wijnliefhebbers

Volledige versie: Wat ben jij aan het drinken nu?
U bekijkt momenteel een uitgeklede versie van ons materiaal. De volledige versie met bijbehorende opmaak weergeven.
(24-02-2013 11:28 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(24-02-2013 09:50 PM)de populist schreef: [ -> ]Ik maakte een fotoreportage van mijn bezoek aan die magnifieke wijnbeurs in Meldert (http://on.fb.me/124fwP3)
1) Deiss GC Schoenenburg 2007: fabuleus! Crèmig, uitzonderlijk rijk en lang, mineraal, tegelijk fris. Memorabel 96
2) Las Morades de San Martin, Las Luces 2007. 100% Grenache uit Madrid! Strak, lang, finesse, smaakrijkdom, mineraal, waaaw (W. Jacqueline) 93
3) Merkwaardig zoute wijn v Tenerife, Tacande: Tintilla, Listan Negro (blauwe Palomino), Negromoll. Es een wijn voor een forumproeverij. Je gelooft je mond niet. watte? te raar om punten aan te geven.


Geef op die forumproeverij toch maar die Deiss of Morades... ;-)
Of alle drie?
(24-02-2013 11:26 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(24-02-2013 09:40 PM)claret schreef: [ -> ]Bishop's Leap SB 2011, Marlborough NZ. Funky, knisperend-uit-het-glas-springende-fris-fruit/kattebak-aroma's, Marlborough SB. Njammie.
Roc de Pellebouc 2011, Entre-deux-mers. Ander type wijn. Meer body, doch steeds met voldoende zuurtjes. Tropisch fruit. Sinaasappel.
La Prade 2007, Cotes de Francs. Vind dit echt een lekkere wijn. Komt mooi open na een tijdje in het glas. Zuiver fruit, discrete houttoets, beetje tertiaire aroma's. Allemaal zeer beschaafd. 2007 staat missch niet te boek als een groot Bdx-jaar en zal missch geen bewaarwijnen leveren, maar meeste Bdx-2007 die'k tlaatste jaar gedronken heb (op enkele wijnen na die het tekort aan fruit hebben opgevuld met rokerige hout aroma's) zijn me enorm bevallen. Perfect om nu te drinken. Doen ouder aan dan ze werkelijk zijn.

Leuke TNs! thumbsup binnenkort vallen er misschien wel mooie koopjes te doen voor wat betreft Bordeaux 2007..

Aan de juiste prijs wel ja. Ideaal om nu te drinken in afwachting van drinkbaar worden van de 'grotere' jaren of bij gebrek aan oudere jaargangen in de kelder (zoals bij mezelf dan). Waarsch wel goed je domeinen uitkiezen...
Daarnet een fles Les Cailles 2007 (Nuits-Saint-Georges 1er cru) van Robert Chevillon ontkurkt. Oei, wat een klasse in de neus, oei dit is toch nog een trapje hoger dan Les Perrières 2007, oei dit is ook minder toegankelijk dan Les Perrières 2007. Morgen is dit puur velours. Ik zweer het u Slurp!
(01-03-2013 08:07 PM)Matten schreef: [ -> ]Daarnet een fles Les Cailles 2007 (Nuits-Saint-Georges 1er cru) . Morgen is dit puur velours. Ik zweer het u Slurp!

Hopelijk blijft er dan nog wat over Wink
Indeed! Stop zit op de fles. Bergerac zit in het glas applaus.
2008 Cantina del Castello Recioto di Soave Classico Ardens

Lekker dessertwijntje, met zen 17eu niet echt goedkoop (50cl). Dringend eens een Sauterne aanschaffen om te vergelijken...
Malheur 10
toch lekker bierke eh... als ge dan eens dorst hebt...
Dom. de la Juvinière Savigny L-B 1er cru 2010

