Hoe komt het toch dat Spaanse rode wijnen mij nauwelijks kunnen bekoren? Ik word ze zo rap moe....dwz nauwelijks zin in tweede, derde glas? Gebrek aan frisheid, mineraliteit, finesse...?
Wit (met uitzondering van cava) mag daarentegen dagelijks geserveerd worden: Verdejo, Cencibel, Albarino ... heerlijk en dit terwijl ik normaal liefst rood drink.
Een gespleten smaakpatroon voor Spanje of ben ik niet de enige?
(18-07-2013 11:47 PM)Lieven2 schreef: [ -> ]Hoe komt het toch dat Spaanse rode wijnen mij nauwelijks kunnen bekoren? Ik word ze zo rap moe....dwz nauwelijks zin in tweede, derde glas? Gebrek aan frisheid, mineraliteit, finesse...?
Wit (met uitzondering van cava) mag daarentegen dagelijks geserveerd worden: Verdejo, Cencibel, Albarino ... heerlijk en dit terwijl ik normaal liefst rood drink.
Een gespleten smaakpatroon voor Spanje of ben ik niet de enige?
Om het met Meatloaf te zeggen: you took the words right out of my mouth...!
Heb eigenlijk krék hetzelfde, hoewel er gelukkig meer en meer uitzonderingen zijn (Allion bvb, en die cuvee van Torres waar ik nu niet kan opkomen..)
(heb de discussie naar dit forum verplaatst, leek me geschikter)
Heb een beetje hetzelfde gevoel, alhoewel ik het niet zou durven veralgemenen. Spaanse wijn is mijn kelder nauwelijks te bespeuren. Voor frisheid, go Portugal !
En dan te denken dat Spanje momenteel mijn favoriete land is om te drinken...
Of ben ik zo afwijkend?
Imo heeft Spanje heel wat te bieden alleen is het uiteraard zoeken, maar is dat niet overal zo?
(18-07-2013 11:47 PM)Lieven2 schreef: [ -> ]Hoe komt het toch dat Spaanse rode wijnen mij nauwelijks kunnen bekoren? Ik word ze zo rap moe....dwz nauwelijks zin in tweede, derde glas? Gebrek aan frisheid, mineraliteit, finesse...?
Wit (met uitzondering van cava) mag daarentegen dagelijks geserveerd worden: Verdejo, Cencibel, Albarino ... heerlijk en dit terwijl ik normaal liefst rood drink.
Een gespleten smaakpatroon voor Spanje of ben ik niet de enige?
Grappig, heb dat ook wel met Spaans rood. Ik vind dat door de band wel OK maar het boeit me dikwijls niet, het raakt me niet zoals andere streken of landen me wel raken. Nu moet ik er wel aan toevoegen dat van alle bekendere Europese wijngebieden, Spanje diegene is waar ik me het minst in heb verdiept (maar het één zal wel met het andere te maken hebben)...
(18-07-2013 11:47 PM)Lieven2 schreef: [ -> ]Wit (met uitzondering van cava) mag daarentegen dagelijks geserveerd worden: Verdejo, Cencibel, Albarino ... heerlijk en dit terwijl ik normaal liefst rood drink.
Cencibel ? = tempranillo
yep, tempranillo is oa arauxa, cencibel, tinto del pais, tinto de toro, ull de llebre afhankelijk van de regio.
(02-12-2013 05:47 PM)nicksn schreef: [ -> ]yep, tempranillo is oa arauxa, cencibel, tinto del pais, tinto de toro, ull de llebre afhankelijk van de regio.
...en land (Tinta Roriz en Aragones in Portugal)
(02-12-2013 05:33 PM)Filip Ragolle schreef: [ -> ] (18-07-2013 11:47 PM)Lieven2 schreef: [ -> ]Wit (met uitzondering van cava) mag daarentegen dagelijks geserveerd worden: Verdejo, Cencibel, Albarino ... heerlijk en dit terwijl ik normaal liefst rood drink.
Cencibel ? = tempranillo
Oeps... Als blend niet mogelijk?
De discussie komt dan toch op gang, Wie treedt me bij?
Heb al veel prachtige Spaanse wijnen gedronken, uit alle prijscategoriën maar je moet er echt op zoek achter gaan.
Spanje is een groot wijnland in wijn en in oppervlakte met een enorme varieteit aan druiven, er moet interesse zijn anders vind je ze niet.
Wijnen van €15 in Spanje kosten hier snel 30% meer m.a.w. Spanje moet je in Spanje ontdekken.
In elke regio zijn er goede wijnen, mijn voorkeur gaat naar Toro, Ribera del Duero,
Castilla La Mancha, Priorat en Rioja.
Ik vindt Spaanse wijnen zeker de moeite.
Maar denk dat het wel wat is zoals fleer zegt.
Want de meeste die ik echt lekker vindt kosten toch makkelijk boven de 18 a 20 euro.