Claude Courtois, Les Cailloux du Paradis
Printemps 2009
Pure bio of biodynamiel ... een buitenbeentje uit een op zichzelf staand eco systeem uit de Loire bij Blois. Monocultuur, forget it...Pure natuurwijn met restgas, asjeblief...;-) Sinaasappelzeste, frambozen en aardbeien met een sprankelend mondgevoel. Zuurkes hoh.
Afkoeling gevraagd en gekregen, met een roséke uit 2010:
Pic Saint-Loup, Grand Rosé.
De afkoeling komt er wel eerder door de temperatuur van de gekoelde wijn,
dan door een frisheid die de wijn etaleert, want het is meer een confituur-roséke.
Hier ook afkoeling. Met een Vain de Rû van Dominique Andiran... lekker fris bij cavatelli met mosselen (gepelde tomaat, piment, look, persil, basilic, witte wijn, zwarte peper en olijfolie)
Sud-Ouest
Vin Blanc - VdP des Côtes de Gascogne
Colombard (80%) Ugni (10%) Petit Courbu (10%)
Vin Bio
Wij kregen daarnet ook afkoeling middels een kletterend onweer. De 30 graden hebben plaatsgemaakt voor een aangename zomeravond. We zitten op 2 kilometer van Vougeot, in het glas zit een lekkere Bourgogne 2010 van Georges Chicotot. Deze middag alweer een knappe (beter dan Chicotot) "simple" Bourgogne '10 van JC Boisset Les Ursulines geproefd bij fricassee van escargots en tartaar van onglet. Life is good
.
hoh, lekker, geniet er van man !
Gianni Masciarelli - Trebbiano d'Abruzzo 2011
Veel trebbiano is bocht, maar deze kan mij zeker bekoren. Perfect gemaakt. Iedereen die witte wijn lust vindt dit lekker.
(11-09-2011 01:23 PM)carl schreef: [ -> ]Is dat de cuvee silex en zo ja is deze droog of eerder demi-sec?
Ik dronk gisteren op restaurant een Vouvray Sec 2010 van Bernard Fouquet. Ik denk dat het de Silex was.
Mannekes, dit was een prachtige wijn. Lang geleden dat ik nog zo'n mooie witte wijn op restaurant dronk.
Ben aan 't uitzoeken waar ik die kan kopen.
Chateau L'Arnaude 'côtes de provence' 2010
Een blockbuster van 'herbes de provence' moet en zal de geroosterde kip een kopje kleiner maken.
Apero; Michel Loriot Brut Réserve Champagne een mooie verrassing!
Fris, granny smith, vanille
, aangename zuren en een schitterde afdronk. Mist enkel wat bubbels.
Een treffer bij de carpaccio van rauwe zalm, gegrilde lagoustines...
(02-08-2012 06:30 PM)jr02 schreef: [ -> ]Een blockbuster van 'herbes de provence' moet en zal de geroosterde kip een kopje kleiner maken.
Hier een Omerke, en Kim begint er zowaar beter bij te spelen!
Desnoods doe ik er nog een paar open
(02-08-2012 08:20 PM)vinejo schreef: [ -> ] (02-08-2012 07:50 PM)vinejo schreef: [ -> ]
Hier een Omerke, en Kim begint er zowaar beter bij te spelen!
Desnoods doe ik er nog een paar open
k Ga een fleske wijn opentrekken...
Dan gaan wij over naar een bierke, Mc chouffe brune...
Dat wordt voor sommigen eindigen in stijl
de kabouterdans
Mas de Martin - Plein Sud 08
Lekker, daar blijf je van drinken!!
(02-08-2012 04:03 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (11-09-2011 01:23 PM)carl schreef: [ -> ]Is dat de cuvee silex en zo ja is deze droog of eerder demi-sec?
Ik dronk gisteren op restaurant een Vouvray Sec 2010 van Bernard Fouquet. Ik denk dat het de Silex was.
Mannekes, dit was een prachtige wijn. Lang geleden dat ik nog zo'n mooie witte wijn op restaurant dronk.
Ben aan 't uitzoeken waar ik die kan kopen.
Verkrijgbaar bij wijnen bauwmans in haasdonk. Laats een paar flesjes kado gekregenn waaronder deze, maar nog niet geproefd. Maar dat zal nu niet lang meer duren...
(03-08-2012 09:41 AM)Hugel schreef: [ -> ] (02-08-2012 04:03 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (11-09-2011 01:23 PM)carl schreef: [ -> ]Is dat de cuvee silex en zo ja is deze droog of eerder demi-sec?
Ik dronk gisteren op restaurant een Vouvray Sec 2010 van Bernard Fouquet. Ik denk dat het de Silex was.
Mannekes, dit was een prachtige wijn. Lang geleden dat ik nog zo'n mooie witte wijn op restaurant dronk.