Onmiddellijk na openen wat boslucht, lichtjes putje, zeste. Verdwijnt na een tijdje in het glas. De wijn strekt zich met voldoende diepte en friste over het zachte, rijpe, rode fruit. Matige lengte. Voor deze prijs wel een heel lekker flesje Pinot à 15 euro (Colruyt). Schreeuwt om een parelhoentje.
't was precies geestig gisteren:
magnum la marzelle 2005: jeugdig maar zeer fijn
een oude médoc van 75: kunnen etiket niet meer lezen
pax syrah 2007
elfenhof beerenauslese 1983
VSC 2007
Coppola petite zinfandel
mangum champagne millésimé 2002
domaine viret solstice XI
en fratelli grassi barbaresco 2001
samen met bergen biologische kaas van 't hinkelspel en toch koppijn vandaag Tongue
(02-03-2013 02:04 PM)jazzper schreef: [ -> ]'t was precies geestig gisteren:
magnum la marzelle 2005: jeugdig maar zeer fijn
een oude médoc van 75: kunnen etiket niet meer lezen
pax syrah 2007
elfenhof beerenauslese 1983
VSC 2007
Coppola petite zinfandel
mangum champagne millésimé 2002
domaine viret solstice XI
en fratelli grassi barbaresco 2001
samen met bergen biologische kaas van 't hinkelspel en toch koppijn vandaag Tongue

VSC = Vieux Sateau Certan? Cool
Hoe was die 75? Ik gok tertiair, soepel maar droogtrekkend op t eind..
Koppijn, da s van die KOP-OLA!
mooi beschreven jo, zo was ie inderdaad...
kaas en wijn is altijd koppijn (slechts mogelijke combinatie maar zo lekker die dinges)
(02-03-2013 04:06 PM)jazzper schreef: [ -> ]zo lekker die dinges)

OK, die uitspraak wordt een klassieker bij onze TN s Cool
Zeg mannen, iets anders, vinden jullie ook jullie draai niet meer in die nieuwe keuken van Meus ? Enfin , ik moest het even kwijt !
(02-03-2013 04:38 PM)vinejo schreef: [ -> ]
(02-03-2013 04:06 PM)jazzper schreef: [ -> ]zo lekker die dinges)

OK, die uitspraak wordt een klassieker bij onze TN s Cool

is ook altijd mijn antwoord op de proeverijen bij syntra applaus Tongue
(02-03-2013 04:53 PM)doc schreef: [ -> ]Zeg mannen, iets anders, vinden jullie ook jullie draai niet meer in die nieuwe keuken van Meus ? Enfin , ik moest het even kwijt !

Ik niet maar mijn eega is jouw mening ook toegedaan.Wink
(02-03-2013 09:40 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(02-03-2013 04:53 PM)doc schreef: [ -> ]Zeg mannen, iets anders, vinden jullie ook jullie draai niet meer in die nieuwe keuken van Meus ? Enfin , ik moest het even kwijt !

Ik niet maar mijn eega is jouw mening ook toegedaan.Wink

Tijd dat ik jouw eega 's ontmoet, en trouwens 't is lang geleden, jou erbij, Don !
(02-03-2013 11:27 PM)doc schreef: [ -> ]
(02-03-2013 09:40 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(02-03-2013 04:53 PM)doc schreef: [ -> ]Zeg mannen, iets anders, vinden jullie ook jullie draai niet meer in die nieuwe keuken van Meus ? Enfin , ik moest het even kwijt !

Ik niet maar mijn eega is jouw mening ook toegedaan.Wink

Vind ik ook. Never ever change a winning team!
Deze week alleen maar lekkers gedronken:

Trentanni (2009) - Falesco : sangiovese met merlot, heel modern, geen terroirwijn, maar absoluut perfect gemaakt, volle wijn met lange afdronk, vrouwke was er zot van. P/Q top.
Cuvée Saint-Gilloise - Cantillon : ideale dorstlesser tijdens het ineenfoempen van ikea meubilair.
Sagrantino di Montefalco 2004 - Moretti Omero : al redelijk geëvolueerd, maar toch nog een stevige beet, dit smeekt om biefstuk. Het beste op dag 3. Volgende afspraak in 2019.
Chianti Classico 2007 - I Sodi : veel zuren, ideaal voor bij vettig eten, zoals angus beef met bearnaise saus.
Men laatste Tjeesus'ke, zaterdag wat bijhalen se!
(05-03-2013 10:29 PM)Tom T schreef: [ -> ]Men laatste Tjeesus'ke, zaterdag wat bijhalen se!

