(14-03-2013 11:29 AM)de populist schreef: [ -> ] (14-03-2013 10:38 AM)Olivier schreef: [ -> ]Citaat:Los van de houtinvloed heeft deze wijn, gemaakt van pinot gouges, een heel ander aromatisch profiel
had nog nooit van pinot gouges gehoord. Is blijkbaar een gemuteerde vorm van een pinot noir. Weer iets bijgeleerd! Zie ook onderstaande voor meer info :
http://www.burgundy-report.com/discover-...-burgundy/
Da's dus een witte wijn, een kleurmutatie dus... naar wat smaakt die eigenlijk?
Ik kan enkel iets zeggen over de witte van Chevillon: Zeer aromatische, rijpe, bijna exotische neus (2009) met nog jeugdige houtinvloed: vanille, amandel, honing, geel fruit en een molligheid die achter zuren schuilgaat. Ook een opvallende "druivigheid", als je me begrijpt.
Ik las dat de 1er cru van Gouges zelf, naarmate hij ouder wordt, op een rode wijn/ pinot noir begint te gelijken. Curieus. Wie heeft eentje liggen
?
Doe jij maar
!
Gisteren zwaar spul met de laatste fles Wolf Blass Black Label '99. Na eerder een aantal mindere flessen was dit opnieuw uitstekend. Alleen wat overvloedig houtgebruik, maar aan 8 euro gaan we daar niet blijven over zagen.
Daarna nog twee glazen Amarone 2006 van Villabella. Veel te jong, erg veel structuur (kan nog zeker 10 jaar mee) maar nu toch ook al erg lekker. Bittere afdronk van pure chocolade.
De rest van de fles is voor bij de steak deze avond
(14-03-2013 04:43 PM)33S schreef: [ -> ]Gisteren zwaar spul met de laatste fles Wolf Blass Black Label '99. Na eerder een aantal mindere flessen was dit opnieuw uitstekend. Alleen wat overvloedig houtgebruik, maar aan 8 euro gaan we daar niet blijven over zagen.
Daarna nog twee glazen Amarone 2006 van Villabella. Veel te jong, erg veel structuur (kan nog zeker 10 jaar mee) maar nu toch ook al erg lekker. Bittere afdronk van pure chocolade.
De rest van de fles is voor bij de steak deze avond
Was het echt hout in de fles of was het zaagsel?
(15-03-2013 09:52 AM)jazzper schreef: [ -> ]ooit cadeau gekregen van een vriend en bij toeval ontdekt onderaan in mijn wijnkast
Toffe vrienden heb jij!
Witte wijnsaus staat op. Straks pocheer ik er lottefilets in. Pureetje, kerstomaatje, lente-ui en jonge spinazie. En net een aperitiefje gedaan: gemarineerde ansjovis, olijven en 30 maanden oude parmigiano. En een glaasje Cauhapé Jurançon sec 2011. Heerlijk!
(16-03-2013 07:55 PM)Mt schreef: [ -> ]Witte wijnsaus staat op. Straks pocheer ik er lottefilets in. Pureetje, kerstomaatje, lente-ui en jonge spinazie. En net een aperitiefje gedaan: gemarineerde ansjovis, olijven en 30 maanden oude parmigiano. En een glaasje Cauhapé Jurançon sec 2011. Heerlijk!
Yep, Cauhapé is top ( ook de zoete)!
Yep, heb ik leren kennen bij Tienne
.
Wat was ik aan het drinken
Zaterdag in De Colvenier:
Spaanse witte Rua 2011 Valdeorras 34% palomino fino, 33% doña blanco, 33% godello
Lekker wegdrinkertje, mooie balans tussen het fruitige en zuren. Niet overdreven complex ofzo maar viel zeer goed in de smaak.
Argentijnse rode Malbec Black River 2003, hier waren de meningen verdeeld over. Mijne maat vroeg me wat er juist te ruiken viel aan die wijn. Ik zeg, gok eens. Zeg u eerste gedachte. Zijn antwoord, de damesbotjes afdeling in Brantano :-) Inderdaad! Enorme ledertoetsen, taninnebom, niets evolutie ondergaan in reuk nog smaak, fruit was ver te zoeken. Geen wijntje om te degusteren zonder eten. Paste wel perfect bij de mosterdsaus. Toch geen wijn die ik zou kopen persoonlijk in tegenstelling tot de witte!
Leuk detail, de tafel naast ons stuurde de ober tot 2 maal toe weg "met veel show" omdat de man dacht dat er kurk inzat. Eens hij een (voor mij onbekende) Bordeaux kreeg was het goed voor meneer...
Gisteren avond nog eens nen Belle-Vue 2002.
Is nog altijd zeer lekker.
(19-03-2013 01:27 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Gisteren avond nog eens nen Belle-Vue 2002.
Is nog altijd zeer lekker.
Was dat de kriek of de gueuze, don ?
