Heeft er iemand al ervaring met Chateau Musar uit Libanon? Vooral in Nederland te verkrijgen, in Belgie nauwelijks? Het domein maakt slechts een beperkt aantal flessen per jaar, maar krijgen goede recensies.Oudere jaargangen stijgen steevast in prijs.
(11-08-2013 10:34 PM)rik schreef: [ -> ]Heeft er iemand al ervaring met Chateau Musar uit Libanon? Vooral in Nederland te verkrijgen, in Belgie nauwelijks? Het domein maakt slechts een beperkt aantal flessen per jaar, maar krijgen goede recensies.Oudere jaargangen stijgen steevast in prijs.
Al een paar keer gedronken, oudere jaargangen, herinner me niet precies dewelke maar telkens heel mooi, beetje Bordeauxachtig...
Ik heb al eens de Musar Jeune gedronken. Zeker niet slecht maar misschien P/K aan de dure kant (ongeveer 15 euro voor een fles).
De Château Musar Blanc was een verrassing. Nogal oxidatieve smaak. Voor de liefhebbers daarvan.
(12-08-2013 01:44 PM)Corto schreef: [ -> ]Ik heb al eens de Musar Jeune gedronken. Zeker niet slecht maar misschien P/K aan de dure kant (ongeveer 15 euro voor een fles).
De Château Musar Blanc was een verrassing. Nogal oxidatieve smaak. Voor de liefhebbers daarvan.
Eénmaal gedronken en inderdaad ik herinner me dat oxidatieve. Persoonlijk ben ik geen grote fan...
TN van een paar jaar geleden:
Musar 2001, Licht fijn rood fruit met een goeie dosis appelsienzeste. Fijne zuurtjes die aan de wijn een fris mondgevoel geven. Lovely 91
(11-08-2013 10:34 PM)rik schreef: [ -> ]Heeft er iemand al ervaring met Chateau Musar uit Libanon? Vooral in Nederland te verkrijgen, in Belgie nauwelijks? Het domein maakt slechts een beperkt aantal flessen per jaar, maar krijgen goede recensies.Oudere jaargangen stijgen steevast in prijs.
Te verkrijgen bij wijnhuis Jeuris, wel beperkte hoeveelheden. Volgens de website nog 2001, 2004 en 2005 (allen +-/ 32 Euro). Van de Musar "Jeune" ook nog de 2010 en 2011 (+/- 14.5 Euro). Persoonlijk ervaring: de jongere jaargangen vond ik niet zo geweldig (maar misschien te jong geproefd), de oudere jaargangen die ik proefde waren wel mooi. Maar voor alle duidelijkheid: is al een tijdje geleden , ik weet wel nog dat ik toen vond dat het P/K niet helemaal snor zat...
Idd, op leeftijd is dat ne geweldige wijn!!! Kempie, van welk jaar waren die flessen?
Volgens de eigenaar mogen ze pas gedronken worden na 10 jaar. Als je een beetje googelt zijn er in Nederland verschillende wijnhuizen die de wijn verdelen, en al verkrijgbaar voor een dikke 26 euro
In België oa bij Swaffou, wel wat duurder dan €26
@ Venne, de oudste rode was van '81 of '82 me dunkt. Spijtig nog geen heel oude witte kunnen proeven ( '97 oudste denk ik ) Altijd een feest !
zeker een feest , dus rond de 20 jaar..
man
Notities van de meest recente degustatie bij swaffou:
Jeune white 2013, neus gepeperd, beetje oosterse kruidige indrukken, minder fruit en licht aardse toets. Mondgevoel is bijna waterig, zo licht dat je hem bijna verliest tot dat de zuren naar voor komen en het geheel wat body geven, afdronk is dan ook ok maar wijn als geheel is wat onevenwichtig.
Musar White 2005, smoky neus en licht oxidatief, lichte fruitconfituur en iets zacht snoeperige zelfs. Stevige body ondersteund door subtiele zuren in de mond, maar blijft niet overheersen en eindigt elegant, voelt verbazend jong maar tegelijkertijd mooi evenwichtig, lijkt me interessant om eens zeer op het gemak te bestuderen.
Musar Jeune Red 2011, zachte en subtiele neus, beetje fruit op de achtergrond met een mooie afrondende kruidigheid, mondgevoel wordt gekenmerkt door opvallende frisheid maar blijft zeer sappig aanvoelen in de afdronk.
