25-06-2013, 02:32 PM
Philippe en Vincent Jaboulet
Toen het vermaarde domein Paul Jaboulet Ainé in 2006 werd overgenomen door de Zwitserse familie Frey,besliste Philippe Jaboulet , die tot dan 30 jaar op het domein had gewerkt, om samen met zijn zoon Vincent zelf wijn te maken. Het nieuwe domein ligt op een 3 tal km ten zuiden van Tain l’Hermitage. Ze hadden de unieke kans om een gedeelte van de wijngaarden van het oude domein in eigen bezit te houden . Zo wordt hun Crozes Hermitage Nouvelère gemaakt met druiven afkomstig van de beroemde Thalabert wijngaarden. De syrah wijnstokken zijn 65 jaar oud en hebben een rendement van 30hl/ha,de wijn rijpt in nieuwe eiken vaten. Het resultaat is een volle, weelderige en geconcentreerde wijn die prachtig in balans is.
De witte Crozes Hermitage wordt voor 100% gemaak van de marsanne druif.
Hun rode Hermitage wordt gemaakt van zeer oude syrah afkomstig van de beroemde La Chapelle hellingen. Deze rijke, geconcentreerde en zeer complexe wijn kan gemakkelijk 20 tot 25 jaar ouderen. Dit is een Hermitage op zijn best.
De witte Hermitage wordt voor 100% gemaakt van de roussanne druif.
Hun Cornas wordt gemaakt met druiven uit de oude Jaboulet Ainé wijngaarden gericht op het zuid, zuid oosten met een granieten ondergrond. Cornas wordt vaak omschreven als een kruising tussen de Hermitage en de Côte-Rôtie. Ook hier weer een wijn die het gemakkelijk 20 jaar of meer kan uitzingen
Ik heb de Crozes Hermitage Nouvelère 2007 magnum , de 2009 en de cornas 2007
Crozes Hermitage Nouvelère 2007 :
In de neus zoethout, zwarte kersen, leer
In de mond een minerale wijn met toetsen van zwart fruit, terug wat zoethout, kruiden en lichte aardse tonen.
Deze wijnen zijn te koop op de wijnbeurs vignerons indépendants te Rijsel, de prijs van de Crozes Hermitage Nouvelère ligt rond de 17€ (75cl) (ze hebben ook nog een goedkopere versie) de Cornas en de Hermitage ligt rond de 32€
Bij mijn weten is er nog geen invoerder in Belgie
Wine Spectator /13 septembre 2012
Hermitage Rouge 2009 93/100 : “Very invinting, with crushed plum and warm boysenberry confiture flavors, backed by hoisin sauce, mesquite and maduro tobacco notes. Very plush, but with a racy edge lurking through the finish, where a toasted spice note chimes in. Best from 2013 through 2023?
Hermitage Blanc 2010 93/100 : “This is gorgeous, with a rich, creamy, envelopping mouthfeel that lets creamed peach, apricot, nectarine and Cavaillon melon fruit flavors meld seamlessly and then glide through a long floral and heather honey-filled finish. Drink now through 2020?
Le Cornas 2009 par Robert Parker 92/100: “The 2009 Cornas offers beautiful notes of blueberries, blackberries, burning embers, charcoal and subtle smoke. It is a rich medium to full bodied, pure, impressively endowed effort that should drink well for a decade or more.
http://www.jaboulet-philippe-vincent.fr/
Toen het vermaarde domein Paul Jaboulet Ainé in 2006 werd overgenomen door de Zwitserse familie Frey,besliste Philippe Jaboulet , die tot dan 30 jaar op het domein had gewerkt, om samen met zijn zoon Vincent zelf wijn te maken. Het nieuwe domein ligt op een 3 tal km ten zuiden van Tain l’Hermitage. Ze hadden de unieke kans om een gedeelte van de wijngaarden van het oude domein in eigen bezit te houden . Zo wordt hun Crozes Hermitage Nouvelère gemaakt met druiven afkomstig van de beroemde Thalabert wijngaarden. De syrah wijnstokken zijn 65 jaar oud en hebben een rendement van 30hl/ha,de wijn rijpt in nieuwe eiken vaten. Het resultaat is een volle, weelderige en geconcentreerde wijn die prachtig in balans is.
De witte Crozes Hermitage wordt voor 100% gemaak van de marsanne druif.
Hun rode Hermitage wordt gemaakt van zeer oude syrah afkomstig van de beroemde La Chapelle hellingen. Deze rijke, geconcentreerde en zeer complexe wijn kan gemakkelijk 20 tot 25 jaar ouderen. Dit is een Hermitage op zijn best.
De witte Hermitage wordt voor 100% gemaakt van de roussanne druif.
Hun Cornas wordt gemaakt met druiven uit de oude Jaboulet Ainé wijngaarden gericht op het zuid, zuid oosten met een granieten ondergrond. Cornas wordt vaak omschreven als een kruising tussen de Hermitage en de Côte-Rôtie. Ook hier weer een wijn die het gemakkelijk 20 jaar of meer kan uitzingen
Ik heb de Crozes Hermitage Nouvelère 2007 magnum , de 2009 en de cornas 2007
Crozes Hermitage Nouvelère 2007 :
In de neus zoethout, zwarte kersen, leer
In de mond een minerale wijn met toetsen van zwart fruit, terug wat zoethout, kruiden en lichte aardse tonen.
Deze wijnen zijn te koop op de wijnbeurs vignerons indépendants te Rijsel, de prijs van de Crozes Hermitage Nouvelère ligt rond de 17€ (75cl) (ze hebben ook nog een goedkopere versie) de Cornas en de Hermitage ligt rond de 32€
Bij mijn weten is er nog geen invoerder in Belgie
Wine Spectator /13 septembre 2012
Hermitage Rouge 2009 93/100 : “Very invinting, with crushed plum and warm boysenberry confiture flavors, backed by hoisin sauce, mesquite and maduro tobacco notes. Very plush, but with a racy edge lurking through the finish, where a toasted spice note chimes in. Best from 2013 through 2023?
Hermitage Blanc 2010 93/100 : “This is gorgeous, with a rich, creamy, envelopping mouthfeel that lets creamed peach, apricot, nectarine and Cavaillon melon fruit flavors meld seamlessly and then glide through a long floral and heather honey-filled finish. Drink now through 2020?
Le Cornas 2009 par Robert Parker 92/100: “The 2009 Cornas offers beautiful notes of blueberries, blackberries, burning embers, charcoal and subtle smoke. It is a rich medium to full bodied, pure, impressively endowed effort that should drink well for a decade or more.
http://www.jaboulet-philippe-vincent.fr/