wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
Rochefort 8
Vuile neus, glas veranderd, weer vuile neus (ijzerachtig)
In de mond oké, maar heb toch gespuwd ( het verhaal indachtig van het water van Rochefort)
Seffens toch maar een Pannepotteke
(15-01-2013 06:36 PM)koen schreef: [ -> ]Dave, weet je iets meer over de kwaliteit van 2012?

Neen, voorlopig niet. Ik zal mijn licht eens opsteken.
Ze hebben ook beloofd om te laten weten wanneer Stephane nog eens in Belgie is voor een degustatie.
(15-01-2013 11:37 PM)Dave schreef: [ -> ]
(15-01-2013 06:36 PM)koen schreef: [ -> ]Dave, weet je iets meer over de kwaliteit van 2012?

Neen, voorlopig niet. Ik zal mijn licht eens opsteken.
Ze hebben ook beloofd om te laten weten wanneer Stephane nog eens in Belgie is voor een degustatie.

hmm, laat dan maar iets weten ! Tissot zit blijkbaar (opnieuw) zwaar in de lift !
(16-01-2013 12:44 AM)doc schreef: [ -> ]
(15-01-2013 11:37 PM)Dave schreef: [ -> ]
(15-01-2013 06:36 PM)koen schreef: [ -> ]Dave, weet je iets meer over de kwaliteit van 2012?

Neen, voorlopig niet. Ik zal mijn licht eens opsteken.
Ze hebben ook beloofd om te laten weten wanneer Stephane nog eens in Belgie is voor een degustatie.

hmm, laat dan maar iets weten ! Tissot zit blijkbaar (opnieuw) zwaar in de lift !

Ik denk Jura in het algemeen en Tissot staat voor de top hé
(16-01-2013 02:48 PM)koen schreef: [ -> ]
(16-01-2013 12:44 AM)doc schreef: [ -> ]
(15-01-2013 11:37 PM)Dave schreef: [ -> ]
(15-01-2013 06:36 PM)koen schreef: [ -> ]Dave, weet je iets meer over de kwaliteit van 2012?

Neen, voorlopig niet. Ik zal mijn licht eens opsteken.
Ze hebben ook beloofd om te laten weten wanneer Stephane nog eens in Belgie is voor een degustatie.

hmm, laat dan maar iets weten ! Tissot zit blijkbaar (opnieuw) zwaar in de lift !

Ik denk Jura in het algemeen en Tissot staat voor de top hé

Nu nog de Savoie mee trekken !cheers
nie teveel trekken , laat ze maar daar want anders ist daar ook om zeep...
5 jaar geleden kon je daar dozen van kopen zoveel als je wou..nu is dat al wat minder :-)
maar toch nog genoeg
Borie la Vitarèle Les Terres Blanches 1996: mineraal-aards in de neus vermengd met een vleugje boerenerf (I like that...) en beetje putteke, gedroogd zwart fruit, munt, sappige smaak, mooie zachte zuren, pakken fruit (vooral pruimen), mooi evenwicht, goeie concentratie. Karakterwijn die niet gemaakt is om te pleasen. Ik hou van Saint-Chinian. Wijn doet mij aan Permeke denken. Grenache, Mourvèdre en Syrah blend, biowijn. Lekker!
(17-01-2013 10:32 PM)de populist schreef: [ -> ]Borie la Vitarèle Les Terres Blanches 1996: mineraal-aards in de neus vermengd met een vleugje boerenerf (I like that...) en beetje putteke, gedroogd zwart fruit, munt, sappige smaak, mooie zachte zuren, pakken fruit (vooral pruimen), mooi evenwicht, goeie concentratie. Karakterwijn die niet gemaakt is om te pleasen. Ik hou van Saint-Chinian. Wijn doet mij aan Permeke denken. Grenache, Mourvèdre en Syrah blend, biowijn. Lekker!

Amai, jouw beschrijving kan perfect gebruikt worden voor één van de wijnen uit de wijnles deze avond: Domaine Bunan Bandol 1998. Straf.
( met uitzondering van die Permeke weliswaar, voor de Bandol zou ik eerder naar Gauguin gaan Wink
(18-01-2013 12:08 AM)vinejo schreef: [ -> ]
(17-01-2013 10:32 PM)de populist schreef: [ -> ]Borie la Vitarèle Les Terres Blanches 1996: mineraal-aards in de neus vermengd met een vleugje boerenerf (I like that...) en beetje putteke, gedroogd zwart fruit, munt, sappige smaak, mooie zachte zuren, pakken fruit (vooral pruimen), mooi evenwicht, goeie concentratie. Karakterwijn die niet gemaakt is om te pleasen. Ik hou van Saint-Chinian. Wijn doet mij aan Permeke denken. Grenache, Mourvèdre en Syrah blend, biowijn. Lekker!