(08-06-2012 06:37 PM)koen schreef: [ -> ] (07-06-2012 10:01 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Château Bibian 2009 .
Deze avond een fles van ontkurkt als proevertje .
Klassieke jonge Bordeaux neus; toch niets bijzonder, zacht in aanzet maar weinig karakter in zijn smaak; onrijpe te bittere tannines in de afdronk; een ongrijpbare wijn...
Doet eerder denken aan een goed gemaakte standaard Bordeaux dan aan een Cru Bourgeois.
Is zijn prijs van 6.99 Euro gewoon waard maar heb Bordeaux van 2009 liggen die minder kost en die ik stukken beter vind.Dus zeker geen P/K om van te duizelen.
Ik stel me wel de vraag hoe deze wijn gaat evolueren met de tijd.
Dronk deze wellicht nu veel te jong.
Vlak na openen, rijp zwart en rood fruit, duidelijke houtopvoeding, lichte munttoets. In de mond begint ie inderdaad zacht, behoorlijk wat zuren (heeft ie nodig met dat rijpe en zijn alcohol), rustieke tannines die voor mij niet echt groen aandoen, het uitdrogende komt vermoedelijk meer van de stevige houtopvoeding die nog niet versmolten is en de afdronk scheef trekt. Voldoende zuren, fruit en tannines om het nog eventjes uit te zingen en het hoekige af te ronden. Ik denk dat dit over een 2-3tal jaar een mooie deal zal zijn aan 6,99 cru bourgeois of niet.
Het hout is nu veel minder prominent aanwezig, nog steeds op zijn rijp fruit met een goeie zuurbalans. Aangenaam drinkwijntje en zou hem onmiddellijk terug kopen 84
(19-03-2013 01:38 PM)carl schreef: [ -> ] (19-03-2013 01:27 PM)don quichotte schreef: [ -> ]Gisteren avond nog eens nen Belle-Vue 2002.
Is nog altijd zeer lekker.
Was dat de kriek of de gueuze, don ?
Zat in een van deze kistjes.
Haaa Super, die Belle-Vue 2002
Heb ik ook nog liggen...
Eigenaar is vanavond en ook nog morgen te gast bij wijnhuis VanHende in Gavere.
Bij mij vanavond ander spul: Guinness is good for you...
(19-03-2013 08:47 PM)Bert schreef: [ -> ]Haaa Super, die Belle-Vue 2002
Heb ik ook nog liggen...
Eigenaar is vanavond en ook nog morgen te gast bij wijnhuis VanHende in Gavere.
Bij mij vanavond ander spul: Guinness is good for you...
Bert,
Als je deze 2002; een zogezegd zwak jaar, goed bewaard hebt ga je daar nog zeker 5 jaar plezier aan hebben. Mijn resterende flesjes kunnen daar zeker nog tegen.
Fougas 2010, correct en waar voor het geld als je het mij vraagt. Met zen 7eu zeker geen topper maar een lekker "weekwijntje".
(20-03-2013 01:00 AM)don quichotte schreef: [ -> ] (19-03-2013 08:47 PM)Bert schreef: [ -> ]Haaa Super, die Belle-Vue 2002
Heb ik ook nog liggen...
Eigenaar is vanavond en ook nog morgen te gast bij wijnhuis VanHende in Gavere.
Bij mij vanavond ander spul: Guinness is good for you...
Bert,
Als je deze 2002; een zogezegd zwak jaar, goed bewaard hebt ga je daar nog zeker 5 jaar plezier aan hebben. Mijn resterende flesjes kunnen daar zeker nog tegen.
Serieus? Goed dat je het zegt, maar zal moeilijk zijn; heb er nog maar ééntje over vd 02...
Verder nog 05-06-07-08
Mas Jullien 2007 uit karaf, mega !
Geneletti Au désaire L'Étoile Chardonnay/Savagnin 2009 wat gesloten neus van appel en wat curry, heerlijk frisse smaak, gevarieerd, eerder slank, spannende finale. Nog geen 8 euro in wijnfestival Cora, duurder op het domein zelf. Jura, here I come!
La Closerie de Camensac 2006 - 2de wijn van Camensac en dat proef je ook.
Lichte zachte wijn die best wel lekker is aan de prijs wat ik betaald heb.
6,3 euro (incl 10% korting) tijdens de septemberkoopjes in 2010 bij Carrefour.
Meer zou ik er echt niet aan geven want ik heb al beter gedronken voor deze prijs.
Terrenus 2010, portugal, vino regional alentejano. Witte wijn, gemaakt met uitsluitend lokale druiven (arinto, fernao pires, roupeiro), gelagerd op franse vaten, verfrissend fruitig, mineralige afdronk. Geen geweldenaar maar grote verfijning. Erg mooi, aanrader. Wijnhuis jeuris, ik dacht rond de 18 euro.
Nuits St Georges, 2009, VV Chevillon !!!
Een wijn op een groot podium... zéér lekker.