wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(13-08-2012 08:21 PM)carl schreef: [ -> ]Chateau de Parenchere Bordeaux Clairet 2011 : Mooie rood-fruitimpressie met iets gistig. Snoeperig. 84
Leuk wijntje voor een zelfgemaakte pizza. 7 € bij Delhaize en 's zomers een vaste waarde.

Als je liefhebber bent van clairet, dan moet je beslist ook eens de clairet van Ch. Penin proberen.
fris roséke
Laatste flesje St-Andrieu 2010
(13-08-2012 09:34 PM)doc schreef: [ -> ]
(13-08-2012 08:21 PM)carl schreef: [ -> ]Chateau de Parenchere Bordeaux Clairet 2011 : Mooie rood-fruitimpressie met iets gistig. Snoeperig. 84
Leuk wijntje voor een zelfgemaakte pizza. 7 € bij Delhaize en 's zomers een vaste waarde.

Als je liefhebber bent van clairet, dan moet je beslist ook eens de clairet van Ch. Penin proberen.

Clairet kan ik inderdaad wel apprecieren. Heeft doorgaans meer body dan een normale rosé.
Waar te koop?
(13-08-2012 11:40 PM)carl schreef: [ -> ]
(13-08-2012 09:34 PM)doc schreef: [ -> ]
(13-08-2012 08:21 PM)carl schreef: [ -> ]Chateau de Parenchere Bordeaux Clairet 2011 : Mooie rood-fruitimpressie met iets gistig. Snoeperig. 84
Leuk wijntje voor een zelfgemaakte pizza. 7 € bij Delhaize en 's zomers een vaste waarde.

Als je liefhebber bent van clairet, dan moet je beslist ook eens de clairet van Ch. Penin proberen.

Clairet kan ik inderdaad wel apprecieren. Heeft doorgaans meer body dan een normale rosé.
Waar te koop?

Bij 1J1V, maar ook in België, moet het checken, was dat bij wijnen lecluyse ? 'k ga morgen zien....
(13-08-2012 11:45 PM)doc schreef: [ -> ]
(13-08-2012 11:40 PM)carl schreef: [ -> ]
(13-08-2012 09:34 PM)doc schreef: [ -> ]
(13-08-2012 08:21 PM)carl schreef: [ -> ]Chateau de Parenchere Bordeaux Clairet 2011 : Mooie rood-fruitimpressie met iets gistig. Snoeperig. 84
Leuk wijntje voor een zelfgemaakte pizza. 7 € bij Delhaize en 's zomers een vaste waarde.

Als je liefhebber bent van clairet, dan moet je beslist ook eens de clairet van Ch. Penin proberen.

Clairet kan ik inderdaad wel apprecieren. Heeft doorgaans meer body dan een normale rosé.
Waar te koop?

Bij 1J1V, maar ook in België, moet het checken, was dat bij wijnen lecluyse ? 'k ga morgen zien....

Ik zal het in het oog houden op 1j1v, bedankt. cheers
Een fleske j'M (Corbières) van Domaine Mansenoble geproefd (supermarktcuvée denk ik)... aaarggl misschien persoonlijk maar hier kom ik mottig van, neus eerst een beetje reductief en dan een walm gestoofd fruit. Aarzelend een slok genomen en hetzelfde hier, overcooked op het randje van misselijkmakend. Niks te zien met de fraicheur die ik in zijn normale cuvees proefde. Niet mijn ding dus Smile
Oh ja ook nog de Coto de Imaz 2004 ontkurkt ... batida all the way [attachment=362]... schoonouders vonden hem zalig cheers
(14-08-2012 11:39 AM)koen schreef: [ -> ]Oh ja ook nog de Coto de Imaz 2004 ontkurkt ... batida all the way ... schoonouders vonden hem zalig cheers

Coco de Imaz dus Tongue
Chateau N Saint -Nicolas 2009 Cadillac

Een pak rood fruit verpakt in een zacht manteltje van tannines en zuurtjes.
'k Ga daar nog een paar fleskes van bijkopen om zijn bewaar potentieel op te volgen.
Gaat zeker nog goed mee tot 2020.
Prijsklasse: 7.69 Euro
(14-08-2012 10:36 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Chateau N Saint -Nicolas 2009 Cadillac

Een pak rood fruit verpakt in een zacht manteltje van tannines en zuurtjes.
'k Ga daar nog een paar fleskes van bijkopen om zijn bewaar potentieel op te volgen.
Gaat zeker nog goed mee tot 2020.
Prijsklasse: 7.69 Euro

Van waar de grote N ?
(14-08-2012 10:41 PM)carl schreef: [ -> ].................
Van waar de grote N ?

