-03-2021 02:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hier dan de TN van de Clos du Roy, Marsannay 2014
Curry maakte na een paar minuten plaats voor grafiet, rood en zwart fruit, laurier. Na opschudden heb ik het typische Bourgondisch putje, laat het ons aards/animaal noemen. Afgelijnd in de mond, mooie ruggengraat met fijne zuurtjes die de wijn tintelend fris maken. Knap lang, met behoorlijk wat sap. Héel licht bitterje op t eind, bijna verwaarloosbaar. Potloodpunt in de droge afdronk. Deze wijn is gewoonweg perfect vandaag, dit word echt niet meer beter. Een stapje hoger dan de Dureuil Janthial Rully 2016 die ik zondag opende. Fijner vooral.
Ik weet dus wat me te doen staat deze zomer in het rijk der Vrijheid. Genieten van al mijn 2014s Bourgogne. Een stuk of 10 vermoed ik.
Dju, da s weinig.
Gisteren de 2016 in het glas gekregen, ik ben verwonderd over (veelal m’n eigen) commentaren hier- ik dacht dat deze wijnmaker geconcentreerdere wijnen maakt. Niet dus. Gisteren dacht ik zelf eerder aan een (biodynamische/natuurlijke) Morgon genre Chamonard/Chemarin.
Maar het bleek een bijzonder mooie, lichtvoetige pinot noir.
Aan de prijs van de 2014 (20 euro) a steal, aan de huidige prijs (40 euro) eh…diefstal.
(17-10-2022 08:52 AM)vinejo schreef: [ -> ] (24-03-2021 02:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hier dan de TN van de Clos du Roy, Marsannay 2014
Curry maakte na een paar minuten plaats voor grafiet, rood en zwart fruit, laurier. Na opschudden heb ik het typische Bourgondisch putje, laat het ons aards/animaal noemen. Afgelijnd in de mond, mooie ruggengraat met fijne zuurtjes die de wijn tintelend fris maken. Knap lang, met behoorlijk wat sap. Héel licht bitterje op t eind, bijna verwaarloosbaar. Potloodpunt in de droge afdronk. Deze wijn is gewoonweg perfect vandaag, dit word echt niet meer beter. Een stapje hoger dan de Dureuil Janthial Rully 2016 die ik zondag opende. Fijner vooral.
Ik weet dus wat me te doen staat deze zomer in het rijk der Vrijheid. Genieten van al mijn 2014s Bourgogne. Een stuk of 10 vermoed ik.
Dju, da s weinig.
Gisteren de 2016 in het glas gekregen, ik ben verwonderd over (veelal m’n eigen) commentaren hier- ik dacht dat deze wijnmaker geconcentreerdere wijnen maakt. Niet dus. Gisteren dacht ik zelf eerder aan een (biodynamische/natuurlijke) Morgon genre Chamonard/Chemarin.
Maar het bleek een bijzonder mooie, lichtvoetige pinot noir.
Aan de prijs van de 2014 (20 euro) a steal, aan de huidige prijs (40 euro) eh…diefstal.
Da's wel een straffe uitspraak vind ik. Vergeet niet dat Clos du Roy een topwijngaard is, een (bijna) premier cru. Ik ben erg blij als ik nu een Villages-wijn uit de Côte de Nuits kan vinden die aan € 40 kan verkocht worden, die vind je niet zoveel meer, enfin, toch niet van een fatsoenlijk domein. En een premier cru uit Gevrey, Chambolle of Vosne vinden onder de € 100 wordt zeker een quasi onmogelijke opdracht.
De Clos du Roy / Ez Chezots / Longeroies 2020 van Fournier gaan bij ons nu ook aan €40, maar we hebben ook nog steeds enkele flessen 2012, 2013 en 2014 aan minder.
(17-10-2022 10:28 AM)wvd schreef: [ -> ] (17-10-2022 08:52 AM)vinejo schreef: [ -> ] (24-03-2021 02:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Hier dan de TN van de Clos du Roy, Marsannay 2014
Curry maakte na een paar minuten plaats voor grafiet, rood en zwart fruit, laurier. Na opschudden heb ik het typische Bourgondisch putje, laat het ons aards/animaal noemen. Afgelijnd in de mond, mooie ruggengraat met fijne zuurtjes die de wijn tintelend fris maken. Knap lang, met behoorlijk wat sap. Héel licht bitterje op t eind, bijna verwaarloosbaar. Potloodpunt in de droge afdronk. Deze wijn is gewoonweg perfect vandaag, dit word echt niet meer beter. Een stapje hoger dan de Dureuil Janthial Rully 2016 die ik zondag opende. Fijner vooral.
Ik weet dus wat me te doen staat deze zomer in het rijk der Vrijheid. Genieten van al mijn 2014s Bourgogne. Een stuk of 10 vermoed ik.
Dju, da s weinig.
Gisteren de 2016 in het glas gekregen, ik ben verwonderd over (veelal m’n eigen) commentaren hier- ik dacht dat deze wijnmaker geconcentreerdere wijnen maakt. Niet dus. Gisteren dacht ik zelf eerder aan een (biodynamische/natuurlijke) Morgon genre Chamonard/Chemarin.
Maar het bleek een bijzonder mooie, lichtvoetige pinot noir.
Aan de prijs van de 2014 (20 euro) a steal, aan de huidige prijs (40 euro) eh…diefstal.
Da's wel een straffe uitspraak vind ik. Vergeet niet dat Clos du Roy een topwijngaard is, een (bijna) premier cru. Ik ben erg blij als ik nu een Villages-wijn uit de Côte de Nuits kan vinden die aan € 40 kan verkocht worden, die vind je niet zoveel meer, enfin, toch niet van een fatsoenlijk domein. En een premier cru uit Gevrey, Chambolle of Vosne vinden onder de € 100 wordt zeker een quasi onmogelijke opdracht.
De Clos du Roy / Ez Chezots / Longeroies 2020 van Fournier gaan bij ons nu ook aan €40, maar we hebben ook nog steeds enkele flessen 2012, 2013 en 2014 aan minder.
t Was een jeux de mots hé.
(17-10-2022 04:26 PM)vinejo schreef: [ -> ]t Was een jeux de mots hé.
Had ik helemaal niet door..
maar ik kon het niet laten...