Het is al een tijdje een hype: gin is een modegril geworden. Een van de bijwerkingen van zo'n hype is dat andere, minder sexy dranken verwaarloosd worden. Elk hip restaurant en elke bar biedt nu verschillende soorten gin (en whisky natuurlijk) aan maar als je vraagt welke cognacs men heeft, dan is het antwoord zeer kort. Pijnlijk en kortzichtig
!
Maar ik drink graag 's een gin-tonic. Wie heeft iets over gin te vertellen? Venne? Shoot.
Ik ben al jaren een gin-drinker. Zit er trouwens nu eentje te drinken. Mijn alledaagse is de Bombay sapphire, drink ook graag nen Hendriks (met komkommer, vond ik behoorlijk weird de eerste keer maar past echt wel bij deze gin) en mijne favourite is de Tanqueray 10 (heeft een zeer frisse smaak). De filliers 28 heb ik hier ook staan maar hier kan je al rapper denken dat het een genever is
. Tonic is ook belangrijk maar daar ben ik minder van op de hoogte, ik koop gewoon wat er beschikbaar is
(16-06-2013 07:47 PM)koen schreef: [ -> ]Ik ben al jaren een gin-drinker. Zit er trouwens nu eentje te drinken. Mijn alledaagse is de Bombay sapphire, drink ook graag nen Hendriks (met komkommer, vond ik behoorlijk weird de eerste keer maar past echt wel bij deze gin) en mijne favourite is de Tanqueray 10 (heeft een zeer frisse smaak). De filliers 28 heb ik hier ook staan maar hier kan je al rapper denken dat het een genever is . Tonic is ook belangrijk maar daar ben ik minder van op de hoogte, ik koop gewoon wat er beschikbaar is
Wow...
Ik ben de laatste 2 maanden ook serieus verknocht aan de Gin
maar zover ben ik nog nie geweest precies
De Basic Dry gin van Colruyt is nie te zuipen,
de Gordon is ok,
de Bombay Original is best voor Gin-tonic, mijns insziens
en de Bombay Sapphire heb ik liefst voor een Gin Fizz.
De andere gins nog niet geprobeerd.
Maar wat niet is, ZAL nog komen
Gordon's heb ik ook liggen, doe ik bij de rooie martini
hoeft niet altijd tonic te zijn
Hoe wordt gin eigenlijk gemaakt?
Zoals jenever dacht ik, graanalcohol gedistilleerd met jeneverbessen en een "geheime" kruidenmix
(16-06-2013 10:26 PM)koen schreef: [ -> ]Zoals jenever dacht ik, graanalcohol gedistilleerd met jeneverbessen en een "geheime" kruidenmix
Hmm... Zie niet in waarom ik daaraan mijn lever zou verspillen... ;-)
Gin is op korte tijd toch een enorm gediversifieerd product geworden, omdat men ontdekt heeft dat men met de kruidenmix kan spelen en zelfs fruit kan toevoegen. B.v.: Monkey 47 (Duitse Gin met kruiden uit het Zwarte Woud), G Vine (op basis van druivenalcohol en druivenbloesem), Gin Mare (mediterraanse kruiden), Geranium, ....
Deze gins blijven toch relatief goedkoop in vergelijking met andere alcoholsoorten.
Qua tonic is er ook heel wat subtiel verschil in de smaken. Ik vind the Fevertree wel best aardig (zowel de klassieke, als de mediterraanse). Indi tonic (Spaans) is ook heel goed. Premium tonic is redelijk prijzig, maar maakt wel degelijk een groot verschil met gewone tonic.
Drink zowel de klassieke Schweppes als Indi en heel af en toe Fevertree. Hangt een beetje van 't moment af en welke gin (en vooral wat er nog in de berging staat
)
Mijne basis is Sapphir en Schweppes. Als 't wat sjieker mag zijn nen Tanqueray 10 met Indi.
biercee met een schijfje sinaas. Belgische gin!
In Pure-C de grote verscheidenheid aan gin leren kennen. Grote diversiteit en je kan veel toevoegen aan de GT om zijn smaak te versterken.
enkele favorieten
sip smith, deaths door, gin mare
(17-06-2013 10:53 AM)nicksn schreef: [ -> ]biercee met een schijfje sinaas. Belgische gin!