Weet ik niet Carl.
Chantal Larnaudie, de huidige exploitant, die vroeger advocate was heeft die N op het etiket misschien laten zetten om indruk te maken.Wink
Schoon etiket wel en gelukkig is de inhoud ook nog ok. Heeft deze wijn houtopvoeding gehad?
(14-08-2012 11:48 PM)carl schreef: [ -> ]Schoon etiket wel en gelukkig is de inhoud ook nog ok. Heeft deze wijn houtopvoeding gehad?

Ik denk dat deze zeker houten vatlagering heeft gehad maar vond hiervan niets terug.
Vond wel het volgende over deze wijn in de Duitse taal.

Kurzübersicht
Der 2009er ist einer der besten Käufe aus diesem großartigen Jahrgang, qualitativ gar nicht weit entfernt von den berühmten, jedoch deutlich teureren Grand Crus aus dem Médoc oder Saint-Émilion. Château Saint-Nicolas ist ein echter Senkrechtstarter, ein „Best Buy“, um den sich die Négociants in Bordeaux förmlich reißen. Tiefdunkle, kaum zu durchdringende Farbe, herrlich intensive Nase nach dunklen Waldbeeren, Pflaume, Trüffel, Kakao und Bitterschokolade. Satt und dicht am Gaumen, völlig untypisch für einen „kleinen“ Bordeaux. Konzentriert und reif, mit geschmeidigen, gut verwobenen Tanninen, die jahrgangstypisch samtig ausgefallen sind. Erstaunlich lang und mineralisch frisch im Abgang. Großartiger Bordeaux-Spaß zu unfassbar niedrigem Preis.



In de Guide Hachette uitgave 2012 haalde deze het niveau van “Les Coups de Coeur”
Daarin spreken ze van “un séjour en cave de cinq a huit ans”.
Savigny-Lès-Beaune
Les Picotins van Domaine de Chateau Gris (Lupé-Cholet)
2009

Ik had nood aan een frisse, rode wijn na die zwoele dag met veel huis-jobkes, zweet, mossels (en een flesje witte Vacqueyras daarbij) en stress van teveel rondlopende kleuters.
En bonk erop met deze Bourgogne.
Rode besjes en hout in de neus, even licht gerookt ook.
In de mond de fraîcheur die ik nodig had, veel rood fruit, lichte tannines.
Op en top genieten!
88+
(15-08-2012 11:46 PM)Bert schreef: [ -> ]Ik had nood aan een frisse, rode wijn na die zwoele dag met veel huis-jobkes, zweet, en stress van teveel rondlopende kleuters.

zo herkenbaar Big Grin alleen waren het bij mij tuinjobkes
(15-08-2012 11:46 PM)Bert schreef: [ -> ]Savigny-Lès-Beaune
Les Picotins van Domaine de Chateau Gris (Lupé-Cholet)
2009

Ik had nood aan een frisse, rode wijn na die zwoele dag met veel huis-jobkes, zweet, mossels (en een flesje witte Vacqueyras daarbij) en stress van teveel rondlopende kleuters.
En bonk erop met deze Bourgogne.
Rode besjes en hout in de neus, even licht gerookt ook.
In de mond de fraîcheur die ik nodig had, veel rood fruit, lichte tannines.
Op en top genieten!
88+

Wow, Bert begint kwansuis Bourgognes open te trekken! En ervan te genieten ook! Waar gaan we naartoe...? Wink
(16-08-2012 02:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(15-08-2012 11:46 PM)Bert schreef: [ -> ]Savigny-Lès-Beaune
Les Picotins van Domaine de Chateau Gris (Lupé-Cholet)
2009

Ik had nood aan een frisse, rode wijn na die zwoele dag met veel huis-jobkes, zweet, mossels (en een flesje witte Vacqueyras daarbij) en stress van teveel rondlopende kleuters.
En bonk erop met deze Bourgogne.
Rode besjes en hout in de neus, even licht gerookt ook.
In de mond de fraîcheur die ik nodig had, veel rood fruit, lichte tannines.
Op en top genieten!
88+