Ben aan 't uitzoeken waar ik die kan kopen.
Verkrijgbaar bij wijnen bauwmans in haasdonk. Laats een paar flesjes kado gekregenn waaronder deze, maar nog niet geproefd. Maar dat zal nu niet lang meer duren...
Hugel, laat je indrukken van deze wijn maar los op dit forum. Ben benieuwd hoe je hem vindt.
Ik ken ondertussen ook twee leveranciers van deze "Silex" wijn uit mijn buurt. "Leuvin" in leuven (
Carl) en "Tisses" in Kampenhout.
(03-08-2012 11:04 AM)don quichotte schreef: [ -> ] (03-08-2012 09:41 AM)Hugel schreef: [ -> ] (02-08-2012 04:03 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (11-09-2011 01:23 PM)carl schreef: [ -> ]Is dat de cuvee silex en zo ja is deze droog of eerder demi-sec?
Ik dronk gisteren op restaurant een Vouvray Sec 2010 van Bernard Fouquet. Ik denk dat het de Silex was.
Mannekes, dit was een prachtige wijn. Lang geleden dat ik nog zo'n mooie witte wijn op restaurant dronk.
Ben aan 't uitzoeken waar ik die kan kopen.
Verkrijgbaar bij wijnen bauwmans in haasdonk. Laats een paar flesjes kado gekregenn waaronder deze, maar nog niet geproefd. Maar dat zal nu niet lang meer duren...
Hugel, laat je indrukken van deze wijn maar los op dit forum. Ben benieuwd hoe je hem vindt.
Ik ken ondertussen ook twee leveranciers van deze "Silex" wijn uit mijn buurt. "Leuvin" in leuven ( Carl) en "Tisses" in Kampenhout.
Domaine des Aubuisières, want daarover gaat het, kun je ook krijgen bij Mostade. Fouquet maakt trouwens ook een heel lekkere Crémant. De Silex heb ik jammer genoeg nog niet gedronken.
(03-08-2012 12:09 PM)dr_magooo schreef: [ -> ] (03-08-2012 11:04 AM)don quichotte schreef: [ -> ] (03-08-2012 09:41 AM)Hugel schreef: [ -> ] (02-08-2012 04:03 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (11-09-2011 01:23 PM)carl schreef: [ -> ]Is dat de cuvee silex en zo ja is deze droog of eerder demi-sec?
Ik dronk gisteren op restaurant een Vouvray Sec 2010 van Bernard Fouquet. Ik denk dat het de Silex was.
Mannekes, dit was een prachtige wijn. Lang geleden dat ik nog zo'n mooie witte wijn op restaurant dronk.
Ben aan 't uitzoeken waar ik die kan kopen.
Verkrijgbaar bij wijnen bauwmans in haasdonk. Laats een paar flesjes kado gekregenn waaronder deze, maar nog niet geproefd. Maar dat zal nu niet lang meer duren...
Hugel, laat je indrukken van deze wijn maar los op dit forum. Ben benieuwd hoe je hem vindt.
Ik ken ondertussen ook twee leveranciers van deze "Silex" wijn uit mijn buurt. "Leuvin" in leuven ( Carl) en "Tisses" in Kampenhout.
Domaine des Aubuisières, want daarover gaat het, kun je ook krijgen bij Mostade. Fouquet maakt trouwens ook een heel lekkere Crémant. De Silex heb ik jammer genoeg nog niet gedronken.
Ik weet niet of Mostade die cuvee ook verkoopt, staat er momenteel niet tussen. Ik had Don trouwens een PB gestuurd om hem dat te melden.
(03-08-2012 12:32 PM)carl schreef: [ -> ] (03-08-2012 12:09 PM)dr_magooo schreef: [ -> ] (03-08-2012 11:04 AM)don quichotte schreef: [ -> ] (03-08-2012 09:41 AM)Hugel schreef: [ -> ] (02-08-2012 04:03 PM)don quichotte schreef: [ -> ] (11-09-2011 01:23 PM)carl schreef: [ -> ]Is dat de cuvee silex en zo ja is deze droog of eerder demi-sec?
Ik dronk gisteren op restaurant een Vouvray Sec 2010 van Bernard Fouquet. Ik denk dat het de Silex was.
Mannekes, dit was een prachtige wijn. Lang geleden dat ik nog zo'n mooie witte wijn op restaurant dronk.
Ben aan 't uitzoeken waar ik die kan kopen.
Verkrijgbaar bij wijnen bauwmans in haasdonk. Laats een paar flesjes kado gekregenn waaronder deze, maar nog niet geproefd. Maar dat zal nu niet lang meer duren...
Hugel, laat je indrukken van deze wijn maar los op dit forum. Ben benieuwd hoe je hem vindt.
