Heb van dit domein de witte gedronken (van colombard, gros manseng en ugni blanc) van 2012. De eerste vlaag aroma heeft abrikoos en perzik mee, ook in de mond zijn dit de eerste impressies, maar dat evolueert vrij snel naar iets grassiger, en meer pompelmoes. Bijzonder fris, mede door de mooie zuurtjes. Deze is iets grassiger dan de vorige gascognes die ik al gedronken heb. Ik ben er zelfs vrij zeker van dat dit herkend zou kunnen worden als een (Nieuw-Zeelandse) sauvignon blanc mocht je dit blind serveren. Met dat verschil dat deze (rond de 5 euro) de helft of zelfs een derde kost van een NZ SB. Schitterende P/K met andere woorden.
(12-07-2013 11:00 PM)Olivier schreef: [ -> ]Heb van dit domein de witte gedronken (van colombard, gros manseng en ugni blanc) van 2012. De eerste vlaag aroma heeft abrikoos en perzik mee, ook in de mond zijn dit de eerste impressies, maar dat evolueert vrij snel naar iets grassiger, en meer pompelmoes. Bijzonder fris, mede door de mooie zuurtjes. Deze is iets grassiger dan de vorige gascognes die ik al gedronken heb. Ik ben er zelfs vrij zeker van dat dit herkend zou kunnen worden als een (Nieuw-Zeelandse) sauvignon blanc mocht je dit blind serveren. Met dat verschil dat deze (rond de 5 euro) de helft of zelfs een derde kost van een NZ SB. Schitterende P/K met andere woorden.
Kan er wel inkomen, zo n Gascogne die aan SB doet denken.. Waar wordt dit domein verkocht?
Een leuke TN vloeit voort uit een leuke T-ervaring
Jij bent goed bezig in de Bourgogne, heb ik de indruk?
Ik had een nieuwe topic geopend maar zag daarna dat Olivier dit mooie domein al had ontdekt. Vandaar, verplaatst naar deze plek.
De droge wijnen van de Cotes de Gascogne worden veelal geschonken op recepties, in foyers, in brasserieën,.. En telkens weer vind ik dit eenvoudige maar lekkere, frisse wijnen. Ze worden gemaakt van de druif Colombard, die soms wat aan sauvignon doet denken maar dan iéts vettiger. Op Domaine Saint Lannes maakt men echter ook een zoete variant.
Prélude d Hiver (2011) is gemaakt van 100% gros manseng, de iets minder nobele broer van de petit manseng, bekend van de Jurancon. Gemaakt van laatgeplukte druiven (vandaar de naam), niet té veel restsuiker (42g).
De wijn heeft een levendige neus met ananas, pompelmoes, wat honing. In de mond veel fraicheur, een speels gevoel, knap evenwicht en een mooie afdronk. Bijzónder lekker!
Enkel de prijs is belachelijk aan deze wijn. 6,90 euro bij Portovino.
(12-07-2013 11:00 PM)Olivier schreef: [ -> ]Heb van dit domein de witte gedronken (van colombard, gros manseng en ugni blanc) van 2012. De eerste vlaag aroma heeft abrikoos en perzik mee, ook in de mond zijn dit de eerste impressies, maar dat evolueert vrij snel naar iets grassiger, en meer pompelmoes. Bijzonder fris, mede door de mooie zuurtjes. Deze is iets grassiger dan de vorige gascognes die ik al gedronken heb. Ik ben er zelfs vrij zeker van dat dit herkend zou kunnen worden als een (Nieuw-Zeelandse) sauvignon blanc mocht je dit blind serveren. Met dat verschil dat deze (rond de 5 euro) de helft of zelfs een derde kost van een NZ SB. Schitterende P/K met andere woorden.
Deze wijn gedronken met een stukje stinkkaas. Man, zalig gewoon.
Volledig akkoord met de woorden van Olivier.
Het goedkoopste wat Jan van Portovino in huis heeft, maar zoals steeds topkwaliteit.
Ps zou blind idd sowieso aan sauvignon blanc denken)
(19-04-2016 03:00 PM)vinejo schreef: [ -> ] (12-07-2013 11:00 PM)Olivier schreef: [ -> ]Heb van dit domein de witte gedronken (van colombard, gros manseng en ugni blanc) van 2012. De eerste vlaag aroma heeft abrikoos en perzik mee, ook in de mond zijn dit de eerste impressies, maar dat evolueert vrij snel naar iets grassiger, en meer pompelmoes. Bijzonder fris, mede door de mooie zuurtjes. Deze is iets grassiger dan de vorige gascognes die ik al gedronken heb. Ik ben er zelfs vrij zeker van dat dit herkend zou kunnen worden als een (Nieuw-Zeelandse) sauvignon blanc mocht je dit blind serveren. Met dat verschil dat deze (rond de 5 euro) de helft of zelfs een derde kost van een NZ SB. Schitterende P/K met andere woorden.
Deze wijn gedronken met een stukje stinkkaas. Man, zalig gewoon.
Volledig akkoord met de woorden van Olivier.
Het goedkoopste wat Jan van Portovino in huis heeft, maar zoals steeds topkwaliteit.
Ps zou blind idd sowieso aan sauvignon blanc denken)
Ik heb de indruk dat er meer en meer Côtes de Gascogne te vinden zijn in wijnwinkels. Zal wel met het lagere prijskaartje te maken hebben, denk ik. Gelukkig valt dat dan meestal wel goed mee in het glas!
(19-04-2016 03:42 PM)Olivier schreef: [ -> ] (19-04-2016 03:00 PM)vinejo schreef: [ -> ] (12-07-2013 11:00 PM)Olivier schreef: [ -> ]Heb van dit domein de witte gedronken (van colombard, gros manseng en ugni blanc) van 2012. De eerste vlaag aroma heeft abrikoos en perzik mee, ook in de mond zijn dit de eerste impressies, maar dat evolueert vrij snel naar iets grassiger, en meer pompelmoes. Bijzonder fris, mede door de mooie zuurtjes. Deze is iets grassiger dan de vorige gascognes die ik al gedronken heb. Ik ben er zelfs vrij zeker van dat dit herkend zou kunnen worden als een (Nieuw-Zeelandse) sauvignon blanc mocht je dit blind serveren. Met dat verschil dat deze (rond de 5 euro) de helft of zelfs een derde kost van een NZ SB. Schitterende P/K met andere woorden.
Deze wijn gedronken met een stukje stinkkaas. Man, zalig gewoon.
Volledig akkoord met de woorden van Olivier.
Het goedkoopste wat Jan van Portovino in huis heeft, maar zoals steeds topkwaliteit.
Ps zou blind idd sowieso aan sauvignon blanc denken)
Ik heb de indruk dat er meer en meer Côtes de Gascogne te vinden zijn in wijnwinkels. Zal wel met het lagere prijskaartje te maken hebben, denk ik. Gelukkig valt dat dan meestal wel goed mee in het glas!
Luzanet is daar eentje van die dat ook bewijst .
3 flessen gekregen van een andere domein ook die regio .
Ook blend Colombard met chardonnay
en valt opnieuw goed in de smaak...