In Pure-C de grote verscheidenheid aan gin leren kennen. Grote diversiteit en je kan veel toevoegen aan de GT om zijn smaak te versterken.
enkele favorieten
sip smith, deaths door, gin mare
Verd
ik begin wreed curieus te worden, gaan we daar nu ook mee beginnen.. en mijn budget is al zo klein...
Kreeg toevallig een mail van Thienpont over gin ( t is alsof ze t forum lezen ;-) )
http://www.thienpontwine.com/blog/?p=350
Zou dat iets zijn? Leuk flesje
(17-06-2013 05:48 PM)vinejo schreef: [ -> ] (17-06-2013 10:53 AM)nicksn schreef: [ -> ]biercee met een schijfje sinaas. Belgische gin!
In Pure-C de grote verscheidenheid aan gin leren kennen. Grote diversiteit en je kan veel toevoegen aan de GT om zijn smaak te versterken.
enkele favorieten
sip smith, deaths door, gin mare
Verd ik begin wreed curieus te worden, gaan we daar nu ook mee beginnen.. en mijn budget is al zo klein...
Kreeg toevallig een mail van Thienpont over gin ( t is alsof ze t forum lezen ;-) )
http://www.thienpontwine.com/blog/?p=350
Zou dat iets zijn? Leuk flesje
Overal waar je komt is het dezer dagen G&T. Dit weekend Hendrick's met enkele schijfjes komkommer gedronken: lekker!
(18-06-2013 08:57 AM)Bram80 schreef: [ -> ]Overal waar je komt is het dezer dagen G&T. Dit weekend Hendrick's met enkele schijfjes komkommer gedronken: lekker!
Komkommer, mijn favoriete groente
@shiraz:
denk dat ik eerst maar eens tracht te proeven hier of daar... ;-)
(18-06-2013 09:04 AM)vinejo schreef: [ -> ] (18-06-2013 08:57 AM)Bram80 schreef: [ -> ]Overal waar je komt is het dezer dagen G&T. Dit weekend Hendrick's met enkele schijfjes komkommer gedronken: lekker!
Komkommer, mijn favoriete groente
@shiraz:
denk dat ik eerst maar eens tracht te proeven hier of daar... ;-)
Moet niet moeilijk zijn, tegenwoordig de ene gindegustatie na de andere ... vraag me af hoe dat gaat, zie me moeilijk G&T in mijn mond walsen en uitspuwen.
voor de liefhebbers, alle vermelde prijzen zijn zonder BTW (21%)
(18-06-2013 09:04 AM)vinejo schreef: [ -> ]Komkommer, mijn favoriete groente
Zeer lekkere combinatie, zeker op zwoele dagen als vandaag.
Gin.... jaja , goe spul eh! Een jaar of 20 geleden eens goed mottig geweest van Gin Gini in de buurt van Perpignan... maar ben er toch van blijven genieten, vd Gin toch, tot vandaag:-)
Voor mij is het de Juniper die het doet en dan de juiste kruidenmix en aantal distilled.
Je hebt fruitige citrus , droge, kruidige,... en wel stevig alco Gins.
De Mombasa is en blijft mijn favoriet samen met Fentimans . Maar wissel wel eens af met Thomas Henry of mijn favoriete tonic 1742. Fever Tree mediteraneo en Q-Tonic en Indi zijn ook goed. het leuke is om combinaties uit te proberen en te blijven zoeken naar perfecte match. De ene tonic kan geweldig zijn in Gin A maar echt niet lekker zijn in Gin B. En dan limoen of komkommer of citrus schillen van appelsien citroen , wat druppels celery ,...
Je moet wat Gins proberen van over de wereld en zoeken welke jouw smaak is.
Momenteel de Junipero van San Fransisco met Thomas Henry Elderflower int glas.
Verdere aanraders : Botanist / Geranium / Monkey 47 / Ish / Hendrick's / Citadelle/ Bulldog / The Duke en laatste ontdekking Gin Sea -> top in P/Q.
Bij Thienpont is het de Spring Gin , Belgische gin , is van dien cocktailman van Njam en is lekker maar niet goedkoop.