Ik ken ondertussen ook twee leveranciers van deze "Silex" wijn uit mijn buurt. "Leuvin" in leuven ( Carl) en "Tisses" in Kampenhout.
Domaine des Aubuisières, want daarover gaat het, kun je ook krijgen bij Mostade. Fouquet maakt trouwens ook een heel lekkere Crémant. De Silex heb ik jammer genoeg nog niet gedronken.
Ik weet niet of Mostade die cuvee ook verkoopt, staat er momenteel niet tussen. Ik had Don trouwens een PB gestuurd om hem dat te melden.
Hij staat er idd niet tussen, maar ik kan wel informeren of ze die "naast" de catalogus verkopen.
De buurman wil vanavond 'de vrienden' imponeren met...
Opwarming
Veuve Clicquot 1985 rosé
Finale
Starten met een nieuwe olympische discipline, kurk trekken
Impérial (6L) Chateau Seguin 1985.
En na het vestigen van een nieuw WR, duimen maar dat de Impéral zijn werk gedaan heeft ivm zijn houdbaarheid.
Hopelijk een voltreffer om mijne congé in te zetten
TN volgt...
Op 2 weken tijd drie keer een gekurkte witte Sud Ouest ( Pacherenc, Jurancon..). Begin me af te vragen of één of andere gekurkte Portugees zijn stopsels aan die regio verkoopt. Iemand 'er'varing mee. Ik had graag eens ne zuivere gedronken...
dag voor mijn huwelijk al eens met ouders getoast ;-) flesje perrier jouet grand brut en Ruinart rose. heerlijke Rose champagne op de 'saignee' methode. Barstens vol rode vruchten, en een droge afdronk!
(03-08-2012 08:55 PM)Pietn schreef: [ -> ]dag voor mijn huwelijk al eens met ouders getoast ;-) flesje perrier jouet grand brut en Ruinart rose. heerlijke Rose champagne op de 'saignee' methode. Barstens vol rode vruchten, en een droge afdronk!
Proficiat hé Pietn ! Geniet nog van uw jong leven vandaag
@ DR Magooo bedankt! daar zijn we volop mee bezig!
Domaine de l'Ancienne Cure Monbazillac Cuvée Abbaye 2006 (16 € op het domein)
Geen botrytis-smaken, wel rozijnen, abrikozen, citrus en ananas.
Niet uitermate complex maar wel lekker. 88+
(03-08-2012 08:55 PM)Pietn schreef: [ -> ]dag voor mijn huwelijk al eens met ouders getoast ;-) flesje perrier jouet grand brut en Ruinart rose. heerlijke Rose champagne op de 'saignee' methode. Barstens vol rode vruchten, en een droge afdronk!
Proficiat Pietn!!!
(03-08-2012 07:55 PM)Kempie schreef: [ -> ]Op 2 weken tijd drie keer een gekurkte witte Sud Ouest ( Pacherenc, Jurancon..). Begin me af te vragen of één of andere gekurkte Portugees zijn stopsels aan die regio verkoopt. Iemand 'er'varing mee. Ik had graag eens ne zuivere gedronken...
Drie keer? Da s sterk! Altijd een ander domein blijkbaar. Nog nooit een gekurkte Jurançon Of Bilc gedronken hier, dus aan da Portugeeske kan t nie liggen. ;-)
(03-08-2012 08:55 PM)Pietn schreef: [ -> ]dag voor mijn huwelijk al eens met ouders getoast ;-) flesje perrier jouet grand brut en Ruinart rose. heerlijke Rose champagne op de 'saignee' methode. Barstens vol rode vruchten, en een droge afdronk!
Hier een weergaloze witte St Joseph van Grippa, gedronken op het huwelijksgeluk van Piet en co.
(04-08-2012 03:16 PM)vinejo schreef: [ -> ] (03-08-2012 07:55 PM)Kempie schreef: [ -> ]Op 2 weken tijd drie keer een gekurkte witte Sud Ouest ( Pacherenc, Jurancon..). Begin me af te vragen of één of andere gekurkte Portugees zijn stopsels aan die regio verkoopt. Iemand 'er'varing mee. Ik had graag eens ne zuivere gedronken...
Drie keer? Da s sterk! Altijd een ander domein blijkbaar. Nog nooit een gekurkte Jurançon Of Bilc gedronken hier, dus aan da Portugeeske kan t nie liggen. ;-)
Misschien ligt er ergens een raar Portugeeske in uw kelder ? Ook nog geen problemen gehad hier...
Domaine des Griottes - P'tite Gâterie 2010 Vin de France
Natuurwijn uit Anjou
gamay, grolleau noir, pineau d'aunis
Stal. Zwarte woudham en groene olijven met salami ! Frambozen en kersjes. Lekker sappig !