Amai, jouw beschrijving kan perfect gebruikt worden voor één van de wijnen uit de wijnles deze avond: Domaine Bunan Bandol 1998. Straf.
( met uitzondering van die Permeke weliswaar, voor de Bandol zou ik eerder naar Gauguin gaan Wink
Permeke of Gaugin, daar zal het grote verschil liggen :-)
Daarstaks La Louvière 2010 wit gedronken, wow, wat een prachtwijn. En zuren om het nog vele jaren te trekken. Pompelmoes in de neus, maar geen overdaad aan vanille, integendeel. Zeer zuivere wijn, wat marsepein in de mond. Ik onthoud de prachtige zuren en ik ga deze wijn kopen. Ik herinner me nog een 1989 van La Louvière, die was de beste van een hele Pessac-proeverij.
(18-01-2013 08:23 PM)de populist schreef: [ -> ]Daarstaks La Louvière 2010 wit gedronken, wow, wat een prachtwijn. En zuren om het nog vele jaren te trekken. Pompelmoes in de neus, maar geen overdaad aan vanille, integendeel. Zeer zuivere wijn, wat marsepein in de mond. Ik onthoud de prachtige zuren en ik ga deze wijn kopen. Ik herinner me nog een 1989 van La Louvière, die was de beste van een hele Pessac-proeverij.

Ook al heel mooie ervaringen gehad met wat oudere witte LL, de 95 was zeer mooi, zelfs na een 8 tal jaar nog steeds in vorm.
Ne witte pessac van 88 is nog beter :-)
(19-01-2013 12:21 AM)Venne schreef: [ -> ]Ne witte pessac van 88 is nog beter :-)

Ah, welke heb je in gedacht ?
Dat wist de voorzitter van de wijngilde van X ook niet meer... zal je de story nog wel eens doen dan
(19-01-2013 12:31 AM)Venne schreef: [ -> ]Dat wist de voorzitter van de wijngilde van X ook niet meer... zal je de story nog wel eens doen dan

Speaking in tongues Big Grin
Terre di San Leonardo 2009... Niets toe te voegen aan de TN van Roeland op Licta TVini. Gewoon lekker en p/k dik in orde.
Gewoon lekker en p/k dik in orde.

Hier las ik even iets anders :-)
Domaine d'Homs Chevaliers d'Homs 2005 (Cahors)
Vooral kruidigheid, licht zwart fruit. Met wat meer open te staan komt er ook een fleurige component opzetten. Nog een zeer paarse kleur. Veel tannines. Een beetje rustieke stijl. 84
Esprit de Pavie 2009, man wat een mooie neus! Getoast rood en zwart fruit. In de mond verrassend toegankelijk,( in vergelijking met september), mooi sap, enkel op t eind nog de taninnes die wat komen opzetten. Blij dat ik hier nog 12 flesjes van liggen heb Smile
gisteren les duitse wijnen gehad van vinikus.... amai amai, schone dingen gedronken: 10 rieslings in alle mogelijke stijlen behalve edelzoet. Als rieslingverslaafde gewoon een overdosis gehad Tongue
zal proberen om straks eens alle wijnen op een rijtje te zetten
(22-01-2013 10:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]Esprit de Pavie 2009, man wat een mooie neus! Getoast rood en zwart fruit. In de mond verrassend toegankelijk,( in vergelijking met september), mooi sap, enkel op t eind nog de taninnes die wat komen opzetten. Blij dat ik hier nog 12 flesjes van liggen heb Smile

Ik maar 6.
Wat schreef ik een tijdje geleden over deze wijn? Wink

Ik verwacht dat je deze 12 niet allemaal gaat gebruiken voor je oorspronkelijke doelstelling.Sleepy

Soms kan je dan toch nog een topproduct van wijn in warenhuizen kopen. (naast melk).Big Grin
(23-01-2013 08:15 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(22-01-2013 10:11 PM)vinejo schreef: [ -> ]Esprit de Pavie 2009, man wat een mooie neus! Getoast rood en zwart fruit. In de mond verrassend toegankelijk,( in vergelijking met september), mooi sap, enkel op t eind nog de taninnes die wat komen opzetten. Blij dat ik hier nog 12 flesjes van liggen heb Smile