Mijn voorraadje is ook snel aan het minderen. Dju toch ! Hier een flesje Minervois La Livinière open van Ch Sainte Eulalie. La Cantillène 08. Zeer mooi. Zie topîc.
(26-10-2012 04:12 PM)Dave schreef: [ -> ]
(06-10-2012 12:54 PM)doc schreef: [ -> ]
(06-10-2012 12:39 PM)Dave schreef: [ -> ]
(05-10-2012 10:31 PM)doc schreef: [ -> ]
(05-10-2012 10:30 PM)Tom T schreef: [ -> ]
(05-10-2012 09:58 PM)doc schreef: [ -> ]V Leite de Faria Gloria reserva 2008 Douro: rijp rood fruit (aardbei), gedroogde specerijen, en lekker fris zeg. Zachte versmolten tannines. Drinkt heel aardig weg.
tinta roriz (50 %), touriga nacional (25 %),
touriga franca (25 %)

Is dat deze van Colruyt?

yip yip !

Basiscuvee "Animus" is ook zeer goed voor 4 €
in de colruyt.

Ah, ga ik 's proeven thank you De Gloria momenteel in afprijs voor 7.99 euro, doen !

Doc, ik heb je raad gevolgd en een dooske Gloria Reserva besteld; nu aan 't drinken, en inderdaad zeer goed. Iets meer body én complexiteit dan de Animus: I like !

Animus 09 aan"t drinken, onklopbaar voor die prijs. Goeie tip! thanks...
Ragu van konijn met penne, parmezaan, walnootolie en balsamico ter afdruppeling met een Ch. de Bellet, Cuvée Baron 2009, sappig rood fruit, viooltjes en heel velours met frangipane ! Zeer lekker !
(10-03-2013 09:08 PM)doc schreef: [ -> ]Ragu van konijn met penne, parmezaan, walnootolie en balsamico ter afdruppeling met een Ch. de Bellet, Cuvée Baron 2009, sappig rood fruit, viooltjes en heel velours met frangipane ! Zeer lekker !

Ik laat die 2009 nog een aantal jaartjes liggen maar heb er dan ook geen dozijn van.Wink
(10-03-2013 10:00 PM)don quichotte schreef: [ -> ]
(10-03-2013 09:08 PM)doc schreef: [ -> ]Ragu van konijn met penne, parmezaan, walnootolie en balsamico ter afdruppeling met een Ch. de Bellet, Cuvée Baron 2009, sappig rood fruit, viooltjes en heel velours met frangipane ! Zeer lekker !

Ik laat die 2009 nog een aantal jaartjes liggen maar heb er dan ook geen dozijn van.Wink

Ik ook niet zu, maar ik stootte bijna m'n kleine teen aan deze fles in de kelder, vandaar dat hij er aan ging ...Wink Nu al erg lekker ! Maar enkele jaartjes kunnen zeker geen kwaad !
(10-03-2013 09:08 PM)doc schreef: [ -> ]Ragu van konijn met penne, parmezaan, walnootolie en balsamico

Hmmm dat klinkt interessant!

Hier proeven we van witte Nuits-Saint-Georges '09 van Chevillon en straks passeert Blason de l'Evangile '07.
(12-03-2013 07:17 PM)Matten schreef: [ -> ]
(10-03-2013 09:08 PM)doc schreef: [ -> ]Ragu van konijn met penne, parmezaan, walnootolie en balsamico

Hmmm dat klinkt interessant!