Beetje freaky rage momenteel , ze gooien je dood met G&T. De ene al wat beter gemaakt dan de andere..... maar zo drink je ook eens iets anders als Gordons en Bombay :-)
(19-06-2013 09:42 PM)Venne schreef: [ -> ]Gin.... jaja , goe spul eh! Een jaar of 20 geleden eens goed mottig geweest van Gin Gini in de buurt van Perpignan... maar ben er toch van blijven genieten, vd Gin toch, tot vandaag:-)
Voor mij is het de Juniper die het doet en dan de juiste kruidenmix en aantal distilled.
Je hebt fruitige citrus , droge, kruidige,... en wel stevig alco Gins.
De Mombasa is en blijft mijn favoriet samen met Fentimans . Maar wissel wel eens af met Thomas Henry of mijn favoriete tonic 1742. Fever Tree mediteraneo en Q-Tonic en Indi zijn ook goed. het leuke is om combinaties uit te proberen en te blijven zoeken naar perfecte match. De ene tonic kan geweldig zijn in Gin A maar echt niet lekker zijn in Gin B. En dan limoen of komkommer of citrus schillen van appelsien citroen , wat druppels celery ,...
Je moet wat Gins proberen van over de wereld en zoeken welke jouw smaak is.
Momenteel de Junipero van San Fransisco met Thomas Henry Elderflower int glas.
Verdere aanraders : Botanist / Geranium / Monkey 47 / Ish / Hendrick's / Citadelle/ Bulldog / The Duke en laatste ontdekking Gin Sea -> top in P/Q.
Bij Thienpont is het de Spring Gin , Belgische gin , is van dien cocktailman van Njam en is lekker maar niet goedkoop.
Beetje freaky rage momenteel , ze gooien je dood met G&T. De ene al wat beter gemaakt dan de andere..... maar zo drink je ook eens iets anders als Gordons en Bombay :-)
Verdorie, ik ben deze topic al gans de tijd aan het volgen en ik krijg echt goesting, zoveel goesting...merci hé Mt ;-)
Ik moet/wom dit echt eens leren kennen...
Venne, gestoffeerde input hier, ik plak dit ergens !
Ik kan wel voor een proefpakketje zorgen :-)
(19-06-2013 10:17 PM)Venne schreef: [ -> ]Ik kan wel voor een proefpakketje zorgen :-)
(19-06-2013 10:46 PM)Mt schreef: [ -> ] (19-06-2013 10:17 PM)Venne schreef: [ -> ]Ik kan wel voor een proefpakketje zorgen :-)
Als dat maar goed afloopt !
Hé, ik reken er op hè, eens en ergens in de diepe bossen !
monkey 47, mombassa, geranium, di mare, die gin met budha fingers, hendricks beu gedronken, london nr1, bierce is top, filliers ok, old raj fantastisch voor cocktails etc etc de mobile liquor store en ispc hebben een mooi gamma.... ik drink al jaren niks anders meer als aperitief op restaurant maar ik haat het als ze er vanalles beginnen bijkappen.
(30-07-2013 03:16 PM)jazzper schreef: [ -> ]monkey 47, mombassa, geranium, di mare, die gin met budha fingers, hendricks beu gedronken, london nr1, bierce is top, filliers ok, old raj fantastisch voor cocktails etc etc de mobile liquor store en ispc hebben een mooi gamma.... ik drink al jaren niks anders meer als aperitief op restaurant maar ik haat het als ze er vanalles beginnen bijkappen.
Een echte plaag tegenwoordig, hier op vakantie de 209 eerst met peper en Chilitjes gedronken en wat verder serveren ze hem met een soort rode bessen ... Less is more
en vooral niet teveel ijsblokskes please
de beste ijsblokken maak je gewoon zelf en liefst zo groot mogelijk: voor mij de perfecte gin tonic: een groot bourgogne glas met één gigantisch iijsblock (een halve baksteen :-) en dan gin tonic... zo kan je makkelijk 45min tot een uur genieten van je gt voor het ijs echt smelt en smaak afgeeft :-)
45min of 4,5 min ? Schrijffout veronderstel ik jazzper?:-)
Tip, proef hem telkens ook even puur, zo proef je snel de verschillen tss de gin's
(02-08-2013 03:47 PM)Venne schreef: [ -> ]45min of 4,5 min ? Schrijffout veronderstel ik jazzper?:-)
Tip, proef hem telkens ook even puur, zo proef je snel de verschillen tss de gin's
45 min hé... ik proef meestal puur maar verkies toch een goede tonic erbij
Yes, dan ist op zijn best, 1742 is hemels in de meeste gin's