Ik maar 6.
Wat schreef ik een tijdje geleden over deze wijn? Wink

Ik verwacht dat je deze 12 niet allemaal gaat gebruiken voor je oorspronkelijke doelstelling.Sleepy

Soms kan je dan toch nog een topproduct van wijn in warenhuizen kopen. (naast melk).Big Grin

Heb ze gekocht na t lezen van jouw bericht erover, ge ziet wat een vertrouwen we hebben in uw oordeel hé ;-)
serge pierlot, brut millésimé 2005 grand cru. champagne zoals ik ze graag heb: getoast, beetje vanille, lichte rokerigheid en mooie toetsen van onderhout en champignon. Vrij stevig in de mond, lekker creamy met zeer veel zuren en heel fijne pareltjes. Tot mijn grote ontsteltenis was dit de voorlaatste fles, ga nog een paar jaar proberen wachten met de laatste of nog eens een roadtripje naar champagne moeten maken. Zeer vriendelijke wijnmaker trouwens.
(25-01-2013 09:46 AM)jazzper schreef: [ -> ]serge pierlot, brut millésimé 2005 grand cru. champagne zoals ik ze graag heb: getoast, beetje vanille, lichte rokerigheid en mooie toetsen van onderhout en champignon. Vrij stevig in de mond, lekker creamy met zeer veel zuren en heel fijne pareltjes. Tot mijn grote ontsteltenis was dit de voorlaatste fles, ga nog een paar jaar proberen wachten met de laatste of nog eens een roadtripje naar champagne moeten maken. Zeer vriendelijke wijnmaker trouwens.

Ah goeie tip, betaalbare prijzen ? Bio ?
en zo vroeg op de ochtend ;-)
(25-01-2013 01:41 PM)doc schreef: [ -> ]
(25-01-2013 09:46 AM)jazzper schreef: [ -> ]serge pierlot, brut millésimé 2005 grand cru. champagne zoals ik ze graag heb: getoast, beetje vanille, lichte rokerigheid en mooie toetsen van onderhout en champignon. Vrij stevig in de mond, lekker creamy met zeer veel zuren en heel fijne pareltjes. Tot mijn grote ontsteltenis was dit de voorlaatste fles, ga nog een paar jaar proberen wachten met de laatste of nog eens een roadtripje naar champagne moeten maken. Zeer vriendelijke wijnmaker trouwens.

Ah goeie tip, betaalbare prijzen ? Bio ?

ter plaatse ergens rond de 20-28 euro dacht ik, bij mijn weten niet biologisch
(25-01-2013 07:58 PM)jazzper schreef: [ -> ][quote='doc' pid='33389' dateline='1359114113']
[quote='jazzper' pid='33387' dateline='1359099978']

ter plaatse ergens rond de 20-28 euro dacht ik

t Is misschien omdat t vrijdagavond is maar ik moest hier wreed mee lachen! Smile
Bert Simon Serriger Würtzberg Kabinett Riesling 1990 (Saar)

De fles heeft het me niet gemakkelijk gemaakt, de kurk verkruimelde helemaal terwijl ik de kurkentrekker erin dreef. Hoe delicaat kan een wijn zijn... Mensen, als je van Riesling houdt, leg er genoeg van in je kelder. Je kan niet geloven hoe goed ze ontwikkelen. 1990 voor een Kabinett, en wat een fruit (golden-appel, citrus)! Wat een zuiverheid en precisie. Deze Saar-Riesling streelt de smaakpapillen als een veertje, lichte kitteling, een glimlach...Rolleyes
Nog een flesje Gloria Tinto Reserva 08 gevonden ergens onderaan een rekje. Lichtjes kurk maar niet echt storend. Precies een héél rijpe Pinot met wat zuiderse verbeelding. Blijft een lekker flesje, hé Tom !
(25-01-2013 11:23 PM)doc schreef: [ -> ]Nog een flesje Gloria Tinto Reserva 08 gevonden ergens onderaan een rekje. Lichtjes kurk maar niet echt storend. Precies een héél rijpe Pinot met wat zuiderse verbeelding. Blijft een lekker flesje, hé Tom !

Yep! Nog 2 flesjes van liggen die ik met alle plezier zal opdrinken. Voor die prijs eigenlijk een topper...
Koppelingen