Hier proeven we van witte Nuits-Saint-Georges '09 van Chevillon en straks passeert Blason de l'Evangile '07.

Twee flesjes die nen mens als ik erg gelukkig kan maken ... ik kijk uit naar meer nieuws hierover !
(12-03-2013 11:10 PM)doc schreef: [ -> ]
(12-03-2013 07:17 PM)Matten schreef: [ -> ]
(10-03-2013 09:08 PM)doc schreef: [ -> ]Ragu van konijn met penne, parmezaan, walnootolie en balsamico

Hmmm dat klinkt interessant!

Hier proeven we van witte Nuits-Saint-Georges '09 van Chevillon en straks passeert Blason de l'Evangile '07.

Twee flesjes die nen mens als ik erg gelukkig kan maken ... ik kijk uit naar meer nieuws hierover !

U vraagt Tongue :

Nuits-Saint-Georges (wit) vieilles vignes 2009, Robert Chevillon:

In eerste instantie (te) jong, in tweede instantie (na enkele uurtjes karaf) toegankelijker maar nog altijd te jong. 2009 een mottig jaar voor witte Bourgogne? Dit is nog een flesje dat het tegendeel aantoont. De jeugdigheid vertaalt zich hier in een gesloten karakter en vooral in overvloedige zuren. Zeer aromatische, rijpe, bijna exotische neus (2009) met vanille, amandel, honing, geel fruit en een molligheid die achter zuren schuilgaat. Door de houtlagering zou je kunnen denken dat het een chardonnay is. Los van de houtinvloed heeft deze wijn, gemaakt van pinot gouges, een heel ander aromatisch profiel.

Het derde flesje Blason de l'Evangile 2007 was het minste. Mooie neus: très Pomerol. Zuren gooien roet in het eten... .
Citaat:Los van de houtinvloed heeft deze wijn, gemaakt van pinot gouges, een heel ander aromatisch profiel

had nog nooit van pinot gouges gehoord. Is blijkbaar een gemuteerde vorm van een pinot noir. Weer iets bijgeleerd! Zie ook onderstaande voor meer info :

http://www.burgundy-report.com/discover-...-burgundy/
(14-03-2013 10:38 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Los van de houtinvloed heeft deze wijn, gemaakt van pinot gouges, een heel ander aromatisch profiel

had nog nooit van pinot gouges gehoord. Is blijkbaar een gemuteerde vorm van een pinot noir. Weer iets bijgeleerd! Zie ook onderstaande voor meer info :

http://www.burgundy-report.com/discover-...-burgundy/

Da's dus een witte wijn, een kleurmutatie dus... naar wat smaakt die eigenlijk?
(14-03-2013 11:29 AM)de populist schreef: [ -> ]
(14-03-2013 10:38 AM)Olivier schreef: [ -> ]
Citaat:Los van de houtinvloed heeft deze wijn, gemaakt van pinot gouges, een heel ander aromatisch profiel

had nog nooit van pinot gouges gehoord. Is blijkbaar een gemuteerde vorm van een pinot noir. Weer iets bijgeleerd! Zie ook onderstaande voor meer info :

http://www.burgundy-report.com/discover-...-burgundy/

Da's dus een witte wijn, een kleurmutatie dus... naar wat smaakt die eigenlijk?

Naar pinot blanc Big Grin die uiteindelijk ook een spontane mutatie van PN is

Was ik ook curieus achter:

Wikipedia:
"A white berried sport of Pinot noir was propagated in 1936 by Henri Gouges of Burgundy, and there is now 2.5ha planted of this grape which Clive Coates[9] calls Pinot Gouges, and others call Pinot Musigny. There is however no published evidence, nor any obvious reason, to believe that this is other than a (possibly quite fine) form of Pinot blanc, having simply arisen as a selected natural mutation of the original Pinot noir in the Gouges' vineyard."
Koppelingen