Musar Red 2007, cederhout, parfumachtige neus met rode besjes, donker fruit. Dronk eerder al de 2005 en die was precies minder warm. Frisheid komt wel terug in de mond, zeer elegant, sappigheid die ik nog maar zelden in zo een mooie combinatie met frisheid aantrof. Afdronk vrij recht en te kort, heeft een mooie toekomst voor zich denk ik.
Dit weekend zijn de mensen van Musar op bezoek bij Mig's World Wines in Brussel, allen daarheen zou ik zeggen?
Had die ook al gezien, denk dat het met de verzendkosten naar België niet veel uitmaakt, dan koop ik ze liever bij Swaffou (of Mig's, 2 euro duurder dan Swaffou maar wel stukken beter bereikbaar voor mij), ben dan ook iets zekerder in plaats van ze ergens te bestellen waar ik nog nooit ben geweest.
Musar rood 2007: CS, carignan en cinsault
Wat een beest, elegant en vol tegelijk, mooi op dronk. Een speciaal neuzeke van kruiden en rode krieken, zachte tannines en een neus om in te verdrinken. Zelfs de neus van onze premier kan hiermee gevuld worden. TOP: 93+
(02-11-2015 09:37 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Zelfs de neus van onze premier kan hiermee gevuld worden.
(maar zijn kop blijft leeg
)
(02-11-2015 09:37 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Musar rood 2007: CS, carignan en cinsault
Wat een beest, elegant en vol tegelijk, mooi op dronk. Een speciaal neuzeke van kruiden en rode krieken, zachte tannines en een neus om in te verdrinken. Zelfs de neus van onze premier kan hiermee gevuld worden. TOP: 93+
Musar is top
Musar wit 2006:
Na een dag op mijn knieën werken en mijn plinten en haag geplaatst en geplant te hebben, had ik iets nodig om mijn gewrichten te verzorgen. En ik vond topgeneeskunde in de kelder...
Deze Musar, gemaakt van Obaideh en Merwah natuurlijk, 10-20 hl per ha, 9 maand op vat en pas 7 jaar na botteling verkocht! Dit doet me enorm denken aan top witte Rioja wijnen van Viura en wat Malvasia. De neus verraadt nootjes, boter, houtrijping, peperkoekkruiden, ... In de mond boter, hout, een perfecte dosis zuren en een lange nadronk. Nu al 92, maar binnen 5 jaar gaat dit richting 93 en meer gaan.
(06-02-2016 08:58 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Musar wit 2006:
Na een dag op mijn knieën werken en mijn plinten en haag geplaatst en geplant te hebben, had ik iets nodig om mijn gewrichten te verzorgen. En ik vond topgeneeskunde in de kelder...
Deze Musar, gemaakt van Obaideh en Merwah natuurlijk, 10-20 hl per ha, 9 maand op vat en pas 7 jaar na botteling verkocht! Dit doet me enorm denken aan top witte Rioja wijnen van Viura en wat Malvasia. De neus verraadt nootjes, boter, houtrijping, peperkoekkruiden, ... In de mond boter, hout, een perfecte dosis zuren en een lange nadronk. Nu al 92, maar binnen 5 jaar gaat dit richting 93 en meer gaan.
Nu pas gelezen...
Obaideh en merwah natuurlijk
(13-02-2016 11:26 PM)vinejo schreef: [ -> ] (06-02-2016 08:58 PM)TheWineVet schreef: [ -> ]Musar wit 2006:
Na een dag op mijn knieën werken en mijn plinten en haag geplaatst en geplant te hebben, had ik iets nodig om mijn gewrichten te verzorgen. En ik vond topgeneeskunde in de kelder...
Deze Musar, gemaakt van Obaideh en Merwah natuurlijk, 10-20 hl per ha, 9 maand op vat en pas 7 jaar na botteling verkocht! Dit doet me enorm denken aan top witte Rioja wijnen van Viura en wat Malvasia. De neus verraadt nootjes, boter, houtrijping, peperkoekkruiden, ... In de mond boter, hout, een perfecte dosis zuren en een lange nadronk. Nu al 92, maar binnen 5 jaar gaat dit richting 93 en meer gaan.
Nu pas gelezen...
Obaideh en merwah natuurlijk
Zo typisch
Deze fijne, kruidige maar rijpe Bourgogne moest een inkoppertje zijn. We kopten ernaast. Geen mâconnais. Ook geen Morgon. Libanon dus. Zonder kogelgaten. De jaargang ben ik vergeten. Ik dacht 1999. Hoed af mister Musar.
