Ik had in de kelder naast mijn Sauternes nog een fles Monbazillac 2004 liggen , een jaar of 7 of 8 geleden bij Delhaize gekocht. Wist ik toen nog niet dat er een verschil was tussen Sauternes enerzijds en Monbazillacs en Cadillacs anderzijds. Ik heb deze fles altijd met een scheef oog bekeken tot ik me niet meer kon houden gisteren en ze weg moest!
Maar ik ga eerst iets vertellen van een dertig jaar geleden. We waren op vakantie in een klein pensionnetje in Oosterijks Tirol, toen zag ik een ouder echtpaar aan een tafeltje naast het onze water bij hun (rode) wijn doen en vond dit nogal eigenaardig. Ze hadden ook nog een klein hondje dat onder hun tafeltje plaste ... ! (en 2 dagen later waren de opgedroogde randen van de pipi nog te zien maar dit doet nu niets ter zake)
Maar nu terug on topic, deze Monbazillac 2004 was zo stroperig en mierzoet dat ik er de helft water bijgegoten heb. Mijn vrouw verklaarde me zot ... maar deed daarna toch ook hetzelfde (hihi).
Nu is mijn vraag aan jullie, heeft er iemand van jullie (ook) al eens water bij zijn wijn gedaan (letterlijk dan hé)
?
(26-06-2013 12:12 PM)JT schreef: [ -> ]Ik had in de kelder naast mijn Sauternes nog een fles Monbazillac 2004 liggen , een jaar of 7 of 8 geleden bij Delhaize gekocht. Wist ik toen nog niet dat er een verschil was tussen Sauternes enerzijds en Monbazillacs en Cadillacs anderzijds. Ik heb deze fles altijd met een scheef oog bekeken tot ik me niet meer kon houden gisteren en ze weg moest!
Maar ik ga eerst iets vertellen van een dertig jaar geleden. We waren op vakantie in een klein pensionnetje in Oosterijks Tirol, toen zag ik een ouder echtpaar aan een tafeltje naast het onze water bij hun (rode) wijn doen en vond dit nogal eigenaardig. Ze hadden ook nog een klein hondje dat onder hun tafeltje plaste ... ! (en 2 dagen later waren de opgedroogde randen van de pipi nog te zien maar dit doet nu niets ter zake)
Maar nu terug on topic, deze Monbazillac 2004 was zo stroperig en mierzoet dat ik er de helft water bijgegoten heb. Mijn vrouw verklaarde me zot ... maar deed daarna toch ook hetzelfde (hihi).
Nu is mijn vraag aan jullie, heeft er iemand van jullie (ook) al eens water bij zijn wijn gedaan (letterlijk dan hé) ?
Ik heb wijn leren drinkn op die manier ;-) Als kind kregen wij wat wijn in ons glas water... t Was dan nog SPUITwater...! Maar ik,vond dat heel lekker. Nu niet meer, zou er eigenlijk niet meer aan denken om dat te doen - maar kan t in geval van die Monbazillac wel begrijpen.. Heb wel al andere wijn bij een wijn gegoten...
ik pleit schuldig op een vergelijkbare manier: heb ooit bij een zeer zoete wijn (dacht dat het monbazillac was) wat sauvignon blanc wijn bijgegoten en de wijn werd echt beter.... zou het misschien nog wel eens opnieuw doen. misschien eens zoeken naar een cocktail op basis van zoete, witte wijn?
(26-06-2013 12:52 PM)jazzper schreef: [ -> ]ik pleit schuldig op een vergelijkbare manier: heb ooit bij een zeer zoete wijn (dacht dat het monbazillac was) wat sauvignon blanc wijn bijgegoten en de wijn werd echt beter.... zou het misschien nog wel eens opnieuw doen. misschien eens zoeken naar een cocktail op basis van zoete, witte wijn?
Goed idee, heb nog een halve fles over van de Monbazillac. Ik heb ook nog wel nen droge witte in huis om er bij te doen vandaag of morgen.
Een andere op het eerste gezicht vreemde combinatie: het huisaperitief bij Les Eleveurs is een mengeling van Geuze en Champagne. Ik vind dat wel niet slecht, maar vind toch dat beiden - indien van goede kwaliteit - apart beter tot hun recht komen.
Zeer grappig verhaal JT, doet me denken aan Fawlty Towers...;-)
Ik heb m'n spul liefst onversneden trouwens ...
Sommige wijnen smaken recht uit de fles ook al alsof ze zijn verdund met water
(27-06-2013 09:39 AM)Vinogan(s) schreef: [ -> ]Sommige wijnen smaken recht uit de fles ook al alsof ze zijn verdund met water
Tijd voor jou om over te schakelen naar iets straffers ?