Waar gaan we naartoe...? Wink

Kom maar naar hier Wink.
(16-08-2012 02:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]Wow, Bert begint kwansuis Bourgognes open te trekken! En ervan te genieten ook! Waar gaan we naartoe...? Wink

Indeed. Een fase die er ook eens moest aankomen zeker?
Maar ken er nog steeds niks van ze. Was flesje die ik gekregen heb van een vriend. Heb hem meteen berichtje gestuurd met een dankwoord.
Straks deel 2 uitsloeberen Big Grin
(16-08-2012 02:20 PM)Matten schreef: [ -> ]Waar gaan we naartoe...? Wink

Kom maar naar hier Wink.

... waar de Bourgogne rijkelijk kan vloeien.
(16-08-2012 02:10 PM)vinejo schreef: [ -> ]kwansuis

eerst even moeten opzoeken ze Smile
We gaan hier sebiet kwansuisgewijs eens de Bourgognekraan opendraaien applaus.
(16-08-2012 02:54 PM)Matten schreef: [ -> ]We gaan hier sebiet kwansuisgewijs eens de Bourgognekraan opendraaien applaus.

We zijn zes uur later...en hoe is het er mee ? Den Alliance is lekker zu !
vanavond iets simpel. had nog een bib van blygedacht van colruyt. lekker maar simpel bij een biefstukske.
Montepulciano d'Abruzzo 2009 - Masciarelli
Valpolicella Superiore 2009 - Zenato

2 mooie instapwijnen!
(16-08-2012 09:22 PM)doc schreef: [ -> ]
(16-08-2012 02:54 PM)Matten schreef: [ -> ]We gaan hier sebiet kwansuisgewijs eens de Bourgognekraan opendraaien applaus.

We zijn zes uur later...en hoe is het er mee ? Den Alliance is lekker zu !

Smile Bockor. Had een Moulin à Vent 2008 geopend maar ik vind 'm niet lekker. De Rasteau Héritage van Escaravaille staat er ook nog altijd...

Santé Cool!
(16-08-2012 09:59 PM)Matten schreef: [ -> ]
(16-08-2012 09:22 PM)doc schreef: [ -> ]
(16-08-2012 02:54 PM)Matten schreef: [ -> ]We gaan hier sebiet kwansuisgewijs eens de Bourgognekraan opendraaien applaus.

We zijn zes uur later...en hoe is het er mee ? Den Alliance is lekker zu !

Smile Bockor. Had een Moulin à Vent 2008 geopend maar ik vind 'm niet lekker. De Rasteau Héritage van Escaravaille staat er ook nog altijd...

Santé Cool!

't Zal uw straaltje niet meer worden die Escaravailles, probeer misschien eens Escavèche met de Bockor cheers
Nog eens een fleske witte "Senses " Verdelho van de Adega De Borba boven gehaald.
Vorig jaar in oktober ontdekt en ondertussen meer dan een dozijn van gedronken.
Een wijn die me nooit gaat vervelen en ondertussen een bevoorrechte plaats heeft gekregen.
Deze avond gedronken als experiment bij "moules à l'escargots" met ciabatta brood. Om van te genieten.Slurp
Nen 2008 chimay en een jaartje oudere Orval, netskydoetzijnbest
Seghesio Sangiovese, Sonoma California 2007. Gemaakt van de oudste sangiovese stokken in the United States of A. Lekker spul!
Vouvray 2008, doux, Caves Duhard. Licht gekoeld, lekker luchtig en niet te plakkerig. Ideaal met de temperaturen van nu!
Mas Belles Eaux, Les Coteaux 2007, AOC Languedoc . Goed gemaakt maar weinig inspirerend er zijn lekkerder dingen van dit domein bij de Colruyt te verkrijgen.
(17-08-2012 12:21 AM)don quichotte schreef: [ -> ]Nog eens een fleske witte "Senses " Verdelho van de Adega De Borba boven gehaald.
Vorig jaar in oktober ontdekt en ondertussen meer dan een dozijn van gedronken.
Een wijn die me nooit gaat vervelen en ondertussen een bevoorrechte plaats heeft gekregen.
Deze avond gedronken als experiment bij "moules à l'escargots" met ciabatta brood. Om van te genieten.Slurp

Heb al veel goeds gehoord over de wijnen van Adega de Borba. Maar waar in België te koop?
Koppelingen