Score 91.
(05-10-2016 08:02 PM)Vince schreef: [ -> ]Deze fijne, kruidige maar rijpe Bourgogne moest een inkoppertje zijn. We kopten ernaast. Geen mâconnais. Ook geen Morgon. Libanon dus. Zonder kogelgaten. De jaargang ben ik vergeten. Ik dacht 1999. Hoed af mister Musar.
Score 91.
CHATEAU MUSAR 1999
Dat is nou de enige tegenvaller. Weer een erg slechte kurk.
Opvallend doorzichtig, oranje toets, waterige randen. Maar kijk is naar die dikke tranen...
Appelstroop,rozebottel, sinaasappel.
Uitermate vol en satijnzacht tegelijkertijd
Enorme lengte, blijft maar terugkomen..
In de verte mint.
Rozijnen, confiture, kandij, gekonfijt fruit.
Fenomenaal!!
Na 4 uur komen de stiekeme tannines de boel nog wat op liften.
Grandioze wijn. Al vele malen geproefd, wordt beter en beter
En leuk: Ik noteer " doet denken aan Beaucastel 1999 "
Terugbladerend in mijn notities bij Beaucastel: Doet denken aan Musar 1999..
Chateau Musar 1998
Wat problemen met het openen. De kurk was vrij broos, ik was bij mijn ouders en mijn Ah-So vergeten. Uiteindelijk toch maar heen en weer gereden. Niet de beste TN, want pas later opgeschreven. Maar deze fles maakte mij blij, voelde als iets speciaals.
Twee uurtjes in de karaf en dat kon meer dan prima, geen speurtje van vermoeiheid en leeftijd. Diep paarse kleur. Complete wijn met goed geintegreerde tannines en hout. Hartig en kruidig met lichtzoete tonen. Zwarte bessen, kersen, pure chocolade en oosterse specerijen. Zuurtje houdt het sprankelend bij de lichtzoete achtertonen.
chateau musar heeft tot diep in de jaren 2000 wat problemen met hun kurk gehad. Ik heb die jaren per glas geserveerd in het restaurant waar ik toen werkte. Best is om altijd een bilam te gebruiken. Wel fenomenaal wijnhuis (vooral in oudere jaargangen)... tegenwoordig komt Château Khoury en coteaux du liban wel heel dicht in de buurt. In de jongere jaargangen zijn ze zelf beter dan Musar.
(28-05-2022 04:12 PM)jazzper schreef: [ -> ]chateau musar heeft tot diep in de jaren 2000 wat problemen met hun kurk gehad. Ik heb die jaren per glas geserveerd in het restaurant waar ik toen werkte. Best is om altijd een bilam te gebruiken. Wel fenomenaal wijnhuis (vooral in oudere jaargangen)... tegenwoordig komt Château Khoury en coteaux du liban wel heel dicht in de buurt. In de jongere jaargangen zijn ze zelf beter dan Musar.
Wie we daar hebben..!
Welcome back, Jazz!
(28-05-2022 06:37 PM)vinejo schreef: [ -> ] (28-05-2022 04:12 PM)jazzper schreef: [ -> ]chateau musar heeft tot diep in de jaren 2000 wat problemen met hun kurk gehad. Ik heb die jaren per glas geserveerd in het restaurant waar ik toen werkte. Best is om altijd een bilam te gebruiken. Wel fenomenaal wijnhuis (vooral in oudere jaargangen)... tegenwoordig komt Château Khoury en coteaux du liban wel heel dicht in de buurt. In de jongere jaargangen zijn ze zelf beter dan Musar.
Wie we daar hebben..!
Welcome back, Jazz!
+1
(28-05-2022 04:12 PM)jazzper schreef: [ -> ]chateau musar heeft tot diep in de jaren 2000 wat problemen met hun kurk gehad. Ik heb die jaren per glas geserveerd in het restaurant waar ik toen werkte. Best is om altijd een bilam te gebruiken. Wel fenomenaal wijnhuis (vooral in oudere jaargangen)... tegenwoordig komt Château Khoury en coteaux du liban wel heel dicht in de buurt. In de jongere jaargangen zijn ze zelf beter dan Musar.
Bilam is hetzelfde als een Ah-so toch? Gebruik ik eigenlijk altijd bij wijnen ouder dan 10 jaar.
Château Khoury en coteaux du liban zijn wel stuk duurder lijkt het, in Nederland zelf überhaupt niet beschikbaar volgens mij.